6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

RADAR: Proč jsem pro

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harry 9.8.2007 13:53

Re: Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

No pokud ja vim, tak US general Patton, ktery byl v Plzni zadal Rusy o svoleni prekrocit demarkacni linii a jit Praze na pomoc, jeho tanky by tam byly za den. Ale bratri Rusove nesouhlasili neb dobre vedeli, ze ted uz se nejedna o osvobozovani ale zabirani pristi sfery zajmu.

Standa 9.8.2007 13:52

Lachman

občan USA. Holt bys to tam měl lepší a užil by sis více propagandy než tady. Zmanipulován sám Lachman nechápe co je to manipulace.

Radim Chvála 9.8.2007 13:52

SYouhlasím. RCH

POV 9.8.2007 13:46

Re: Radar: Proč jsem proti II

Londone, nemám dojem, že příznivci radaru jsou především křiklouni bez řádné argumentace, ale vyzbrojení přístupem do TV. Můj dojem je spíš opačný, navíc úroveň argumentace některých odpůrců radaru je přímo katastrofická, viz. např. slovní průjem paní Chytilové v TV.

Ještě bych dodal jednu věc, když se teď obrátíme k Američanům zády, tak nás v příštím kole sežerou Rusové. Co to znamená to všichni dobře víme, stejně jako dobře víme jak vypadá v takových případech pomoc našich evropských spojenců.

nepolitik 9.8.2007 13:46

Pane Lachmane, děkuji. Napsal jste to výborně.

I já souhlasím s umístěním radaru na našem území a vůbec by mi nevadilo, kdyby si jako vhodné místo vybrali třeba i sousedství s mým domem. Protože jsem jako voják základní služby měl s radary co činiti a byly to radary, ve srovnání s dnešními, velmi nedokonalé, a jsem padasátipěti letech od té doby stále ještě na světě, tak jsem dosatatečným svědectvím "škodlivosti" jeho záření. To ale naši obránci míru nepochopí. Je zajímavé, že obyvatelé Brd proti raketám našich ruských bratří neřekli ani p#r#d.

Harpyje 9.8.2007 13:34

Re: A Vy si raďte svým židovským soukmenovcům a neserte se do záležitostí Čechů a Moravanů

(Y)

hrouda 9.8.2007 13:30

USA asi nebudou hlasovat o použití radaru

To mi chcete tvrdit, že NATO ano?

F2 9.8.2007 13:27

Re: Vše souvisí se vším......

Ještě by mělo zůstat něco pro supy z Wall Streetu

Marat 9.8.2007 13:25

Re: Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

Žuloví Astone,ještě dodávám,že Češi jsou nepřekonatelní v podstrkování svých chyb, svých omylu a svých hanebnosti jiným.Za všechno špatné co se v Čechách stalo, stane,zodpovědnst a vinu nesou a ponesou jiíní.Za to dobré co se ve světě stane,vděčí svět českým báječníkum.Že ano? Co jsme dali světu báječných lidi,filosofu,objevu a vynálezu.Astone,měl by jste se už konečně dát do psaní knižky o Českých vynálezech a vynálezcích a o užásné České filosofií.

F2 9.8.2007 13:25

Re: Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

... vy prostě jen nemáte rád Američany s tou jejich Amerikou...

Harpyje 9.8.2007 13:24

Re: Jediné na co se zmůžete jsou pomluvy a nadávky, senilní M/r/d/ate

Bože, Septiku, neuvědomujete si, jak jste trapný? To, co zde předhazujete jiným je přesný popis toho, co zde vyvádíte Vy, infantilní, hašteřivý šašku, který musí mít vždycky poslední slovo.

Xaver 82.117 9.8.2007 13:22

Jaro, nezapřel jste čecha, to se mi líbí...

:-/

O´Hafra 9.8.2007 13:22

Ano

Souhlasím,R^

amiZ .M 9.8.2007 13:19

Já jsem netvrdil,

že by to nepoznal, otázkou je, za jak dlouho, protože po celou dobu by bylo letadlo ozařováno. Jde také o testovací procedury, při kterých se nezaměřuje na skutečnou balistickou střelu. (Např.: při analogických střelbách s vlečeným cílen není záměna zase takovou raritou.)

O tom duralu v moderních letadlech si děláte iluse. Mnohdy nenajdete žádný.

Marat 9.8.2007 13:18

Re: Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

Žuloví Astone,když o věci víš houbeles,udělal by jsi lépe,kdyby jsi mlčel.Ještě neosvobozené Čsl.zavlekl do područí Stalina Eda Beneš.Kromě jiného,byla to Česká Narodní Rada,na přání českého komunisty Smrkovského,kdo zabránil osvobození Prahy armádě USA. A potom,proč by mělo USA pomáhat jakýmkoliv způsobem, těm,kdo k USA dávali najevo tak hlasitý odpor.

A vy,kteří pořád blábolite,že by ten radar měl být pod pravomoci NATO,tak buďte tak laskavi,a prozraďte,jak by dopadlo hlasování o použití radaru? Vždyť i zásluhou českých báječníku,nikdy v NATO ani v EU,nemůže dojít k jednomyslnosti.Takže by se nejdřívě muselo sejít vedení NATO,několik dni věnovat projednávání,potom k hlasování ,které by nebylo jednomyslné a zatím by bylo po všem a vlastně už by nebylo,kdo by se rozešel,kdo by vůbec hlasoval.Proboha,nechte alespoň toho blbého tlachání !

Jara London 9.8.2007 13:12

Re: Jo, autore, máme to podobně.

