16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joe 4.5.2007 3:50

Re: Re: neni spatne publicity

Stejny blb, tak jako ten Korensky nahore, mysli si, ze jsou neco vic nez druzi.

Pavel Kořenský 4.5.2007 4:23

Re: Re: Re: neni spatne publicity

Ale kdepak, to je obecně rozšířený mýtus, který záměrně šíří zamindrákovaní neonacisté a jednodušší vrstvy populace.

Ve skutečnosti si to nemyslíme, my to víme, truhlíčku.:-D

Lze to i empiricky ověřit. Když normální člověk zastřelí jiného normálního člověka, je bilance lidstva negativní, protože ten mrtvý člověk mohl ledacos vymyslet, vytvořit atd.

Zatímco když normální člověk zastřelí nácka, židobijce nebo komunistu, tak je celková bilance positivní. Člověk získá hnojivo na zahrádku.

DJing cheb pako 4.5.2007 17:51

Jak to můžu všechno vědět, Zdenku?

Snadno - uzvaneny grafoman Rene to o sobe vsechno napsal ;-)

Kdo jsem ja, se ptat nesmyte, dokud si nedokoncite zakladni vzdelani aspon na uroven ctvrte obecne, negramote;-)

Pavel Kořenský 4.5.2007 4:34

Re: neni spatne publicity

Mimochodem, je velmi legrační, jak se v reakci na příspěvek lehce provokativního volnomyšlenkáře (DJ, docela tu chybíš, tvoje postřehy byly vždy osvěžující) dojemně shodne hardcore komunista zdeněk (nesoudím jen ze dneška, perlí tu už delší dobu) a  zcela mimoidní nacionální socialista Joe.

Holt vrána k vráně sedá a blb blbějšího si hledá.

Ale 4.5.2007 2:04

Ktery velvetovy agent rekl "Nejsme jako oni" ?

Tim padem tady komunisti budou beztrestne strasit stale.  Pod taktovkou ruske  SVR.

Antonin 4.5.2007 1:41

Pan europoslanec Kohlicek

se dostal do Evropskeho parlamentu naprosto legalnim postupem. Ze je to clovek, ktery by Ceskou republiku tam rozhodne zastupovat nemel, je jasne. Kdo ho ale zvolil, kdo ho jmenoval? To jsou ti, kdoz nesou vinu za to, ze on jedna tak, jak  se samozrejme dalo cekat, ze jednat bude! Je-li cely system naruseny, neni-li jakakoli verze komunisticke strany dusledne zakazana, bude opakovane dochazet k obdobnym situacim. Pokud bude lidem typu pana Kohlicka dovoleno hlasat svoje nenavistne bludy pod ochranou systemu, nedojde k naprave. Je to smutne, ale je to tak. Muzeme jen doufat, ze nekdy dojde k tomu, aby se zakon o zlocinnosti komunismu zacal aplikovat a ze konecne narod se osvobodi od minulosti.

MiraG 4.5.2007 9:39

Re: Pan europoslanec Kohlicek

Pana europoslance náhodou dobře znám z VŠ. Již tehdy (v sedmdesátých létech) měl náramnou radost z přítomnosti okupačních vojsk Varšavské smlouvy. Jako jeden z mála byljiž tehdy v KSČ. Prověrkami prošel.  

Jack 4.5.2007 1:05

Radar neni zdravi prospesny ...

Zdravim Vas, pane Neff. V clanku tady rikate, ze je nesmysl, aby doslo k poskozeni elektroniky vlivem pusobeni radaroveho zareni. To ale rozhodne neni tak jednoduche.

Pokud budete mit smulu, tak na urcitou vzdalenost muze opravdu k poskozeni elektronickych obvodu dojit. Podivate-li se na www.radarbrdy.cz na parametry radaru, prectete si napr., ze kolem radaru bude, cituji, "bezletová zóna pro nechráněné osoby (rogalo, ultralehké letouny apod.) - 8,6 km" ! Tj. na osm kilometru je radarove zareni schopno poskodit letadlo, pripadne byt nebezpecne pro cloveka, a to jednorazove. Pri trvalejsim pusobeni muze byt tato vzdalenost jeste delsi ... jak videt, nic neni cernobile, ze ?

David 4.5.2007 1:26

Ach, ti blahoslavení chudí duchem

1) Rozlišuj "vypálení přístrojů" a (dočasné) ovlivnění funkce některých elektronických přístrojů. Ostatně - čím to, že přístroje letadla nejsou "poškozena" letištním radem. Sice o menším výkonu, ale zase ve vzdálenosti i třeba jen stovek metrů!!!

2) Nebezpečné pro člověka je i dlohodobý pobyt na letním sluníčku (také elektromagnetické záření, jen o jiné frekvenci). Tedy jde o opatrnost na téma sebemenšího negatiovního ovlivnění lidského organismu, ne o nějaké smrtící paprsky. Rentgen tě také nezabije, ale obsluha je za dveřmi a pacient má často nefocenou část těla zakrytou ochranou rouškou.

