Pátek 17. 5. 2024Aneta polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 190
  • Poslední: 17.8. 2021 13:57
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
L. Harvánek 17.8.2021 7:07

S tím hadem či neznámou houbou máte pravdu. Vidíte je poprvé v životě a nemáte čas si zjistit potřebné informace. Ale v případě, o kterém se právě bavíme, je situace poněkud jiná. Kovid se najednou a z nějakých neznámých důvodů mezi námi objevil a neznáme léky, které by dokázaly jeho smrtící účinky zastavit nebo alespoň zmírnit. Lékaři (specialisté na choroby podobného typu) a farmaceutické firmy začali neprodleně pracovat na vývoji potřebného léku (vakciny). Uznávám, že vakciny se objevily v rekordně krátké době a že tedy proces klinického zkoušení byl nebývale zkrácen. Takže se začalo očkovat a postupně se zjišťuje, že vakciny plní svou funkci a dokáží chránit před onemocněním. Mediálně se zdůrazňují možné vedlejší účinky, ale když si přečtete příbalový leták jakéhokoliv medikamentu, o možných vedlejších účincích se také ledasco dozvíte. Takže bych měl odmítat lék, který může mít vedlejší účinek (daleko slabší povahy než nemoc, kterou má léčit)? Jenže media nás krmí čísly, kolik lidí mělo vedlejší nežádoucí účinky, aniž by uváděly celkový počet očkovaných či alespoň poměr. Navíc tedy zcela jistě a stoprocentně vím, že ti, co vakcinu vyvíjeli, postupovali v dobré víře, aby lidem pomáhali chorobu překonat (úmyslně neuvádím pandemii a zrovna tak nepovažuji člověka pozitivně testovaného za nemocného) a klinické zkoušky jejich víru potvrdily. Dokonce uznávám, že farmaceutické firmy v jejich snažení poháněla i snaha vydělat. Takže pro mne nebylo vůbec těžké přijmout rozhodnutí a dát se očkovat. Výsledek byl bez sebemenších vedlejších účinků. A jen pro Vaši unformovanost uvádím, že je mnoho léků, vůči nimž mám alergii a nemohu je užívat, ač by pro mne byly mnohem užitečnější.

Tím chci říct, že bych všem doporučil očkování s výjimkou těch, kterým by očkování víc ublížilo než pomohlo. Mít možnost svobodně se rozhodnout má ale i svou druhou stranu: za svoje rozhodnutí nést odpovědnost.

P. Vychodil 17.8.2021 7:52

ve vašem výkladu jsou dezinformace:

léky známe

známe i zdravotní "podmínky", za kterých se choroba rozvine s těžkými následky...a mnoho z těchto "podmínek" lze minimalizovat či úplně vyloučit (např obezita)

vakcíny naprosto neplní svoji funkci, nechrání před onemocněním, nebrání šíření, účinnost po pár měsících klesá k nule, neúčinnost vakcín podporuje vznik nových rezistentních mutací, vakcíny údajně brání těžkému průběhu (toto je tvrzení bez důkazu), vakcinace neumožní dosáhnout kolektivní imunity

vedlejší účinky, specificky dlouhodobé, stále neznáme, ovšem i tak se stačí kouknout do systému jako např. VAERS, (přičemž se oficiálně udává, že v těchto systémech se objeví necelá desetina skutečných případů) aby člověk zpozorněl

opakuji základní poučku: eliminovat neznámé riziko (vakcínu), řídit, minimalizovat riziko známé (nemoc)

pozn./otázka: není mi jasné, proč očkovaní, a mezi nimi i vy, jednoduše tvrdíte, že jste očkován bez sebemenších vedlejších účinků...bavíme-li se o dlouhodobých efektech, máme na mysli ne dny či měsíce, ale roky ("nepopulární" odborníci hovoří v případě kovid vakcín o horizontu 2-3 roky)

PS na základě osobního sběru všech možných informací, jejich ověřování, pro mne nebylo těžké přijmout rozhodnutí se nenechat očkovat...

PPS vaše rozhodnutí o očkování platí i pro 3. a následující očkovací kola ?

