25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

RADAR: Proč jsem pro

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alfred 9.8.2007 10:27

Re: Radar: Proč jsem proti II

Zase jeden zk...nej antisemita. Když neumíte nic říct abyste do toho nemíchal žida tak raděj držte hubu.

amiZ .M 9.8.2007 10:27

Co se týká

pí Drápové, vycházel jsem z toho, že do jejího resortu spadá tzv. "bezpečnost záření", tudíž i např. testování materiálů roentgenem a isotopy, medicínské přístroje, komunikace a pod., prostě veškeré záření působící na lidi, jak je to v jiných zemích.

Vaše námitky k odborné stránce věci nejsou bohužel tak konkrétní, abych na ně mohl reagovat, ale udělal bych to rád a to včetně popisu techniky phased array, která je ve spojení s 2 na 14tou elementy anteny rozhodující. Stačí se ozvat a můžete se dozvědět víc.

Ohledně "naprosto bezrisikového provozu radaru" by si Vás možná rádi poslechli vojáci, bývalé obsluhy radarů (jak na Západě,tak v DDR), kteří si vysoudili nedávno odškodnění. 

Jara London 9.8.2007 10:24

Jsme národ tupců a ohnutých hřbetů

Jste.

Harpyje 9.8.2007 10:20

Re: Jsme národ tupců a ohnutých hřbetů

R^R^

Harpyje 9.8.2007 10:20

Re: Re: Připomenutí přímo z Bohnic....

;-D;-D;-D

Kobylka Lajda 9.8.2007 10:19

Jsme národ tupců a ohnutých hřbetů

Všichni, kteří řvou PROTI radaru, s velkou pravděpodobností ani nehvízdli, když brdské lesy byly uzavřeny a v sovětském prostoru na české půdě byly umístěny BEZ REFERANDA zkázonosné rakety s jadernými náložemi.  Patřily okupační armádě o síle zprvu nejméně 500.000 mužů, později "dočasně" snad v počtu o málo tisíc menším. Nikdo neprotestoval - okolní, dnes tak "statečné" obce mlčely!!! Dnes zfanatizované a málo informované většině radar s 200 člennou posádkou vadí. Já jsem pro radar - a on zde dříve nebo později stejně bude. Mráz přichází z Východu! A z Kremlu už zase.;-O;-O;-ORvRvRv

RT 9.8.2007 10:18

Re: Re: Re: Re: Re: zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

Za zranění, laiku. Utrpěl psychické trauma.

Jara London 9.8.2007 10:17

Radar: Proč jsem proti II

6) Příliš hlasitě hrají na naší politické scéně příznivci radaru - především křiklouni bez řádné argumentace, ale vyzbrojení přístupem do TV, jejichž hlavním motorem jsou peníze od amerických zbrojních firem do stranických pokladen a kapes jednotlivců (Parkanová, Kalousek, Topolánek), informace amerických tajných služeb o jejich minulosti (Vondra, Havel). Jejich křik je nedůvěryhodný, už proto, že ho nemohou podepřít ničím jiným, než pouhou rétorikou o "národních zájmech" a "spojenectví", z nichž vždy na hony daleko koukal jen velký průšvih pro obyvatele lokality, kde se něco takového dělo (viz ČR ve WWI, pod ochranou "třetí říše" , nebo "na věčné časy" ...). 7) V Evropě se ozývají proti americkému projektu hlasy ze všech stran, protože země EU to vnímají jako snahu o narušení její integrity. Že neumíte anglicky, německy nebo francouzsky a čtete pouze české plátky a posloucháte výhradně české rozhlasové a TV stanice je Váš problém. Rusové řeší tento problém velmi pragmaticky. Proč by se jím zabývali - o jednu jadernou hlavici víc nebo míň - to nehraje zase takovou roli. 8) Naše zájmy jsou zcela shodné se zájmy Německa i Francie - jen hlupák tvrdí opak. Jsme maličká země ve středu Evropy, bez surovin, bez perspektivních energetických zdrojů (kromě JE), plně závislá na dovozu přes okolní země a obchod s nimi, pokud jste tento drobný detail nepostřehl. 9) To je čistě Váš problém a názor. EMG smog je terminus technicus, zabývají se jím stovky vědců a jeho vliv na lidský organismus je zcela prokazatelný. Jediná rada - přestěhujte se do Brd a ukažte, jaký jste frajer! 10) ˇPodíl USA na vzniku ČSR a osvobození nebudu rozebírat - fakta hovoří sama za sebe. USA jsou stejně pragmatické jako Rusko Jejich a naše zájmy se nemohou střetnout - ekonomicky nás převálcují kdykoliv, politicky jsme řízeni židovskou lobby USA a jinak jsme pro ně jen neznámá zemička uprostřed Evropy, poslušný, snadno ovladatelný vazal bez vlastních elit, dobrý jen k prosazení jejich zájmů.

