3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
astor 27.5.2009 12:26

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

Každopádně nechci bojovat ve válkách,jejichž cíle jsou kdesi v mlze a jejichž smysl(kromě nafukování vlastního ega a snad skrytých ekonomických cílů)absolutně nechápu.Nechápu,proč z mých daní placení vojáci a jejich spojenci vraždí v zájmu demokracie často nevinné civilisty.Zato,až to jednou v metru bouchne,budu vědět proč.Neboť platí to starozákonní - oko za oko,zub za zub...A ten,kdo to tam položí,si s tím nezačal.A my budem řvát,jací jsou to teroristi.Bude to naše vina.

Jakub S. 27.5.2009 13:11

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

A jéja. Astorek je pacifista. Takoví sú najhorší. Slouží druhé straně ( v ž d y c k y  je nějaká druhá strana) a to tím účinnějí, že o tom netuší. Sancta simplicitas. Jak je to níž: ony si tě konflikty najdou, troubo...

:-) 27.5.2009 12:11

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

Ony si tě ty konflikty najdou. Vyhnout se jim můžeš jedině tak, že se oběsíš.

karel-smichov 27.5.2009 14:57

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

F.Čech : S článkem  100%  souhlas -NAZDAR >-

Glosator 27.5.2009 12:03

Pokud žijete opravdu Londýně, možná postačí,

když si jej pořádně projdete (resp. některé jeho části).

Pokud přežijete, můžeme se bavit dál.

Jinak, pokud by EU chtěla v ČR instalovat vlastní protiraketový obranný systém, jsem všemi deseti pro.

 

Jara London 27.5.2009 12:30

Re: Pokud žijete opravdu Londýně, možná postačí,

Glosatore, dokázal jsem přežít půl roku v Afghánistánu, Brixton je proti tomu procházka růžovou zahradou. Tedy když víte kdy tam jít a jak se tam chovat. Nevidím důvod, proč by EU měla instalovat ABM systém právě v ČR . Tady prakticky nemá význam. Tedy pokud by byl skutečně zaměřen na obranu EU. Plošná obrana proti balistickým raketám nebo střelám s plochou drahou letu (ovšem ty jsou dnes už celkem efektivně napadnutelné i relativně běžnými prostředky PVO) je v současné době prakticky neuskutečnitelná, na úrovni EP musí být rozhodnuto, co v Evropě bude těmito systémy bráněno primírně, co částečně a co vůbec. Praha pro svou bezvýznamnost v Evropě jako cíl jaderného napadení prakticky nepadá do úvahy (ostatně ČR v podstatě už nemá ani použitelnou armádu), takže rozmisťovat tady prvky ABM systémů nemá logiku. A jediná logika amerického systému je kšeft.

Jonathan 27.5.2009 12:37

Re: Pokud žijete opravdu Londýně, možná postačí,

Taky jsem byl v Afgh., ale rok. Taky jsem byl v Iraqu. Tvůj názor je zcela out.

Jara London 27.5.2009 12:43

Re: Pokud žijete opravdu Londýně, možná postačí,

Ano? Kdy, kde a při jaké příležitosti? A který názor myslíte, resp. názor na co? Na Hybáškovou, rakety, EU, USA, nebo rizikové oblasti Londýna? To, že píšete Iraq místo Irák ještě nevypovídá nic o Vašich zkušenostech nebo zcestovalosti.

Chris Kelvin 27.5.2009 12:34

Re: Vážená paní Hybášková

"...lživé a manipulativní je rovněž tvrzení, že NATO dosud nezačalo s vývojem vlastní obrany proti balistickým střelám. Začalo už v roce 1998, a celý projekt je už ve velmi pokročilém stádiu - mimochodem v oblasti detekce hlavic raket, rozlišení klamných cílů a navádění antiraket je účinnější, než o generaci staší americké systémy, které se USA snaží ..."

A tohle jste vyčetl kde.......???? V současné době jen USA mají odpovídající technologii, lépe řečeno jsou nejdál s jejím vývojem.

