15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Chovají se k nám jako k ovcím

Ano, těžké, protože debata v médiích (kromě Parlamentních listů a několika málo dalších médií) byla a je převážně jednostranná. Slovo dostávají pouze odborníci, kteří jsou poplatní politickým a možná i ekonomickým zadáním vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Boháček 16.8.2021 18:35

Schlägel: A že kto je tu popleta. ;-D Vaše popletené odpovede, kde si pletiete názory a fakty. A keďže nemáte žiadne argumenty, iba vašu vieru, tak, ako každý fanatik, urážate človeka s iným názorom. Úbohé a symptomatické.

Keď dokážete racionálne protiargumentovať na fakty, čo dom napísal, zareagujem.

Inak je komunikácia s agresívnym a fanaticky obmedzeným jedincom, ako vy, čo namiesto vecných argumentov iba osobne napáda oponenta, stratou času.

V. Klepetko 16.8.2021 18:32

Oprava:

"Reagoval jsem na vaše mylné tvrzení, že mRNA vakcíny neindukují vznik specifických SLIZNIČNÍCH protilátek."

Indukují, a tím významným způsobem omezují možnost přenosu viru od očkovaných na neočkované!

Z. Roller 16.8.2021 18:30

Jen tak pro upřesnění, prof. Flegr je původně parazitolog a nověji se zabývá i evolucí. Virus má co do množení hodně společného s parazity, a viry se obecně neustále mění dle pravidel evoluce. Takže je odborník? Velká část jeho tvrzení byla odjakživa "kontroverzní", ale to musí být ve vědě všechny nové myšlenky. A buď vyjdou nebo ne. Kdyby jakýkoli odborník dopředu předvídal na sto procent pravdivě, nebyl by to vědec ale pánbůh. Uznávám, že i takový podolog nejspíše při studiu potkal předmět Epidemiologie a hygiena, ale k tomu studenti přistupují jako kdysi my k Hygieně školního prostředí.

U pohlavních nemocí také není možné odmítat chránit své partnery a partnerky nebo odmítat léčbu, a nikdo to nepovažuje za zásah do práv. Kdyby se AIDS nebo syfilis daly šířit kýchnutím, také by existovali popírači?

V. Klepetko 16.8.2021 18:26

?

Píšu pravý opak - že ta korelace je perfektní, a že když vám z krevního séra vychází vysoké IgA tak je to výborný marker protilátek přímo na sliznicích: v nosohltanu a jinde. Opravdu to chcete rozporovat!?

O PCR testech v naší diskuzi vůbec nebyla řeč, neodklánějte prosím. Reagoval jsem na vaše mylné tvrzení, že mRNA vakcíny neindukují vznik specifických protilátek.

Opak je pravdou!

Doložil jsem to odbornou studií a osobním příkladem. Opravdu si myslíte, že když máte praxi ve vývoji nějakých testů, tak se nemůžete mýlit? :-)

J. Vintr 16.8.2021 18:22

Co do toho všichni pitomci pořád pletou nějaký požár (který tam navíc evidentně nebyl) a měknutí oceli? Od "zasažených" podlaží směrem dolů i nad nimi měla všechna ocel v okamžiku pádu teplotu okolí.

Co se týká doby pádu, dá se změřit z mnoha videozáznamů a u dvou věží ji uvádí i v oficiální takzvané vyšetřovací zprávě.

J. Lukavsky 16.8.2021 18:21

"zvážit mezi dvěmi riziky" ano, medicína je vždy volba menšího zla či menšího rizika. Žádný lék ani operace nemusí skončit vždy uzdravením a dobře. Podívejte se na letáček u Aspirinu a uvidíte, že to může polknout je sebevrah. I na slepák můžete exnout. J.L. end

J. Lukavsky 16.8.2021 18:17

"souhlasili byste se zřízením koncentračních táborů pro lidi a/potenciálně ohrožující tzv zdraví národa" Když dostanete infekční žloutenku, TBC, spálu.... tak vás zavřou ve špitále na infekčním a svoje lidská práva, Listinu ba i Ústavu si můžete strčit - do nočního stolečku. Souhlasíte? Zavřou tam i tzv. bacilonosiče třebas úplavice, ačkoli ten nemá vůbec, ale vůbec žádné problémy. Souhlasíte? Když se nedáte očkovat proti tetanu a dostanete ho, je to jen a jen Váš problém. Nakonec umírá na něj jen polovina. To je rozdíl mezi nemocemi infekčními a neinfekčními. J.L. end

J. Lukavsky 16.8.2021 18:12

"tři mrakodrapy v NY sesunuly k zemi rychlostí volného pádu jen díky gravitaci..." ve vysokém žáru ocel změkne, jak dobře ví kováři a proto strkají podkovu do výhně. V letadle je klidně i 30 tun kerosinu což dá žár dostatečný. Ocelové nosníky tam nebyly izolovány asbestem neb ten je ekologicky škodlivý..... takže to šlo dolů docela rychle. Nevím zda někdo změřil ten volný pád tak přesně. J.L. end

P. Vychodil 16.8.2021 17:59

ještě jednou jsem si přečetl výpotky, či spíše střevní exkrementy pana šlegra...no, je to také vzorek národa ...

P. Vychodil 16.8.2021 17:49

dle vašeho příspěvku soudím, že už máte sbaleno do koncentráku...

P. Vychodil 16.8.2021 17:40

hahaha...na jednoduchou otázku neumíte odpovědět ? musíte to okecat takovýmin pitomostmi ?

