29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BaJo 10.5.2007 8:00

Je to otázka pro celý svět ?

Pokud by to co tak Goebelsovsky tvrdíte nebyl blábol, tak by ta základna byla akcí NATO a ne pouze a jenom amíků. USA jsou "celý svět" ?

taurus 10.5.2007 8:11

Re: Je to otázka pro celý svět ?

USA jsou nejsilnější složka NATO. NATO bez USA jsou bezvýznamný debatní kroužek!

 Celý svět potřebuje ochranu před terorismem. Teroristé od počátku vyhrožují použitím zbraní hromadného ničení. Snad to nechcete popřít?!

BaJo 10.5.2007 8:25

Re: Re: Je to otázka pro celý svět ?

Fráze, fráze, fráze ...

ad "USA jsou nejsilnější složka NATO" - to už tady taky bylo: Všichni jsou si rovni, pouze někteří si jsou rovnější. Pokud by to nebyla jenom US polívčička, tak by radarová základna byla zřízena a provozována celým NATO!!! Ovšem naši západní spojenci to zřejmě (na rozdíl od nás) až za tak veledůležitý problém nepovažují a i v USA to část politické reprezentace pokládá za zbytečný kšeft zbrojařských firem.

Je velmi naivní se domnívat, že radar patřící pouze američanům nás ochrání před teroristy. Ti si pochopitelně (pokud vůbec budou mít zájem) zase najdou nějaký trik či skulinku a celá slavná technika - radary, gripeny, transpontéry a podobné "vymoženosti" civilizace - budou na dvě věci.

komantsch 10.5.2007 9:02

Re: Re: Re: Je to otázka pro celý svět ?

Ano bolsevicke fraze. USA maji podobne zakladny ve Spanelsku, Turecku, Norsku, Velke Britanii atd. Nikdo tam podobne divadlo nedelal. A ted cechouni se svoji proslulou vyjmecnosti.

BaJo 10.5.2007 9:14

Celý svět potřebuje ochranu před terorismem.

To je evidentně prázdná, zcela obecná a velmi prostoduchá fráze pro blbečky, za kterou lze ukrýt všeličo! A to je bolševická fráze? Proč používáte bolševické fráze, pane? Vy jste bolševik?

jc 10.5.2007 10:13

Re: Celý svět potřebuje ochranu před terorismem.

BaJo, už se raději dál nezesměšňujte. Vaše hloupost z Vašich příspěvků čouhá jako sláma z bot... ;-(

BaJo 10.5.2007 11:36

Re: Re: Celý svět potřebuje ochranu před terorismem.

... inu, když dojdou argumenty, tak nastupuje hulvátství ....

jc 10.5.2007 12:11

Re: Re: Re: Celý svět potřebuje ochranu před terorismem.

- každopádně! Ale první jste s ním přišel vy...

ulik 10.5.2007 9:15

Re: Re: Je to otázka pro celý svět ?

Sorry, ale teroriste nemaji a hned tak mit nebudou rakety dlouheho doletu. Straseni terorismem je uplne mimo misu, Raketa dlouheho doletu je podobne slozite zarizeni jako napr. vesmirna raketa nebo stihacka. To proste neudelate doma na kolene ci nepropasujete v kontejneru a pak odpalite za stodolou. Jediny, kdo v dnesni dobe muze vlastnit rekaty dlouheho doletu jsou staty. Jako treba Iran, Korea, USA, Rusko Francie atd. Ale takovouto reketu nikdy nemuzou mit organizace jako napr. Hamas (Palestinci).

Hans z dědiny 10.5.2007 9:30

Re: Re: Re: Je to otázka pro celý svět ?

A proč by to třeba Irán nezkusil - třeba jako odvetu za vtípky o Mohamedovi?

ulik 10.5.2007 10:44

Re: Re: Re: Re: Je to otázka pro celý svět ?

Proc by to delal? To rovnou muzou spachat hromadnou 30milionovou sebevrazdu, nebo kolik jich tam je. To je prave ten rozdil:

argumentace: zautoci na nas Iran, je od veci, protoze jako stat jde Iran snadno porazit. V dnesnim svete nikdy slabsi nezautoci na silnejsiho, takze Iran nikdy jako prvni nezautoci na USA, i kdyby ty rakety meli. Takze radar na nic.

argumentace: zautoci na nas teroristi, je od veci,protoze nemaji a nebudou mit raketu dluheho doletu, To neni tak jednoduche. To je jednodussi zabalit vybusninu (jaderny odpad, nejake bakterie) do kontejneru, poslat postou a osobne dorucit. Tady radar nepomuze.

