29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája45 2.4.2008 15:51

Re: Re: Užitečných idiotů plný web

Ti, co ho tady chtějí, "Petře",  spolu sraketami v Polsku postavit to mají dobře spočítaný - vydělají na tom. Neboť to nebude stavět ani Topol, ani Bush, ale americká zbrojařská loby. Snad nevěříš, že ta neumí počítat. To jenom Bush musí za to, že si hrál 8 let v Bílem domě na kovboje musí těm, co mu zaplatili volební kampaň, nechat vydělat a zaplatí to daňovýi poplatníci v USA.

Harry 2.4.2008 15:46

Re: Re: Re: Re: Re: Byla tam hromada překlepů, tak pro toho, kdo má zájem, ještě jednou.

No jo, ale tak to delali Amici co jsou skudlivi. Bratr Rus - tomu na nejake te megatune nesejde, ten sem pusti rovnou vodikovku. Ted ale vazny dotaz: Rusti genelisssiomove vyhrozuji, ze pokud tady bude stat US radar tak na nas zameri sve rachejte. Znamena to, ze dnes na nas jejich racheltle nemiri? Jak to???? Vzdyt jsme cleny NATO. Na koho tedy miri DNES ruske rakety? Ze by k nam meli nejakej srdecnej vztah z bejvaly doby? Nebo ze pocitaj ze za chvili budeme zase v jejich kozise a tak to proste za to nestoji za to furt prehazovat veksle.

Pája45 2.4.2008 15:43

Re: Re: Žvásty - Doplněk

Kdo opravdu chce pochopit diskusi o takových to důležitých otázkách, musí odložit demagogii, mít znalosti o základních dokumentach Aliance a státu. Jen když se zamyslí ti, co všechny odpůrce radaru v Brdech nazývají komouši a socany, posílají je do Ruska a na Kubu a straší ostatní občany, pozor oni sem chtějí Rusa, tak možná pochopí svoji hloupost a nesmyslnost "klvaňování".  Podsouváte-li ČSSD to, že sem chce pozvat "Rusáky", tak proč za jejich "vládnutí" podepsala a ratifikovala vstup ČR do NATO a EU, když mohla vstup  nerealizovat a ty "rusáky" pozvat?

Pája45 2.4.2008 15:42

Re: Žvásty

"vladimíre" ty musíš pracovat na centrálním úřadu (MV, MO atp.), bych řekl po prvním přečtení (ten tvůj rozhled), ale protože  o tom něco vím, tak mohu jen potvrdit, že "Strategická koncepce Aliance (schválena v dubnu 1999) již z části zastarala a je třeba ji upravit. Přesto je vní stále dost zásadních myšlenek, které platí. Uvedu jen některé: cituji: čl. 3 Nebezpečí studené války bylo nahrazeno slibnějšími, ale i náročnějšími vyhlídkami, novými příležitostmi a riziky; čl. 4 Aliance musí zajistit společné bezpečnostní zájmy, kolektivní obranu a transatlantické vazby; čl. 6 Základním a trvalým posláním NATO je chránit svobodu a bezpečnost všech svých členů; čl. 10 Aliance plní následující bezpečnostní úkoly - bezpečnost, konzultace, odstrašování a obrana, krizové řízení a partnerství; čl. 15 RB OSN má primární odpovědnost za udržování mezinárodního míru a bezpečnost, sehrává rozhodující roli ve prospěch bezpečnosti a stability v euroatlantickém prostoru, čl. 16 OBSE, jako regionální uspořádání, je nejširší bezpečnostní organizací v Evropě a zahrnuje Kanadu a USA; čl. 17 Budování Společné zahraniční a bezpečnostní politiky EU vytváří rámec pro společnou obranou politiku; čl. 20 Bezpečnostní výzvy a rizika; část III Přístup k bezpečnosti ve 21. století (čl. 40 Kontrola zbrojení, odzbrojení a nešíření - Spojenci usilují o posílení bezpečnosti a stability při co možná nejnižší úrovni sil k zachování kolektivní obrany Aliance); část IV Směrnice pro ozbrojené síly Aliance (čl. 53 a/ celková velikost spojeneckých sil bude udržována na nejnižsích úrovních odpovídajících požadavkům kolektivní ochrany, b/ rozmístění sil v době míru mimo domácí území jen tam, kde je to nezbytné,) čl. 62 základní účel jaderných sil je politický - zachovat mír, zabránit nátlaku a jakékoli válce. (na závěr kontrolní otázky: plní všechny státy Aliance víše uvedená ustanovení?, které by jste změnili vy?). (pokračování na dalším příspěvku.

