27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 11.9.2007 0:59

Re: Jen tak naokraj

1) V Ústavě ČR (čl. 2) se uvádí:  "Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo." Možnost referenda je tedy dána přímo ústavou.

2) Lid si již zvykl na to, že poslanci jsou jen drzí vyžírkové, kteří jim bezostyšně tvrdí, že s jejich poslaneckými platy musí mít MHD zdarma. Lid již zkousnul fakt, že poslanci jsou jen neschopní budižkničemové, kteří produkují nedomyšlené zákony, jenž jim ztrpčují život. Lid se však nikdy nesmíří s tím, že poslanci budou vystupovat proti jeho vůli. Poslanci, kteří to učiní budou z poslaneckých lavic nemilosrdně vymeteni stejně jako poslanci v roce 1989 - ti si také mysleli, že jsou nejchytřejší, že mají "politickou odpovědnost" a že mají právo určovat co je pro lid dobré a co nikoliv.

Fafa 11.9.2007 3:02

Re: Re: Jen tak naokraj

ad 1) Moznost, ne povinnost referenda.

ad 2) Lid se smiril s tim, ze nemame trest smrti, lid se smiril s tim, ze se plati dane. A po pravde receno, nemam pocit, ze vetsina lidu, je ve veci radaru tak vasnive zaujata, jako jste Vy. No, uvidime. Volby budou za par let.  

Cruton 11.9.2007 7:27

Re: Re: Re: Jen tak naokraj

ad 1) Ano, je to možnost. A proč si myslíte, že v Ústavě je? Aby se nikdy nerealizovala?

ad 2) Ano volby budou za pár let. Otázka je, zda před nimi ještě nedojde k defenestraci.

wasza 11.9.2007 14:05

Re: Re: Re: Re: Jen tak naokraj

1) Realizovat se muze, lec nemusi. Porad to nechapete? Vlada proste nema legalni povinnost referendum vypisovat a s tim nic nenadelate.

2) Velice duchaplne

Cruton 11.9.2007 18:22

Re: Re: Re: Re: Re: Jen tak naokraj

Ad 1) Realizovat to skutečně nemusí. Stejně tak vláda nemusí posílat vojáky do Iráku - a přesto to dělá. Porovnáním obou těchto postojů naší vlády pak musí těch 70 % obyvatel ČR, kteří si přejí referendum, zcela logicky dojít k závěru, že naše vláda neprosazuje ani tak zájmy obyvatel ČR jako spíše zájmy americké administrativy. A to je velký problém.

Ad 2) Děkuji.

Joska 10.9.2007 23:00

Tak já nevím...

Nikdy jsem nevěřil, že se tady najde taková spousta pitomců, kteří budou radši nadbíhat našim "osvoboditelům" z 68, těm kteří nám zmrzačili životy, ekonomiku, ducha i prosperitu. Nechtějí vidět, že se Rusko opět rozmachuje nad střední Evropu, že nám vyhrožuje a vyzbrojuje se. Že čeká na naše selhání a úkrok od západní civilizace, aby se sem mohlo zase nacpat a zaujmout bývalé teritorium. Je tady také spousta hlupců, kteří označují USA za agresora, a div ne za zlo celého světa, aniž by si chtělo připomenout, že právě USA daly vzniknout naší republice a minimálně 2x pomohly Evropě před zničením. Pokud si pamatuju, nikam " nevyvážely", na rozdíl od Ruska, totalitní režimy a zaplať pánbůh za to, že ani dnes jim není jedno co se ve světě děje. Bože ochraňuj Ameriku, protože chráníš i naši demokracii.... proti Crutonovi, Fidelovi, Putinovi a spol

Cruton 10.9.2007 23:10

Re: Tak já nevím...

Jen tady pindáte jako stranický agitátor před 30 lety. Ve Vašem "provolání" stačí zaměnit "Rusko" za "imperialistické USA" a "západní civilizaci" za "socialismus" a máme tu stranickou agitku jako vystřiženou.

Pete Brich 10.9.2007 23:13

Cruton to musí vědět.

Má na to diplom VUML;-D;-D;-D

PB

Cruton 10.9.2007 23:25

Re: Cruton to musí vědět.

Vždyť si ten Joskův žvást přečtěte po výměně mnou uvedených frází: "...Nechtějí vidět, že se imperialistické USA opět rozmachují nad střední Evropu, že nám vyhrožují a vyzbrojují se. Že čekají na naše selhání a úkrok od socialismu, aby se sem mohly zase nacpat..."

Krucinál, podobné kecy jsme slýchávali za socialismu všude - v televizi, v rádiu, psali to v novinách. Na to VUML nebyl vůbec zapotřebí.

Joska 10.9.2007 23:15

Re: Re: Tak já nevím...

To je všechno co umíte? Zkuste zareagovat jak nejlépe umíte na můj příspěvek! A´t Vás trochu poznám....

Cruton 10.9.2007 23:27

Re: Re: Re: Tak já nevím...

Viz můj příspěvek ve 23:25.

Joska 10.9.2007 23:43

Re: Re: Re: Re: Tak já nevím...

??? to jako myslíte vážně?

Cruton 11.9.2007 1:19

Re: Re: Re: Re: Re: Tak já nevím...

Strašné co? Ale ten propagandistický blábol jste napsal Vy.

Pavel Kořenský 10.9.2007 23:14

Re: Tak já nevím...

Mně to ani nepřekvapilo. Oni totiž všelijací bolševici a jiná narudlá pakáž dostala strach.

