16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jara London 2.4.2008 12:12

Nevím jistě

zda někdo z přispěvatelů skutečně četl Zaorálkův článek a zamyslel se nad ním. Osobně silně nemusím ČSSD a z Benita Paroubkiniho je mi fyzicky špatně, jen ho vidím (to ostatně pravidelní diskutéři Psa vědí). V tomto případě musím ale konstatovat, že Zaorálkovy argumenty mají něco do sebe a každopádně jsou natolik závažné, že stojí za úvahu. Nadáváním ani urážkami se zpravidla ničeho nedosáhne. Pokud jde o bezpečnost, musí stát na konsensu všech politických sil. Proto je dobré naslouchat Zaorálkovi, proto je dobré být kritický i k Žantovskému. Podstatné je hledat společné body zájmu a přístupy k řešení. Jinou cestu k zajištění bezpečnosti naší malé zemičky nevidím. USA nám plyn ani ropu nedodají, koupit je stejně musíme u Rusů. Stejně tak jako palivo pro jaderné reaktory Temelína - s tyčemi od Westinghouse jsou jenom problémy. Tohle by měla politická reprezentace ČR brát do úvahy při formulaci bezpečnostní politiky ČR. Zaorálkův příspěvek je v tomto smyslu celkem dobrým počinem.

Roman 2.4.2008 12:31

Re: Nevím jistě

Konečně normální, rozumný názor bez ideologického třeštění. Souhlasím s Vámi a doufám, že uvedené a i jiné souvislosti jsou při umístění radaru brány do úvahy. Spoustě diskutujících vůbec nedochází související palivová a energetická bezpečnost. Mít základnu USA na svém území je jedna věc a případně část dodávek ropy, plynu a ceny nejistou je další věc.

Jura Jurax 2.4.2008 13:05

Re: Re: Nevím jistě

USA nám plyn ani ropu nedodají, koupit je stejně musíme u Rusů. - ale Rusové zase potřebují prodat ... a nebudou míchat radar do kšeftů. A kdyby napětí mezi Ruskem a EU nebo NATO došlo tak daleko, že by Rusko doopravdy utáhlo kohoutky a hodlalo je udržet zavřené, užívajíc ropy a plynu jako zbraně, byl by v tom radar už nepodstatný (ledaže by odhalil ruské rakety), protože to by bylo velicé vážné a jen krůček od války. A to si myslím tak hned nehrozí - Rusko ještě není dost silné. A v zádech má Čínu.

Roman 2.4.2008 13:20

Re: Re: Re: Nevím jistě

Rusové budou prodávat dál. Nemusí jít vůbec o žádný válečný stav na úrovni NATO-Rusko. Aktivita Německých firem v Rusku ohledně energetiky vyvolává v Polsku obavy z tzv. energetického středoevropského sanitárního kordonu. Různé ceny surovin pro různé země a také různé pořadí dodávek. Na to aby jsme skákali jak oni písknou to stačí. To není scifi, ale reálná obava z možného vývoje ze strany Poláků.

A. 2.4.2008 13:49

Re: Re: Re: Nevím jistě

Rusko už podniklo konkrétní kroky k přesměrování ropy do Číny. Na Amuru se buduje velký komplex rafinerií a jak z ruských nalezišť tak z čínské strany už se pokládají tlusté roury. To pak bude sranda, až tu budeme topit šiškama a hnědým uhlím.

milan007 2.4.2008 12:41

Re: Nevím jistě

Není dobrým počinem jak si myslíte Vy. Vychází z,  pro mě  nepochopitelného , předpokladu vlastnímu všem levičákům , že co je z USA je špatné. Balistika , bezpečnost, prognozy vývoje jsou většinou obsahem neotevřených zdrojů. A tak vynechám technické a technokratické hledisko , kterým se řídím nejraději, a používám pouze to " KDO JE PROTI RADARU

Zaorálek, Paroubek , Filip ..........nestačí to jako argument pro radar ???

Roman 2.4.2008 12:48

Re: Re: Nevím jistě

Prostě železná logika....

Pája45 2.4.2008 13:22

Re: Re: Nevím jistě

Vaše jediná chyba je vtom, pane "milan007" (že by Bond), že ještě před tím než jste si článek p. Zaorálka přečetl (opravdu?), tak už máte jasno. Je to socan, takže radar musí být a basta. To ale není diskuse, to je demagogie. Zaorálek, to co napsal, nemá jen ze své hlavy. Jde o to naslouchat i těm druhým (např. i z USA, Ruska). Hlavně však musíme otázky bezpečnosti Evropy posuzovat kolektivně - tedy využívat k tomu názory, poznatky a zájmy všech členů NATO a EU. O tom p. Zaorálek psal.

