7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr H 10.5.2007 1:51

Prosím vás,

čeho se bojíte,vždyť Evropský Svaz přeci buduje společnou obrannou politiku,takovou dobrou,ukutou z kvalitní mnichovské ocely.Neprojdou!

BIS 10.5.2007 1:23

Kdo si myslí, že je přiměřené připravovat se na nebezpečí, až když se objeví, by měl místo o bezpečnostní politice diskutovat o poezii.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Paranoia

Ladislav 10.5.2007 0:38

zajmy CR jsou jine

V budoucnu hrozi Ceske republice a Evrope nebezpeci a mit na svem uzemi radar namireny proti Rusku je to posledni co jim pomuze celit.

Temito nebezpecimi jsou celosvetova energeticka krize a masivni invaze (v  desitkach milionu) uprchliku z jihu. To ze se USA staraji o svoje zajmy a chteji v budoucnu kontrolu nad zdroji surovin je velmi realisticka politika ale zajmy CR jsou do velke miry odlisne. Ne zcela ale dostatecne na to zakladnu nemit.

franta 10.5.2007 0:28

Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Proč jsme, my blbci, vlastně rušili železnou oponu ? Taková krásná rovnováha strachu to byla a teď abychom ji pracně budovali znovu.

A pokud tady teď není rovnováha, znamená to, že severní Korea má převahu ? To si snad vážně nemyslí ani chovanci z Bohnic.  

hrabeci rada 10.5.2007 1:01

Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Ona Korea prevahu sice nema, ale jeden "atomovy hrib", dokaze zkazit vic, jak jeden den "ceskeho snu" o svete plnem jasajicich peacniku, ci podnikatelskych radovanek ;-)

Martin 10.5.2007 2:03

Re: Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

hmm a ten hribek bude korejskej ze jo ? a proc by nemel bejt anglickej, izraelskej, ruskej, francouzskej nebo i americkej <?

Brundibár 10.5.2007 3:10

Re: Re: Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Tak si zkuste dát na papír, co jednotlivé země mohou "svým hříbkem" získat/ztratit a vyjde vám to zcela jasně. Doporučuji ale před tím nastudovat kořeny, ze kterých vychází čučche...

franta 10.5.2007 4:55

A mohl byste nás tedy informovat

co jednotlivé země mohou "svým hříbkem" získat nebo ztratit ?

Brundibár 10.5.2007 9:44

Re: A mohl byste nás tedy informovat

Co mohou ztratit "tradiční" jaderné mocnosti, to je myslím jasné každému - rozhlédněte se kolem sebe. Že si to ty země uvědomují, dokazuje fakt, že poslední jaderná puma ve válečném konfliktu byla ta v Nagasaki. Získat nemohou nic.

Naopak, Irán a KLDR toho až tolik ztratit nemohou, naopak mohou získat posmrtný život v Ráji resp. úctu Drahého Vůdce - ale na pochopení je dobré si přečíst Korán a něco o ideologii čučche. Nelze se totiž dívat na oba státy "evropskýma" očima.

Brundibár 10.5.2007 3:29

Re: Nevypočitatelné režimy jako Severní Korea porušily rovnováhu strachu a je třeba ji znovu nastolit

Zkuste si na youtube.com vyhledat např. severokorejské animované filmy pro děti, třeba tento je poučný: http://www.youtube.com/watch?v=mNR4kR1uC-w.

Pak si prohlédněte některé propagační snímky KLDR pro dospělé a mělo by vám dojít, že je na světě dost lidí, kteří si mohou myslet, že mají převahu - jde o to, jaké mají informace.

Takže osobně ten radar vidím jako adekvátní reakci na aktuální dění.

franta 10.5.2007 4:49

Brundibáre

Propagační snímky jsou jako reklama. Pokud do lidí hustí nesmysly, ještě to neznamená že jim věří i autoři, a rozhodně se velký Kim nerozhoduje podle propagačních snímků.

Harry 10.5.2007 8:30

Re: Brundibáre

Josef Goebels take mozna tak uplne neveril tomu, co hustil do obcanu, ale nakonec TO rozebehl a ONO ho to nakonec semlelo take. Totez plati o Slanskem a jinych, kteri si mysleli, ze jim se nic nemuze stat a ze na smrt budou pouze jine posilat. 

Brundibár 10.5.2007 9:51

Re: franto

Ne, Kim Čong Il se rozhodně podle svých propagačních snímků nerozhoduje. Ale miliony obyvatel KLDR v takovém prostředí žijí, a to přes 50 let, předtím je okupovali Japonci, takže téměř 100 let ta země nepoznala normální poměry.

Nacionálně socialistická propaganda dokázala národ naladit na válku za pouhých 6 let, "Kimové"ten svůj zpracovávají déle než 50 let. Jak, můžete vidět na Youtube. A ten národ obvykle jiný zdroj informací nemá.