29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája45 2.4.2008 13:49

Re: Re: Tvrdé jádro

Nad tím jsi asi musel nejméně hodinu přemýšlet, než sto vyblil "Juro Juraxi". Víc holt  z  tebe nevypadne, jen blábol a modrá demagogie.

RomanL 2.4.2008 13:48

Re: Re: Re: Nevím jistě

... jenom aby ta fyzika nebyla nějaká buržoazní pavěda... :-P

Štváč 2.4.2008 13:47

Re: Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Ano, komouši.

Pája45 2.4.2008 13:45

Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Nemusím mít ani velkou představivost, milý "Malý Astone", abych ve tvém modrém duchu zde vyjmenoval část ministrů a ministryň Tupolánkovy vlády. To by jme se zasmáli.

Roman 2.4.2008 13:45

Re: Zaorálek bude čekat, až teda ti Íranci budou mít jak ty rakety, tak ty atomovky

Neznáte ještě nějakou podobnou příhodu?

A. 2.4.2008 13:45

Re: Re: Re: Byla tam hromada překlepů, tak pro toho, kdo má zájem, ještě jednou.

To Vám pořád ještě uniká, že v případě jakéhokoli válečného konfliktu jsou radary a družice likvidovány jako úplně první cíl? Nesmyslu o hrozbě z Teheránu už nevěří ani malé děti. Jde o součást systému namířeného proti Rusku. USA se chystá ovládnout všechny světové zdroje energie. Proto se pokouší obsadit Irák, proto buduje obrovskou vojenskou základnu v Kosovu, snaží se o spuštění jaderného konfliktu mezi Indií a Pákistánem, usiluje o vstup Gruzie a Ukrajiny do NATO, aby tam mohli rovněž vybudovat své vojenské základny. Posunuje se mám to směrem ke 3.WW

Martin II 2.4.2008 13:43

Re: Na dvou stranách nic neříct - to není umění

-rappi- to samé jako pro byznyse,platí pro tebe!!!! On neříká koho by tady(jakou armádu) chtěl raději, on říká,že se o nás rozhoduje jinde(jako v Mnichově 1938),jako bychom ani nebyli suverénní stát. Ale to je na tebe asi moc,viď.....

Roman 2.4.2008 13:42

Re: Re: Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Vaše teorie má háček. Vyrůstá tady generace mladých kteří mají o tzv. kapitalismu docela mizerné minění a naopak na komunistické řečičky jsou chytlavý. Stejná, nebo podobná mentalita generace  ve 30 až 40. letech, kteří potom zvolili komanče. To co uvádíte by mělo sedět na generaci, která má kolem 40 a méně.

Pája45 2.4.2008 13:42

Re: od Bohumila Doležala

Jsi hlupák, štváč a demagog. S tebou nelze vést diskusi.

Pája45 2.4.2008 13:40

Re: Re: Nevím jistě

Ještě musím doplnit, pane "milan007". Ve vaší větě, cituji: " Balistika , bezpečnost, prognozy vývoje jsou většinou obsahem neotevřených zdrojů." , jsem nalezl hrubou chybu. Balistika je vědecká disciplína z oboru fyziky, takže nebyla, není a nikdy nebude "kapitalistická" ani "socialistická", je to jen fyzika.

Vladimír 2.4.2008 13:38

Re: Re: Proč nechci rusko-americký radar

Jasně, je proti nám kdo není s námi, dnešní doba nezná kompromisu. A vstavaj strana ogromnaja.

Roman 2.4.2008 13:37

Re: Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Dnes v noci jsem kvůli této hrozbě blbě spal.

rappi 2.4.2008 13:37

Na dvou stranách nic neříct - to není umění

omlouvám se, že neumím číst mezi řádky. Ale ze Zavorálkova plytkého žvástání opravdu není vidět, co se nám snaží říct. Kdyby v nadpisu nebylo: Nechci americký radar, tak ani nejde poznat, že to je to, co herr Zavorálek chce. Nemyslím si, že by L.Zavorálek byl hloupý nebo naopak nadprůměrně inteligentní. Je průměrný. A je to politik, takže denně vstřebává žvásty podobného typu. V politice je to jedno z největších jmění, které člověk může mít: dvě hodiny povídat a přitom neříct vůbec nic. Ale je to velká škoda, že ti naši (evropští) politikové takhle mluví.