Je třeba se oprostit od  "klvaňování", které zblblo část občanů. Nakonec to byl jeho účel, né vysvětlit, zdůvodnit atp, jen oblbnout. Až poté, co se toho zbavíte, tak možná pochopíte o čem ten článek je. To, že napíšete, proti radaru je Filip, tak to by tu muselo být těch základen ještě více, je demagogií   hrubého zrna. Tato demagogie neškodí jen ostatním, jak si asi myslíte, ale hlavně vám samému. Touto komunikací a diskusí s ostatními se časem dostanete do vleku vašich demagogií a během času nebudete schopen jiného způsobu diskuse. Zamyslete se nad tím.

R. 2.4.2008 14:06

Re: Re: Re: Nevím jistě

Vic mimo uz to nejde Pajo!

Kdyz si porizuji nove bezpecnostni dvere, mel bych naslouchat i ostatnim najemnikum baraku, jiste. Baba Novakova se boji, ze zlodeji si misto meho bytu vyberou ten jeji. Ano, poslechneme i babu Novakovou, nedelejme nic, hlavne, aby uroven bezpecnosti vsech najemniku zustala stejna. Na domovni schuzi se pak zastupci vsech partaji dohodnout, ze porizovat dobre vchodove dvere, ktere by nas kolektivne ochranily, je blbost, protoze je jim lito peti korun za rok navic a navixc tvrdi, ze peti kilum semtexu by neodolaly, coz je jiste pravda.

Navic bandicka mistnich cikanu zacina vyhrozovat, ze kdo si poridi nove dvere, tomu ucpou zamek sirkama, coz bychom jiste nechteli, tak hlavne nebudeme cikany stvat. Treba si nas nevsimnou. Taky starymu Prouzovi, kterej uz trikrat sedel za vykradacky, se porizovani novych dveri pranic nelibi. Prej to urazi jeho lidskou cest, nebot existence dveri naznacuje, ze po meste behaji zlodeji a jak jiste vsichni uznaji, nemuzeme ostrakizovat jednu skupinu obyvatelstva jen kvuli jejich specifickemu pristupu k soukromemu vlastnictvi, to je ku.va dyskrymynace! Rozvaznej Puchejr je daleko progresivnejsiho nazoru - zacne uvazovat o koupi dveri az v okamziku, kdy zlodeji vlezou do prizemi - sam bydli az ve druhem patre. A nejvic me dostal strejc Pokrony - udajne budu za pevnyma dverma kout temne pikle a vyzbrojen pocitem nezranitelnosti terorizovat nepravem cikany a Prouzu. Navic se na tom napakuje nejaka zamecnicka firma, coz uz je uplny hnus. Nevim asi si nic nekoupim....

R. 2.4.2008 14:14

Re: Re: Re: Re: Nevím jistě

Nabidnul se i vzdaleny strejda, ze mi novy dvere zaplati. Ale poucen o jeho postrannich umyslech jsem ho poslal do prcic, konec koncu, mam otevrene oci a vime, co je zac. Prouza jel do Baumaxu a poridil si novou vrtacku, coz bylo s povdekem kvitovano v obecnich novinach. Na novy dvere by mu stary naradicko nestacilo, zato nove vybaveni udrzi silovou rovnovahu mezi majiteli bytu a zlodeji.....

Pája45 2.4.2008 16:04

Re: Re: Re: Re: Nevím jistě

Jako pokus o bajku, milé "R" je to dobré. Proč platí v rámci NATO "Strategická koncepce Aliance" již devět let . Jistě se bude i upravovat, ale  základní pilíř NATO kolektivní obrana zůstane zachována. V tom ta bajka kulhá, nejde použít neschopnost nájemníků se na nečem shodnout, s tím co dělá organizace, jako je NATO. Jen tak mimochodem tento kolektivní prvek platí skoro již 60 let. Něco  z uvedené Strategie jsem popsal na jiné stránce, můžete nahlédnout

Pája45 2.4.2008 13:40

Re: Re: Nevím jistě

Ještě musím doplnit, pane "milan007". Ve vaší větě, cituji: " Balistika , bezpečnost, prognozy vývoje jsou většinou obsahem neotevřených zdrojů." , jsem nalezl hrubou chybu. Balistika je vědecká disciplína z oboru fyziky, takže nebyla, není a nikdy nebude "kapitalistická" ani "socialistická", je to jen fyzika.

RomanL 2.4.2008 13:48

Re: Re: Re: Nevím jistě

... jenom aby ta fyzika nebyla nějaká buržoazní pavěda... :-P

Mard 2.4.2008 14:21

Re: Re: Re: Re: Nevím jistě

Když pavědou byly i numerické počítače, tak si nejsem jistý.