3) Poškození letadla (rogalo, ultralight atd.) je totální nesmysl.

Tedy opravdu v těch parametrech naznačených v článku a pro ty přístroje tam uvedené (běžná domácí eklektronika) je opravdu vyloučené jejich poškození, maximálně jen dočasné zarušení. A i tom bych pochyboval.

P.S Příhoda z reálného života. Sovětský střelecký radilokátor, používaný v ČSLA (možná i v dnešní armádě) bylo možné sklopit k zemi tak, že již na cca sto metrů šlo ozářit člověka. Oblíbený fór zelených blbů. Následky po ozáření radarem (pochopitelně menším, než ten uvažovaný do Brd) na pár desítek až set metrů - bolavá varlata a dočasná impotence. Dlouhodobé následky neznám, s těmi lidmi jsem se po vojně nikdy nepotkal a na mně nikdo ten "fórek" neprovedl. Tedy - rozhodně dopad na člověka to má, rozhodně to nejsou paprsky smrti. A finálně - účinek klesá s druhou mocninou vzdálenosti. T.j. i při vyšším výkonu to ve vzdálenosti kilometrů a desítek kilometrů nedělá nic vražedného. Dtto pro elektroniku. Jinak by se dávno používaly výkonné radary na "sestřelování" letadel. Nepoužívají. Neff má pravdu, Kohlíček je nestoudný lhář.

honzak 4.5.2007 6:46

Re: Ach, ti blahoslavení chudí duchem

Nejmenovala se ta věc SON? Na školeních přehledových radarů nám to ukazovali jako výkřik techniky v roce 1975.

Jack 4.5.2007 10:00

Re: Ach, ti blahoslavení chudí duchem

Ad 1) funkci to nepochybne ovlivnit muze, kdyz se pristroj dostane do radaroveho paprsku

Ad 2) Ano, mate pravdu. Ale Slunce rozhodne nema pulsni vykon v radu MW, navic lze to svetlo jednodusse odstinit slunecnikem, coz se u radarovych vln asi jen tak nepodari.

Ad 3) V tom mate asi pravdu. Web o radaru nerika, v cem je riziko. Elektronika ale ohrozena byt muze.

Ad "ucinek klesa s druhou mocninou vzdalenosti": vojensky radar ale vyzaruje do urciteho smeru, ne do vsech smeru. Napr. svetlo z laseroveho ukazovatka take neubyva na intenzite s druhou mocninou vzdalenosti, nebo ano ? Uvadeny dosah je pres 6000 km, to umocnim na druhou. Z vyzarenych 4MW by se mi vratilo 5e-8 W, coz je docela malo ... tzn. neubyva to s druhou mocninou vzdalenosti.

Ja bych rozhodne u radaru bydlet nechtel, o jeho trvalejsich ucincich informace uplne chybi ...

Michal 4.5.2007 10:15

Re: Re: Ach, ti blahoslavení chudí duchem

Jak sám říkáte, radar je směrová záležitost. Právě proto není žádné nebezpečí v jeho okolí na zemi. Ano výkon je vysoký a ve vzduchu v okolí radaru bych ani já pobývat nechtěl, ale to platí o každém zdroji záření.

Co se týká bydlení "u radaru" právě návštěva našich politiků v USA měla jasně ukázat jaká je tahle obava nesmysl. Je smutné, že naši politici více neprezentují zkušenosti z návštěvy.

Tam v přímé blízkosti radaru žijí celé rodiny a to bez jakýchkoli obav ze záření, a to už dlouhé roky.

Trvalejší účinky nejsou žádné právě proto, že v okolí radaru není hladina záření nijak extrémní (zvýšená asi bude, ale skutečně nezávadně). Konec konců, jak sami Američané prokazují tím, že v blízkosti radarů sami žijí i s rodinami.

pilot ckaloff 4.5.2007 1:54

Re: Radar neni zdravi prospesny ...

Jacku ten zakaz plati rovnez nad "Teletinem" pripadne jinymi "strategickymi objekty" .... asi proto, aby Kotrba obalen Semtexem nechtel odejit k 72 pannam za ucasti X band radaru ;-D;-P Treba ho Stwora na to navede pres internet a google earth?

Kohlicek by mu zehnal jako ajathola rudych (Y)

Jap 4.5.2007 3:48

Re: Radar neni zdravi prospesny ...

Jacku, neprekrucujte svuj vlastni text. Varovani o rogalech a ultralehkych letadlech je zduvodu ochrany lidi a ne letadel. 

