21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Daneš 29.5.2008 10:08

USA vytváří SVOU SVĚTOVLÁDU (!) A tvoří novou frontu = bitevní linii uprostřed Evropy! Pro EU je nejépe vycházet s Ruskem dobře == začlenit RUSKO za 20-30 let do EU !!!!

F. Čech 29.5.2008 10:23

Re: USA vytváří SVOU SVĚTOVLÁDU (!) A tvoří novou frontu = bitevní linii uprostřed Evropy! Pro EU je nejépe vycházet s Ruskem dobře == začlenit RUSKO za 20-30 let do EU !!!!

Rusko se bude muset hodně změnit aby Evropa neuvěřila, že se ji chce znovu pokusit sežrat. Je tam pořá d příliš mnoho soch Lenina, mumie tohoto masového vraha pořád trůní v centru Moskvy a ze znovuobnovené sovětské hymny se mně pořád stejně zvedá žaludek.  pokud se Rusko jednou opravdu změní jeho úzká spolupráce s Evropou může být oboustranně prospěšná.Rusko také rychle vymírá (o 3/4 miliónu lidí ročně) a kdo tam bude bydlet za pár desetiletí nikdo neví. Rusové to budou asi těžko.

F. Čech 29.5.2008 10:15

Můžete mně vysvětlit komu může vadit jednoznačně obranné minizařízení?

Ve světle včerejší Bin Ládinovi výzvy k napadení západních zemí (tedy i nás) zbraněmi hromadného ničení se opravdu divím vašemu blahosklonnému postoji nasyceného člověka s klamným pocitem bezpečí. Po nedávné zkoušce nové iránské rakety s doletem cca 6 000 km složené z jihokorejského 1. stupně "Nodong", 2. stupně  starého známého "Scud" a třetího stupně malé rakety na tuhé palivo schopné nést atomovou hlavici a po stále pokračujícím masívním obohacováním uranu v Iránu až ke stům procent v iráckých laboratořích (pro jadernou elektrárnu se používá uran obohacený izotopem 235 jen na 3%, což je pro energetické účely postačující) je hrozba jaderného úderu na Evropu (do USA je to přece jen moc daleko)z této země zcela reálná. Uvědomte si člověče, že prezidentem je tam šílenec! To, že je nám obrana proti této hrozbě Američany nabízena zcela zdarma (Polsko dokonce využíbá této causy k vydírání USA) je naprostý zázrak, který se nemusí opakovat.  Know-how na sestřelování balistických raket mají jedině USA a kdyby EU chtěla koupit licenci tohoto systému, jehož vývoj stál možná 500 miliard dolarů a pak si ještě za své peníze instalovala toto miliardové zařízení, které USA dnes nabízí zadarmo, tak bychom se nedoplatili! Divím se USA, že nám to vůbec nabízí. Až jim to dojde a od nabídky odstoupí budeme si muset v Evropě poradit sami. A bude to hodně bolet! Žádná rezoluce OSN, v níž iránské jaderné aktivity úspěšně přikrývá Rusko a Čína, vystřelenou raketu nezastaví. Pak budete mít jen pár minut na pomodlení (jestli to vůbec umíte). A řekněte mně člověče jaký je rozdíl mezi NATO a USA? NATO = USA a nějaký ten kompars, který tvoří ostatní jeho členové. Jsme prostě všichni pod ochranou USA ať už si to uvědomujeme anebo ne a až se tam prosadí zase jednou izolacionismus a na nevděčnou Evropu se pobushovské USA vykašlou, tak potom nám snad pomůže jedině Pánbu.

Cato 29.5.2008 10:51

Re: Můžete mně vysvětlit komu může vadit jednoznačně obranné minizařízení?

Bububu, íránští záložáci už táhnou na Dobříš..........

Radar není obranné zařízení, nemá nic společného s obranou ČR a Nato to chápe jako dvoustrannou záležitost mezi ČR a USA. Umístění radaru u nás je riskantní záležitostí a jako politické rozhodnutí ho musí odsouhlasit REFERENDUM.  

Tx 29.5.2008 11:04

Re: Můžete mně vysvětlit komu může vadit jednoznačně obranné minizařízení?

Tak tohle je snad jedinej opravdu rozumnej názor. Děkuju.

Tx 29.5.2008 11:06

Re: Re: Můžete mně vysvětlit komu může vadit jednoznačně obranné minizařízení?

Tím jsem mělna mysli p. Čecha, rozhodně ne "Cato"

američan 29.5.2008 11:37

Re: Můžete mně vysvětlit komu může vadit jednoznačně obranné minizařízení?

