28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 18.3.2008 23:37

No konečně!

Konečně někdo řekl, co by mělo být krédem poslance. A kým by měl být poslanec. Rozumným člověkem, samozřejmě s nějakým politickým programem, ale hlavně s vlastním rozumem a vlastními názory. Ne strojek na mačkání čudlíků. Ale člověk s rozhledem a se svědomím. Zákonodárce. Proto tam je. Někoho, kdo umí jen zmáčknout ten čudlík, který mu ukáže neomylný předseda, nemusí přece být volen. Chcete mít svými zástupci bezprávné nemyslící roboty?

Lesana 18.3.2008 20:49

Lidé bďete !!!

Souhlasí st ím, že každý poslanec má svůj názor a měl by si za ním stát. R^Měl by mít také podporu svých voličů, znát jejich názory.  Ale tady a dnes? Kde zůstala demokracie, když poslanci musí volit dle požadavků své strany či dokonce jen jejího předsedy. To už tady jednou bylo a dost dlouho, což jsme na to zapomněli?????  Lidé bďete!!!!!!:-/

Magor Milda 18.3.2008 17:05

Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

jednou StB, vždycky StB, podle vzoru jednou žid, vždycky žid, což říkával bohužel již zesnulý můj známý z Kolína. Tohle povolání bylo vždy motivováno příjmy od nadřízených. Proto není divu, že tam, kde nějaký ten příjem kyne, tíhnou všichni StBáci. V tomto případě si etiku můžete ušetřit. Zajímavější by bylo, jaká to strašná nemoc sklátila paní Zubovovou hodinu před hlasováním a druhý den tu zase jakoby nic švitořila. Tohle představení kolem znovuvolby V. Klause bylo až moc ochotnické.

gerontusinza 18.3.2008 17:13

Jistě co STBák to volič ODS, to jste ještě nepoznal.....?Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

Dalík je rovnoměrně rozprostřel ve všech stranách ale ten průšvih, když vylezli....a kdy vylezou ti další....... už asi nikoli, nečas chce nám sockám ubohým zamindrákovaným zvýšit důchody..... to mluví samo za sebe a Jůlínek s Cikrtem..? inu nestačím se divit výrokům.....;-D

jirka.s. 18.3.2008 18:00

Re: Jistě co STBák to volič ODS, to jste ještě nepoznal.....?Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

Bacha, gerontosaure, to už vypadá na prasklou žilku v tom tvém gangliu! ;-D

Kylchap 18.3.2008 18:42

Re: Re: Jistě co STBák to volič ODS, to jste ještě nepoznal.....?Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

Tohle slovo jsi pochytil když jsi dělal na vojně lapiducha?

jirka.s. 18.3.2008 18:58

Re: Re: Re: Jistě co STBák to volič ODS, to jste ještě nepoznal.....?Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

Nikoliv, honysi-kokrheli, toto slovo se mi vždy samo vnucuje, pokud zde vidím kylchap, septik či gerontosaurus! Je to už vlastně takový podmíněný reflex! ;-D

koloděj 18.3.2008 17:40

Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

Přeběhlíky střílet na útěku, máme s tím dobré zkušenosti. Kdyby mohli hlasovat tajně, nic takového by se nedělo, to by ale museli naši zákonodárci, respektovat demokratické principy.

jirka.s. 18.3.2008 17:58

Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

Škoda, magore, že ten známý,co  ses s ním potkal u Kolína, už zemřel! Evidentně by si tady porozuměl se septikem!

Mimochodem, že jsem tak směl, Žid je povolání? :-/

Magor Milda 18.3.2008 23:04

Re: Re: Nemá smysl tady kolem Snítilého vyvíjet legendy

ne, Žid je úděl, rodiče si vybírat nemůžete. StB, LM, KSČ, ČSM, ČSSP, to jsou obroky, z toho koukaly peníze. Dnes tedy ČSSD, ODS, KDU a hlavně Nezávislí. Kdo rozhoduje, má taky pokladnu. KSČM by také ráda něco rozhodovala, prozatím si trochu počká.