Pete Brich 9.8.2007 10:12

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádně velkou základnu armády USA potřebujeme jako sůl.

PB

ceský.venkovan 9.8.2007 10:12

Re: blbost !

blbost některých odpůrců nezná mezí....díky za rozumný názor....

technická...původní příspěvek se jaksi smrskl pouze na zavádějící nadpis...za což se omlouvám...jsem pro radar

ceský.venkovan 9.8.2007 10:10

Re: Radar: Proč jsem proti

Blbost...bez dalšího komentáře

ceský.venkovan 9.8.2007 10:09

blbost !

MLOK1 9.8.2007 10:08

Re: Pane Lachman, s prominutím, ale kvalita

amiZ.M, Vaše připomínka mně utoupala a povábila:-):-):-)!

       Zamotat do radarové stanice i paní "atomovou" Drábovou (které si vážím), to je opravdu silná káva. Snažíte se prošpikovat Vaší připomínku pseoudoodbornými výrazy, ale buď dané problematice nerozumíte, nebo (a to je daleko horší možnost) účelově kalíte vody a děsíte laiky a prosťáčky. Sám jistě víte, že VELMI OBČASNÝ!!! provoz radaru je pro okolí naprosto bez rizika.

šakal 9.8.2007 10:07

...Ehm...

ad 1) Když "nemá smysl ty rakety rozmisťovat", tak jak tedy bude ten radar "sloužit USA"? Když to nebude fungovat, tak to přeci nemůže "sloužit USA"...ne? A když to nemůže "sloužit Američanům", tak to nemůže vadit Rusku, Německu a Francii. A když jim to nemůže vadit, tak právě propásli jedinečnou příležitost mlčet ;-P

ad 2) To je moc dobře - čím víc radarů, tím lépe!

ad 3) Když to půjde použít proti Korei nebo Iránu, bude to jen dobře!

ad 4) Když "sloužíme USA jako nástroj", tak je naše hodnota zatraceně vysoká ;-P ;-D

...A další kecy o financování si nechte od cesty. Vy to v tom "Londonu" cálovat nebudete (Y) 

amiZ .M 9.8.2007 10:07

Tohle je taky bombon,

"ČR je potenciálním cílem islámských extremistů" protože se "Praha stala významným židovským centrem Evropy". Kam Vy na to chodíte?

Češi se stanou brzy cílem islamistů spíše kvůli Rožánkovým reportážím o českých pivních Rambech, kteří eliminují Talibán palbou ze všech rour do obydlených osad v Afganistánu. Je jenom otázka času, kdy přivezou prvního nohama dopředu a pak ten entusiasmus přestane, jenom, aby potom už nebylo pozdě.

ceský.venkovan 9.8.2007 10:06

Re: Klvaňa diskutující s občany propadlými alkoholu

..technická poznámka....králíci se chovají...pěstuje se mrkev.....

Sroub 9.8.2007 10:02

Klvaňa diskutující s občany propadlými alkoholu

Místní domorodec žije kulty slovanství, závisti, nenávisti, dovolených, kutilství a škodovek, přičemž skutečné hodnoty -svoboda, spravedlnost, demokracie a odpovědnost- jej spolehlivě přivádí do stavu příbuzenského s lidojedy na Nové Guineji. O tom se měl možnost přesvědčit pan Klvaňa diskutující s občany propadlými alkoholu, komunismu a evidentně neschopných rozlišit cokoli co je nad rámec pěstování králíků, v místech blízkých plánovanému umístění US radaru v Brdech.

Cele:   http://tinyurl.com/2c7dbn

alamo 9.8.2007 9:52

pane dobrá správa, už zase sme spoluobčania, sme v EU

a o chvíľu budeme mať aj spoločné peniaze eurá!!!

ak sa vám to nepáčí, moc vám nepomôžem...;-D

omaha 9.8.2007 9:49

Re: Připomenutí přímo z Bohnic....

Při spatření septika prosíme o upozornění, nejlépe na linku 156.

občanka 9.8.2007 9:49

Souhlasím s autorem a přeji si radar v ČR.

