18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
korsika 10.5.2007 14:14

Re: "proto je primitivně tutlané xenofobní špehování Rusů nikoli preventivní a anikonfliktní, ale rizikové a neurvalé"

Vážený pane Karle, tak pod tohle se podepíši. Vždyť dnes se může každý potencionální uživatel PC na programu "Google earth"podívat z družice na zemi a najít tam i třeba svoje auto  zaparkované před domem. Ti Amíci by museli být snad blázni, kdyby pro špionáž stavěli radar. Samozřejmě špionážní družice jak americké, tak ruské všechno nahradí.

achjo 10.5.2007 14:17

Re: "proto je primitivně tutlané xenofobní špehování Rusů nikoli preventivní a anikonfliktní, ale rizikové a neurvalé"

Radar sbírá přesné údaje o pohybu a manévrování. Na základě těchto údajů dokáže vypočítat kde se bude letící cíl nacházet v určitém čase. Tam je vyslána protiraketa.

Družice dokáže rozeznat detaily - pokud bude na raketě nápis "směr Praha" tak jste vyhrál...bohužel bez tohoto speciálního radaru je vám ta informace "k ničemu". Antiraketa se potuluje u Domažlic a vono to letí kolem Brna.

Pokud budete určitou dobu sbírat přesné údaje o manévrování ruských raket - tak máte obrovskou výhodu. Fotka z družice vám asi těžko napoví jakým způsobem raketa manévruje. Maximálně se dozvíte jaké šroubky jsou použity...a připravíte si vhodný šroubovák...tedy...až to někam spadne;-)

wombat 12.5.2007 9:19

Re: Re: "proto je primitivně tutlané xenofobní špehování Rusů nikoli preventivní a anikonfliktní, ale rizikové a neurvalé"

jak jsem jiz pravil, achjo je nejen zbabelec, ale take sprymar.............

BaJo 10.5.2007 12:49

i hlupák musí říci radaru ANO ...

ééé? a říká to snad někdo jiný ?

Mistr Jan Hus 10.5.2007 12:28

Veškeré zlo pochází z USA !!!

Atomové zbraně, AIDS, multietnická společnost, "lidská" práva, podpora muslimů, atd. K tomu mají své protektory ve svých protekltorátech, aby prosazovali jejich politiku. I u nás takoví jsou a momentálně jsou u moci. (Y)

komantsch 10.5.2007 12:31

Re: Veškeré zlo pochází z USA !!!

Meli by te zase spalit. Jedine protektory, ktere vidim jsou hlasne trouby rusaku a komousu.

kvid 10.5.2007 11:16

Bůh s Vámi, a námi ostatně taky.

I potkal slon slona a děl, jak že jsou ty štěnice poslední dobou nebezpečné a že si na ně pořídil přípravek. I povídá slon slonu, poslouchej slone, ten tvůj přípravek by porazil slona, ale jak s tím chceš ublížit štěnici? Však uvidíš, usmíval se slon.

I odpočívalo zrno na mlýnském kameni a trápilo se, jak je proti kameni malé, že jej nikdy nepřeváží, a tak si samo vlezlo mezi dva mlýnské kameny a poměr sil se vyrovnal. 

I stáhli jsme si kalhoty a brod nikde a k čemu taky, nás to takhle prostě baví.

 I měl jsem kamaráda, co si šetřil na nožík, tak jsem mu ustřelil hlavu, aby mi nemohl ublížit a teď je mi smutno, byl to dobrý kamarád.

oakman 10.5.2007 11:09

Ještě je tu válka hospodářská, válka o sociální stát.