Ludva 18.3.2008 15:54

Odvolávat se na ústavu

a omlouvat tím přeběhlictví, což je nejhorší rána demokracii - dost ubohé. Taky je třeba dodat, že demokracie je volná soutěž politických stran a když jsou výsledky voleb zcela pokrouceny přeběhy poslanců je to o ničem. Ten článek ústavy lze vyložit jinak. Poslanec nemusí souhlasit se svou stranou, když prosazuje třeba zákony mířící proti lidským právům. Je pravda, že prezidentská volba není případ, aby poslanci museli hlasovat jednotně. Zvláště v případě Švejnara nebylo pro levici v podstatě z čeho vybírat a Snítilého vylučovat nemuseli. Pokud ovšem za ten čin nedostal zaplaceno. Nejhorší není diktatura stranických vedení, ale mlčení médií  "hlídacího psa demokracie". Když média tolerují přeběhlíky, je to s demokracií na levačku.

Pasáček koz ve Vermontu 18.3.2008 15:12

Politické strany

Politické strany a jejich programy vyjadřují přání občanů, jak má společnost vypadat. Kdyby tomu taK nebylo, politické strany nemají význam. Voliči tedy předpokládají, že poslanci budou prosazovat zájmy strany. To je samozřejmé.

Pokud to poslanci nemají v úmyslu, pak by měli ve svých volebních projevech jasně (a písemně) prohlásit: já nebudu volit v zájmu strany, za kterou mě chcete zvolit. Jestliže to neudělají, pak by mělo být jejich povinností volit v zájmu strany, za kterou byli zvoleni.

Prosté, že ?

Malý Aston 18.3.2008 16:00

Re: Politické strany

Ještě je nutné definovat,co je to zájem té nebo oné politické strany.Pokud je zájem jen o prosazení jednoho myšlení,jednoho rozumu tak to ještě nemusí být zájem celé strany.Já například nemám přehled co je v zájmu Paroubka a Ratha a co v zájmu Sociální demokracie,pokud Sociální demokracie není již jen stranou pana Paroubka. Pak ano,kdo s ním nesouhlasí ihned ven a zastřelit.:-D

koloděj 18.3.2008 17:41

Re: Re: Politické strany

Neposlušné trestat, přeběhlíky střílet!

Bořek 18.3.2008 19:12

Re: Politické strany

Jaksi jsem se nevšimnul,že volba Švejnara byla v programu strany.Pokud by to měla být vůle členů strany,tak to mělo být odhlasováno sjezdem.V tom případě by to byl zájem strany,který by zavazoval poslance .Sjezd nebyl a tak jde o návrh pouze některých členů strany.

betap 18.3.2008 15:08

Pane Hulíku,

hezky jste popsal, že poslanci musí poslouchat a kdo ne, dopadne zle. Pouze jste Vy demokratický poučovateli zapomněl dodat, že všichni poslanci a senátoři ODS museli dlouho před volbami podepsat papír, že budou volit profesůrka Klause. Topolánek s tím papírem mával vítězoslavně nad hlavou a vykřikoval "tady mám všech 122 podpisů".  Raději už tady trapně nežvaňte.

jirka.s. 18.3.2008 16:55

Re: Pane Hulíku,

Malý detail ! Pan Klaus byl oficiálním kandidátem delegovaným stranou coby presidentský kandidát! Pokud by některý z poslanců či senátorů s jeho kandidaturou nesouhlasil, očividně podepisovat nemusel! Domníváš se snad, že by v tom případě dostával dopisy s kulkami?

Mimochodem, kdože to byl oficiálním kandidátem oranžgutánů? ;-D

gerontusinza 18.3.2008 14:51

Pane Hulíku nemám námitek, pokud si vytvoříte stranu Hulíků.....

Pokud získáte mandát za stranu která vás svým programem dostala do parlamentu je cváš rozum irelevantní, pokud máte tu drzost přidat se ke stranám v tomto případě vaše zvolení a jeho myšlenky popírající.....

Můj rozum mě říká, že pokud neodstoupíte a budete podporovat protistranu jako pánové Melčák a spol, jste naopak amorální níčema, který zneužívá svého zvolení pouze pro vlastní prospěch...... Litují nestojíte za nakopnutí.... a vlastně ano a to za pořádné...;-D:-/

jirka.s. 18.3.2008 16:46

Re: Můj rozum mě říká.....

