6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

RADAR: Proč jsem pro

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Krakonoš 9.8.2007 11:52

Re: pojdme se radeji bavit o holkách

Zatím je jasné jen to, že vláda to má nahnuté a nejspíš předčasně a s ostudou (jako už jednou), skončí.

Krakonoš 9.8.2007 11:50

Re: Za jedenácté

Až se tihle lidé k jaderným hlavicím dostanou, tak je použijí, ale úplně jinak, než si všichni myslíte. Dvě kila plutonia, vysypané kdekoli nad zemí ve výšce deseti až dvanácti kilometrů do jednoho měsíce spolehlivě zničí všechno živé na zemi. Jim to vadit nebude, protože podle své víry přijdou do ráje. Jenže celý radar, ani ,,obranné" rakety tomuhle nezabrání. Pokud nějaká skupina fanatiků dopraví raketu s doletem takových 8 km někam do hor a odpálí ji, bude během dvou minut neodvolatelně vymalováno a je otázka, jestli to vůbec někdo zaregistruje.

kacir 9.8.2007 11:49

SOUHLAS

Jardo - naprostej souhlas!!!

to se zase člověk baví nad připosranejma Čecháčkama , mírotvorcema, který až až k něčemu dojde budou prosit o pomoc.... !!

Kobylka Lajda 9.8.2007 11:49

Re: Jsme národ tupců a ohnutých hřbetů

Ty tupče, JÁ na rozdíl od Ludvíka IV. nejsem ani stát, ani národ.  Vysvětli mi, proč Ty nebo Tvá rodina neprotestovala proti tomu, co tu páchali okupanti-sověti, hovado rudé.;-O;-ORv(Y)

Hobo 9.8.2007 11:49

Re: Re: Zajímavé názory ....

R^R^R^:-)

Larsen 9.8.2007 11:48

to Marat

Naprosto s Vámi souhlasím.

Hobo 9.8.2007 11:47

Re: RADAR: Proč jsem pro

Z čeho usuzujete na jednostrannou vazbu? Vysvětlete mi, prosím, v čem Vám to připomíná naše dřívější spojenectví se vzdálenou(?) Francií a Anglií. Jaké konkrétní kroky děláme proti spojenectví celé Evropy?

MP 9.8.2007 11:45

Re: ...Zmizni, šmejde!

a mimochodem vam doporucuju urychleny presun do USA. Jedine tam totiz ziskate hrejivy pocit jistoty a bezpeci, ktery tolik potrebujete.. ;-);-D

ceskej Honza 9.8.2007 11:45

pojdme se radeji bavit o holkách

snad uz by mohlo být

kazdému jasné, ze radar bude. Bud v Mísove, nebo nekde jinde, mozná

nakonec i mimo Cechy, ale bude. A zaplat pánbu za to. Uz mel totiz

dávno být!

Krakonoš 9.8.2007 11:44

Re: Na Sibíř s vámi ! Za tu vaší vychcanost a podlost !

Dej se vyšetřit na psychiatrii, vypadá to na pokročilou paralýzu.

ýbršvunk 9.8.2007 11:43

Re: Re: kafemlejnek

A američani budou bojovat za někoho pokud to nebude v jejich prioritním zájmu? Vy jste naiva ;-D

Krakonoš 9.8.2007 11:42

Re: Také jsem pro

Jaký je mezi Putinem a Bushem rozdíl? Jedině snad v tom, že Putin má mnohem vyšší IQ! A pokud jde o mordýře: kdo zrovna teď střílí v Iráku do žen a dětí, které pak vydává za teroristy? A co mají Američané v Iráku co dělat? On je tam snad někdo pozval?

MP 9.8.2007 11:42

Re: ...Zmizni, šmejde!

uklidnete se, at vas z toho netrefi slak. To by byla pro lidstvo nenahraditelna ztrata... ;-P

honzak 9.8.2007 11:40

Re: Inu, autore, on tady ten radar nejspíš bude.

tragédií obcí typu Míšov a Trokavec je zejména to, že to jsou "pr*ele světa" bez pracovních příležitostí a s minimem infrastruktury. A s dědictvím vojenského prostoru, který užívala armáda 1. republiky, wehrmacht (+ tehdejší vojenské lesy, které prostřednictvím muklů z Kolvína těžily dřevo), pak ČSLA, nakonec společně s rusáky, rovněž s těžbou dřeva.

