29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

SVĚT: Zelené náboženství

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 30.10.2009 6:31

Lidé!

Lidé, občané, daňoví poplatníci, zastavme tu zelenou hydru, než zničí naši civilizaci.

honzak 30.10.2009 6:27

co nám asi dneska

sdělí skalní zelení mamlasové "para" a "zebra"? Už se těším, když dostane "Zima" vycházku ze šaškecu, tek vnitřní trio Realu Madrid bude zcela kompletní! Tah na branku bude drtivý, ani souhra nebude váznout. To bude sqělý zážitek!

Mrazivý dech 30.10.2009 6:20

Re: Pan Drábek

tak se nám pochlub se svými znalostmi;-O

Sýček 30.10.2009 6:12

Princip předběžné opatrnosti

používají zelení platí jen pro své odpůrce.

Kdyby jej použili i pro své projekty, ušetříme miliardy za nesmyslná biopaliva, větrníky elektromobily. Pamatujete proč byl zřízen Národní park Šumava? Aby byly zachráněny "zelené plíce Evropy". Zde princip předběžné opatrnosti selhal stejně, jako se prohřešili proti principu "trvalé udržitelnosti".

Až budou opět strašil betonářskou a ocelářskou lobby při stavbě jaderek, pak daleko větší kšeft (pro obě pomyslné tajné společenství) je stavba větrníků. 

Trvale udržitelný rozvoj s "obnovitelnou" energetikou lze jednoduše otestovat: Je možné jen s obnovitelnými zdroji vybudovat obnovitelné zdroje? Jaké a v jakém rozsahu? Čekám na odpověď a ne na ideologický balast.

Sýček 30.10.2009 5:50

Re: NEBEZPECI PRO DEMOKRACII NEPREDSTAVUJI

Zaměňuješ příčinu a následek.

Sýček 30.10.2009 5:49

Hezký článek, a protože i pravdivý, bude tu tolik štěkotu, až se zelení probudí

vstanou a přijdou do školy a úřadu.

Jen jedna připomínka: Myšlenka obchodování s CO2 nevznikla pro ochranu přírody a klimatu, ale jako způsob přerozdělování "nespravedlivě" rozděleného bohatství. Poprvé jsem se s ní setkal na konci osmdesátých let. Tato idea měla přinést bohatství do chudých zemí třetího světa zejména Afriky a jako každá socialistická idea žádné bohatství "zachraňovaným" nepřinesla, jen zchudnutí (okradení) těch donedávna bohatých.

jehovec 30.10.2009 5:28

To je tak,

když rudí zmodrají, zezelenají nebo zoranžoví. A to se právě stalo v Česku. Přebarvila se slupka, ale jádro zůstalo stejné!:-( Chucpe.

Princ Drsoň 30.10.2009 5:10

Pan Drábek

zase jenom prokázal základní neznalosti. Ale článek napsal statečně.;-D

těchňik 30.10.2009 5:06

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

Třídím vcelku zodpovědně, což je poznat na několikrát menším objemu komunálního odpadu oproti jiným (a co je mi to platné, když platím stejně jako ti, co jim popelnice nestačí), ale ty zelené magořiny nejsou bohužel jen o třídění (to samo mi nevadí), ale jejich důsledkem jsou naprosto neefektivní, nelogické a mnohdy i silně destruktivní zásahy do jakžtakž normálního chodu světa. Jeden z nejstupidnějších je lití chleba do nádrží, další třeba obliba větrníků u zelenáčů atp. atd.

těchňik 30.10.2009 4:58

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

Podle nějakých propočtů budou do pěti let tyhle zelené uzurpace stát každého občana cca 20 % nákladů navíc. Tedy o to úměrně nižší životní úroveň. Další, a ještě větší, katastrofa to bude pro výrobu. Tam radši ani nemyslet ...

