14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emersonskej 18.3.2008 2:57

to jsem nějak nepochopil...

... tak členy jakékoli politické strany chrání ústava před vyloučením z oné strany ??? Jeden by řekl, že o tom rozhoduje dotyčná strana sama prostřednictvím svých stanov a volených orgánů...:-/

Realista 18.3.2008 2:27

Jak kdy ...

... tak Snítilý měl hlasovat jen a jen podle svého rozumu ............... když všaki Šojdrová chtěla jednat podle svého rozumu, tak právě ti, co to tvrdí o Snítilém vyváděli jak vzteklí psi !!!

Moja 18.3.2008 5:54

Re: Jak kdy ...

Jo, traktoristo, ale nikdo ji ze strany, jako to dělá Roco, nevyhodil! Roko je bolševik každým coulem.:-(

Pišta 18.3.2008 6:23

Re: Re: Jak kdy ...

Když papá Klaus vyhazoval sarajevské atentátníky z ODS, pravil, že pro zrádce není v ODS místo.To se ovšem jednalo o zrádce ne o přeběhlíky. To jsou dvě různé věci. Ti co podpoří ODS jsou konstrutivní poslanci, kteří jednají podle svého svědomí, když je to naopak ,jde o zaprodance a samozvance, kteří za jidášský groš zrazují rodnou stranu!

Saul 18.3.2008 9:01

Re: Re: Re: Jak kdy ...

Soudruhu Pišto, zapomněl jste napsat, že jim Klaus založil Unii svobody a donutil je do ní vstoupit.

Pišta 18.3.2008 10:48

Re: Re: Re: Re: Jak kdy ...

Za prve nejsem a nikdy jsem nebyl soudruh, komunisty ani socany nevolím, finančně jsem zabezpečen, neb podnikám celkem bez problémů.Ale vážený modrý soudruhu, nejdříve Kmotr Klaus vyhodil zrádce a až potom založili Unii svobody, ne naopak. Račte si přečíst noviny z té doby." Jakže tomu říkají ? Unie svobody? To je vskutku úsměvné"-----  Václav Klaus.

IvaA 18.3.2008 12:03

Re: Re: Re: Re: Re: Jak kdy ...

Pišto, sama US o tom na svém webu píše toto: "Unie svobody vznikla 17. ledna 1998 z Platformy ODS jako reakce na krizi uvnitř ODS. Spouštěcím momentem byla výzva dvou vrcholných představitelů ODS Jana Rumla a Ivana Pilipa k odstoupení předsedy ODS Václava Klause". Čili šlo o normální vnitrostranický boj a Klaus ho nezačal. Takže u Vás jde o obvylkou neschopnost funkčního čtení, protože uvedené děje naprosto nijak s tématem článku nesouvisi

Pišta 18.3.2008 15:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak kdy ...

To nic nemění na faktu, že byli vyhozeni.Frakce existují v řadě politických stran.Takže nejprve je Klaus označil za zrádce a vyhodil je a pak založili Unii svobody. S tematem článku souvisí to , že byli vyhozeni. Slova o zrádcích, pro které není v ODS místa jsou autentický Klausův výrok. Stačí si přečíst noviny z té doby. Rozdíl proti ČSsd je pouze v tom, že jich bylo víc. A nevyhodila je základní organizace, ale Klaus osobně.

IvaA 18.3.2008 16:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak kdy ...

Ó nikoliv, tématem článku je vyhazování za hlasování v parlamentu, což je úplně jiná situace, než vnitrostranický boj o moc mezi frakcemi

Pišta 18.3.2008 19:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak kdy ...

Tématem je vyhazování vlastních poslanců za neposlušnost, Ti atentátníci v ODS nechtěli nic jiného než zveřejnit zdroj financí  ve vlastní straně. Nic víc. Vnitrostranický boj s z toho udělala až ta část co věděla a nepověděla.

IvaA 18.3.2008 20:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak kdy ...

Ó nikoliv, Vámi diskutované je řešení vnitrostranického boje a vyhazování těch straníků, kteří byli ve frakci, neberouce na zřetel poslanec/neposlanec. To nebylo kritérium. Článek rozebírá téma, ldy jsou vyhazováni konkrétní poslanci proto, že hlasovali jinak, než byl momentální zájem stranického vedení a porovnává to s jinou direktivou, jíž jsou citované články ústavy. Volně dle Pulp Fiction: "to je úplně jiná hra a ani hřiště neni stejný"