1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

RADAR: Proč jsem pro

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Edmont Dante 9.8.2007 8:57

Re: Re: Přátelé zkuste zapřemýšlet a sledovat dění

Jaký je jiný názor než mám já? Znovu opakuji, obyčejný občan ze strany příznivců radaru se staví do role ředitele Pentagonu a odpůrce do stejné role s opačným znaménkem. Takže který je ten správný názor, protože nepracuji na ministerstvu obrany a pravděpodobně mnoho věcí na rozdíl od zdejších perfektně informovaných diskutérů mi uniká, proto vyjadřuji pochybností nad stanovisky obou táborů. A, že jsem napsal o spochybnění raketové základny v Polsku, ale milý příteli poslouchejte Viadomsczi v jezyku polskim a pak mi něco můžete vyčíta! 

harry 9.8.2007 8:52

Re: zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

No myslim, ze sen Amiku by bylo spadat pod ceske soudnictvi. Po vrazde:  10 let predvolavani k soudu, pak 5 let odvolavani, dostane 7 let a 3 odsedi, pokud neutece. V USA dostane el. kreslo, posedi si v cele smrti a popremysli a pak jde na popravu. Vojenske soudy v USA urcite nejsou v souladu s Evropskou Humanitou (tu uz obet nezajima, ale soustreduje se na lidska prava vraha a hlavne palmare pravniku).

Edmont Dante 9.8.2007 8:51

Re: Re: Přátelé zkuste zapřemýšlet a sledovat dění

Nepřekrucujte moje slova. Jak vláda neví? Kde jsem to napsal? A co NATO, to je vzduch? tak ho zrušme. Já jsem jasně napsal, že občané nemohou vědět jaké je řešení! Takže važte slova.

BM 9.8.2007 8:48

Re: zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

Len kontrolna otazka : Ukocil ste skolsku dochadzku v druhej, alebo tretej triede ZS ?

fox 9.8.2007 8:47

Re: Co dodat?

Politik se takhle vyjadřovat nemůže.Co kdyby se otočily výsledky průzkumů veřejného mínění?Jak by pak vycouval?Klasická ukázka-Paropupek.

harry 9.8.2007 8:46

Re: Re: Re: verit?

No jeste nizsi byla za Protektoratu. Vidina koncentraku za nacerno porazene prase ci podobne zlociny trochu fungovala. Ono je to tak, ze totalitni rezimy si udelaji monopol i na tu zlocinnost a nedaji ani zde prostor soukromnikum. Kdyz ale zapocitate lidi co umreli v nemeckych koncentracich ci Hejdrychiade, za komunistu pak v Jachymove, na dratech pri "pokusu o naruseni statni hranice" atd. tak asi ten rozdil nebude velky proti dnesku. Ted se zabijime asi nejvic na silnicich neb kazdej trouba si poridi bourak a je panem sveta.

ivoš 9.8.2007 8:44

Napsal jste to pěkně

pane Lachmane, vnímám to obdobně.

fox 9.8.2007 8:43

Proč jsem pro

Výstižné-pravdivé.

alamo 9.8.2007 8:43

zabudol ste na jednu dôležitú maličkosť

ak americký vojaci spáchajú nejaký zločin súdiť ich budú americké súdi nie domáce

túto podmienku si američania kladú vždy keď niekde budujú základňu, nebudete výnimkov

fox 9.8.2007 8:42

Re: Další z řady propagandistických článků na NP, kdy autor omílá x-krát vyvrácené prostoduchosti a lži

Maximální septiku-zalez.

harry 9.8.2007 8:41

Re: Re: verit?

No ja pokud vim tak ve valce (oboustranne vitezne) Irak-Iran zemrelo radove pul-dva miliony lidi, nevim presne. Cili porad zbyva co dohanet. A jestli se nemylim, tak se vrazdi Sunnite a Siite, ci Arabaci mezi sebou. To je jen a jen jejich blbost.

alamo 9.8.2007 8:39

"okopírují???" niečo tak "vyčurané" ani mňa nenapadlo

to je už čo povedať;-)

harry 9.8.2007 8:37

Re: Re: verit?

Opravdu si myslite, ze je takovy problem nekde schovat par set chemickych bomb, nebo je prevest do spratelene sousedni zeme?

RT 9.8.2007 8:36

Re: Re: Připomenutí přímo z USA

100 maníků a poze 2 hektary pozemků, jak tvrdil Topfer? Příteli to je taková blbost, že tomu snad nevěříte. On totiž nikdo nic neříká o nějakém logistickém zajištění, obraně a achraně základny atd. Těch amíků taty bude minimálně o řád více. "Okupace v 26 obrazech." 

alamo 9.8.2007 8:36

máte pravdu pane

ale, naozaj považujete za slobodu stav keď drvivá väčšina občanov môže jedine mlčať takú slobodu majú aj v číne:-P

Brmboš 9.8.2007 8:34

Otiskli by jste i názor proti?