Podepisuji každé Vaše slovoR^ Vidím v tom střet civilizací, ať si to kdo chce vyvrací.  Islamisté, to jsou naši náboženští fanatici před 1000lety. Nemůžeme se vrátit zpět do středověku jen proto, že si to určité náboženské skupiny přejí(za tiché podpory miliónů"hodných" muslimů. (Když jsou tak hodní a chtějí jen lásku bližního, tak proč nevylezou v masových demonstracích proti svým radikálům? Mají z nich strach? Tak to je pak ukázka, jak je to špatně)

       Radar tady musí být. Já bych k tomu přidal ještě i pár dalších radarů a taky nějaké rakety. Abychom byli konečně tam, kam patříme. Součástí civilizace západní, euro-americké. S převahou racionality, ne náboženského tmářství.

Muf 29.5.2008 10:24

Re: Nějak mi uniká oprávnění USA

... jak napsáno níží či výše, NATO jest USA a bez USA není západní civilizace. Zbytku NATO (mimo USA) dělají vrásky náklady tohoto systému, což bude znamenat zvýšit v průběhu dalších let výdaje na obranu o pěkných pár procent, což v situaci, kdy si každý z obrany bere co chce a výdaje jsou hluboko pod slíbenými 3% není pro politiky snadné. Je to prostě úkol pro státníky, nikoliv pro politiky. A pozor, NATO nedává lakonické závazky (nejsou to pionýři).

Anonym 29.5.2008 11:15

Re: Re: Nějak mi uniká oprávnění USA

Kdybyste měl pravdu v tom, že USA a NATO jedno jsou (což si já nemyslím), tak tím naléhavěji vyvstává otázka: proč NATO nejásá, že jediný z jeho členských států na vlastní náklady udělá něco pozitivního pro obranu euroatlantického prostoru?

A navíc se na rozdíl od Vás domnívám, že pokud jde o závazky NATO a mezinárodní právo veřejné obecně, ujišťuji Vás, že použiji-li Vaši terminologiie, pionýrů je v ní opravdu hodně (včetně NATO).

kampelicka 29.5.2008 9:28

Pan Topolanek a pan Klaus :)

jeste neco:

Autor: středočeška IP: 83.208.18.xxx Datum: 28.05.2008 11:56

Jeste k tomu stipendiu, dcera ho mela tez, tez studovala na stipendiu, ale ne od Erazmu, ale primo od Univerzity Karlovy. Celou dobu vsak pri studiu v zahranici setrila jak jen mohla, za drobne, co ji zbyly, si koupila vysneny slovnik. Myslim, ze dcera Mirka Topolanka financni problemy nema, takze te se to mluvi.... Jeji rodice vystudovali nejpodradnejsi VS - a to jeste proto, ze souhlasili s minulym rezimem, na ktery ted jejich dcerunka kyda hnuj. Meho otce z okresu tyranizovali, mel pole a nechtel do JZD. Ale jeji rodice i rodice deti prezidenta Klause - ti si zili dobre za komunistu, ted prevlekli kabat a ziji si dobre i ted.. Kdyz vzpomenu, jak Klause syn mel "brigadu" v bance ve Vidni a psal, ze kazdy ma moznost si ji vydelat pri studiu....Smesne, ale koho vezmou do banky ve Vidni? Jen protekcni synacky. To se jim to zije, vikendova sidla ve Spindlu,  co je shaneni mista po VS neznaji. Vzdyt je to stejne jako drive, jeste snad horsi. Kvalitni stredni skoly znicily, aby mohly studovat i ti hloupi, zavedli spousty soukromych strednich a ted to chteji udelat i s VS...... Pak ctu dopis, co psal ing. a je to sama hrubka. ach jo

jirka.s. 29.5.2008 11:15

Re: Pan Topolanek a pan Klaus :)

To už se ty magore, kampeličko, nezmůžeš ani na vlastní zvratky ? ;-(

BTW: Pro "středoškolačku": "Kvalitni stredni skoly znicily, aby mohly studovat i ti hloupi, ..."     Jak tak koukám, pro tebe už ss. kábrhelová a švorcová zničily už i kvalitní školy základní! ;-P

Hrad 29.5.2008 12:00

Re: Re: Pan Topolanek a pan Klaus :)

Jako absolvent těchto škol jsi to nemohl poznat. To ti Irko musel někdo "znalý" napovědět.

hulwat 29.5.2008 12:38

Re: Vypadá to, žes byl v Rusku ...