J. Vintr 16.8.2021 16:31

Na to, aby člověk pochopil, že test, který z principu nemůže rozlišit živý virus od jeho dávno zdechlého zbytku, není absolutně vhodný k tomu, aby někoho označoval za nakaženého a tím méně za nemocného, není potřeba absolutně žádné vzdělání. Stačí si zjistit uplně triviální informaci jak ten PCR v principu funguje a docela obyčejně použít mozek. Spoustu lidí zřejmě tu první věc za celého jedea půl roku, třeba jen že zvědavosti, nenapadlo udělat a jen hloupě a slepě věří takzvaným odborníkům.

I. Schlägel 16.8.2021 16:53

Vy jste do dneška nepochopil princip exponencionálního růstu, tak že Vaše zaklínání se takzvaným zdravým rozumem je poněkud, ehm... Nepatřičné. No a blíží se nám výročí pádu dvojčat, tak že budete mít další příležitost si tady dětsky zaexhibovat, mistře v konzumování triviálních informací určených pro myšlenkové giganty Vašeho archetypu.

J. Vintr 16.8.2021 16:57

Myslíte princip exponenciálního růstu blbosti? Tak ten zřejmě platí. Mimochodem, zkusil jste si někdy najít tu triviální informaci o principu, na kterém funguje PCR test?

P. Vychodil 16.8.2021 17:08

hele, když si čtu mentální výblitky lidí typu šlegla, tak ztrácím naději v budoucnost...jestli šlegl je jejím reprezentantem...

P. Vychodil 16.8.2021 17:59

ještě jednou jsem si přečetl výpotky, či spíše střevní exkrementy pana šlegra...no, je to také vzorek národa ...

P. Vychodil 16.8.2021 17:03

tedy, takovéto myšlenkové zvratky bys šlégle, v "hospodě na rúžku" neudal...

P. Vychodil 16.8.2021 17:21

a kdožesito sestřelil dvojčata ?

J. Vintr 16.8.2021 15:52

Když můžou vystudovaní "odborníci" v oboru sprostě a flagrantně lhát, musí pravdu říkat "neodbornici". To, že žádný z takzvaných odborníků, kteří snaživě přikvokávají covidovému podvodu, nikdy nezpochybnil používání PCR testů, z nich dělá buď úplné blbce, nebo sprosté lháře.

M. Mucha 16.8.2021 16:07

Přesně

L. Beneš 16.8.2021 13:42

Covidová totalita? Spíše už covidový fašismus.

A. Poláková 16.8.2021 13:36

Jak se tak na autora dívám, starší ročník při těle,(jen ze slušnosti neříkám přímo obézní), řekla bych , že na příštím jaře už psát nebude :-), v nejlepším bude psát jinak.

R. Langer 16.8.2021 13:38

Hm, až zdechnete na komplikace po očkování, také tady nebudete nikomu scházet, Svědci kovidovi. ;-D

I. Lyčka 16.8.2021 14:21

Tak za podobnou větu, ovšem slušněji vyjádřenou, jsem na novinkách dostal ban. Vy byste zasloužil dostat po ču.. . Za svoje hulvátské vyjadřování.

M. Mucha 16.8.2021 16:10

Nejsem příznivcem hulvátství, ale paní Poláková si nic jiného nezaslouží.

J. Vintr 16.8.2021 16:45

Jestli jste si na těchto diskuzích nevšiml, tak paní Poláková opakovaně přeje přímo smrt různým lidem. Sice k tomu nepouživá "vulgární a neslušné" slovo, ale to snad není tak podstatné.

A. Poláková 17.8.2021 13:47

Tedy jak jste na to přišel, to je mi záhadou. Když pouze upozorním na možné nebezpečí, to ještě neznamená , že někomu přeji smrt. Ale když vás to baví lhát.....A to nekomentuji , co vaše sekta přeje očkovaným. Je to celé směšné.

J. Jurax 16.8.2021 14:56

Ono se to dá vyslovit i v obráceném gardu:

Hm, až zdechnete na covid, také tady nebudete nikomu scházet, hrdinní odpůrci očkování.

A v obou případech to bude srovnatelně blbé a hulvátské.

