27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 10.9.2007 14:05

Re: Re: Re: kágebák jako prezident

Takže CIA. A já myslel že Pinochet.

benon 10.9.2007 14:23

Re: Re: Re: Re: kágebák jako prezident

Pinochet byla figura vydržovaná u moci právě díky CIA,ale nebyl jsem pochopen..Nezastávám se manýrů 50tých let u nás,ale přiznejme si,že  špionáž byla na obou stranách... a dělat dnes ze cia ovečky to fakt nemá vejšku...a mnohdy naši komunisté byli horší jak sovětští poradci... V kriminálech nebyli poradci,ale naši lidé,bohužel pěkné bestie

ps 10.9.2007 15:01

Re: Re: Re: Re: Re: kágebák jako prezident

CIA zcela určitě  nebyly ovečky ale srovnávat jejich činnost například s tím, co se dělo v SSSR ve 30. letech a za co byla zodpovědpovědná předchůdkyně KGB, je jako srovnávat nebe a dudy. Tato organizace má na svědomí, bez přehánění, milióny obětí.

Historik 10.9.2007 14:23

Můžete upřesnit tu Argentinu???

No a v Nikarague byla občanská válka, kterou komunisté nakonec nevyhráli. Takže zbývá Chile, ale Pinochet by patrně jednal i na vlastní pěst, sílu na to měl a vojenské převraty jsou v Latinské Americe poměrně časté.

A podle vaší rovnice je KGB odpovědná např. za zločiny Světlé stezky v Peru.

AndyO/XX 10.9.2007 13:17

Oakmane, neměl bys tolik chlastat

"židobolševik, který mužika vytáhl z bahna, pokusil se ho vzdělat a civilizovat do podoby Homo Sapiens "To jsi jako myslel ty vzdělávací tábory s obecným názvem Souostroví gulag?No gratuluju, jdeš se dneska veselit do Rudé synagogy, zítra prý slavíte Silversteina!

Historik 10.9.2007 13:12

Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Problém z toho udělala až reakce RUSKA které přešlo až k vyhorožování jadernými zbraněmi. PROTO ten radar potřebujeme jako nikdy předtím. Nemůžeme ustoupit výhrůžkám.

Radar Rusko neohrožuje a Rusové to vědí. Jedná se o VLIV, který může přerůst až do ustavení zájmové sféry, ve které jsme už, bohužel, jednou byli.

Xaver 82.117 10.9.2007 13:17

Nejen reakce Ruska, ale hlavně našich duševních Rusů...

Ano, jde o vilv, který vidím, včetně rizik s tím spojených. Proto jsem pro radar.

Mirek F. 10.9.2007 13:18

Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Rusko prostě oznámilo, že na radar, který dle všeho dohlédne až nad Rusko, něco namíří. Což je standartní vojenský postup obou zemí. Zbytek je obvyklé politické divadélko pro domácí publikum, aby se vidělo, jak je báťuška prezident odhodlaný a bdělý..

slovan 10.9.2007 13:28

Re: Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Souhlasim s vami..Pokud by rusove postavvili radar na Kube, americane budou protestovat stejne

jepice 10.9.2007 13:44

Re: Re: Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

On tam žádný není?8-o

slovan 10.9.2007 15:02

Re: Re: Re: Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Je tam americka zakladna Quantanamo,  za ery SSSR  tam asi radary vyuzivane pro SSSR byly, dnes si to netroufnu odhadnout, v rusku vladne trzni statni kapitalismus a tak Fidel zustal na budovani socialismu sam, jen se s nim trochu kamaradi Hugo a Kim. Neni duvod, proc by mel jit Putinovi na ruku

Konzerva 10.9.2007 13:20

Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Přesně o ten vliv tu jde, pane Historiku. Kolik myslíte, že energie vloží Američané do úsilí bránit svůj vliv zde, až Rusko přijde s tím, že vlastně Mitteleuropa je jejich? Jak se bude lišit vývoj od Karibské krize, která byla vytvořila prakticky podobnou situací pouze se záměnou postav?

Historik 10.9.2007 14:31

Ve světle, co dnes víme o skutečném stavu sovětských raketových vojsk

počátkem 60 let a např. havárii ponorky K 19 (1961) a co už tehdy alespoň z části věděl Kennedy, představovaly sovětské rakety s jadernými hlavicemi na Kubě zvýšení počtu střel mířících na USA na minimálně dvounásobek.

Radar ani antirakety v Polsku (v počtu 10) nepředstavují téměř žádný posun jaderné rovnovány uvážíme li, že jediná ruská ponorka třídy Akula (Tajfun) nese 20 raket, které mají každá 10 hlavic.

