28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
slon75 9.5.2008 21:00

Re: Re: Re: Ta argumentace

Greenpeace, které zahájilo svoji kariéru odporem proti rozmisťování raket Pershing II, tvořícím protiváhu již rozmístěným sovětským raketám SA-20?

Tedy, abych se vyjádřil k jejich myšlenkové konzistenci, polovině 80. let byly Pershingy špatné, přestože díky nim byla obnovena rovnováha sil, dnes je špatně radar, protože (údajně) rovnováhu sil porušuje.

Nevím, co je na argumentaci Greepeace (která se prakticky shoduje s argumentací Ne základnám) střízlivého nebo racionálního.

Josef 9.5.2008 18:27

Re: Re: Ta argumentace

A co Clinton-patří také k sebrance???

03.07.2007 - (vpl, CNN, roš) - str. 08

 

JALTA - Dokud plánovaný raketový štít USA nebude účinnější, jde o kolosální plýtvání penězi a vytváření zbytečné krize s Ruskem. Na tiskové konferenci v ukrajinské Jaltě to v sobotu prohlásil bývalý americký prezident Bill Clinton.

„Mé údaje nemusí být správné, ale mám dojem, že vytváříme krizi, když žádná není nezbytná,“ řekl Clinton....

bambamore 9.5.2008 20:56

Re: Re: Re: Ta argumentace

Takze podle Clintona, nebudeme-li mit obranu proti severokorejskym, iranskym, ci potencialne pakistanskym raketam, nesvalujte to na me, nebot moje udaje asi nebyly spravne, kdyz jsem se v r. 2008 vyjadril proti obrane. Typicky Clinton, ktery nikdy "neinhaloval".

povídám 11.5.2008 12:32

Re: Ta argumentace

Romane,tleskám.Konečně někdo rozumný.R^R^R^

Jozi 9.5.2008 13:42

Lobbyista Topolanek potrebuje rakety aby vydelal miliardy.

Vcera prohlasil ministr VONDRA na WDR evropskem foru v Slovinske Ljubblani ze "Americane protiraketove zakladny nepotrebujou oni uz je maji". Tento ministr ceske vlady prohlasil to co v cesku vlada tvrdi opak. Kdo to chce shlednout tak to mozna bude jeste jednou opakovano v nemecke televizi.

Rejpal 9.5.2008 12:14

Lidovky zřejmě otisknou jakýkoliv hnůj

... který je kydaný tím správným směrem. Pokud si chtějí udržet alespoň zbytky nějakého kreditu, měli by přehodnotit své zdroje. Z informačního kanálu se pomalu stávají jen tím kanálem. >-

bambamore 9.5.2008 21:01

Re: Lidovky zřejmě otisknou jakýkoliv hnůj

Je treba informovat o hnoji, kterym je Socialisticka Solidarita a s nimi spojena islamisticka, komunisticka, fasisticka a anarchisticka sebranka.

Sulejman 9.5.2008 7:52

A co třeba k věci?

Když se tu ta početná skupina odpůrců radaru rozkřikuje, jaké to jsou v článku lži a demagogie, co takhle napsat konkrétně: Ten a ten bod není pravda, důkaz je zde (odkaz).

Ono by to ovšem bylo dost těžké, protože sami nezakladnam se ke svým východním a blízkovýchodním přátelům hrdě hlásí. Tady nejde o žádnou lživou propagandu, vážení. Tenhle článek prostě jen poukázal na fakta. Ono stačí si na stránkách téhle podařené iniciativy přečíst, kdo do ní patří a je jasno.

Sly 9.5.2008 16:44

To prece nemuzou dopustit, proboha

Aby se diskutovalo o faktech, kdyz se nehodi. Oni musi kejhat, ze jim to pripomina Kojzara a Urvalka... Jakykoli Kojzaruv clanek bylo mozne rozebrat a najit tam vsechny lzi a polopravdy, jen to bylo zbytecne a obrana marna. Dnes se muzou vyjadrit, kde clanek nema pravdu, jak se jim zlibi, mohou se branit pravni cestou, nikdo je za to nezavre ani nevyhodi z prace, tak kde je problem?

tomy 9.5.2008 1:15

antiradaristé jsou už trapní...

Nevím o čem chtějí odpůrci radaru neustále diskutovat... Obávám se, že už skoro nebudou mít o čem,  zejména po včerejším ujištění gen. taj. NATo Sheffera.

Výsledky Summitu NATO: Pro Čechy hlavně podpora radaru. Zdroj zde:

http://www.natoaktual.cz/vysledky-summitu-nato-pro-cechy-hlavne-podpora-radaru-p1p-/na_zpravy.asp?c=A080404_233239_na_zpravy_m02

Myslím, že všichni antiradaristé, bolševici a levičáci jsou už nekonečně trapní... Kdyby popírali naše členství v NATO, mohli by rovnou tvrdit, že čtvereček je kulatý..  Radar zde tedy BUDE s podporou NATO, nidko se už nemůže trapně vymlouvat a lhát, že jde o solo projekt USA... Mám-li se rozmyslet, jestli mám věřit panu Shefferovi nebo komunistickým vidlákům z Brd, ke  komu se asi přikloním, co myslíte???