čtenář 2.4.2008 15:40

Zaorálek zase předvedl,

co se rozumí výměnou názorů. Odjeli totiž s Paroubkem do Moskvy a tam jim vyměnili názory.

socialista 2.4.2008 15:37

Demagog Zaorálek

Ještě nedávno byl pro Paroubka a Zaorálka nejtvrdším protiradarovým argumentem ruský odpor proti radaru v Brdech. Dnes, kdy je tento argument velmi nejistý, začal Zaorálek jako správný demagog přimíchávat nesouvisející věci s radarem, jako je Afganistán a Irák a jiné, a používat je jako argumenty proti radaru. Je to prostě hledání hole na psa. Jenže každá hůl má dva konce.

Kdo, pane Zaorálku, začal vyjednávat o Americké základně u nás? Nebyla to náhodou ČSSD? Nevzpomenete si, když původně bylo počítáno se základnou s raketami, tak Paroubek říkal : rakety ne, ale radar ano? Když ale přišlo rozhodnutí o postavení radaru v Brdech, tak se Paroubek kroutil jak had a začal se vymlouvat, že on je sice pro, ale strana, které předseduje je ve většině proti a tak s tím nic nemůže dělat a musí se podřídit. I když všichni ví, jaká je skutečnost s tím jeho podřizováním se straně. A když nemohl Paroubek už tak halasně vystupovat proti radaru, tak přišel na řadu osvědčený demagog, vyškolený marxista, Zaorálek. Pak jste si zaplatili průzkumy veřejného mínění, které, jak jinak, vychází velice přesvědčivě proti radaru. Tenkrát to bylo: pro 38% a proti 62%. Jenže jak nasviňu se do těch počtů nevešli ti, kterým je to buřt a dodnes jaksi neexistují. Od těch dob uplynula nějaká chvíle a tak se Paroubek znovu zapojil do kampaně proti radaru v domnění, že se na jeho postoje zapomnělo. U jeho příznivců určitě. Proč je tolik tanečků ČSSD kolem radaru je evidentní. Získat voliče! Nic víc, nic míň. Pokud by byla vládní stranou ČSSD, tak by nebyl kolem radaru takový šrumec. Vláda by v poklidu a za souhlasu opozice, mimo KSČ(m), vyjednala s Americkou stranou podmínky a parlament by to schválil. Jenže Paroubek je v opozici a to je pro něj největší problém, který se týká radaru.

Pokud má někdo problém s tím, že za základnu lobboval Payne (ODS), ještě před oficiálním vyjednáváním ČSSD, tak ať si zjistí, jaký je rozdíl mezi lobbingem a vyjednáváním.

Johny 2.4.2008 15:32

Pane Zaorálek, vy jste prostě nešika a hloupý

Ještě před několika dny jste byl proti Radaru hlavně proto abychom "neurazili či nenaštvali" Rusko, dnes jste proti Radaru, jelikož hrozí, že se Rusko a USA dohodnou. Připomenu, že vaše vláda rozhovory o umístění zahájila. Myslím si o Vás, o vašem šéfovi Paroubkovi a potažmo celé ČSSD, že děláte z lidí debily, obracíte názory jak bezdomovec vaťák. Každý vidí, že od Vás je možno očekávat naprosto cokoliv, jakýkoliv obrat v názorech a možnost zaprodat se komukoliv a kdykoliv, jen pokuď to bude proti Topolánkovi - nic proti tomu ale dělejte to proboha alespoň inteligentně.

