2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Libor 27.5.2009 13:06

100x bylo řečeno, že radar umístěný u nás, by bl pro národní obrunu území USA. A pořád to někdo nechápe.VV

Marat 27.5.2009 13:46

Re: Už

A už vůbec né pro obranu ČR i Europy? Tak tak čeští vychcánkové. Ať nás jiní brání, ale my pro ně neuděláme vůbec nic.

Marat 27.5.2009 13:50

Re: Už

Dodávám. To si čecháčkové myslíte, jste o tom tak  skálopevně přesvědčení, že by USA se nedokázalo ubránit bez českých vychcánku?

BUĎTE SI JISTI, ŽE TO DOKÁŽE I BEZ VÁS !

Já bych vyloučil ČR z NATO, kdybych k tomu měl moc. A o ČR bych nechal rozhodovat Německo s Ruskem.

Roy Boehm 27.5.2009 12:16

Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Rakety, umístěné v severním Polsku principiálně nemohou bránit většinu evropského území. Pokud chce být EU chráněná, musí být raketových základen mnohem víc a ve více lokalitách. Primárním cílem NMD je  bránit kontinentální USA!

milkom 27.5.2009 12:26

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Bránit kontinentální USA je deklarovaným primárním účelem diskutovaných prvků protiraketového štítu. Paradoxně právě k tomuto účelu, jsou tyto prvky téměř nepoužitelné. Efektivní by byly v obraně střední a západní Evropy.

Jara London 27.5.2009 12:31

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Proč? Můžete to prosím alespoň bodově zdůvodnit?

milkom 27.5.2009 13:18

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

1) Mapa, 2) Technologické možnosti Íránu a KLDR, 3) Geopolitické ambice a vojenská síla Íránu a KLDR - z toho vyplývají i možné cíle.

Roy Boehm 27.5.2009 15:01

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Ale, no tak. Nechte žertů. Severní Korea na Evropu raketu poslat nemůže. Ani podle  mapy,ani technologicky. A těžko může mít některá z obou zemí nějaké GEOPOLITICKÉ ambice. S.Korea je ráda, že nakrmí aspoň většinu obyvatelstva a  Irán, v sousedství jaderného Pákistánu a hlavně Indie, může mít cíle toliko lokální. Technicky je pak velmi obtížné, ne-li zhola nemožné, trefovat z Redzikova iránskou raketu,mířící, dejme tomu na Athény. Použijte mapu a zkuste si to nakreslit.

milkom 27.5.2009 15:07

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Přečtěte si celé vlákno - pláčete na špatném hrobě...

Jara London 27.5.2009 18:06

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Nemůžete se dívat na mapu. Zkuste globus - na něm se balistické dráhy raket znázorní lépe.

milkom 27.5.2009 18:49

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

No právě - :-D - útok na USA vedený přes Rusko - geniální. ;-D ;-D  Jedinou raketou vyvolat odvetný úder dvou největších jaderných velmocí...

Prorok 27.5.2009 12:05

Bububububububu

A běda jestli se toho Iránu nezačnete bát, Vy věrolomní Evropané.

ps 27.5.2009 12:09

Re: Bububububububu

No je to pořád lepší než se bát Izreale. To je dobrý leda tak pro dementy.

astor 27.5.2009 11:37

Írán má raketu.

Hybášková vařečku.Taky chce dobrý flek,nejlíp v Bruselu.A tak plká a plká.Co ta bledě modrá soudružka vlastně pro nás kromě těch plků udělala?A k těm raketám,nemyslím si,že by byly přednostně určeny pro Evropu,to spíš pro Izrael,tak ať Amíci nezištně postaví radar tam,posílí tím světový mír.Určitě ty Marxovy soukmenovce svým postojem potěší.

Štváč 27.5.2009 11:12

"vlastenci" a bolševici

vidí nebezpečí v Hybáškový a vesele se navážejí do ní, aniž by je zajímaly životy jejich vlastních dětí. V málokterém státě se vidí tolik zloby a tuposti a podle toho to tady vypadá. Paroubek, Klaus, Bobošíková, vzorová verbež Česka.

miki 27.5.2009 11:28

Re: "vlastenci" a bolševici

mluv jen za sebe, svým antipatiím nepřikládej internacionální význam, na to jsi příliš hloupý a bezvýznamný

milkom 27.5.2009 11:37

Re: "vlastenci" a bolševici

Hybášková je stejná (nebo spíš prokazatelně horší), verbež než výše jmenovaní...

astor 27.5.2009 11:39

Re: "vlastenci" a bolševici

Naprostý souhlas.Stejný příživník jako výše jmenovaní.

yorik 27.5.2009 10:57

Vidím,

že jste zdráva. Takže jste asi těm francouzským sedlákům v Bruselu nevysvětlovala, že jim zkrátíte dotace. Nebo ta fotka není aktuální?

miki 27.5.2009 11:37

Re: Vidím,

pravda, Hybášková je velká eurohujerka, ale co se týká názorů na radar a obranu Evropy, lze s ní souhlasit

milkom 27.5.2009 11:49

Re: Vidím,

S účelem ano - s její stupidní argumentací nikoliv...

