16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 5.6.2007 1:51

par odpovedi

nejdrive je nutno dokazat, ze tento element obrany potrebujeme. zatim zadny dukaz tu neni, pokud teda nekdo nebere jako dukaz reci velmi podobne dukazum pred invazi do iraku. stejne tak se muzu ptat, proc nestavime obranu proti ufo

amerika neni nasim jedinym spojencem, spojence mame v nato a v eu, tudiz ona citovana veta je logicka

Stachanov 5.6.2007 2:36

Re: Pár otázek

obranu zajistíme tak, že se budem tvářit, že se nás to netýká, a když sem příjdou kupříkladu Turci, tak zas ochotně udávat, jak za protektorátu ;-D a průzkumy veřejného mínění budou 80%  proturecké ;-D

Jura 5.6.2007 8:35

Re: Pár otázek

Oficiálně je radar a antirakety pouze proti darebáckým  státům (rozuměj oporujícím zájmům USA) a  ne proti Rusku. Je dokázané, že tyto státy nás neohrožují. Prvotní je u nich obrana před hladem USA po jejich ropě a zabírání vlastní půdy Izraelem. Pokud někoho ohrožují je to Izrael a zájmy USA na ovládnutí jejich ropy.

Před Ruskem nás dostatečně ochraňuje NATO.

Chodit blíž a blíž k medvědovi zalezlému v koutě a šťouchat ho klackem nepovažuji za vhodné zajištění obrany.

I nerozšířené NATO dokázalo vzdorovat daleko silnějšímu SSSR a východnímu bloku. Nevím proč by to nemělo zvládnout nyní po 15-ti letech stagnace Ruska.

Harry 5.6.2007 8:57

Re: Re: Pár otázek

Juro, jak jste dokazal ze nas tyto staty neohrozuji. Muzete dodat nejaky rozbor k tomu? Kdyz ja napisu ze je naopak dokazane ze nas Iran muze do par let zasahnout (trebas omylem) raketou s jadernou hlavici tak to ma stejnou hodnotu. Ani Vy ani ja nemame patricne informace o Iranu, nikdy jsme tam nebyli a je to jenom nase soukroma domnenka.

Jura 5.6.2007 9:36

Re: Re: Re: Pár otázek

Kolik má Irán jaderných bomb ? .... 0  a kolik raket ? Proč by ohrožoval ČR, když má blíž legitimnější cíl, a to Izrael?  ... bližší informace jsou na Britských listech ... nejde sem vložit odkaz, tak si to najděte sám.

Jestli odkazuješ na situaci za pár let, tak za pár let nemusí být ani USA naším spojencem. (Pro znovuzrozené evangelíky jsou katolíci i ateisté stejní nevěřící jako muslimové).

honzak 5.6.2007 9:00

Re: Re: Pár otázek

"Před Ruskem nás dostatečně ochraňuje NATO" to je dobrý fór po ránu! Jak to chlapci udělají? Sepíšou ostrou nótu? Napíšou, že Putin je ošklivé káčátko? Soudruh totiž zavře kohoutky  a je po opdoru. Zvlášť v zimě.

fox 5.6.2007 10:27

Re: Re: Pár otázek

Jste dost hloupý a víte toho málo.NATO včt USA vědělo,že na klasické síly Varšavské smlouvy prostě nestačí a musí jako první nasadit proti ruským masám jaderné zbraně.Proto se nezříkalo použití těchto zbraní jako první.Každý si pamatuje,jaká to byla munice pro politruky a ideology!!!!!Vy ovšem nevíte.Už nepište!!!

Karel 5.6.2007 11:44

Re: Re: Pár otázek

No teď jste mě opravdu pobavil, zjistil už jste si, milý kolego, kolik dávají ty Vámi milované staré státy NATO na obranu??? NATO bez USA neexistuje. Vzpamatujte se. A rozhodně je pro mě větší zárukou svobody a demokracie spojenectví s USA než s Německem nebo Ruskem.

fox 5.6.2007 10:23

Re: Pár otázek

Zcela správně,jste mu to napsal.Hamrdlemu jednomu hloupýmu.

Mell 5.6.2007 1:30

USA je náš spojenec a ne nepřítel

Pane Hamrle, co jste to napsal za slátaninu? Ještě štěstí, že vaše názory nejsou vůči případné výstavbě radaru relevantní.