Jara London 27.5.2009 12:54

Re: Vážená paní Hybášková

Rusové už nasadili do operačního používání dva systémy nové generace, u nichž USA teprve končí vývoj. Pokud vím, tyto protiraketové systémy jsou na základě řady proběhlých testů o cca 40% účinnější při detekci letících platforem s hlavicemi a samotných hlavic, o 80% účinnější při rozlišován klamných cílů a jejich pravděpodobnost zásahu hlavice na sestupné dráze letu je o 50% vyšší než u systémů amerických. Ruský systém je méně účinný při detekci primárních míst startu a vlastního startu balistických raket, vyrovnává to však převahou v dalších ukazatelích. Kromě USA a Ruska disponují vlastními více či méně účinnými a omezenými systémy ABM rovněž Velká Británie a Francie, a samozřejmě Čína, Indie a Izrael.

Chris Kelvin 27.5.2009 14:35

Re: Vážená paní Hybášková

Troufám si tvrdit, že motáte páté přes deváté.

Jara London 27.5.2009 17:59

Re: Vážená paní Hybášková

To ani nezkoušejte. Na rozdíl od Vás přesně vím, o čem mluvím (případně píšu).

havránek 27.5.2009 10:26

jednou pro vždy

paní Hybášková spěte klidně, Vás rozhodně volit nebudu

F. Čech 27.5.2009 10:28

Hybášková to po vás soudruhu Havránku ani nežádá, ani neočekává.

Od komunisty smrdí i jeho hlas ve volbách!

vita 27.5.2009 9:44

Peršané Obamu neignorují,

Peršané mají před sebou presidentské volby a celkem rozumně (i Ahmadínedžád) uznávají, že jednání by měl vést až nový president. Protože může vyhrát jak ultrakonzervativec Bushovského ražení Ahmadínedžád, tak jeho soupeř, pro nějž je A. "fašista".

Harpyje 27.5.2009 9:56

Re: Peršané Obamu neignorují,

jednání by měl vést až nový president

Poslední iránský raketový test byl jednodnoznačným důkazem ochoty Iránu diskutovat s novou US administrací. :-P

vita 27.5.2009 13:22

Re: Peršané Obamu neignorují,

Tak to už se Íránu zakazují i rakety?

Já měl zatím dojem, že "jen" jaderný výzkum pro civilní účely...

Ať tak či tak, zanedlouho bude mít Írán nového presidenta. Pevně doufám, že Ahmadínedžád zklamal své přívržence, které získal díky nerealizovatelným slibům, aspoň tak, jako Juščenko nebo Saakašvili (ze stejného důvodu) a pojede. Z ostatních tří je celkem jedno, kdo by ho nahradil - horší nebude.

A začne-li jednání jinak, než Bushovým "Zrušte všecko a pak se možná začneme bavit!", je naděje, že se někam pohne.

Harpyje 27.5.2009 15:50

Re: Peršané Obamu neignorují,

Ať se jmenuje nový iránský prezident Ahmadineřád, nebo xy, bez svolení vrchního iránského velebníčka jménem Ali Khamenei si, tak, jak tomu bylo doposud, ani neuprdne, natož aby samostatně rozhodoval o tom, jestli Irán vstoupí do dialogu s USA, nebo ne. Vaše tvrzení, že Iránu "se" zakazují rakety a "jaderný výzkum pro civilní účely" pramení buďto z nevědomosti, anebo jsou to prachsprosté lži. Rakety státu který hrozí Izraeli zničením (lžete, když tvrdíte, že to není pravda, poprvé vyslovil tuto hrozbu Chomeini v roce 1979) představují smrtelné nebezpečí. A jestli Irán pracuje potajmu na vývoji A bomby nebo jestli se jedná skutečně jen o civilní využití atomové energie, to ví pouze Iránci sami a Vy rozhodně ne.

F. ČEch 27.5.2009 10:05

Iránci Obamu ignorují stejně jako Komunistická severní Korea

Pokládají ho slbého salónního pacifistu neschopného akce a myslím,. že toho důkladně využijí. To vidí každý kdo není zaslepený marxismem a antiamerikanismem! A až nám tady v Evropě spadne něco z té jejich strany na hlavu, tak to bude vinou politických přikrčenců  a předpřipodělanců jako jste vy soudruhu vito!

Harpyje 27.5.2009 10:13

Re: Iránci Obamu ignorují stejně jako Komunistická severní Korea

Ono bude stačit, až spadne to něco na Israel.

F. ČEch 27.5.2009 10:26

Izrael je blíž než si myslíte vy magore!