Ludva 10.9.2007 13:27

Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Dovede někdo posoudit, jaké nejen politické, ale hlavně ekonomické škody nám vzniknou ignorováním ruského stanoviska ? Jak známe Rusy, tak se staneme pro ně nepřítelem, se kterým nebude mít důvod obchodovat. proč by nám vlastně měli dodávat ropu, plyn, suroviny a odebírat naše výrobky ? Čína to nahradí velmi ochotně. Proč se o tom nemluví ? Rozumné je vyčkat do ruských a amerických voleb , třeba se stanoviska změní. Každopádně s radarem více riskujeme, než získáváme. Dělat někomu vola, je pro nás typické.

Historik 10.9.2007 14:18

Re: Re: Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Rusové už dávno nejsou našim hlavním odběratelem a je pro ně téměř nemožné, uvalit na nás ropné či plynové embargo. Ropu bychom bez problémů nakoupili jinde, s tím plynem by sice byly problémy, ale zvládnutelné, protože by těžko uvalili embargo na celou EU.

A mimochodem, Čína bude schopná platit, pokud se ona sama nestane objektem embarga, tedy pokud se ostře nevyhrotí proti Západu.

Konzerva 10.9.2007 12:47

Rozhodnutí

Těžko se reaguje na článek, který připomíná propagandu 50. let, jen se záměnou CCCP za USA. Ale jednu poznámku: za velké plus celé záležitosti kolem radaru považuji to, že nás nikdo k ničenu nenutí. USA nás slušně požádaly o možnost umístění radaru a my můžeme přijmout nebo odmítnout, aniž by to pro nás mělo nějaké důsledky (teda ze strany USA). Američané jsou natolik nad věcí, že naše rozhodnutí budou respektovat, ať bude jakékoli (zvláš´t, když nějaká mohutná podpora ze strany Kongresu pro radar tady taky není).

Bohužel tuhle svobodnou možnost devalvují hlupáci, kteří jsou v tranzu z toho, že si USA všimlo naší bezvýznamné zemičky a tím pádem možná i jich, maličkých Čecháčků. 

Ten radar je z amerického pohledu nicotná záležitost, o které tam ví pár zasvěcenců, tak by bylo dobré to tady takto brát a ne z toho dělat záležitost, která snad posune dějiny světa jinam.

>-

kapitán 10.9.2007 12:51

Re: Rozhodnutí

Dějiny se běžně posouvají NICOTNÝMI záležitostmi, neboť nikdo dopředu neví, že ta záležitost bude nakonec SVĚTOBORNÁ.

Konzerva 10.9.2007 13:00

Re: Re: Rozhodnutí

Například?

kapitán 10.9.2007 13:02

Re: Re: Re: Rozhodnutí

Např. Bostonský čaj - naházení anglického čaje do moře.

Konzerva 10.9.2007 13:10

Re: Re: Re: Re: Rozhodnutí

V tom případě by ten radar byl poslední kapkou, která způsobí válku s Íránem, popř. Ruskem či s dalšími. Opravdu to chceme?:-/

kapitán 10.9.2007 13:23

Re: Re: Re: Re: Re: Rozhodnutí

Kdybychom takto jako vy uvažovali - tak bychom NEsměli vstoupit ani do NATO, před tím nás varovali komunisti

Konzerva 10.9.2007 13:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozhodnutí

Mně je srdečně jedno, co říkají komunisti. Do NATO jsme vstupovali jako do globálního spojenectví, které na Zemi nemá obdoby a je to jedině dobřeR^. A teď ho chceme obejít bilaterální smlouvou s USA, která nám přinese jen problémy a nebude pro nás mít žádný efekt (ten radar opravdu není na obranu střední Evropy), i ten rozvoj brdských obcí se bude financovat z našeho rozpočtu;-) Každé takové rozhodnutí se přeci musí zhodnotit samo o sobě a zvážit pro a proti ,  tedy věcné argumenty, ne  propagandistické bláboly.

Rolen 10.9.2007 18:35

Re: Rozhodnutí

Naše hnědé nosy Konzervo již pořádně oschly o té doby co jsme je strkali do zadku Rusům a teď prostě žádají novou porci své oblíbené hmoty, co je na tom divného? Byli jsme takoví za Rakouska a budeme takoví i nadále!!

Skybird 10.9.2007 12:33

Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

Pro budoucnost Evropy je nezbytný v klíčových záležitostech její  jednotný hlas - tedy jasná globálně - politická a  tedy i obranná strategie, upevňování EU, úzká ale sebevědomá spolupráce s USA (pevná transatlantická vazba) a stejně sebevědomé patnerství s Ruskem.