Váš argument, že je většina národa proti a proto by se neměl radar stavět je nesmysl.

Pokus si vzpomínám, tak komouši vyhrávali čtyřicet let volby při skóre přes 99% a přitom vše bylo jinak. Ve státě, kde se díky antiamerickým heslům, co zůstaly v hlavách po socialistickém blahobytu, dává větší publicita takto postiženým lidem z levicových stran, nemůže průzkum ani jinak dopadnout.

Protože obrana národa není dnes nic jednoduchého, měli by mít hlavní slovo odborníci a ne odboráři.

Hlavně byste měl pochopit, že USA je náš spojenec a ne nepřítel. Navíc je to země,kde je 230 let demokracie.

Martin 5.6.2007 1:48

pouzivat zmanipulovane volby

jako argument muze jen s prominutim blb

mnohem realnejsi zaklad ma pripomenuti, ze komunisticka mensina nam take diktovala co je dobre a co my hloupy dav nechapeme

muzete dat jedinou zaruku, ze usa bude nas spojenec i za rok ci dva ? takovy saddam by vam treba byl vdecny, za spojenectvi sibenice :-D

Ivanhoe 5.6.2007 10:49

Záruka

Zárukou, že bude náš spojenec i za dvacet let, by byla právě přítomnost radaru, a to i tehdy, kdyby skutečně chránila před napadením jen území USA a ne i Evropy. Myslíte snad, že by si Američani nechránili svůj majetek, navíc takový, který chrání bezpečí jejich vlastních domovů? Myslíte snad, že jsme schopni se ubránit sami, bez Ameriky? A myslíte snad, že v případě možného budoucího konfliktu by Američani šli nasazovat své životy za svobodu státu, který odmítl nechat je na svém území vybudovat stanici chránící jejich domovy, s nějakým velkým nadšením? Že by nás vnímali nadále jako své spojence, kdybychom se tak sami nechovali?

Martin 5.6.2007 13:24

Re: Záruka

spojencem je ten, ktery kyvne na vsechno co silnejsi partner pozaduje ? takove spojenectvi uz tu bylo.

majetek neni zadnou zarukou spojenectvi, americka vojska kdykoliv mohou odjet nechat nam tu barak v cene promile jejich rozpoctu a budeme ve stejne situaci

Ivanhoe 5.6.2007 14:51

Re: Re: Záruka

Spojenec rozhodně není ten, kdo na prosbu o pomoc při ochraně partnerova území odpoví NE, a když je pak ohrožen sám, ječí a dožaduje se pomoci partnera. Slušně nás o to poprosili, vysvětlili, k čemu to potřebují, a slíbili, že tím nijak nepoškodí naše obyvatele (reportáž z dosavadního sídla radaru to potvrdila) - proč jim nevyhovět? Pokud Vám není jasný rozdíl mezi chováním tohoto spojence a dřívějšího okupanta, nevím, kde jste tehdy žil - pokud vůbec: to by mohlo Vaše názory částečně vysvětlit. Omluvit nikoli.

Martin 5.6.2007 14:54

Re: Re: Re: Záruka

jsou ruzne druhy ochrany partnerova uzemi, NIKDE neni receno, ze musime pro ochranu (jeste navic nevyzkousenou a nefungujici veci) kohokoliv neco stavet

to pozadovali Soveti, budeme Vas chranit pokud tady budou nase zakladny

Papouch 5.6.2007 13:16

Re: pouzivat zmanipulovane volby

otazka je, ci byl spojenec

pro vyzbrojeni jeho armady podli jestrabove z volstrytu zakerne kopirovali Mig21 a T72

Martin 5.6.2007 13:32

Re: Re: pouzivat zmanipulovane volby

irak kupoval zbrane i od sovetu a francouzu, to je znamo

ale suroviny na vyrobu wmd ci vrtulniky, ktere ji hazely kurdum na hlavu priletely ze spojenych statu, zacal to uz cele rumsfeld ktery na zacatku valky s iranem prijel, poobjimal se se saddamem a podepsal nove smlouvy

J.G. Pašek 5.6.2007 0:51

Melancholická rozjímání a mudrování . . .

.