Sociální stát je poválečný vynález demokratických režimů  - sociální kompromis pro potlačení možné nové války z bídy. V globální společnosti to nefunguje, protože je porušena základní rovnváha trhu. Domácí pracovní síla je státem natolik zdražena, že domácí zboží je luxusní a pracovní síla se současně musí vzdát více než poloviny svého teoretického příjmu, aby stát nasytil její požadavky. Proletáři pak nezbude než koupit levnou globální náhražku domácího luxusu, neboť konzumní společenská pravidla praví, že je nutné držet buržoazní standard aspoň ve své fake podobě. Tím proletář vyváží do Číny či Vietnamu ten zbytek výplaty, který má na ošacení a běžnou spotřebu. Podniky se stěhují za levnou pracovní silou, domácí proletář ztrácí možnost uplatnění, protože jeho dělnický obor "se odstěhoval do Humpolce" nebo kamkoliv jinam na východ a nezbývá než masivní investice pana ministra sociálních věcí. Rekvalifikace je nemožná, bez maturity je jedinec dnes v koncích. Tak zbývá taxík, kamion, stěhování, úklid, prostě to, na co je lépe nelegálně najmout imigranta. Neonacismus, to není hnutí básníka Skácela, to je asyl pro bílé negramoty, které vytlačil z práce cizinec. Západní sociální stát již deset let vyrábí nácky z bývalých poctivých dělníků, protože už leta tráví na podpoře, zatímco untermensch pracuje. To že untermensch nechce být dál tím černým, když platí daně, maká a jaho příspěvek státu je positivní, je ve chvíli, kdy za to dostane od bílého dobytka na hubu jasné. Koho teď bránit?? Pracovitého pákoše nebo ožralé anglické hovado????

oakman 10.5.2007 10:51

Nemusím být obechčen jako Zeman, abych

si dovolil malo prognozu:

Rok 2010 - Německo  domácí průmysl již "odzdrojen" na levný Východ (Čína zejména), rostoucí zisky vyšších tříd, degradace střední třídy do tvz. flexibilní zaměstnanecké masy globálních koncernů, vzrůst sociálních nejistot a chudnutí obyvatelstva od nižší střední třídy níže (zánik malých "lokálních" firem.) výrazné problémy s tureckou menšinou, která je vůči sekulární vládě doma v opozici. Na ulicích klasická občanská válka mezi radikální levicí, nacisty a muslimy, jak ji známe z dějin této "kuchyně totalitních systémů".

Rusko - státní kapitalismus na bázi globálních hráčů s organickými palivy, surovinami, enrgií. socialisticko - samoděržavný systém s ideologií návratu na velmocenské pole, se sociálně skomírajícím Německem po boku jako dodavatelem technologií.

Británie - neustálé balancování na ostří rozpadu monarchie (velmi možné po smrti Alžběty II.) Strytá rasová válka v anglických městech, kde minority přebírají ekonomickou kontrolu tím, že bílé dělníky oholí ve službách, kterých se bílí štítí a zároveň kasírují od státu "sociální podporu", aby nezapálili radnici. V oblasti Birmingham wolwerhampton je držen ramadán, protože muslimská většina nestrpí výtržnosti ožralé bílé menšiny za bílého dne na veřejnosti. Z toho důvodu se uvažuje o přestávce v /Premier League. Na ostrovech již není než zbrojní průmysl, vše ostatní dodává Asiat / Balkánec.

Francie, Itálie, celý jih čelí mohutné invazi imigrantů z Afriky, pašování lidí přes Středozemní moře a náklady na repatriaci uprchlků budou dále huntovat státní kasu a hladoví osedlí imigranti budou pálit v ulicích nejen auta a vlajku Francie. Muslimští radikálové způsobí návrat do epochy mafie, kdy terorismus domácí (Baskický, Korsický, Sardinský a Sicilský, potažmo Kalábrijský) bude znásoben sebevražednými útoky mohamedánských magorů. Co se bude dít u nás????

Hrouda 10.5.2007 10:54

Re: Nemusím být obechčen jako Zeman, abych

Ještě bych prosil doplnit o Čínu, Indii a USA - díky.

oakman 10.5.2007 11:26

No...

Čína a Indie, to je otázka ..... budou bohatší než Evropa, tak 2015, ale je tam ještě ta šikmooká patra (Japonci, Korejci, Indočína, Malajsie, Indonesie) tam bude za chvíli větší trh než na západě. Máme tam Irán, Pakistán, skoro každý tam má jadernou bombu, až si tihle najdou důvod se do sebe pustit, bude mazec náramný. Důvod? Jednoduchý - voda, jídlo.