Ty lidi chápu, stejně jako lidi, kterým má pod okny hučet komunikace dálničního typu. Oni by se ti postižení občané tvářili jinak, kdyby jejich majetky byly "za normální cenu, ne sraženou přítomností radaru " od státu vykoupeny a byly jim nabídnuty pozemky/domy v místě, kde je více poracovních příležitostí, nezávislých na panující vojenské doktríně (pakloiže u nás nějakou vůbec máme). Ostatně Nošovické zelí se taky vyřešilo, že?

Ohrožení raketami protivníka je dobrý argument. Třeba pro obyvatele Mníšku, Hostomic, Litně a dalších míst. Na ruskou základnu by v případě konfliktu Američani určitě nevystřelili, že? Ani ten tajný koaxiál, co vede z Dejvic na Stožec  kolem mého baráku by se nepokusili zničit. Určitě ne! Ani sila na Točné by nezničili. Určitě ne!

Krakonoš 9.8.2007 11:39

Pro p. Lachmana a jemu podobné.

Budu stručný (podrobný komentář se sem nevejde). To, co píšete jsou většinou nesmysly. Příště si sežeňte podrobné informace o tom, co tu vlastně má stát a rychle svůj názor změníte!

MP 9.8.2007 11:39

Re: Také jsem pro

...PRIMKNOUT... ;-D;-D;-D

s vama si clovek fakt uzije srandy, to snad neni ani pravda...;-)

amiZ .M 9.8.2007 11:35

Už pouze dva aspekty

1) K fázovanému poli - to umožňuje různé vyzařovací charakteristiky, nejenom variabilní fokusaci. S tím ale souvisí i forma vedlejších laloků, a tím pádem nejrůznější možnosti ozáření okolí.

2) Jak vidím, souhlasíte s nekontrolovaným ozařováním letadel. Na to byste se měl těch ozařovaných zeptat, když už se o jejich zájmy nestará Drápová. A to nemluvíme o situacích, kdy ten radar omylem považuje letoun za cíl a pod.

karel 9.8.2007 11:35

Autor zapomnel na jednu malickost

:-):-):-) A to, ze rakety nebudou. Polaci je totiz z vlastniho nekoupi. Takze radar bez raket bude jak auto bez motoru. Bude to ale radar PRAVICOVY a AMERICKY! Hura!

šakal 9.8.2007 11:35

...Zmizni, šmejde!

(Y)

šakal 9.8.2007 11:34

...No...jakkoliv je drsný ten Váš slovník,...

...podepisuji vlastní prackou :-) >-

S pozdravem: ZA PÁTEŘ ROVNĚJŠÍ!

šakal patton

AntiRadar 9.8.2007 11:34

Článek je zase jen propaganda

1) Radar je součástí útočných jaderných zařízení. Nelžete a přečtěte si občas časopis ATM. Deset raket Minuteman II umístěných v polsku může nést útočné jaderné hlavice prvního úderu. 2) Postavit radar může mnoho zemí. Ruský radar je dokonce kvalitnější. Má lepší rozlišení při nižším vyzářeném výkonu. Ale nechceme tu žádný. 3) Státy jako Irán nepředstavují pro Evropu žádné

nebezpečí ani v případě, že by měly atomové zbraně a rakety dlouhého doletu. Žádný stát nebude riskovat

masivní Evropskou jadernou odvetu a vlastní sebezničení. 4) Ano situace v Evropě se díky pokusu USA rozštěpit

Evropu stavbou radaru stává nestabilní a Česká Republika by se rozhodně neměla na této provokaci podílet.

5) USA mají definovanou hlavně útočnou politiku preventivních jaderných útoků na nejaderné státy. V kombinaci s kvalitou

jejich zpravodajských informací o tom kde se nalézají zbraně hromadného ničení (Irák, že ano) tvoří velmi výbušnou směs. 6) Příliš nahlas křičí lháři, kteří radarům ani mezinárodní politice nerozumí a proto radar schvalují. 7) Když se chce Rusko bránit proti agresivní politice USA, a obkličování jejich území americkými základnami, nelze to nazvat jinak než obranou. 8) Nesouhlas s radarem z Německa a Francie je výrazem vyspělosti tamní populace, která si alespoň občas sundá růžové brýle. 9) Nikoli podobných zařízení je na celém světě pouze pět a žádné z nich není zatím v hustě obydlené oblasti. Přesto jsou i z řídce osídlených oblastí hlášeny příšerné zdravotní důsledky: Cape Cod - nárůst vzácné formy rakoviny u dětí na 700%! Marshallovy ostrovy - nejvyšší výskyt šedého zákalu na světě - odpovídá informaci naší vlády o "prohřátí očí". 10) USA nám nikdy nepomohly a do druhé světové války se zapojili, až když bylo jasné, že by Stalin obsadil celou Evropu. Udělení souhlasu USA s okupací Československa "spřátelenými armádami" pod vedením SSSR v roce 1968 je dobře známý historický fakt.