;-D;-D;-D;-D;-DS tímto tvým tvrzením, gerontosaure, mám jediný problém! Je to jenom tvá blbost nebo už to je drzost? ;-D;-D;-D;-D;-D

jm 18.3.2008 13:56

JAK JMENUJÍ HULÍKOVÉ DOLEŽALOVÉ A ZLATOÚSTÍ VYKLADAČI PRAVIDEL SPRÁVNÉ DEMOKRACIE

 ZLATOÚSTÍ VYKLADAČI PRAVIDEL SPRÁVNÉ DEMOKRACIE a parlamentní praxe v zastupiteské demokracii, kdy je méně důležité v jakém počtu, a s jakým mandátem jsou zastupitelé do Parlamentu vyvolení, než to které, jakým způsobem a za kolik lze zastupitele v Parlamentu získat - to jsou prave znaky fašistické politiky.  

Starý J. 18.3.2008 18:31

Re: JAK JMENUJÍ HULÍKOVÉ DOLEŽALOVÉ A ZLATOÚSTÍ VYKLADAČI PRAVIDEL SPRÁVNÉ DEMOKRACIE

Fašistické? A můžete to doložit nějakou odbornou definicí o fašismu, že by se snad za fašismu kupovali politici? Myslím, že to nebylo "pravým znakem" fašistického režimu v Německu.

Jak tak pozoruji, padlo jednou z huby velkého guru slovo fašistické a to se teď hodí naprosto na všechno. A  ZLATOÚSTÍ VYKLADAČI PRAVIDEL SPRÁVNÉ PAROUBKOKRACIE dnes všechno, co nedělají sami, označují za FAŠISTICKÉ, ač to nemá s fašismem pranic společného!

I v komunistickém výkladovém slovníku se o fašismu mluví jako o rasistickém hnutí, které vede k nastolení brutální diktatury (a ta je nyní v plném proudu v jiné straně, než jakou máte na mysli Vy). Slouží k udržení třídní nadvlády (kdopak to prosazuje třídní boj?). Svou diktaturu vykonává nejen složkami státního aparátu, ale i pomocí polovojenských masových organizací jako byly SS, SA, falanga (a u nás Lidové milice a Grosspolicie)!

Nikde žádná zmínka o kupování "Paroubkových přeběhlíků" v Parlamentu, jako o pravém znaku fašismu!

doktor 18.3.2008 13:14

Motivace

"Jakoby neexistoval článek 23 ústavy, podle kterého každý poslanec hlasuje podle svého nejlepšího svědomí a vědomí".  Pane Hulíku, zapomněl jste dodat, že se hlasuje i podle toho, kolik druhá strana nabídne a jaké kompromateriály na předmětného poslance má. Kompromateriály se pak nejčastěji vyskytují v archivech bezpečnostních složek. Soudím, že poslanec má závazek vůči svým voličům a jestliže hlasuje jinak než zní závazné stranické usnesení, je to na pováženou. Tím nemyslím Snítilého, ten má osobní problém se Švejnarem a vedení soc.dem to vědělo. Mluvím spíše o Melčákovi a Pohankovi, kteří pomyslně plivli do tváře všem svým voličům a podrazili vlastní politickou stranu, která je dostala do parlamentu.

Malý Aston 18.3.2008 13:20

Re: Motivace

Proč hned nadáváte na Melčáka a Pohanku? Co když se jim prostě jen nezamlouvá Paroubek a Rath kteří ovládli ČSSD? A v době kdy vyhlásili přestup se Paroubek a Filip objímali jako teplouši.Ne každý socan je komouš jako Jičínský nebo z ODS jako Rath a nebo ze strany Socialistické,kolaboranti s KSČ do roku 1989 jako Paroubek. Proč hned kompromitující matriály? Možná jen zbytek rozumu,kterým prostě již v ČSSD nezůstal.:-D

Kecal. 18.3.2008 14:35

Re: Re: Motivace

R^

doktor 20.3.2008 16:48

Re: Re: Motivace

Malý Astone, Pohanka s Melčákem byli na kandidátce ČSSD dost dlouho před volbami na to, aby hrdinně odstoupili na protest proti Vámi akcentované nesnesitelnosti Paroubka a Ratha. Svůj principiální postoj mohli dát lépe ve frontě na Pracovním úřadě než klopit cudně oči v poslaneckých lavicích a prchat před novináři okénkem na parlamentním WC. A kompromateriály - podle mého názoru jde o základní pracovní nástroj, kterého se vzdává pouze naivka. Kombinace kompromatů a kufru peněz je pak neodolatelná.