L. Harvánek 16.8.2021 15:04

Obávám se, že Vy při svém přístupu také nebudete mít příležitost psát.

A. Poláková 17.8.2021 13:57

Myslíte? :-) Po očkování nemám nejmenší problémy a v duši klid. S mou omezenou stařeckou imunitou je to to nejlepší , co jsem mohla učinit, abych mohla normálně žít a cestovat. A doporučuju to vřele i ostatním. Ostatně soudím, že člověk nemusí přímo milovat bližní, kteří ho ohrožují na životě. Když předpokládám u odpíračů prodělání covidu, tak proboha , co je to pro ně? Chřipečka přeci. Tak co tady to kvílení o smrti? :-)

L. Severa 16.8.2021 13:32

Až tak ? Svědci koidovi, tupci s nedostatkem vzdělání... a podobná osočení jsou snad adresovány těm kteří očkování věří ? Tomu věří i autor, jinak by nenapsal: „Místo toho, abychom se snažili naočkovat nejvíce ohrožené, a to asi půl milionu osob nad 65 let,...“ Někdy je v diskusích vidět i vyceněné zuby...

J. Vintr 16.8.2021 16:40

Autor sice krouží kolem pravdy, ale jádra se ještě nedobral. Statistické výsledky třeba z Izraele (kde asi není vůle tyto výsledky falšovat) dokazují, že vakcína v tom smyslu jak je prezentována, vůbec nefunguje. Ani v nejmenším. Proč se jí pořád snaží nacpat do všech lidí na naší planetě, je otázka pro "konspirační teorie".....

I. Schlägel 16.8.2021 12:47

Škoda, že nelze cestovat časem a tyhle exoty poslat na stáž třeba do Bergama vloni zjara. Wuchan bych jim nechal jako bonus.

M. Boháček 16.8.2021 12:57

A načo? Myslíte, že by dokázali presvedčiť taliansku vládu, aby zrušila zákaz ošetrovať pacientov? Zistite si fakty, než začnete takto tárať, niečo podobné bolo túto zimu na Slovensku. Sám som to zažil - "vyšetrenie" po telefóne zakončené slovami obvodnej: Ak sa vám bude zle dýchať, zavolajte si sanitku.

Zdevastovaná nemocnica sa veľmi ľahko naplní a veľmi ľahko sa zanedbá zdravotná starostlivosť, ak je nedostatok personálu. To je typický príklad Slovenska. Podobne ako u nás aj v Taliansku obvoďákov nútili neliečiť pacientov (len po telefóne) a tak pacienti zomierali na rôzné iné ochorenia, často bakteriálne infekcie pľúc. Tie ostali bez správnej liečby antibiotikami.

http://www.inenoviny.sk/talianski-obvodaci-boli-nuteni-pacientov-neliecit-a-posielat-do-nemocnice-ako-na-slovensku/

I. Schlägel 16.8.2021 13:09

Táranie nechám na Vás, popleto.

M. Boháček 16.8.2021 14:02

Argumenty nula, iba útok na osobu názorového oponenta. Typické...

I. Schlägel 16.8.2021 14:09

To, co sdílíte, nejsou názory, popleto.

M. Boháček 16.8.2021 14:17

Opäť urážky a žiadne argumenty.

A ako správne píšete - to čo píšem ja, nie su názory, to sú fakty. To je to, čo vám chýba.

;-D;-D

I. Schlägel 16.8.2021 14:47

V tom případě názory, které vyznávám já, nejsou názory, ale fakta. To je to, co Vám chybí, popleto z iných novin.

M. Boháček 16.8.2021 18:35

Schlägel: A že kto je tu popleta. ;-D Vaše popletené odpovede, kde si pletiete názory a fakty. A keďže nemáte žiadne argumenty, iba vašu vieru, tak, ako každý fanatik, urážate človeka s iným názorom. Úbohé a symptomatické.

Keď dokážete racionálne protiargumentovať na fakty, čo dom napísal, zareagujem.

Inak je komunikácia s agresívnym a fanaticky obmedzeným jedincom, ako vy, čo namiesto vecných argumentov iba osobne napáda oponenta, stratou času.