Pokud ne tak nemá cenu reagovat je to jen zbabělé hýkání na jednu stranu . Zatím nic jiného jste nedokázali. Z některých důvodů uvedených panem Lachmanem jde pouze o hloupou propagandu a tvrzení, že něco jsme tady kdysi měli je pitomost převeliká. To znamená, že zde byli Rusové musíme sem pustit Američany? Nebo zde byl Hitler tak tady máme nechat řádit Bushe? A o raketách nebo radaru proti Iránu to už tady na psu vyřešili jiní, kteří dobře vědí proti komu jsou tyto ingredience v balení made in USA namířeny. Dovolím si říci jenom tolik pokud zde radar a raketová základna v Polsku bude nevadí mi ruská raketa např. v Kalinigradské oblasti. Já znovu píši, že ze mne pár převlečených a prodejných parchantů nepřítele Ruska neudělá.

harry 9.8.2007 8:32

Re: Připomenutí přímo z USA

Vystavbou jednoho radaru s obsluhou cca 100 maniku se vzdavame svobody? Hm, zajimave. Cili Nemecko je nesvobodne, maji tam Amiku podstatne vic. Ja bych spis rekl, ze "Kdo neni ochoten pro svoji svobodu neustale neco delat, neco obetovat a v pripade potreby i cedit krev ten ji ztrati urcite".

alamo 9.8.2007 8:31

to je pravda

a preto tvrdím že referendum bude až keď sa ten pomer obráti

alamo 9.8.2007 8:30

súhlasím a pripomínam, radar potrebujete na obranu demokracie

ale čo to bude za demokraciu, keď elita ignoruje priania väčšiny

badaxe 9.8.2007 8:29

Re: pane Laachmane

Milá Jano, problém vaší argumentace je že jste jednak neinformovaná a druhak (zřejmě) duševně slabší. Jinak by vám možná došlo (to je ta duševní slabost že ke zkouškám obvykle slouží to co ještě nikde nestojí, být duševně silnější asi byste si zkusila zjistit zda tedy tohle co se (možná) bude stavě zde je první stavba tohoto typu. A zde přichází vaše neinformovanost (u antiprotičemukoli) tak typická, obdobná zařízení už stojí a amíci se snaží (celkem logicky) postavit další blíže k potenciálnímu nebezpečí. Podobně i ty rakety se zkouší (výsledky nic extra) nad pacifikem. takže vaše pologramotné bláboly o "viíetnam" a podobných zemích (mimochodem píše se to s velkými písmeny) jsou poněkud mimo.

drobná rada na závěr, "co si takhle najít chlapa"třeba byste si začala užívat jinde a nedělala ze sebe hlupáka?

harry 9.8.2007 8:29

Re: Re: Re: Re: Souhlas.

No pokud vim tak USA pomahali hodne vzdalene Evrope uz dvakrat a vlastne i ve studene valce potreti. Spolehat se na sousedy? Kteri to byli co nas hodili Hitlerovi? Inu ti dobri sousedi a spojenci: Francie, Anglie, Polsko, Madarsko, Rakousko. Co na tom, ze je Hitler po Mnichovu sezral jednoho po druhem. Evropa mi pripada jako debil, co se raduje ze sousedovi hori barak, az to preskoci na jeho pak se divi.

RT 9.8.2007 8:29

A já jsem proto, aby nás zase obsadil Wehrmacht, pardom Bundeswehr.

Anebo sem pusťme čínskou armádu, radar okopírují a ještě v rámci offsetů nám dodají nějaké další tržnice a restaurace. Plebs bude nakupovat levně a bude jedno kdo si na iránské rakety posvítí, jeslti nějaké existují, a když bude potřeba posvítíme si i na Rusko. To Číně nebude dělat žádný problém nebo výčitky.

Skepticus M/aximus 9.8.2007 8:28

Každý souhlasí s tím, že je to potřebné? Skoro 70% lidí je proti radaru!!!

8-o

alamo 9.8.2007 8:26

aj o nákupe gripenov rozhodovali odborníci

zmršili to fakt na jedničku;-P

Skepticus M/aximus 9.8.2007 8:26

Připomenutí přímo z USA

"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one."

Benjamin Franklin

Tedy:

"Ti, kdo se touží vzdát svobody v zájmu bezpečnosti, nebudou mít a nezasluhují ani jednoho."

Sumo 9.8.2007 8:25

Re: dobrý den pane Klvaňo

Á, pán je asi znalec !  Rv

harry 9.8.2007 8:24

Re: Re: Re: Re: Re: Souhlas.

Pak jeste na Francii, ktera nas hodila Hitlerovi a od de Gaulla si hraje na svem pisecku, samozrejme pod destnikem USA

alamo 9.8.2007 8:24

vaša vláda vyhlási referendum, ale urobí tak až vtedy keď si bude istá že nepohorí

je to trochu ako s výstavbou diaľnic, každý súhlasí s tým že je to potrebné, ale nikto nechce aby diaľnica šla okolo jeho domu

na to by mali občania dotknutej obce pamätať, zatiaľ môžu za "ujmu" požadovať naozaj vysoké odškodné, ale akonáhle prebehne referendum a väčšina povie "áno", stane sa z radaru 100% posvätený "verejný záujem", a domáci sa dozvedia že teraz už môžu len držať hubu a krok, a žiadne kompenzácie sa konať nebudú;-P

Skepticus M/aximus 9.8.2007 8:23

Tak příště nechoďte k volbám, když je to na Vás moc odborné

Už chodíte sám na nočník? Pozor, za rohem na Vás číhá bubák!

muf 9.8.2007 8:22

dobrý den pane Klvaňo

vaše "argumenty" jsou totiž stejně demagogické  a založené na černobílém vidění světa..