A co se týče aktivistů proti základnám, že to jsou lidé, kteří přinejmenším fandí teroristům, jsou radikálně bolševického založení a jsou placeni z ruska a buhví ještě odkud - to bych chápal, hájí zájmy států, kteří se cítí být obraným systémem ohroženi ve své agresivní politice. Ale nemohu tolerovat to, že ti komunističtí grázlové používají gangsterské metody, zamořují internet spamem, denně musím čistit schránku od mailů "podepiš petici proti radaru".

Harry 2.4.2008 15:30

Re: Užitečných idiotů plný web

"Za nekryté dolary nikdo nechce dobrovolně ropu prodávat."  Prosim, prosim, ja bysem mel o ty nekryte dolace opravdu zajem. Muzete mi jich par poslat? Na zacatek staci 2-6 metraku. Dekuji

A. 2.4.2008 15:19

Re: Re: Re: Re: Užitečných idiotů plný web

Já ani Vy tomu zabránit nemůžeme. Ba ani celá naše republika. Na to jsme příliš bezvýznamní. Ale už pro pocit vlastní důstojnosti k tomu nehodlám nadšeně přispívat a dělat onoho užitečného idiota. Trochu mi to schvalování okupace Kosova, budování součástí vojenského komplexu na našem území a směšné okopávání kotníků současnému Rusku připomíná magora, který stojí na židličce a s blaženným úsměvem ve tváři si uvazuje kolem krku smyčku 

Roman 2.4.2008 15:12

Re: No jo

Dokázal by jste napsat něco co vyvrací jeho článek, nebo ho usvědčuje s antiamerakanismu? Nemíním tím nadávky a fanatismus, ale argumenty.

Roman 2.4.2008 15:01

Re: Výměna

Prvně musí proběhnout zbývající privatizace, potom tahle garnitura odejde a po ní možná nastoupí druhá liga. V horším případě krajský přebor....

cca3 2.4.2008 15:01

Re: Re: Užitečných idiotů plný web

dávám tomu rok. maximálně dva.

TrottelHans 2.4.2008 15:00

No jo

Zaorálek je křovák a nenapravitelný levičák, to všichni víme. Ale svým primitivním antiamerikanizmem už musí nudit i soudruhy nejen v Lidovém domě.

Vladimír 2.4.2008 15:00

Re: Užitečných idiotů plný web

Dobrá, nebudeme se zavrtávat. Jdu do toho s vámi, vážený pane A. Natrhneme pr..l jak těm Američanům, tak Rusům. Urrrrrá !!!!!! Ukážeme jim, že se nikoho nebojíme, my jsme Češi, kdo je víc? Jsme velmoc, která nemá zapotřebí se někam zavrtávat. Takhle si to, pane A. představujete? Protože jinak jsem nepochopil vaše řeči o zavrtání, pletení se do velmocenských hrátek atd.atd. Uvědomujete si, že tohle není hokejové utkání? A jak byste si představoval to nepletení se?

petr 2.4.2008 14:55

Re: Konečně rozumný politik, kterému to pálí.

A vy, pane, asi posluhujete u výtahu na ministerstvu zahraničí, či snad dokonce v Bruselu ??????

petr 2.4.2008 14:53

Re: Užitečných idiotů plný web

Ach to je analytik. A ti tupci, kteří něvědí, že radar bude první na odstřel, ho za nemalé částky plánují , aby se zbavili přebytku dolarů.  Tak geniální věc se opravdu dá udělat jen jednou za století....Kdepak. Česká hlava to je bedna........

Tomáš Fuk 2.4.2008 14:53

Re: Re: Re: Fyzika, geometrie a politika

Jistě - jde o rakety ;-)  Pokud ovšem pan Michal nemyslel rakety, pak jeho výplod už vůbec postrádá smysl ;-D  Pokud jde o tu vystřelenou raketu - myslíte, že na nás by Rusové (nebo třeba ti Íránci) posílali mezikontinentální raketu? Asi dost těžko, že? Nás zvládnou (pokud by vůbec chtěli) raketami středního doletu, ty jsou adekvátní vzájemné poloze - a na ty jaksi ten slavný radar určen není, ani ty protirakety v Polsku. Ostatně - pokud sem ty rakety středního doletu někdy poletí, pak jen jako předvoj těch mezikontinentálních do jůesej... s cílem zničit ten radar, aby nepřekážel těm dospělým...

petr 2.4.2008 14:48

Výměna

Především je třeba vyměnit politickou garnituru. Bez výjimek. Zůstává jen neřešitelným rébusem - kdo po ní ???????