Pasáček koz ve Vermontu 5.6.2007 0:50

Americká základna v Čechách

Jak jistě logicky vybavení diskutéři snadno pochopili, můj text není pro, nebo proti americké radarové základně. Je to pouze poznámka o realitě světa a úvaha na začátku nové studené (a brzy nevyhnutelné horké) války a dalšího zbrojení v příštích desetiletích. Komu to prospívá ?

Pasáček koz ve Vermontu 5.6.2007 0:49

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Ve 30. letech minulého století se v Německu dostal k moci vojensko–průmyslový komplex. Nedopadlo to dobře, světová válka byla nevyhnutelná. Totéž se ted´ stalo v USA. Příznaky jsou stejné, jako byly v Německu. Americký vojensko- průmyslový komplex určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané, jde pouze o ropu), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní politiku USA. Je to opravdu v českém zájmu ?  To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto !

Stachanov 5.6.2007 2:28

Re: Americká základna v Čechách

proč tedy američani nabídli Rusku spoluúčast na tom deštníku?

baltahsar 5.6.2007 10:14

Re: Re: Americká základna v Čechách

Čemu táráte taká spoluúčasť -- bude v těch brdech polovina ruskýho personálu jak Sojuz-Apollo?

ps 5.6.2007 5:56

Re: Americká základna v Čechách

Tak to bys měl být jako obyvatel USA rád, ne? Továrny jedou naplno, je vysoká zaměstnanost, vysoký růst HDP, atd.

Ruda 5.6.2007 8:40

Re: Americká základna v Čechách

Kecáš jak Rudé právo. Nebylo by lepší, kdyby ses věnovqal tomu co máš v nicku, těm kozám by ty bláboly asi ani nevadily.

pavel 99 5.6.2007 0:40

Hlavně co nejvíce ústupků

tím se nejlépe "zachraňuje mír" jak nám předvedl Neville Chamberlain a jeho "kamarádi". Úplně nejlepší bude, když rozpustíme armádu (těch pár jednotek co zbyly) a zbraně výhodně prodáme (nejlépe různým teroristům - ti dobře platí). Pak se nám zaručeně nemůže nic stát. (Případnou zbloudilou raketu osobně ukecá Zaorálek až k sebedestrukci.)

Stachanov 5.6.2007 0:18

já zas nechápu jinou věc

Rusko má nové mezikontinentální rakety, Číňané přesouvají zbrojení do vesmíru a sestřelují družice, Írán neustále prodlužuje dolet raket a jde neochvejně za atomem, zatímco Ne základnám na tom všem nejvíc vadí neexistují a podle nich uidájně i neúčinný protiraketový štít. Měl jsem to štěstí studovat na VUT a mimo jiné prvky umělé inteligence, kde existují tzv. AND-OR grafy pro hraní her. Počítač hraje tak, že staví svoji strategii, aby vyhrál nezávisle na tom, jak táhne protivník. Jenže Ne základnám nás žene přesně do opačné situace, bez možnosti obrany budeme závislí na tom, co udělá například Rusko nebo Írán. Múžou se rozhodnout, že nezaútočí, můžou se však rozhodnout jakkoliv jinak, my každopádně nebudeme mít jakékoliv páky do toho zasahovat, prostě pasivní pozice. Spolehání na bláboly o Evropě je úplný nesmysl, pro Němce jsme periferní smetiště a klidně nás prodají za pár kubíků plynu z Rusko, Francouzi si ještě myslí, že je tu československo.

sago 5.6.2007 7:10

Re: já zas nechápu jinou věc

radar nás nebude chránit proti ruským raketám, naopak, budem při eventuálním konfliktu 1.cílem,Irán nemá důvod útočit na nezajímavé Česko - takže na co radar?

prytel 5.6.2007 7:58

Re: Re: já zas nechápu jinou věc

jenom aby...

Harry 5.6.2007 8:46

Re: Re: já zas nechápu jinou věc

Lidi, kteri nebyli v zivote dale nez v Bibione na dovolene presne vedi, ze Iran na nas nezautoci (trebas jeho raketka poleti sice jinam, ale chybicka se vloudi a uhne to na nas...) vedi, ze darebacke staty nemaji vlastne ani prislusne zbrane ani je mit nebudou, ze Saddam nemel yperit (kam ho schoval, ze by mu po Kurdech nic nezbylo?), proste vedi skoro vsechno, lec historie rika jedno: chces li mir bud pripraven na valku.