USA se pomalu začnou učit španělsky jako druhý povinný jazyk, no a ekonomicky to bude hlídat Číňan - ten se naučí anglicky a španělsky, přece nechce, aby ti idioti okolo uměli kantonštinu...to by je neoholil. Druhá verze je dosažení nové rasy - New American bude kudrnatej jako Sampras, bude mít jamajskej pysk a trochu mandlový oči. Mam obavu, že jarmulka a obřízka vyjdou s Bushem z módy, protože WASP a rabíni jsou dnes v čím dál větší menšině. Jediný, kdo bude nedotčen, bude slovanský prvek, tyhle čtvrti nikdy nebyly v Americe víc než na mapě. Tam se bude mluvit rusky a polsky jako v indiánských rezervacích - posledních útočištích původních obyvatel. Co je důležité, budou to dál většinově křesťané, o to se Hispanos postarají...naopak si myslím, že z Evropského hlediska se mexikanizací USA stane kulturou příjemnější... Ekonomicky se nebojim, tenhle americko - čínsko - japonský gang s ocasem Evropy má šanci...

Harpyje 10.5.2007 10:59

Re: Nemusím být obechčen jako Zeman, abych

"Nous sommes en 2010 apres Jesus Christ. Toute l´Europe est occupée par les musulmans. Toute? Non! Un pays peuplé... " A za Asterixe a Obelixe si dosaďte Septika a AndyhoX. ;-D;-D;-D

Kubeš 10.5.2007 10:33

autorce článku

děkuji za zajímavý rozhovor, rovněž panu Robejškovi za věcné a jasné názory kolem radaru. A reakce rudých se dají očekávat a těším se z nich.

jozífek 10.5.2007 11:25

Re: autorce článku

Souhlasím s Vámi a na reakci rudých psů z vysoka se*ru.

Karel 22 10.5.2007 10:19

Dobrý článek

Má to logiku a tudíž i jednoznačný závěr. K tomu se dá dospět jen tehdy, když se proberou argumenty PRO a PROTI. A proto doporučuji všem socanům a komoušům : Moc se tím nezatěžujte a nečtěte to, protože tomu nerozumíte. PROSTĚ NA TO NEMÁTE A NĚKTERĚ VĚCI NEJSTE SCHOPNI POCHOPIT.

Hrouda 10.5.2007 10:22

Re: Dobrý článek

Mám rád lidi, kteří mají ve všem vždycky jasno:-)

Karel 22 10.5.2007 10:29

Re: Re: Dobrý článek

Ve všem ne, ale v otázce zda se bránit musulmanům nebo ne, tak v tom jasno mám. Stejně tak jako v otázce jestli mi vadí radar víc než ruská jaderná ponorka Jurij Dolgorukij, která byla uveden do provozu v dubnu po 12 letech "budování". Ale to Vám asi uniklo - nás podle socansko-bolševické logiky ohrožuje více radar, než 12 balistických raket (každá s 10ti hlavicemi) ve výzbroji ponorky. Proto tolik jekotu kvůli jednomu radaru.

Hrouda 10.5.2007 10:41

Re: Re: Re: Dobrý článek

Jenže problém není jen Rusko (natož nějaká ponorka). Co takhle Čína. Údělem a posláním politiků je konfrontacím předcházet. Respektuji, že pro někoho je řešením bojová příprava a zastrašování (nemyslím to urážlivě). Já dávám přednost tomu, aby politici dělali politiku, aby nesuplovali spíše generály.

ps 10.5.2007 10:50

Re: Re: Re: Re: Dobrý článek

Pokud vím tak Obering je generál a ne politik.

Karel 22 10.5.2007 10:52

Re: Re: Re: Re: Dobrý článek

Právě "bojová příprava a zastrašování", jinými slovy "závody ve zbojení" - to udrželo Stalina, Brežněva, atd. atd. na uzdě. To je ale všeobecný princip. Ať se nám to líbí nebo ne. Ale v případě jednoho jediného radaru nejde vůbec o nějaké závody ve zbrojení. Jde o to, že klesají šance  "říše zla" na uchopení moci v bývalém samoděržaví. Proto takový "protiradarový"  trend ze strany soudruhů od těch oranžových až po ty rudé. Z hlediska pobytu jedné jediné posádky 200 lidí a jediného radaru s minimálním záborem půdy nejde přece o pobyt cizích vojsk. Nebo to snad chce někdo srovnávat s pobytem 100tisícové hordy z Ruska od r. 68? Tak proč soudruzi tak vytrvale mlčeli, když sem Rusi vtrhli? Naopak - tehdy jim to nevadilo a jeden radar vadí? Co je to pak za sebranku?

Hrouda 10.5.2007 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý článek

Nejsem rozhodně odborník na zbraňové systémy, ale myslím si, že daleko významnější jsou systémy ve "vesmíru". Problém radaru a jeho využití je spíše politická neobratnost ze strany USA a obratnost ze strany Ruska.