RomanL 2.4.2008 13:50

Re: Nevím jistě

... jak už tady bylo mnohokráte řečeno, s tyčemi od Westinghouse už žádné problémy nejsou...

Jara London 2.4.2008 15:52

Re: Re: Nevím jistě

Vím jistě, jsou. Kmitají.

Sek sem sexem 2.4.2008 11:42

Já jsem za orálek

a taky za análek. A basta.

Bohata 2.4.2008 12:07

U nás v Křenovicích se opil Kutuzov

a tak můžeme děkovat panu Ondřeji Spáčilovi z Rynku,že jeho pálenka zachutnala maršálu Kutuzovovi tak že ráno 2.prosince 1805 byl nezpůsobilý řídit Ruské vojsko.Velení převzal zamindrákovaný car Alexandr .Ruští lampasáci jej neznali a tak Napoleon zvítězil.

Kdyby vyhrál Kutuzov tak by jsme na Moravě mluvili rusky (ěchy by si rozdělili Bavoři a Sasové.

Proto jsme mu  Křenovicích postavili pomník ato blízko domku ve kterém se pomocí dobrého chlastu rozhodly dějiny Evropy.

PRASI DENT 2.4.2008 12:44

Re: U nás v Křenovicích se opil Kutuzov

A TAK TO MÁ BÝT.....

Pája45 2.4.2008 16:10

Re: U nás v Křenovicích se opil Kutuzov

Podle tvé teorie, "bohato", kdyby vyhrál Hitler, tak když bys neskončil v lágru nebo neprošel komínem, tak bys v Argentíně vyráběl u Bati boty pro "Velkoněmeckou říši".

technik 2.4.2008 11:40

mimo problém

Diskuze k jakémukoliv tematu má jistě být všestranná a poukazovat na ty stránky problémů, které jsou jinak v pozadí. To by ale nemělo platit pro publikování názorů soudruha Zaorálka. Tento vysloveně protiamericky smýšlející rusofil by měl být ke čtení na stránkách Halo novin kam bezesporu patří a jeho účast v diskuzi na stránkách této edice by měla být minimální. Svými články jen vyvolává obecnou nevoli a k danému tématu nemúže nic podstatného říci. 

jerry, mouse-auditor 2.4.2008 12:04

Vy jste nějakej suchar! Ten člověk nás tady zadarmo baví!

A jak je vidět v diskusi, daří se mu to!:-)

Pája45 2.4.2008 13:29

Re: mimo problém

Hlavně, že ty "techniku", jsi nám k tomu tematu toho napovídal až až. Jen urážky a bláboly. To však v demagogii na modro ani jinak nejde.

Jinak, nevíš náhodou za co papá Klaus dostal tu cenu od Putina, že by za lezení USA do zadku? (to abys taky ochutnal trocha oranžové nebo rudé demagogie).

Jara 2.4.2008 11:38

od Bohumila Doležala

Česká společnost je zase rozpolcena, půl na půl. Račte si vybrat, milí spoluobčané. Vybíráte si ve skutečnosti mezi těmito dvěma alternativami, a vyberete li si spolu s Jiřím Paroubkem znovu Rusy, bude to zase na hodně dlouho.

Roman 2.4.2008 11:47

Re: od Bohumila Doležala

Jak víte s kým si vybíráme Rusáky?

Pája45 2.4.2008 13:42

Re: od Bohumila Doležala

Jsi hlupák, štváč a demagog. S tebou nelze vést diskusi.

A. 2.4.2008 13:55

Re: od Bohumila Doležala

Prostě jinde než zavrtáni v cizí řiti, si život neumíme představit. Smrádek, ale teploučko. Tak trochu potíž je v tom, že je ta americká řiť trochu z ruky. A určitě nás nebude zásobovat ani ropou ani plynem.  Nejvýš radary pro svou ochranu.

Pája45 2.4.2008 16:07

Re: od Bohumila Doležala

Bože ty jsi vůl "Jaro"

Jura Jurax 2.4.2008 11:35

Tento článek

je dobrým důvodem proč nechtít Zaorálka.

malstoka 2.4.2008 11:33

Rudoch zůstane rudochem

Pane Zaorálku, to co předvádíte je učebnicový příklad politruka z padesátých let. Čím dál více mě o tom přesvědčujete. Vím o čem mluvým, je mi 75 let a zažil jsem tyto nicmachry jak chtěli převracet kapitalismus a prohnilý západ na baštu mírových sil se Sovětským Svazem Na věčné časy!