Příšerný, živočišný strach, že 20 let po plyšáku začneme patřit do civilisovaného světa, kde by jim jejich předchozí svinstva (včetně např. členství v KSČ před rokem 1968) mohl někdo podtrhnout, sečíst a vystavit účet. Proto tolik kvičí.

Podvědomě cítí, že pokud tu nějaká US základna bude, tak šance na nějaký levicový převrat v ruské nebo EU režii jsou v budoucnu nulové, ať již s Paroubkem nebo bez něj. To už si USA nejspíš ohlídají.

A tak bezmocně ječí a kopou kolem sebe. Jednak mají strach, že by jim někdo mohl připomenout minulost a vybrat je jako brabčáky z hnízda. A za druhé jim podvědomě dochází, že ve sféře vlivu USA by jejich blahobytné okrádání bohatých mohlo skončit.

Cruton 10.9.2007 23:34

Re: Re: Tak já nevím...

Ad "...narudlá pakáž, živočišný strach, předchozí svinstva, tolik kvičí, bezmocně ječí, kopou kolem sebe..." - nemáte nějaké komplexy?

Ale pobavil jste mne formulací, že by jejich  "blahobytné okrádání bohatých mohlo skončit". To považuji za skutečnou perlu a zlatý hřeb večera!

Pavel Kořenský 11.9.2007 0:31

Re: Re: Re: Tak já nevím...

Ááá, pán je také levičák, že ano. :-)

Cruton 11.9.2007 1:22

Re: Re: Re: Re: Tak já nevím...

Nevím zda jste levičák, já však nikoliv. Spoléhám totiž vždy jen na sebe - včetně myšlení.

Kubeš 10.9.2007 21:10

Autor

jakoby mi psal z duše. Díky R^R^R^>-

Nový 10.9.2007 22:52

Re: Autor

Tak to je objev století!Kubeš si myslí, že má duši.

Cruton 10.9.2007 22:57

Re: Re: Autor

R^

Alias 10.9.2007 20:50

Já vidím problém

amerického radaru, úložiště radioaktivního odpadu, výstavby atomových elektráren apod. jako otázku: "Má vláda v zastupitelské demokracii právo rozhodnout proti vůli většiny obyvatel? K čemu nám zastupitelská demokracie v takovém případě pak vlastně je?

Pete Brich 10.9.2007 20:58

Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Vláda se opírá o tuto většinu. Proto v zastupitelské demokracii vládní rozhodnutí reprezentuje vůli většiny obyvatel. Pouze v totalitě může menšina (třeba hulákající menšina) vnutit svou vůli většině. Zřejmě si pletete pojmy s dojmy.

PB

Alias 10.9.2007 21:33

Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Pojmy s dojmy si pletete vy. To, že někoho zvolím (ať už stranu nebo konkrétního člověka) ještě neznamená, že souhlasím s každým jeho budoucím rozhodnutím a že mu k takovým rozhodnutím dávám mandát. Já mu dávám mandát jen k takovým rozhodnutím, která jsou obsažena ve volebním programu. Na ostatní případy pamatuje Ústava institutem referenda.

Cruton 10.9.2007 21:36

Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Dobře napsáno. Souhlas.

PetrH 10.9.2007 21:41

Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Dáváte mu mandát i k obraně vlasti. To, co je obsaženo v Ústavě a dalších zákonech, není ve volebním programu, to je samozřejmá povinnost. V programu je, co chce která strana změnit, zavést, zrušit. V žádném volebním programu nebyla protipovodňová ochrana a nepostřehl jsem, že by proti ní protestoval. Pokud, tak proti tomu, že byla slabá.

Alias 10.9.2007 21:56

Re: Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Promiňte, ale co má americký radar společného s obranou naší vlasti? Vůbec nic. Obrana naší vlasti je garantována naší účastí v NATO. Ale NATO tento radar stavět nechce. To je výhradně záležitost USA a k ochraně USA má také sloužit.

A co se týče protipovodňové ochrany, ta je obsažena v jiných zákonech.

PetrH 10.9.2007 22:09

Re: Re: Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Obrana naší vlasti není garantována účastí kohosi kdesi. Obrana naší vlasti je garantována prostředky, které jsou na obranu vyčleněny. Každá troška navíc se počítá. NATO proti radaru v podstatě nic nemá a USA nemají nic proti spoluúčasti NATO na jeho využívání ke společné obraně. Protestuje ministr obrany (!) Rakouska, země, která se honosí svou neutralitou a ve věci obrany spoléhá na to, že to za ně někdo z Evropy nebo NATO udělá.

Alias 10.9.2007 22:23

Re: Re: Re: Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Obrana naší vlasti je v prvé řadě garantována naší účastí v NATO. Těch pár korun, které náš stát na armádu dává, by naši ochranu nezajistilo. Jen naše účast v kolektivním spojenectví je schopna naši bezpečnost garantovat.

A že "NATO v podstatě nic proti radaru nemá" je to co říkám. NATO takový radar stavět nechce. Je to záležitost pouze USA.

PetrH 10.9.2007 22:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Děláte, jako kdyby Američany financované NATO bylo jakousi antiamerickou organizací. V okamžiku, kdy USA vystoupí z NATO, se obranná aliance přemění na multikulturní diskusní fórum. Obrana Evropy je v rukou Američanů. Ať už v rámci NATO, nebo v přímém spojenectví. Bohužel. Ne, není to pro Evropu hrozba. Jen hanba.

Cruton 10.9.2007 22:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vůle většiny obyvatel je reprezentována většinou v parlamentu.

Ad "Američany financované NATO". USA financují naše jednotky v bývalé Jugoslávii? USA financují naše jednotky v Afghánistánu? USA financují AČR?