Ty jsi takový ten pýčus co všemurozumí, všudebyl, všechnoviděl a něcodokonceidvakrát.

jirka.s. 29.5.2008 16:10

Re: Re: Vypadá to, žes byl v Rusku ...

Jojo, akorát mu zatím nepůjčili klíče od brány toho blázince v Brně- Černovicích! ;-P

PETR 29.5.2008 9:26

Pane Pitharte, já zase nevěřím Vám.

Mění to něco na běhu světa ? Kdo je pan Pihart, aby se podle toho, komu on věří či nevěří, určovala politika a v tomto případě doknce obrana našeho státu ? Uniká mi souvislost.

brblal 29.5.2008 10:05

Re: Pane Pitharte, já zase nevěřím Vám.

A já Vám a tak pořád dokola.Jisté je,že v posledních dekádách je USA nejagresivnějším státem.Války balí do humanity a přitom  tzv. "vedlejších" ztrát,čti lidských obětí,jsou statisíce,možná miliony.Podivná humanita ,podivný vývoz demokracie,podivné osvobozování když osvobození je nenávidí!

Damián 29.5.2008 11:21

Re: Re: Pane Pitharte, já zase nevěřím Vám.

Umíte jen brblat a svět vidíte z neblahých tiskovin.Až jednou dojdou v USA k názoru, že se na evropské státy vykašlou,tak poznáte na své kůži jak to ve světě chodí.

Mirek 29.5.2008 9:25

Neználek

Pithart je pouze snílek a mlžil a teoretik. Po praktické stránce tento dvoudomkař je představitelem blouznivého snění a dnešní době nemá co říci. Těch chyb co udělal od 89 roku je moc a mají hrozné dopady. Ať sní v parlamentu a se svojí partou chartistů dál ochraňuje komanče.

kampelicka 29.5.2008 9:27

Re: Neználek

Jsem ze jste to ponekud zjemnil, na mirne interpelace ;-D;-D;-D;-D;-D

vita 29.5.2008 9:25

No, mě by celkem zajímalo,

kdo ještě věří Bushovi. Kdo ještě může věřit Bushovi. Zejména po té knize co vydal jeho ex-kecálek Scott McClellan.

Pithart je celkem nezajímavá perzóna - ale Bush toho ještě může napáchat...

J.M. 29.5.2008 9:19

Pithart,

jako člověk, který se dal ke komoušům v roce 1958, kdy vzpomínka na Horákovou byla živá a ve vězení byly desetitisíce politických vězňů, jako člověk, který vystřídal celkem asi tak čtyři až pět politických stran a nakonec skončil u lidovců, je natolik nedůvěryhodný, že mu nelze věřit ani to nejmenší a jeho názory na Bushe jsou směšné a irelevantní. Je smutné, že se přesto stále drží ve vrcholné politice, ale s klesajícími preferencemi lidovců se dá očekávat jeho další přestup, snad k zeleným, jejichž preference stoupají a jakožto komouš k nim má  Pithart blízko.

franta 29.5.2008 9:16

Pithart nevěří Bushovi

jen jste zapomněl dodat, pane Bartoni, že s Pithartem Bushovi nevěří i většina Američanů.  se Vám ovšem nehodí, že ? Na komunisty jste ale nezapomněl, to se Vám zase hodí !

brána 29.5.2008 9:24

Re: Pithart nevěří Bushovi

Co máte proti zdravému antikomunismu?

www racek 29.5.2008 9:47

Re: Re: Pithart nevěří Bushovi

antikomunista má jeden problém ... nebo výhodu. nějak nemá už ty komunisty ...

J.M. 29.5.2008 10:30

Re: Re: Re: Pithart nevěří Bushovi

To, že racku nevidíte komouše, neznamená, že neexistujou.

brblal 29.5.2008 10:08

Re: Re: Pithart nevěří Bushovi

Tady se provozuje spíš histerie proti komoušům.Proč?Aby se oslabila protiváha zlodějské ODS.

brána 29.5.2008 10:38

Re: Re: Re: Pithart nevěří Bushovi

Takže vy se domníváte, že zdravý antikomunismus není zapotřebí.

jirka.s. 29.5.2008 11:17

Re: Re: Re: Pithart nevěří Bushovi

A co teprve když někoho popadne "hysterie" !!! ;-P

quax 29.5.2008 9:10

proč se píše desinformace se "s" a prezident se "z"???

ten v tom lítá! Navrhnu mu další perly:Televise, mayonnesa, kolektivisace apod. Pravěk češtiny....