A Izrael by toho Iráncům  v případě napadení poslal podstatně víc nazpátek, takže by se o Iránu brzy mohlo mluvit jako o jednom z vymřelých národů, kterých zná historie celou řadu! To si Irán nejspíš rozmyslí. Bezstarostná politicky korektní Evropa by ale Iráncům nějakou tu jednu nebo dvě atomovky na české ustrašence, kteří si umí jen stěžovat a všechny otravovat asi odpustila. Takže kdož ví kam to spadne. To se můžeme jen dohadovat - šílencům do hlavy nevidíte! Do dvou let ale už budeme na dostřel! A až to poletí půjčte si deštník od komunistického starosty z Trokavce! Možná to zabere a i když ne zkusit to můžete. Nic lepšího mít, díky vám bolševikům,  proti iránským jaderným hlavicím nebudeme!

Harpyje 27.5.2009 10:32

Re: Izrael je blíž než si myslíte vy magore!

;-D ;-D ;-D Tož děkuji, doposud jsem byla pokládána střídavě, podle potřeby diskutujícího, buďto za Židovku, nebo za Sudeťačku. I pro mě je to velké překvapení, že jsem bolševik! ;-D ;-D ;-D

Jara London 27.5.2009 10:47

Re: Izrael je blíž než si myslíte vy magore!

R^ ! Zdravím, Harpyje! To byl dobrý touché!

Mirek F. 27.5.2009 11:15

Re: Izrael je blíž než si myslíte vy magore!

Fakt ještě neznáte F. Čecha? Ten to tady má očividně předepsáno od doktora jako kanalizaci svojí zuřivosti:-). Koneckonců, lepší než kdyby to v reálu odnášeli jeho blízcí.

Harpyje 27.5.2009 11:30

Re: Izrael je blíž než si myslíte vy magore!

Není tomu dlouho, co mi na Lidovkách přál jeden "diskutér", aby mě poskákala banda Cikánů, ale tohle považuji za skutečnou urážku, a ne za přechodné pomatení smyslů nicku F.Čech. ;-€

Větší vlastenec 27.5.2009 14:22

Rada vlastencova : Vidět život z lepší stránky !

Ehm ehm ... já, kdybyste dovolili, vážení, též bych cosi poznamenal.

Dovolím si Vám ve vší úctě navrhnouti, milostivá, abyste celou věc zkusila vidět z té lepší stránky.

Jak jsem zaznamenal, pan Čech Vám děkuje : "...díky vám bolševikům ...".

To je přece mnohem lepší, než kdyby Vás (resp. vás) z něčeho vinil:-)

Přeji Vám hezké odpoledne.

Jakub S. 27.5.2009 13:04

Čestné tituly...

Nebuď moc namyšlená - židák, sudeťák i bolševik (starý, skalní, stalinský...) su taky už dáávno! ;-D To jsou holt takové čestné tituly... člověk se aspoň dozví, co je vlastně zač, co?!

hank bukowsky 27.5.2009 9:38

Naše zástupkyně Izraela v EU zase pléduje

a straší. A Češi se rádi nechají strašit.Někdo jim napovídal, že je to IN.

F. ČEch 27.5.2009 10:15

Re: Naše zástupkyně Izraela v EU zase pléduje

Vy antisemité máte právo jedině držet huby. Kam to vaše učení vedlo poznalo lidstvo v celé nahotě ve 20. století a zopakovat si to rozhodně nechce. A nebýt pomoci USA, tak to nacisté s přehledem vyhráli a vy byste se  s tím vaším polským jménem už asi ani nenarodil. Nezapomínejte, že Poláci byli na řadě hned po Židech! A nespíš by se původ zkoumal až do čtvrtého kolena jako u Židů. To, že jste třeba jen čtvrtinový polský míšenec a obdivovatel nacismu by vám bylo houby platné! Dejte si tedy s tím vaším rasismem pozor a buďte rád, že dýcháte!

JH 27.5.2009 10:57

Re: Naše zástupkyně Izraela v EU zase pléduje

Vždycky mě fascinuje, jak jsou Všeználci arogantní a když neví kudy kam, nasadí nacismus a je vymalováno.

Ohledně evropských nacistů byla pomoc USA natolik zanedbatelná (ať se Vám to líbí nebo ne, Německo porazili Rusové), že děkovat USA by měli především Angličané, které opravdu zachránili. Co bylo pak je již jiná kapitola dějin..