Hans z dědiny 10.5.2007 9:33

Re: Re: Americký radar je určen pro ochranu ČR?

Franku, těch 10 % je buď tvoje blbost nebo lež. To číslo totiž udávalo pravděpodobnost zásahu raketou Patriot 1. generace. Jednak jde o jiný typ, druhak máme 2,5. generaci a za třetí nikdy neletí jen jedna antiraketa. Zbytek raději bez komentáře.

mjd 10.5.2007 6:56

Každá má svou pravdu.

A je -li demokracie, má každý právo klást nejen otázky, ale dokonce pochybovat o tom, co je mu oficiálně k věření předkládáno. Je zajimavé shlédnout:

http://video.google.com/videoplay?docid=1870519088657369298&q=911+%2B+CZ

Hans z dědiny 10.5.2007 9:27

Re: Každá má svou pravdu.

Na komedii je to trochu zdlouhavé, jako sci-fi málo napínavé. Celkově to připomíná něco jako Elvis žije nebo únos mimozemšťany.

taurus 10.5.2007 6:19

Připněte si pásy a uhoříte!

 Argumenty proti radaru jsou stejně stupidní úrovně, jako když řidiči argumentují, že připínáním do bezpečnostních pásů se vystavují riziku, že v případě havárie uhoří.

 Lidé vůbec nechtějí chápat princip preventivní ochrany a sounáležitost ve světové politice. Čím to je, že dokážou odmítat preventivní ochranu?

Představte si, že vás někde o samotě napadne nějaký násilník. Máte možnost se mu buď postavit s odvahou a nebo se přikrčit a prosit. A představte si, že máte sebou chlapa jako hrom. Bude mít násilník vůbec odvahu si něco začít?. Třeba bude opilý a odvahu mít bude. Pravděpodobně onen násilník dopadne nakonec špatně. V každém případě je lépe mít někoho, z koho jde strach preventivně.

 Takže jsem se snažil odpůrcům radaru domluvit. Beztak marně! Přes svou politickou mlhu nevidí, že vlastně na politickém přesvědčení vůbec nezáleží. Že jde o bezpečí nás všech.

ulik 10.5.2007 9:26

Re: Připněte si pásy a uhoříte!

A co kdyz vas nakonec znasilni ten 'chlap jako hrom', ktereho jste si puvodne vzal do lesa jako ochranu. Tady podle me lezi klic k pochopeni: lidi proste USA neveri, (stejne jako neveri zade jine velmoci). Historicky, vzdycky kdyz Cechy nekdo ochtanoval, tak ten ochranitel casem (kdyz se mu to hodilo) vymetl. Proc by to ted melo byt jinak.

Jinak chapu vasi touhu byt v bezpeci. Jistoty a prosperita. To je normalni lidska vlastnost. Ale pokud se kvuli bezpeci clovek vzdava sve svobody a hrdosti, tak je to spatne.

Kryštof 10.5.2007 5:53

Velmi dobrý článek. Škoda, že tolik lidí neumí číst a přemýšlet u toho.

franta 10.5.2007 4:43

Skvělá Laděno,

Kim-Čong-Il je možná gauner, ale není blázen. I korejský komunista si dovede spočítat co by se asi stalo, kdyby vypustil jedinou raketu na cíl v USA.

MILA 10.5.2007 6:16

Re: Skvělá Laděno,

Kim vystrelil uz nekolik konvencnich raket, ale na Japonsko, nestrefil se - ato bude asi tak jediny jeho cil, mozna jizni Korej, na Cinu si netroufne, to by ho roznesli na kopytech. US je daleko.

Ale Iran daleko neni, jakozto Pakistan taky ne, ti  uz atomovku maji, sice je Musharaf zatim kontroluje, ale nikdo neni nesmrtelny. Pokud nas radar a US nebudou ochranovat, tak si na nas evropany - lemply, kazdej troufne

taurus 10.5.2007 6:45

Re: Re: Skvělá Laděno,

 Já vůbec nechápu co jsou to za lidi, kteří se tak vehementně staví proti radaru. Za koho vlastně kopou? Vždyť jde i o jejich ohrožení. Čekat můžeme až do konce a "den poté" pak můžeme filosofovat, kde "soudruzi udělali chybu".