Historik pro tomy 9.5.2008 10:24

Přestaň tady blábolit nesmysly a vpamatuj se

Sami Američani řekli 5.5.2008, že pro americkou stranu je jen těžko představitelné, aby brdský radar spadal pod velení NATO.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=604317

Teď mi řekni, kdo je tady trapnej, ty velbloude. Je mnohem lépe držet pusu zavřenou a nechat ostatní aby si mysleli, že jsi hlupák, než ji otevřít, a nenechat nikoho na pochybách.

tomy 9.5.2008 14:57

Trapný jsi ty,

ale nejen to, jsi navíc zbabělý... Říkat druhým, že mají držet pusu, to jsou opravdu argumenty primitiva.  I ty vděčíš USA za svobodu, kterou máš.. Nebo máš tak krátkou paměť?? Nechat se od UA chránit, ale za něco odpovídat, to ne?? Takže anitemerikanismus a ne věcné  důvody tě vedou k odmítání radatu..  Mě vůbec nevadí, že radar nebude spadat pod velení NATO, když NATO samotné podobný systém nemá... Pro mě je důležité, že NATO radar vítá... Jaký máš tedy ty návrh na obranu proti obecnému raketovému nebezpečí, zdůrazňuji obecnému, bez ukazování na konkrétního nepřítele, kromě hysterických negací?? Prosím konrétní odpověď..

A jedno ti poradím.. zavři raději ústa a buď rád, že tě budou USA chránit, ty hrdino čeký zbabělý.. I ty jim hodně vděčíš... Až tu radar bude, budeš mít holt s ostatními bolševiky smůlu - budeš se muset jít vztekat do Moskvy nebo do Teheránu...

Víš do ti poradím?? Buď rád, že tě USA budou chtáni

karel-smíchov 10.5.2008 18:36

Re: Trapný jsi ty,

Opět 100% souhlas, ano  díky Ameriko co jsi  udělala pro Evropu !!>->-

tomy 9.5.2008 14:59

Re: Přestaň tady blábolit nesmysly a vpamatuj se

Zavři ústa a buď rád, že tě USA budou chránit, ty zbalělče malý, český, sobecký...

Voják 10.5.2008 14:22

Re: Re: Přestaň tady blábolit nesmysly a vpamatuj se

Vážení, uvažujte trochu dopředu a použijte k tomu poznatky z historie. V první světové válce se bojovalo v zákopech, muž proti muži. V druhé světové válce převládaly tenky a letadla, nakonec i atom.  Třetí světovou válku nebudeme schopni sledovat, ta vrátí planetu zemi zpět o miliony let. Ve čtvrté světové válce se budou lidé navzájem mlátit holemi a kamením, bohatá šlechta je bude kontrolovat a falšovat dějiny. Každý, kdo je pro radar v ČR, je trouba, neboť tím nic nezíská. Velmoci mají erzenály plné zbraní, kterých se musí zbavit, aby mohli vyrábět nové. Bez války to nepůjde. Proto ta třetí světová - bude náš konec.

FMP 12.5.2008 13:50

Re: Re: Re: Přestaň tady blábolit nesmysly a vpamatuj se

Pán asi viděl Terminátora, ALE to není historický dokument.

FMP vládne

kverulant 8.5.2008 22:22

Dej si to na střechu, vole

Poněkud zcestný článek... Holt my těm hamburgrožroutům polezeme do řiti, i kdyby fotra věšeli. Rusáka už nemáme, číňan je (zatím) daleko, a tak je ten židonegrošpaněl tím nejbližším spojencem, hehehe :o)

tO_mass 9.5.2008 13:16

Re: Dej si to na střechu, vole

tak nevim - ten clanek se az na vyjimky moc nevenoval komentarum, ale spise "udalostem" - tedy citace z webu onech potrefenych. Co je tedy zcestne?

tomy 8.5.2008 22:00

aktivity hnutí nezakladnam...

jsou založeny v podstatě jen na negaci, odmítání, popírání všeho bez překládání vlastních oponentních či konkurenčních návrhů..Jim samotným se pak oponuje velmi těžko, protože de facto vše odmítají a napadají, včetně a zejména zavedeného řádu, neměnných hodnot, našeho členství v NATO, historických faktů, autority mezinárodních institucí, atd. Jejich aktivity připomínají vzpouru pubertálních výrostků proti autoritám a velmi se podobají prostestům jiných hnutí proti globalizaci a při zasedání různých světových institucí (G8, NATO, MMF, apod.). ..Je velmi smutné kolik lidí se chytá myšlenky "nejlépe je nedělat nic, nás se žádné nebezpečí přece netýká.." Ale týká. Ochrana USA nikoho nic stát nebude, radar bude obsluhovat jedna neozbrojená posádka.. Nyní pro profesionalizaci ačr je navíc v čr mnohem méně útvarů a posádek, než tomu bylo v dobách povinné voj. služby a bude tomu tak i s posádkou radaru.. Ttím spíše je odmítání radaru ukázkou české malosti a zbabělosti....