Historie (podle mě) ukazuje, že je lepší aspoň nějaká rovnováha sil, než dominance. Dominance, kterékoli velmoci u mne evokuje dění po odsouhlasení "vedoucí úlohy strany". Jestli dobře rozumím, zastáváte názor, že USA mají mít dominanci, já si myslím, že má být určitá rovnováha. Mmj. proto jsem pro silnou EU.

Hrouda 10.5.2007 10:06

Citace z článku

"Americký program má možné útočníky odstrašit a případně odrazit."

Budování zařízení typu "našeho radaru" je přece otázkou pohledu na dění v dalších desetiletích. Ano, může se stát cokoli. Dnešní "bezproblémové" státy se mohou pro nás stát nebezpečnými (ale i naopak). Akceptování a smíření se s tímto faktem by mohlo vést, a povede, k celosvětovému vyzbrojování, každá (ať) rádobyvelmoc se bude chtít chránit. Výsledkem bude spirála zbrojení. Něco takového se dnes děje, stačí se podívat na vyzbrojování Číny, Indie, Pákistánu, kteréžto země skupují nové i starší zbraňové systémy, kde to jen jde.

Otázkou je však minulá a budoucí věrohodnost  US politiky, která mi dnes připomíná slona v porcelánu. Obávám se, že umístěním základny na našem území, se staneme součástí krátkozraké politiky USA, aniž bychom vývoj mohli jakkoli ovlivnit.

PS: Pro řadu východních a jižních politologů, kvalit našeho pana Doležala, se staneme součástí vojenské mašinerie USA.:-)

Karel 22 10.5.2007 10:35

Re: Citace z článku

Navážu na závěr PS: Nebo se dle přání komoušů staneme opět kolonií Ruska pod vedením bývalého důstojníka KGB Putina.

Hrouda 10.5.2007 10:43

Re: Re: Citace z článku

Z toho čiší moc pesimismu:-/

Brundibár 10.5.2007 13:42

Re: Re: Re: Citace z článku

Znáte to: optimisté se učí rusky, pesimisté čínsky a realisté střílet. Tyto varianty jsou letité (podotýkám, tento vtip - i když to je spíš krutá realita než vtip -  jsem slyšel tak před 20 lety), dnes nám USA nabídly variantu čtvrtou. A nemohu si pomoci, tato čtvrtá možnost se mi jeví jako suverénně nejlepší...

J.G. Pašek 10.5.2007 9:59

Mateřská školka . . .

.

jirka.s. 10.5.2007 9:41

Nejen pro tauruse!

Vážený taurusi! Níže jsem si přečetl Váš nadmíru výstižný posudek náhodného shluku buněk, kterému já říkám septik! Pro dokonalejší rozpoznání onoho individua nabízím jeho angažování v netovém "periodiku" zvaném "D-FENS - zmr/di, vohnouti a my". Z přiložené diskuze k jednomu z článku na tomto obskurním blogu je ale jednoznačně zřejmé, že i  tamější přispěvovatelé považují septika za cosi vymykající se běžnému lidskému chápání.

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006110505

http://www.dfens-cz.com/komentare.php?akce=view&cisloclanku=2006110505

jirka.s. 10.5.2007 11:05

Re: Septik je oblíben po celém netu (jeho charakteristika z "Křesťana.cz"

Několik slov k charakteristce Skeptika.

09. 09. 2006 13:51:27 n;Anonymous ]

To, co nám zde Skeptik předvedl, nazývají psychiatři "projekcí". Jedná se o promítání svých vlastností do vlastností ostatní lidi. Téměř každý se pokládá za normálního, a předpokládá, že i ostatní lidé se budou chovet podle jeho "normy".A tak lhář se bojí, že bude obelhán, podvodník podveden a vrah zabit.Skeptik nám svým předchozím příspěvkem nechtěně odhalil své "normální" vlstnosti a defakto se nám představil. Děkujeme Skeptiku, že víme s kým máme tu čest. Ještě jsi opomenul jednu svoji vlastnost, ale tu všichni dobře známe.

Wachtl.

Cato 10.5.2007 9:38

Autorovi

To jste určitě nepsal zadarmo, kdo si tu demagogii objednal?

BaJo 10.5.2007 9:41

Re: Autorovi

... prej nějakej neviditelnej nef ...