Nejen proto, že Rusko je proti, ale také proto, že i z Německa se ozývají nepříliš souhlasné hlasy. To je znamení, že když tu budeme mít nějaké americké zařízení, nebudou si Německo a Rusko moci dělat s námi, co chtějí. Budou se muset nějak vyrovnat i s USA a to bude poněkud obtížné. Jsem také přesvědčena, že nás západní státy budou podstatně více respektovat. A dále na rozdíl od mnoha, vím, jak vypadá americká základna a měla jsem možnost sledovat americké vojáky v Evropě. Např. když v Německu chtěli zrušit některé základny, místní velmi hlasitě protestovali. Proč asi? Jestlipak někdo z těch Brd takovou základnu viděl? Také mi připadá příznačné, že nejvíc prostoru dostávají zásadně ti, kdo jsou proti něčemu. Být pro něco je zřejmě mediálně nezajímavé.   A vládě bych poradila, aby proboha vyměnila toho leklého Klvaňu a najala nějakého skutečného odborníka na krizovou komunikaci. Budeme ji potřebovat.

alamo 9.8.2007 9:48

a vy pane vylezte na najvyššiu horu

viete čo sa vám stane? stále budete "záhradnou ozdobou";-P

Jara London 9.8.2007 9:46

Radar: Proč jsem proti

Na rozdíl od pana Lachmana jsem zásadně proti, ač nejsem ani rudý, ani zelený, ani paroubkovsky oranžový. Proč? Nejsem laik ani v oboru raketové techniky,  ani v oboru ABS, ani v oblasti mezinárodních zbrojních projektů se silně politickým nábojem. Argumenty:

1) Radar není obranným ani preventivním zařízením a bude sloužit pouze USA, ať už z jakýchkoliv důvodů (je jich více, už jsem o nich psal dříve). A pokud 10 raket nenaruší vojenskou rovnováhu, nemá ani smysl je rozmisťovat. 2) Radary staví i ČR, i když menší a jiného určení. A obdobné radary staví i evropská část NATO - jeďte se podívat k Praci, kde se buduje jeden ze dvou rad\rů páteřního systému ochrany vzdušného prostoru evropské části NATO. 3) Netuším, proč a jak by měly být severní Korea a Irán nebezpečné ausgerechnet pro nás. I když - existuje důvod, proč je ČR potenciálním cílem islámských extremistů. Praha se totiž opět stala významným židovským centrem Evropy (naposledy jím byla před WWII). 4) USA se nezajímají o střední Evropu. Ta je pro ně bezcenná, sloužíme jim pouze jako nástroj k prosazení jejich zájmů vůči EU a NATO. Kdykoliv se na nás vykašlou. Pokud budeme poslušným vazalem USA, nebude nás ve svých dohodách brát do úvahy nikdo. Ani ty USA. 5) Úvodní tvrzení je zcela v rozporu s Vaším  tvrzením v bodu 1) článku. Je paradoxně pravdivé, ovšem pouze v části "amerických zájmů". Co se týče financí - Kongres USA v žádném případě neschválí stavbu této stanice bez finanční spoluúčasti ČR. To by odporovalo americkým zákonům, protože stanice má sloužit mj. k ochraně území ČR. Kolik nás to bude stát? Odhaduji min. 3 - 4 miliardy korun jen stavební práce, pomíjím "příspěvek" ČR na "provoz" - ten odhaduji na cca půl miliardy ročně. Z jakých fondů to půjde? AČR je zadlužená už teď ve výši cca 7 (!) ročních rozpočtů. Že by to platilo zamini?

komantsch 9.8.2007 9:43

Re: zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

Slovacisko, jde o ceskou zalezitost. Mate svuj Tothorszag nebo Slovakiaban tak se nemichej do nasich zalezitosti.

Esmerald 9.8.2007 9:42

Re: ...Klííd!

B.I.N.G.O !!R^

Kobylka Lajda 9.8.2007 9:42

Re: Re: Re: Re: zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

Skutečný armádní odborník! Tušíš alespoň, mamlasi, za co se uděluje v americké armádě purpurové srdce?

MP 9.8.2007 9:42

Re: Re: zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

tak znovu:

kolik ze dostal ten americky pilot za shozenou italskou lanovku ??? 

jerry 9.8.2007 9:41

Re: Tak příště nechoďte k volbám, když je to na Vás moc odborné

Nebojte se , dám si pozor. Nebudu chodit za roh, když jste tam Vy. A k volbám chodit nebudu, už tak mi připadá, že o mě rozhodují lidi Vašeho typu.;-D;-D;-D

alamo 9.8.2007 9:39

a čo ak dostane rozkaz, ten "čin" vykonať

napríklad mučiť zajatca, alebo niekoho bez súdu väzniť

Oteplovač 9.8.2007 9:37

Re: Pane Lachman, s prominutím, ale kvalita

Před tím, než začnete sdělovat světu své složité technicko strategické myšlenky, byste se měl naučit česky. Zopakujte si používání 5. pádu.