J. Moravec 16.8.2021 17:37

Je zcela jedno s čím budete souhlasit, nebo nesouhlasit Vy nebo já. Neptejte se tak hloupě. Většina to rozhodne. Takže radši začněte přesvědčovat nějakou většinu pro svoji ideologii, nebo se chystejte do jednoho z těch táborů.

P. Vychodil 16.8.2021 17:27

bojovat s blbcem, trollem, je marné...měli bychom se přeskupit a sdílet si čerstvé informace....bohužel nejsem natolik computer vzdělaný,abych věděl, jak na to

P. Vychodil 16.8.2021 17:21

a kdožesito sestřelil dvojčata ?

P. Vychodil 16.8.2021 17:18

všech podporovatelů současného kovid fašismu se ptám:

souhlasili byste se zřízením koncentračních táborů pro lidi a/potenciálně ohrožující tzv zdraví národa, b/ pro lidi ohrožené ?

pokud souhlasíte s výše uvedeným, dobrovolně se odeberete do nejbližšího koncentračního centra ?

J. Vintr 16.8.2021 17:18

Není žádný důvod nevěřit tomu, že Američani byli na Měsíci, protože všechny informace o tom do sebe logicky zapadají a nijak to nepodporuje fyzikálním zákonům. To se ale ani omylem nedá říct o tvrzení, že se tři mrakodrapy v NY sesunuly k zemi rychlostí volného pádu jen díky gravitaci...

P. Vychodil 16.8.2021 17:08

hele, když si čtu mentální výblitky lidí typu šlegla, tak ztrácím naději v budoucnost...jestli šlegl je jejím reprezentantem...

P. Vychodil 16.8.2021 17:03

tedy, takovéto myšlenkové zvratky bys šlégle, v "hospodě na rúžku" neudal...

P. Vychodil 16.8.2021 16:58

už delší dobu mudruji nad tím, kde je hranice mezi opatrností a předposr.ností

J. Vintr 16.8.2021 16:57

Myslíte princip exponenciálního růstu blbosti? Tak ten zřejmě platí. Mimochodem, zkusil jste si někdy najít tu triviální informaci o principu, na kterém funguje PCR test?

P. Vychodil 16.8.2021 16:56

předběžná opatrnost brání dotknout se neznámého hada, pozřít neznámou houbu...s tím asi většina bude souhlasit...obtížnější myšlenkový proces nastává, pokud mám zvážit mezi dvěmi riziky, v našem případě kovidem a očkováním...zde spousta občanů, neznajíce principy oboru zvaného "risk management", volí "útěk" před známým rizikem, aniž by se snažili jej minimalizovat, do oblasti s riziky neznámými, či zamlčovanými...

máte ns to nějaký "recept" ?

J. Vintr 16.8.2021 16:54

Jak si vysvětlite, že při infekcí stejným virem u nás o měsíc později (ani nikdy jindy) v našich nemocnicích k žádným podobným scénám jako údajně v Bergamu nedocházelo?

I. Schlägel 16.8.2021 16:53

Vy jste do dneška nepochopil princip exponencionálního růstu, tak že Vaše zaklínání se takzvaným zdravým rozumem je poněkud, ehm... Nepatřičné. No a blíží se nám výročí pádu dvojčat, tak že budete mít další příležitost si tady dětsky zaexhibovat, mistře v konzumování triviálních informací určených pro myšlenkové giganty Vašeho archetypu.

J. Vintr 16.8.2021 16:45

Jestli jste si na těchto diskuzích nevšiml, tak paní Poláková opakovaně přeje přímo smrt různým lidem. Sice k tomu nepouživá "vulgární a neslušné" slovo, ale to snad není tak podstatné.

J. Vintr 16.8.2021 16:40

Autor sice krouží kolem pravdy, ale jádra se ještě nedobral. Statistické výsledky třeba z Izraele (kde asi není vůle tyto výsledky falšovat) dokazují, že vakcína v tom smyslu jak je prezentována, vůbec nefunguje. Ani v nejmenším. Proč se jí pořád snaží nacpat do všech lidí na naší planetě, je otázka pro "konspirační teorie".....

J. Vintr 16.8.2021 16:31

Na to, aby člověk pochopil, že test, který z principu nemůže rozlišit živý virus od jeho dávno zdechlého zbytku, není absolutně vhodný k tomu, aby někoho označoval za nakaženého a tím méně za nemocného, není potřeba absolutně žádné vzdělání. Stačí si zjistit uplně triviální informaci jak ten PCR v principu funguje a docela obyčejně použít mozek. Spoustu lidí zřejmě tu první věc za celého jedea půl roku, třeba jen že zvědavosti, nenapadlo udělat a jen hloupě a slepě věří takzvaným odborníkům.

M. Mucha 16.8.2021 16:10

Nejsem příznivcem hulvátství, ale paní Poláková si nic jiného nezaslouží.

M. Mucha 16.8.2021 16:07

Přesně

M. Mucha 16.8.2021 16:06

Stejně tak jako tento princip spoustu lidí o život připravil. Třeba ty, kteří z opatrnosti odložili prevenci a pak zemřeli ;-€

P. Vychodil 16.8.2021 15:59

:-):-):-), bohužel i ti mladší, chtějí do chorvatska...

ale, mám sousedku, 80+, čipernou, pěknou...s naprosto zdravými názory na covid fašismus...tuhle jsem ji potkal, opálenou..."kdepak takhle sluníčko svítí ? "Chorvatsko"..."a jak covid restrikce"..."Nechala jsem se naočkovat, abych mohla jet"...

tož tak...