Jenže zkuste např. říct lidem bez obalu: zvýšíme daně, vytáhneme vám víc peněz z vašich rodinných rozpočtů, takže se budete mít hůř. A ty peníze co z vás vytáhneme použijeme dle svého uvážení. Nejlépe v našich firmách. My politici jsme totiž stejně hamižní, jako vy všichni ostatní. Akorátže my máme i ty možnosti si ty prašule bezpracně od vás nahrabat. Tak nám klidně záviďte. Ale máme demokracii, takže někdo vám vládnout musí. A s největší pravděpodobností vládne ten, kdo už u koryta je. Nazdar.

Nebo k radaru: štve nás, že ODS si prosazuje že tu budou Amíci. Že Amíci budou platit v dolarech za naše potraviny a že díky ODS se zlepší ekonomika v Podbrdí. My tu chtěli Rusy. Navíc my chceme vždycky opak toho, co ODS. Tak lidi neblázněte a přestaňte po nás chtít vysvětlení. Vždyť je to tak snadné. Howgh.

Roman 2.4.2008 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

To není špatné. To by jsme potom mohli řídit válku někde z kaváren a případně pouze upozorňovat co se dělá blbě.

Pája45 2.4.2008 13:29

Re: mimo problém

Hlavně, že ty "techniku", jsi nám k tomu tematu toho napovídal až až. Jen urážky a bláboly. To však v demagogii na modro ani jinak nejde.

Jinak, nevíš náhodou za co papá Klaus dostal tu cenu od Putina, že by za lezení USA do zadku? (to abys taky ochutnal trocha oranžové nebo rudé demagogie).

Kylchap 2.4.2008 13:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Proč kuchyň? Každá hospodyňka ráda hrdinným vojákům uvaří, když ji osvobodí od zlého Putina.

Martin II 2.4.2008 13:24

Re: Proč nechci rusko-americký radar

-byznys-seš zaujatý a vlastním mozkem nemyslící člověk a takový není schopen ani zbla porozumět tomu,co nám pan Zaorálek v článku říká. Ještě jsi se nenaučil číst mezi řádky a bezmezně věříš kecům Vondry,Topolánkaa dalším,kteří několikrát změnili odpovědi na dotazy:proč vlastně potřebujeme nějaký radar?

Kylchap 2.4.2008 13:24

Re: Re: Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Takže s postupem doby budou mladí pod modrou vlajkou a  písní na rtech manifestačně volit ODS.

Pája45 2.4.2008 13:22

Re: Re: Nevím jistě

Vaše jediná chyba je vtom, pane "milan007" (že by Bond), že ještě před tím než jste si článek p. Zaorálka přečetl (opravdu?), tak už máte jasno. Je to socan, takže radar musí být a basta. To ale není diskuse, to je demagogie. Zaorálek, to co napsal, nemá jen ze své hlavy. Jde o to naslouchat i těm druhým (např. i z USA, Ruska). Hlavně však musíme otázky bezpečnosti Evropy posuzovat kolektivně - tedy využívat k tomu názory, poznatky a zájmy všech členů NATO a EU. O tom p. Zaorálek psal.

Je třeba se oprostit od  "klvaňování", které zblblo část občanů. Nakonec to byl jeho účel, né vysvětlit, zdůvodnit atp, jen oblbnout. Až poté, co se toho zbavíte, tak možná pochopíte o čem ten článek je. To, že napíšete, proti radaru je Filip, tak to by tu muselo být těch základen ještě více, je demagogií   hrubého zrna. Tato demagogie neškodí jen ostatním, jak si asi myslíte, ale hlavně vám samému. Touto komunikací a diskusí s ostatními se časem dostanete do vleku vašich demagogií a během času nebudete schopen jiného způsobu diskuse. Zamyslete se nad tím.