Proč ne, když jim to vynese prachy!

hrouda 9.8.2007 13:12

USA nejsou zemí zla

ale také nejsou rájem občanských svobod a demokracie. Jsou prostě zemí s trochu jiným žebříčkem hodnot. Stejně, jako je hloupé je zatracovat, stejně hloupé je, je nekriticky obdivovat. Je pochopitelné, že se jako občané země snažíme najít "velkého bratra - ochránce", ale to neznamená, že máme a můžeme být pasivní a naivní. Historie ukázala, kam se můžeme dostat, pokud bude spoléhat na vnější pomoc a sami pro svou zemi nic neuděláme.

vita 9.8.2007 13:10

Re: Re: Jo, jo, občánku

Thresher

Scorpion

Jara London 9.8.2007 13:10

Tedy až na ty Židy

Pět mých příbuzných padlo na různých frontách WWII a v různých uniformách (kromě německé). A jsem si naprosto jist, že žádný z nich nebyl Žid. Navíc statistika českých obětí WWII Vás usvědčuje ne-li ze lži, minimálně z překrucování faktů. Pokud je tnepřekrucuje Muzeum holocaustu.

patpong 9.8.2007 13:07

Re: Re: Jsme národ tupců a ohnutých hřbetů

Zkrátka pahejl. Nomen omen.

milan 9.8.2007 13:07

Re: Souhlas

Nezlobte se na mě,ale jste husa.Tohle 1000x omleté téma je něco úplně jiného a jestli jste si nevšimla,tak teď je 21 století,tedy jiná doba,která by už s vojen.harašením měla skončit a ne ji opět rozvíjet.

Marat 9.8.2007 13:05

Re: Re: Strašnou věc to po vás chtějí spojenci.

A co je tobě do USA.I USA hájí své zájmy,tak jako je hájí své i ty uhozené zájmy ČR. Tedy čeští vlastenčíci.

Septiku,mám v Čechách,na Slovensku,v Polsku,v Maďarsku na Blílé Rusi i v Rusku příbuzné.Ostatně když takový šmejd se staráte a kydáte své neřádstvo na USA,proč bychom i my na to nemohli reagovat ?.Co, septiku smrdutý?

Jara London 9.8.2007 13:05

Svoboda se nedá vybrečet, ale musí se pro ni hnout zadkem.

Marate, sice s mnoha Vašimi názory nesouhlasím, ale to co jste tady napsal klidně podepíšu.

hrouda 9.8.2007 13:04

Trocho zeširoka, zdánlivě odvěci, rádoby heslovitě a trochu neumětelsky

Proč máme senát, proč je volen tak, jak je? Zjednodušeně, aby byla zajištěna funkčnost a stabilita naší země. Proč vzniklo NATO a proč jsme členem? Protože euro-atlantická aliance je vyústěním snahy o obranu svých hodnot a zájmů. Co mají společného NATO a senát? Setrvačnost instituce.

Je pochopitelné, že jak se mění vlády jednotlivých zemí (včetně USA), tak se mění cíle, eventuálně priority. Žádná vláda si dlouhodobě nedovolí jít proti mínění svých občanů (voličů). Jaké budou zájmy a priority našich spojenců za několik let, těžko říci. Právě proto, že NATO je společenstvím zemí, jeho setrvačnost, často prezentovaná jako neakceschopnost, je pro nás zárukou stability hodnot a názorů.

Takže, když radar, tak tehdy, pokud bude spadat pod velení NATO.  Tím, že by radar byl pod velením NATO, vyhneme se problémům v možném nám neakceptovatelném obratu či neuváženém kroku  politiků USA. 

Žulový Aston 9.8.2007 13:04

Za pragmatičnost Američanů musíme být vděčni

Zvláště jak pragmaticky ponechali osvobození Prahy  Rudé armádě a tak jsme mohli žít 44 let v blahu sovětské demokracie.

PS: a to na území Čech bylo několik po zuby ozbrojených amerických divizí...ne obsluha jednoho radaru.  

Skepticus M/aximus 9.8.2007 13:01

Jediné na co se zmůžete jsou pomluvy a nadávky, senilní M/r/d/ate

Marat 9.8.2007 13:00

Re: Tak ještě jednou pro Vás jako extra magora

Septiku,mír není věčný a už tě vidím,jak hrdině vedeš četu svých blbích souvěrcu na zteč při obraně republiky.Možná že by se v ČR,našlo i na rotu statečných dobrovolníku.

Ale stojí statečným a čestným lidem za to,bránit takový pronárod?

Skepticus M/aximus 9.8.2007 12:58

Hoši z USA omohli hlavně sobě a to až tehdy, kdy to nejméně bolelo a hlavně už museli a i tak zkur/vili, co mohli.

AntiRadar 9.8.2007 12:57

Re: Re: Článek je zase jen propaganda

Ano jsem vzdělán a o radarech toho vím skutečně hodně. Zkuste se také dovzdělat. Pak se možná zmůžete i na nějaké argumenty a ne jen na ubohé emotivní výkřiky, které ukazují Vaší bezradnost tváří v tvář faktům.

Marat 9.8.2007 12:56

Re: Helejte potomku zlodějů z bývalého SSSR

Hele maximální septiku,převelice tady smrdíš.Daleko hůře jak vojenská plukovní latrina.Septiku,na tvých cancech je vidět,že jsi byl dobrým pionýrem.Velice tě tě trápí,že díky 89 roku,jsi přišel o možnost členství v SSM a za krátko o členství v KSČ a slibnou karieru.