Standa 18.3.2008 12:24

Politici

u nás se chovají podle větru ve straně a v národě. Jsem povinen vám věnovat všechno, věnovat vám musím i svůj rozum, ne však jej obětovat. A proto, když uznal jsem něco za správné, budu jednat podle svého rozumu a nikoliv podle toho, co mi nařizujete.“ Lidé politikům nic nenařizují, není to prakticky možné, proto je to pouhá výmluva. Jestliže někdo vstoupí do jedné politické strany a pak přejde do druhé nebo mimo, je správné ho vyloučit, protože je nezralý a neví koho a co vlastně zastupuje a to je špatně pro všechny. Znamená to, že do té politiky ani neměl vstupovat, zneužil důvěru těch, kteří ho volili. Nemá mandát těch co ho zvolili, přetrvává nelegitmně mezi poslanci a svého mandátu by se měl vzdát ve prospěch toho, kdo zastupuje ty co volili původního poslance. Protože není poslancem těch co ho zvolili a nemá legitimitu měly by být zákony ve kterých hlasoval zrušeny a provedeno nové hlasování  o takovýchto zákonech. Kromě toho za změnu strany by měla být milionová sankce. Nám zaky vyhrožuje kde kdo sankcemi za neplacení a přitom takový poslanec neoprávněně čerpá plat a výhody(min. od lidí, kteří ho volili), které mu již nenáleží! 

Malý Aston 18.3.2008 13:26

Re: Politici

Ono to může fungovat jen do určité meze.Například ČSSD si zakázalo spolupráci s KSČM a jejich předseda by málem po volbách vlezl Filipovi do zadnice.Takže kdo porušil jejich Bohumínské usnesení? Melčák nebo Paroubek?Já chápu je to problém socanů kdo jim velí,rozkazuje a přikazuje a bere jim hlasovací lístky.Ale těm kterým se to nemusí zamlouvat zřejmě nic jiného nezbývá.Dnes v ČSSD něco řekneš proti geniálnímu vůdci Paroubkovi a do konce života tě musí hlídat policejní ochranka.Je to normální?:-D

PUDr. Huhula 18.3.2008 11:54

Souhlas s autorem

 Jen ať ještě napíše článek o nerozborné jednotě ódéesáků při volbě prezidenta. Jednotně ignorovali prof. Švejnara. Ti lidé mi čím dál více chováním  připomínají modré komunisty. A co mělo znamenat to ódium Mirka Topolánka ( typické: neúspěšný podnikatel, tak šel do politiky)  na současného przidenta ? Vždyť ho musí mít plné zuby.

Antonín Hrbek 18.3.2008 12:19

Re: Souhlas s autorem

V talmudu stojí psáno - mají-li všichni stejný názor, žádný z nich nemyslí

Ent 18.3.2008 14:49

Re: Re: Souhlas s autorem

Ale právě, že většina poslanců všech politických stran myslí, a to na dobré bydlo a poslouchá bez ohledu, zda má odlišný názor. Mám osobní zkušenost z doby, kdy se kritizovalo hospodaření v ODS (byl jsem členem a také kritikem). Jeden, dnes významný politik mi v té době řekl:"Já s tebou souhlasím, ale strana mi dává práci". To je to, co většinu poslanců, senátorů a politiků na všech výhodných postech nutí "držet basu". Bez toho volitelné místo na kandidátce nezískáte a post neudržíte. Stačí si projít poslance a senátory jednotlivých stran jmenovitě a zjistit, jak dlouho slouží své straně a hlavně sobě. Pokud se některý vzepře, tak už musí mít sakra pádný důvod.