23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


RADAR: Ne základnám spolupracuje s antisemitským islámským a komunistickým hnutím

5.5.2008

Iniciativa "Ne základnám", která navenek vystupuje jako vlastenecky motivovaný oponent budování americké radarové základny v České republice, je ve spojení s islámskými a komunistickými extrémisty šířícími protiizraelskou nenávist, po celém světě.

Obhajuje nejen zájmy Islámské republiky Írán, ale její zástupci se aktivně účastní mezinárodních konferencí, jejichž tématem je boj proti USA, antisemitismus a rozdmýchávání nenávisti.

Obrovský aplaus od levicových extrémistů

Jak na webu levicově extrémistické Socialistické solidarity v článku Svět proti válce hrdě uvádí mluvčí iniciativy Ne základnám Jan Májíček, zúčastnili se zástupci iniciativy 1. 12. 2007 v Londýně konference "Svět proti válce", jejímž účastníky byli krajně levicové, často komunistické organizace řady zemí světa.

Jak se v článku uvádí:

V panelu tematické debaty o evropském hnutí vystoupila mluvčí Iniciativy Ne základnám, Ivona Novomestská a přestavitel Ligy starostů proti radaru, Jan Neoral. Obě vystoupení se setkala s obrovským aplausem a problematika základen je zmíněna i v závěrečné deklaraci

Zástupce Iniciativy Ne základnám informoval všechny o stavu hnutí v ČR. Boj proti velmocenské politice se musí podle setkání organizátorů vést na všech frontách, ne jenom v Iráku a Afghánistánu, ale také v České republice a Polsku. Každá jednotlivá porážka otřese systémem jako celkem.

V článku nechybí ani zmínka o tom, že účastníci konference mohli častokrát slyšet pozvánku na Káhirskou konferenci, která je výročním setkáním protiválečných aktivistů z oblasti Blízkého Východu. Uskuteční se od 27. do 30. března.

ne_zakladnam 1

Káhirská konference

Zmíněné konference, kde byli mezi hlavními hosty například egyptští islamističtí extrémisté z Muslimského bratrstva, se zástupce iniciativy Ne základnám skutečně zúčastnil, jak dokazuje výpis z účtu č. 2720320001/2400 u eBanky a.s., podle něhož bylo dne 10. 3. 2008 za letenku zaplaceno 12 379,- Kč a za ubytování 5.000,- Kč.

ne_zakladnam 2

Oním zástupcem byl pravděpodobně Jan Majíček.

Konference se konala pod názvem:

Káhirská mezinárodní konference a Fórum osvobození, 27. - 30. března 2008
Deklarace zásad
pro národní a individuální osvobození
na podporu odporu proti sionistickému/americkému projektu
proti sionismu a imperialismu
proti despotismu a útisku
proti vykořisťování a korupci

O jejím programu se mj. dočteme (resp. zde) následující:

Absolutní opozice k sionismu, rasistickému hnutí a imperialistickému osadnickému projektu... Což zahrnuje podporu právu Palestinců na návrat a odmítnutí všech forem normálních vztahů se sionistickou entitou v Palestině a všemi organizacemi a osobami, které ji zastupují...

Bezpodmínečná podpora všem formám odporu proti imperialismu a sionismu v Palestině, Iráku, Libanonu a Afghánistánu, stejně jako kdekoliv jinde ve světě.

Poskytování absolutní podpory ozbrojenému boji sil odporu k osvobození lidé od imperialismu a sionismu.

Snaha o sjednocení sil odporu, aby věnovaly veškeré své kapacity k boji proti imperialismu a sionismu.

... Spojování boje proti imperialistickým válkám a sionistickému útisku na jedné straně s bojem proti divoké globalizaci a nadnárodním (společnostem) na straně druhé, s cílem osvobodit lidstvo od všech forem vykořisťování a útlaku.

Spojování boje arabského lidu za svobodu a demokracii s bojem proti imperialismu a sionismu...

ne_zakladnam 3

Podpora Ne základnám je nemravná

O zamýšlené výstavbě americké radarové základny si můžeme myslet cokoliv a je legitimní vznášet otázky po jejím smyslu či fungování. Činit tak však prostřednictvím iniciativy Ne základnám je nemravné.

Podporou iniciativy je současně vyjadřována podpora lidem, kteří se bratříčkují s komunistickými a islámskými extrémisty a kteří se účastní konferencí, které mají v předem známém programu mj. poskytování bezpodmínečné a absolutní podpory všem formám "boje proti sionismu v Palestině".

Účastí na teroristické konferenci v Káhiře iniciativa Ne základnám podpořila raketové a minometné útoky na izraelská města a vesnice, sebevražedné pumové atentáty na tržnice, kavárny či autobusy hromadné dopravy, masakry studentů škol jako byl nedávný v Merkaz HaRav v Jeruzalémě.

Iniciativa Ne základnám nepracuje v zájmu České republiky, ale v zájmu svých islámských a komunistických přátel. Vedená nenávistí k USA je připravena zjevně přijímat pomoc od kohokoliv.

A onen transparentní účet? Vy opravdu věříte, že iniciativa své mohutné kampaně financuje jen z legračních desetitisícových částek, které účtem oficiálně procházejí?!

**********
Související články (pozn. red.):
Za koho bojují antirakeťáci?
Platí Rusové akci Ne základnám? To těžko zjistíme
Kdo financuje iniciativu Ne základnám? První přiznání!
Levicoví extrémisté proti radaru
*********

Eretz.cz

Max Blaustein