MP 9.8.2007 11:34

Re: Na Sibíř s vámi ! Za tu vaší vychcanost a podlost !

kdepak za nas Amici umiraji??? 8-o

Hobo 9.8.2007 11:34

Re: Re: Re: Přidávám podpis - vlastní prackou!...

Nic jiného nám více neprospělo.

Ivana Dvorská 9.8.2007 11:32

Také jsem pro

Opravdu se chci radši přimknout k USA než k Putinovi a podobným mordýřům, co je na tom tak divného??? ID

Pešek 9.8.2007 11:32

Re: Radar: Proč jsem proti II

Víte Járo, já asi žiju úplně jinde než vy, protože to vnímám naprosto opačně - křiklouni bez argumentů jsou především na straně antiradaristů. I ta petice "osobností" mluví hloupě o tom že chtějí referendum a radar ne a nakonec z nich moudře vypadne, že mají málo informací. A tatop část - hlavním motorem jsou peníze od amerických zbrojních firem do stranických pokladen a kapes jednotlivců - je jistě uznáte naprosto trapná. Chcete argumenty? Tak je nejdřív dejte sám. Dokažte jedinou korunu nebo dollar, který dostali Parkanová, Kalousek Topolánek a jejich strany. Pokud nemáte důkaz , prosím mlčte a nedělejte ze sebe ......... (Chytilovou:-/)

RL 9.8.2007 11:32

Re: kafemlejnek

S guerilou nedokáže učinně bojovat žádná armáda. Nikdy v dějinách se to ani žádné nepodařilo. Ani Rusové nedokážou úplně porazit guerilu, takže to rozhodně  nesnižuje důvěru v armádu USA. Autor chtěl pravděpodobně naznačit, že je lepší se spolehat na spojence, který má jasnou a přehlednou obranou strategii, která nekoliduje s naší, než se spoléhat na spojence typu Francie a Německa, které ycela nepokrytě nehrají fér hru a naše dějiny jasně ukázali jak to myslí se solidaritou při obraně. Francouzy nikdy pro své spojence nehly prstem, pokud to nobylo v jejich prioritním zájmu a nebrali ani ohledy na spojence, kteří se byli odhodláni bránit.

Marat 9.8.2007 11:30

Na Sibíř s vámi ! Za tu vaší vychcanost a podlost !

Jste vy to všiváci.Tak ten radar by měl být jen na ochranu našeho spojence,ale né nás.To je opravdu hnus ! Jen ať za nás ti Amici umírají,my pro ně ,našeho spojence nehneme špendlíčkem.Vy zasr..í všiváci,tak si vy představujete spojenectví a společnou obranu? Zasloužíte hnát pěšky na Sibíř a celou cestu  vás  třískat nahajkami.

Neřádi,může se dobře stát,že někdy v budoucnu se Němci s Ruskem dohodnou a na tu Sibíř pomažete vy nebo vačí potomci a ten prostor budete (budou) muset uvolnit třebas těm nenáviděným Němcum.A dobře se vám,nebo vaším vaším potomkum stane ! Za to vaše křiváctví a věrolomnost.

BuBu 9.8.2007 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: To víte . . .

. . . každý nemá Vokovickou Sorbonu - tak jako Vy !

Jinak díka za argument - byl opravdu špičkový - Bilak se za Vás rozhodně stydět nemusí !

Skepticus M/aximus 9.8.2007 11:29

V ČR rovněž, zvláště když jim budeme budovat infrastrukturu a platit ze 75% škody způsobené vojáky USA

Skepticus M/aximus 9.8.2007 11:28

Re: ...Ehm...

1) Sloužit USA bude, ale jinak než bude chtít většina občanů ČR.

2) Asi jako virů.

3) Nepůjde a není to k vůli nim.

4) Díky, ale i užitečný nástroj se rychle může stát na obtíž. Nebo snad nosíte pořád po kapsách míchačku? Ostatně rozumní lidé raději nástroje používají než jimi jsou.Nevím jak to mají šakalové.

Já to "cálovat" nechci.