USA musí být schopny vnímat EU jako jednoho partnera a ne (vědomky či nevědomky) ji rozdělovat. Toto bohužel často činí - viz. např. nerespektování názoru EU na způsob zacházení s Irákem a následné fatální následky jejich špatně uchopeného "boje s teroriszmem". V důsledku chybně pojatého boje proti terorismu - v t.zv. boji proti al-Kaidě zástupně realizovaném proti zemi, která neměla s al-Kaidou nic společného, tak USA promarnili 6 let a způsobily si velké problémy.

Nejnovější chybou je přístup k t.zv. protiraketové obraně. Opět chybné a z počátku arogantní přehlížení EU a NATO a zahájení bilaterárních jednání přímo s ČR a Polskem. Přitom se evidentně záležitost prioritně měla řešit na platformě NATO, ve výboru NATO - Rusko a v rámci EU. Byla-li by naše vláda sebevědomou vládou, bývala by bilaterární jednání s poukazem na své závazky, plynoucí z členství v NATO a EU odmítla a trval by na kolektivním jednání v rámci obou uskupení.

Čili pane Bystrove, napište Bushovi, že jeho politika vycházející ze strategie neokonzervativců o unilaterální uspořádání světa, že vystupování  USA ve stylu, jediná pravda je pravda naše a kdo ji jako takovou nebere je nepřítel - tedy  "Kdo není s námi je proti nám" je velikou chybou v jejímž důsledku Západní civilizace prohrává boj s malou částí radikálních muslimů a jejich fanatickou interpretací Islámu. Neokonzervativní establishment se drolí a brzy nastoupí parta jiná - i ta by se mohla poučit !

Martin 10.9.2007 12:50

Re: Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

A tohle všechno američani vědí,proto čekali,až u nás začne vládnout parta vlastizrádců,která se zaslepeně dívá na ameriku jako na boha všemohoucího a zrazuje své partnery v EU.

třitečky 10.9.2007 12:54

Re: Re: Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

Martine, vy ve své nenávisti k ODS jste jak malej Jarda (Tvrdík;-)). Ten ale nikdy nebyl členem ODS (tedy pokud to není výsadek tajného agenta rozvraceče do lůna nepřátelské ČSSD).;-D;-D

jepice 10.9.2007 13:42

Re: Re: Re: Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

Zase jste Martinovi naletěl. On ten vtipálek přece dobře ví, že radar dojednal už Tvrdík. A to nadšeně.;-)

Skybird 10.9.2007 15:05

Re: Re: Re: Re: Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

Vážená jepice, pečená kachna je buďto dobrá a nebo nedobrá a následně již není tak důležité, kdo a jak ji kdysi "vyseděl" z vajíčka. A stejně je to i s tím radarem. Takže klidně prohlásím, že Tvrdík zahříval špatné vajíčko.

Ale co to povídám, kolik ty za svůj jepičí život můžeš ochutnat kachen ?

Historik 10.9.2007 14:42

No, aby bylo možné vnímat EU jako jednoho partnera, MUSELA by

EU stát jednoznačně za svými členy navenek. Jako je nemyslitelné, aby se třeba stát Missouri postavil v případném územním sporu USA s Kanadou či Mexikem na stranu Kanady či Mexika, nesměla by se např. Francie postavit ve sporu Španělska s Marokem o jeden ostrov ve Středozemním moři (a de fakto celé území Ceuty) na stranu Maroka. A rovněž by se EU musela postavit za Dánsko ve věci karikatur, pokud tu byly např. útoku na dánské ambasády.

Mimochodem, ten spor Španělska s Marokem, hrozící ozbrojeným střetem nakonec urovnali Američané !!

Petr H 10.9.2007 12:22

Chichichi,checheche,chochocho

Armáda EU.:-)))Nejen,že 28 eu-států(27 plus Brusel) má už tak napružené rozpočty a vlastní armádu hoblují(450 miliónové členské země EU dávají na armádu annually $200M-v reálných číslech míň,jednotky se mnohde dublují.zatímco 300miliónové USA $600M),ale i kdyby na to ti EU žebráci někde našli peníze(to by ale bylo stávek za naše poctivé sociální přídavky),tak kdo by do tý armády asi tak narukoval,když pacifistická EU se chce bránit maximálně vystrčením holé pr/dele a mládež to má na háku?Zaveďte draft a uvidíte ten mazec.USA nepoloží ani financování federální armády,ani budování National Guards,obdoby armád členských zemí EU,a ani financování NATO a válka s terorismem.EU nemá ani na jedno,ale zato tam máte moc hezkej socík.