O valecnem vyuziti tvrdeho zareni, silneho elektronickeho impulzu k poskozeni elektronickych zarizeni  se  uvazuje a teoretizuje.  Ale na vyvolani  silneho  niciveho  elektronickeho impulzu nad bojistem je potreba silnou nuklearni explozi.

honzak 4.5.2007 6:44

Re: Radar neni zdravi prospesny ...

pán je intelektuál a humorista, že? Najděte si něco o EMC a šíření elektromagnetických vln se zřetelem k k frekvenci nosné v řádu Gigahertzů a pak teprve něco napište. B ude to tak lepší.

arogant 4.5.2007 1:02

Je evidentní že hladový Zvědavec

je sponzorován penězi komunistů a jejich sympatizantů, aby roztruboval nesmysly, které KSČM může využívat ke svým politickým dezinformačním akcím. Proto i to psaní v rudoprávním propagandistickém stylu v amaterském balení. Opravdu mizerná úroven na úrovni oblastního přeboru veteránů.

Resonabilis 4.5.2007 5:38

Re: Je evidentní že hladový Zvědavec

Správně a taktéž komunisté sponzorují odchyt zblblých arogantů. Tak už arogante neutíkej, máš nachystané útulné klecové lůžko.

zk 4.5.2007 7:00

Re: Re: Je evidentní že hladový Zvědavec

A Vám se podařilo z té klece utéct, že?

Lerak 4.5.2007 7:47

Re: Re: Je evidentní že hladový Zvědavec

Že si takoví hlupáci vybírají takové, jakoby excentrické nicky, není-liž pravda Resonabilisi? Zkrátka úchylové.

arogant 4.5.2007 8:51

Re: Re: Je evidentní že hladový Zvědavec

Odchyt svobodomyslných lidí jste pořádali čtyřicet let. Vy a vám podobní ze Zvědavce byste ho rádi pořádali znovu a právě v tom vám ty USA tak vadí, že je vám každý nesmysl a manipulace dobrá.  Však v tom máte letitou praxi a školy KGB. Stejný mustr na radar jako před pětadvaceti lety na Pershingy. Utíkat se nikam nebude, ale vás je třeba nakopat do kostrče. A lyžákama.

J.G. Pašek 4.5.2007 0:40

Co je smutná tragédie? Že si Češi posílají už i do Bruselu všiváky komunisty . . .

Běžte se vycpat . . .

Ficka 4.5.2007 0:41

Re: Co je smutná tragédie? Že si Češi posílají už i do Bruselu všiváky komunisty . . .

... i s celým přiblblým radarem.

Resonabilis 4.5.2007 5:34

Re: Co je smutná tragédie? Že si Češi posílají už i do Bruselu všiváky komunisty . . .

Oni si Češi nic do Bruselu neposílají, oni si je tam zvolili, opakuji pro všiváka Paška, zvolili. To se tak v demokratických státech dělá. Demokratický systém voleb občany je v USA znám a aplikován řádově déle než než v České republice. Nikdy bych systém voleb v jiné zemi nezpochybňoval, nejsem totiž hovado, žoldák a všivák J.G.Pašek.

Kryštof 4.5.2007 5:50

Pane Resonabilis, že se nestydíte .....

...nazávat J.G.P. takovými přízvisky! To už za žoldáky můžete označit i naše letce v bitvě o Anglii, nebo naše pěšáky u Dukelského průsmyku. Že J.G.P. bojoval ve Vietnamu v uniformě své nové vlasti ho ctí.

Mimochodem: "resonabilis" v latině znamená "ozývající se ozvěnou". Čí ozvěna jste vy, pane Resonabilis? Možná právě toho Zvědavce ...

zk 4.5.2007 7:02

Re: Pane Resonabilis, že se nestydíte .....

Prázdný sud nejvíce duní

Resonabilis 4.5.2007 7:26

Re: Re: Pane Resonabilis, že se nestydíte .....

Správně, duníš jak Tam-tam.

Resonabilis 4.5.2007 7:57

Re: Pane Resonabilis, že se nestydíte .....

Tak, tak, Kryštofe, němečtí vojáci bojovali pod Moskvou a Stalingradem za svou vlast. Většina nedobrovolně, prostě narukovali. Dobrovolníci bojující ve Vietnamu za zájmy USA? To byli skutečně žoldáci.

Mimochodem, nechte můj nick na pokoji, latiníku. Stejná logika, jako bych se ptal, zda Váš nick (jméno?) má souvislost s akci policajtů na silnicích. Jinak Zvědavce nehájím a čtu velmi sporadicky. Asi, jako když při čekání u lékaře nebo holiče vemete do rukou Blesk.

Borek@exil 4.5.2007 20:38

Re: Re: Pane Resonabilis, že se nestydíte .....

Do Vietnamu se chodilo povinně...doučte se historii.

Hans z dědiny 4.5.2007 7:14

Re: Re: Co je smutná tragédie? Že si Češi posílají už i do Bruselu všiváky komunisty . . .

Že nejsi hovado a všivák? Tak toho jsem si ještě nevšiml.

Lerak 4.5.2007 7:45

Re: Re: Co je smutná tragédie? Že si Češi posílají už i do Bruselu všiváky komunisty . . .

Resonabilisi, nikdo nic nezpochybňuje, anobrž se podivuje, že zástupci strany, která má s národními socialisty (nacisty) na svědomí desítky miliónů mrtvol. Dobrý komunista je dva metry pod zemí.