Yarda 8.5.2008 22:24

Re: aktivity hnutí nezakladnam...

Pokud je skutečně nebezpečí takové jak se nám snažíte nabulíkovat vy co částečně z blbosti a částečně za cizí peníze agitujete pro americkou vojenskou základnu v Česku (ať už tam je radar nebo třeba vojenský nevěstinec), tak je potřeba proti tomu něco dělat, abychom nemuseli spoléhat že USA za nás budou takat horké kaštany z ohně - třeba obnovit základní vojenskou službu.

tomy 8.5.2008 22:39

Re: Re: aktivity hnutí nezakladnam...

Ale ty si pleteš agitaci s diskusí.. Základny USA schvaluje  NATO, kterého jsou členem USA a my stačí??   Za cizí peníze, konkrétně za peníze z Ruska,  tady agituje povedená iniciativa nezakladnam.cz, která by se raději paktovala s Iránem, než uznala spojenectví s USA...Když tedy podle tebe tady nemá být radarová základna USA, jakým způsobem se chceš bránit proti obecnému, zdůrazňuji obecnému raketovému nebezpečí, t.zn. bez ukazování na konkrétního napřítele, když NATO podobný systém nemá a podceňovat toto nebezpečí nelze?? Nebo snad je lepší se zavřít do příbytku a říkat si mě se to netýká?? Když taky bude podle tebe radar, tak se staneme terčem, ale koho?? Právě proti tomuto nebezpečí je nutné se bránit, a ne říkat nubudeme dělat nic..Prosím tedy konkrétní  odpověď, co navrhuješ...

slon75 9.5.2008 7:45

Re: Re: Re: aktivity hnutí nezakladnam...

Ono už stačí, že tihleti nezákladnoví "umělci" označují jakékoliv veřejné prezentování jiného názoru za agitaci a téměř vždy naznačují, že to dotyčný dělá za peníze.

Prostě podle sebe soudím tebe...

Yarda 9.5.2008 22:17

Nebo snad je lepší se zavřít do příbytku a říkat si mě se to netýká??

Není - přečti si ještě jednou můj příspěvek. Opakuji: Pokud je nebezpečí tak akutní jak nám říkají přátelé amerického radaru tak je potřeba se připravit - třeba tím že znovu zavedeme základní vojenskou službu. Aby většina populace měla alespoň mlhavé tušení kterým koncem se střílí ze samopalu kdyby ta potřeba nastala..

tomy 8.5.2008 21:36

greenpeace,

jsou nejen aktivisté, ale především mistři v překrucování faktů a ve výrobě doslova vědecky podložených lží... Všichni víme, že například z Temelínu, elektrárny uznané a schválené mezinárodními komisemi pro jadernou bezpečnost, který používá moderní technologie a byl nezávislými oficiálními institucemi uznán jako zcela bezpečný, dokázáli udělat atomovou bombu č.1, horší elektrárnu, než Černobyl... Přesto však rozhýbali emoce různým lidem, třeba JČ matkám tak, že kdybyste jim předložili třeba milión certifikátů o bezpečnosti  Temelína, stále budou jako kolovrátek opakovat: "my tady Temelín prostě nechceme." Podobnou továrnou lží hnutí greenpeaceje nyní třeba jejich asurdní web www.vrtetiradarem.cz

Aktivity hnutí nezakladnam a greenpeace proti radaru mi silně připomínají aktivity greenpeace proti Temelínu - schopnost manipulace s názory lidí tak, že dokáží jen křičet, ale neví pořádně proč a  proti čemu....Je bohužel pravou, že dav se snadno chytá líbivých argumentů, aniž by jakkoli přemýšlel... Je velmi smutné, že nikomu z tohoto davu nevadí, že iniciativa nezakladnam zde otevřeně hájí zájmy Ruska a Iránu...

www.grovik.net 9.5.2008 14:30

Re: greenpeace,

Prosim muzete ukazat kde presne Ne zakladnam manipuluje?

tomy 9.5.2008 16:11

Re: Re: greenpeace,

Argumentace o tom, že bez radaru nám žádné nebezpečí nehrozí, ale s radarem bychom byli terčem č. 1 snad není manipulace??

mleziva 13.5.2008 13:40

Re: Re: greenpeace,

Přesně tady.

http://www.nezakladnam.cz/

Sab 8.5.2008 18:43

Dobrý článek

Já jsem pro radar.

Sab

isek 8.5.2008 18:48

Re: Dobrý článek

US RADAR umistit na miste byvaleho Stalinova pomniku !!!!!

A. 8.5.2008 20:52

Re: Dobrý článek

Upřímnou soustrast!