M.S. 30.10.2009 4:44

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

Nechte se zkompostovat:-D

Kefalín 30.10.2009 3:54

Ještě jinak

Ono tu běží o něco jiného.To není jen Zelené náboženství.To je v podstatě celosvětová nová politická strana,která má na oko dojemnou starost o naše zdraví,o zdraví příštích pokolení a o "záchranu zeměkoule" vůbec.Je to vlastně chytře promyšlený zločin.Architekti této zelené histerie dobře vědí,že snížení CO2 bude stát t.zv. vyvinuté země (hlavně tedy USA ,Kanada,Australie atd) tak astronomické sumy,že to doslova ochromí,ne-li zastaví,jakýkoli další vývoj.A to je hlavní cíl jejich celého snažení. Všimněme si,že z těchto výdajů jsou podle "zelenáčů" vyňaty některé země,jako na př.Čína,Indie,Brazilie a jiné,s odůvodněním,že jsou to země rozvojové,takže ty mohou beztrestně dál produkovat škodlivé emise,ale budou to za ně platit západní státy. - Zelené náboženství není nic jiného,než chytře vymyšlená forma terorismu.Jinými slovy ekoterorismus.

Ekoteroristé tvrdí,že oteplování země je způsobeno člověkem,což vědecky vůbec dokázáno není.Co ale dokázáno je,že v minulých staletích a tisíciletích tu už oteplování bylo (nebo naopak ochlazování),ale na to se taktně mlčí. 

paštun višnu 30.10.2009 3:27

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

Eko není třídění, nebo jste líný jako veš utřídit si myšlenky?

Ladislav N 30.10.2009 3:05

Re: Kam vede zelené náboženství jsem dostal písemně.

No to je klasická metoda, jak si už po léta distributoři elektřiny v ČR s tichým souhlasem státu berou od občanů (bez jejich svolení) BEZPLATNÝ úvěr v celkovém rozsahu mnoho milionů Kč ročně. Není nad to "chytře" upravit program ve výpočtu záloh tak, aby vždycky něco zbylo...;-P

Ale máte možnost požádat o snížení záloh. Nebojte se, po dalším vyúčtování vám je zase navýší, abyste se nenudil a musel žádat o snížení každý rok.Rv

Emil 30.10.2009 2:43

NEBEZPECI PRO DEMOKRACII NEPREDSTAVUJI

zeleni ale politici, kteri jsou zkorumpovani podnikately, kteri prodavaji zelenou technoligii. A nebo hlopi politici jako Merkelova, kteri bojuji za neco, cemu ani nerozumi.

komenský 30.10.2009 2:16

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

no ano, kdo není eko, je skutečně špatný. a vás štve, když to někdo řekne? nebo jste líný jako veš trochu třídit?

pp 30.10.2009 1:11

Kam vede zelené náboženství jsem dostal písemně.

Po vyúčtování spotřeby elektřiny mi ČEZ vrací přeplatek a přesto, že podle jejich prognoz bude cena elektřiny v příštím roce klesat, předpis záloh na příští rok je cca o 15% vyšší, než letos.

Jirka 30.10.2009 0:56

Re: Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

R^R^R^R^

jája 30.10.2009 0:23

Zelení, táhněte do pekel i s tou váší bláznivou ideologií

Začíná to být jako za komoušů, každý den nás masírují, jak třídit, jak šetřit, jak nedělat to či ono (ale pro ně to neplatí, to ne), zároveň zelení za Ambrozka a bursíka připravili horu novel zákonů, které mazaně protlačují Parlamentem (viz teď ta poslední, kterou Klaus statečně nepodepsal a vrátil). Ty zákony skrývají čertovo kopýtko - občane připrav se, budeš zase víc platit, za vodu, za vzduch, pokud sníš něco nadýmavého, tak dostaneš pokutu;

Chrlí se to na nás z novin, z TV, kdo není eko - je špatný, dětem vymývají hlavu už od školky za naše peníze atd.

Už prostě táhněte, ty komuny dobrovolné skromnosti si založte někde hodně daleko a tam můžete strašit jeden druhého.