Roman 2.4.2008 14:47

Re: Re: Re: Re: Zaorálek bude čekat, až teda ti Íranci budou mít jak ty rakety, tak ty atomovky

Třeba se jednalo pouze o špatnou aplikaci lidských práv.

F2 2.4.2008 14:44

Re: Re: Re: Užitečných idiotů plný web

Hmmm a jak tomu chcete zabránit? Mírovými manifestacemi ?

Mard 2.4.2008 14:44

Re: Re: Tisková oprava :

Von si jezdí ohřívat rypák do Sýrie

Mard 2.4.2008 14:43

Re: Re: Re: Teheránská a Jaltská dohoda

Ano ano. Spousta lidí si dneska, dokud si nepřečtou Haló noviny, ani neví co si má myslet. Je to blázinec.

Magor 2.4.2008 14:41

Genius Zaorálek

Když chtějí bohové někoho potrestat sešlou ba něho šílentsví což se zdá být tento případ.Bůh nás ochraňuj před takovým ministrem zahraničí.Kde asi tak by vzaly evropské státy peníze na vytvoření systému obrany rovnoceného s armádou USA. Krátit nabobtnalé sociální výdaje se nikdo neodváží.S penězi si náš genius velké starosti nedělá.

Lájoš 2.4.2008 14:41

Re: Žvásty

Vladimír dle mého názoru vystihuje velmi dobře obsah článku a mentalitu pana Zaorálka. Z dalšího příspěvku bych ještě přidal, že pan Zaorálek mohl být velmi dobrým lektorem Marx-Leninské akademie. Věřím, že by mohl být i dobrým ministrem zahraničí celé zeměkoule, on zná nejlépe jak ochránit Zemi od amerického imperialismu. Jsem ,,hrdý" na svého krajana !

Mard 2.4.2008 14:39

Re: Re: Re: Úsměvné

Děkuji za ocenění, ale nebudu. Nechci za lid této země tahat pečené kaštany z ohně.

Mard 2.4.2008 14:37

Re: Re: Fyzika, geometrie a politika

Však taky nikdo nechce sledovat Irán, jak se nám tady snažíte namluvit. Ale rakety vystřelené z Iránu naším směrem. Pokud ale tím chcete naznačit že by radar uměl sledovat raketu vystřelenou z Ruska naším směrem též, tak se s vámi nepřu. To by jste měl pravdu. Máte zájem na sledování vystřelené rakety, která míří Vaším směrem, nebo je vám to jedno?

Mard 2.4.2008 14:35

Re: Re: Fyzika, geometrie a politika

Asi ne ale na rozdíl od Vás už aspoň pochopil že je země kulatá.

Pája45 2.4.2008 14:33

Re: Re: Re: Až dnes mnoho občanů pochopilo,jaké štěstí že nevládne Paroubek!

Opět jsi jen dokázal "štváči" na co tvůj rozum stačí a přezdívka podporuje. Nadávky, nálepky, demagogie. Kdo má jiný názor ně tvůj "modrý vůdce" (tebe jsem vynechal, ty názory nemáš), tak to je určitě komoš  ..... atd. Přesto je mi tě líto.

ps 2.4.2008 14:33

Re: Re: Re: Zaorálek bude čekat, až teda ti Íranci budou mít jak ty rakety, tak ty atomovky

spíš z divokých snů Lubomíra Zaorálka.

Mard 2.4.2008 14:32

Re: Re: Re: Re: Byla tam hromada překlepů, tak pro toho, kdo má zájem, ještě jednou.

Víš jak se likviduje radar? Aby ses nebál, tak to není pomocí jaderné bomby, ale pomocí protiradarové střely obvykle vypouštěné ze stíhačky či neviditelného bombardéru. Tato střela nemá příliš velkou nálož, neboť poškození radaru je celkem jednoduchá záležitost. Pokud se podíváš na obrázky z akce Pouštní bouře nebo Pouštní liška, tak uvidíš, že většina okolních objektů je zcela nepoškozena.