 Je snad v zájmu každého Čecha držet štít nad hlavou. Patříme dnes k NATO. Socialistický blok padnul už před Československou sametovou revolucí. Waršavská smlouva stejně byla nefunkční. Rusko nás samo od sebe pustilo k vodě. Naši komunisti už neměli jakékoliv zastání ve východní části Evropy. My se dnes musíme snažit o ochranu a sami na to nemáme. Kam poletí asi raketa teroristů? Tam, kde to vůbec půjde! Když budeme trvat na tom, že žádnou ochranu nechceme, pak to bude jediné nechráněné místo a na nechráněné místo se vždy útočí! Myslet si, že terorismus v podstatě není, že je jen reakcí na Ameriku a nás se nedotkne, je sebevražedný názor.

 Lidi, kteří jsou proti radaru, jsou nebezpeční pro národ. Ať už svou tupostí, nebo úmyslem škodit národu. V tom případě jsou to podle mně vlastizrádci!!

S/ke/p/ti/cus M/a/xi/mus 10.5.2007 7:13

MILO, lžete statečně, ale zbytečně

Sev. Korea žádnou raketu nevystřelila na Japonsko a v Evropě má jaderné zbraně Francie, Velká Británie, Rusko takže ani úplný idiot si nedovolí zaútočit, zvláště proto, že většina zemí v Evropě je navíc členy NATO.

A. Kofroň, veterinární pedagog 10.5.2007 7:43

Re: Septiku, lžete Vy.

Nakonec jako obvykle. Zkoušky  severokorejských raket byly vedeny  směrem na, a dokonce přes Japonsko.

Navíc, také jako obvykle, Vaše logika je na úrovni Pepka Vyskoče.  Spojené státy mají jaderné zbraně od roku 1945, nejmodernější armádu na světě a jsou  zakládajícím členem Nato, což nezabránilo úplným idiotům Osamy bin Ladina na ně několikrát  zaútočit.  Hlavně proto, že si mysleli, že USA bude stále dělat mrtvého brouka, tak, jak se to dělo třeba za Cartera a jak se děje v EU dodnes.

Je ale zbytečné to vysvětlovat Vám, protože Vy jste za Vaše kydy někým placenej, tak blbej sám o sobě být prostě nemůžete.  Takže tohleto je spíše pro benefici těch, kteří Vaše výměty ještě čtou.

kuk 10.5.2007 4:34

jsme pod vlivem zájmů

bohužel je v článku dost pravdy

Martin 10.5.2007 2:28

autor chce konkretni vytku ?

Že je americký systém nefunkční, bych se neodvážil tak bujaře tvrdit.

tak ati si precte oduvodneni americanu, kterym zrusili financovani v prvnim navrhu rozpoctu pro zakladnu v Polsku. ale my vime lepe nez cast americkych zakonodarcu :-D

Laděna 10.5.2007 2:25

SKVĚLÝ ČLÁNEK,

shrnující řadu nejpádnějších argumentů PRO radar. Doporučuju číst, studovat, promýšlet a komentovat....ale pánové, prosím věcně, žádnou nenávist a neargumenty. 

Karel 22 10.5.2007 10:43

....ale pánové, prosím věcně, žádnou nenávist a neargumenty

Copak bolševici někdy přemýšleli? Kdyby snad přece přistoupili na logické argumenty, museli by být PRO radar. Takže tady budou dál sypat tu svoji nenávist.

Pasáček koz ve Vermontu 10.5.2007 2:13

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Ve 30. letech minulého století se v Německu dostal k moci vojensko–průmyslový komplex. Nedopadlo to dobře, světová válka byla nevyhnutelná. Totéž se ted´ stalo v USA. Příznaky jsou stejné, jako byly v Německu. Americký vojensko- průmyslový komplex určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané, jde pouze o ropu), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní politiku USA. Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto !

Martin 10.5.2007 2:25

co my NATO

jsem ochoten se vsadit o cokoliv, ze jeste pred rokem, kdyby slo o cokoliv jineho, tak dnesni priznivci radaru by kriceli, jak NATO je jedinou zarukou nasi svobody a chrani nas pred Ruskem. slyseli bychom, jak kazdy, kdo je proti NATO je komunista, idiot nebo zenska. dnes je NATO nejaka chcipla bezduvodna organizace, kterou nepotrebujeme a potrebujeme jen bilateralni vztahy se Spojenymi Staty.

Yurri 10.5.2007 14:56

Re: Americká základna v Čechách

Už bylo o tý základně rozhodnuto? Super,no konečně..!!! R^R^ :-) >-

Martin 10.5.2007 2:02

vynecham cokoliv, ale je fascinujici

jak neviditelny pes naprosto jasne zaujal jedno stanovisko a hlasite ho vystekava do sveta, mne uz jednostranny media pripadaj smesny a hloupy, at se to tyka cehokoliv /kdyby byl stejne nadsene proradarovej tak je pro mne stejne stupidni jako ted/