Malý Aston 2.4.2008 13:22

Re: Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Tato reálná hrozba trvá ale s postupem mladé generace voličů bude stále menší a menší.Normální postkomunistická kocovina,kdy starší vzpomínají na svá budovatelská léta,když měli čím uspokojovat sousedky  a mladí kteří se narodili již v demokracii ještě nemohou volit.Těch 41 let vlády komoušů je pořád znát,zejména u příznivců všech komoušů v ČSSD i KSČM.:-D

Roman 2.4.2008 13:20

Re: Re: Re: Nevím jistě

Rusové budou prodávat dál. Nemusí jít vůbec o žádný válečný stav na úrovni NATO-Rusko. Aktivita Německých firem v Rusku ohledně energetiky vyvolává v Polsku obavy z tzv. energetického středoevropského sanitárního kordonu. Různé ceny surovin pro různé země a také různé pořadí dodávek. Na to aby jsme skákali jak oni písknou to stačí. To není scifi, ale reálná obava z možného vývoje ze strany Poláků.

JE 2.4.2008 13:17

Zaorálek bude čekat, až teda ti Íranci budou mít jak ty rakety, tak ty atomovky

a pak bude vejrat jak vyoraná myš. (Už teď tak občas vejrá.)

Karla 2.4.2008 13:16

Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

uvědomujete si, že v této zemi je to reálná hrozba?

vytyk 2.4.2008 13:15

Re: Re: Re: Re: Re: demagogie

 Já se o nic nesnažím, pouze mě nadzvihl článek pana Zaorálka - on to psal s přípravou, takže zastřel své názory do uhlazeného stylu, já to nadrásal během polední pauzy, ale pokud si myslíte že je to stupidní, já pouze reaguji na uspořádání světa podle Zaorálka.

Karla 2.4.2008 13:14

Pane Zaorálku,

jediným důvodem proč zde nechcete radar, je oprávněná obava, že už zde na své hrudi nebudete mačkat sovětské (ruské) vojáky. Na závěr jste mohl ještě ocitovat něco z marx-leninova učení. Na to jak vím máte dostatečnou průpravu. Za věčný mír proletáři všech zemí spojte se.

Roman 2.4.2008 13:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

I s kuchyní?

Kylchap 2.4.2008 13:09

Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Ne my tam pošleme dva batalijóny. Jeden rychlý a jeden zajišťovací.

Malý Aston 2.4.2008 13:09

Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Jen si představte,že by vládl Paroubek,Filip a nějaký přestupitel.Předseda vlády Paroubek,ministr zahraničních věcí soudruh Zaorálek,ministr obrany soudruh Filip s průkazem rozvědčíka proti NATO,ministr školství Grebeníček a ministr zdravotnictví Rath,ministr kultury tlustý Jandák a tak dále a dále.To by byla sestava.To by i Fico záviděl.Zaorálka je pro naši zemičku škoda.Měl již dávno dělat ministra zahraničí v Bruselu.:-D

Jura Jurax 2.4.2008 13:05

Re: Re: Nevím jistě

USA nám plyn ani ropu nedodají, koupit je stejně musíme u Rusů. - ale Rusové zase potřebují prodat ... a nebudou míchat radar do kšeftů. A kdyby napětí mezi Ruskem a EU nebo NATO došlo tak daleko, že by Rusko doopravdy utáhlo kohoutky a hodlalo je udržet zavřené, užívajíc ropy a plynu jako zbraně, byl by v tom radar už nepodstatný (ledaže by odhalil ruské rakety), protože to by bylo velicé vážné a jen krůček od války. A to si myslím tak hned nehrozí - Rusko ještě není dost silné. A v zádech má Čínu.

Tomáš Fuk 2.4.2008 13:04

Re: Fyzika, geometrie a politika

Kdyby pan Michal nebyl obyčejná lama, co věří všemu, co do něj při PŠM nalili, pak by věděl, že Írán (kterým pořád ten radar zdůvodňují) je o docela pěkný kus dál, než třeba Moskva ;-)  Ještě nějaká moudra? ;-D