Prorok 27.5.2009 12:08

Souhlasit s ní může jen Žid nebo blbec.

Jakub S. 27.5.2009 13:06

Re: Souhlasit s ní může jen Žid nebo blbec.

Jé! Prorok se dostavil! Vitaj, synku zuřivý praštěný usilovný! A jak to shrnul. Pane jo... a terazky čekám, co nalepí na mě. Jistě se nezklamu - ?

Jara London 27.5.2009 10:28

Vážená paní Hybášková

nevím, jestli čtete reakce na své příspěvky. Přesto jsem se rozhodl Vám touto cestou poslat pát postřehů. 1) Už Vaše základní teze, že "Írán má raketu, Evropa nic" je vysoce lživá a manipulativní. Evropa disponuje poměrně značným raketovým a jaderným potenciálem strategického charakteru Francie a Velké Británie (Rusko nepočítám). Jediná britská nebo francouzká raketa s 8mi až 10ti samostatně naváděnými hlavicemi, odpálená z některé z jejích jaderných ponorek, je schopna Írán v podstatě vymazat z povrchu země. 2) Nikde jste nevysvětlila, z čeho vychází Vaše přesvědčení, že Írán (nebo, jak Vy sama píšete, "Peršané") zaútočí právě na Evropu - tato hrozba ani její náznak se dosud nikdy a nikde neobjevily. 3) Zcela lživé a manipulativní je rovněž tvrzení, že NATO dosud nezačalo s vývojem vlastní obrany proti balistickým střelám. Začalo už v roce 1998, a celý projekt je už ve velmi pokročilém stádiu - mimochodem v oblasti detekce hlavic raket, rozlišení klamných cílů a navádění antiraket je účinnější, než o generaci staší americké systémy, které se USA snaží mocí mermo vecpat do Evropy. V Evropě navíc neexistuje žádný americký protiraketový štít - to Vám mohl prozradit Jirka Šedivý - jako bývalý NGŠ AČR by o tom měl něco vědět. 4) EU nepotřebuje své zbrojní aktivity "sladit s rozvinutými obrannými nástroji USA". Jediným cílem USA je oslabit pozice evropských výrobců zbraňových systémů a nahradit jejich produkci svým zbrojním artiklem, mnohdy o generace starším a méně účinným, a odčerpat tak Unii peníze, primárně určené na vlastní vědu a výzkum v oblasti obranných technologií. 5) Vaše vystoupení v EP, zaměřené na posilování pozice USA a Izraele v Evropě, podrývají velmi podstatně pozici ČR jako loajálního člena EU, a "starší" státy nám to dávají dost znát (dopady tohoto "znání" na ekonomiku ČR jsou zejména v současné době hodně znatelné). A konečně za 6) Jednoho Velkého Bratra jsme se zbavili a teď se máme přimknout k cecíkům druhého? S USA na věčné časy?  Díky, nechci.

Pavel 27.5.2009 10:35

Re: Vážená paní Hybášková

Nicku Járo Londone, proč si tady píšeš jako dítě na písečku a nejsi v parlamentu EU,když tam je takové staádo neschopných  a špatně dle Tebe uvažujících. Tady Ti to nepokvete.

Jara London 27.5.2009 10:45

Re: Vážená paní Hybášková

Vězte, Pavko, že Váš názor na věc je velmi dětinský a hloupý. Tak to prostě je. Mohu Vás ubezpečit, že mi na něm naprosto nezáleží. Tímto vstupem nereaguji na Vás, ale na všechny "všeználky", jejichž mikrorozhled a pidimyšlenky tady reprezentujete, a kteří se zde určitě budou realizovat. Na závěr jedno doporučení - projděte si znova češtinu pro základní školy. Váš sloh, slovosled i slovník jsou úděsné.

Kvid 27.5.2009 10:50

Re: Vážená paní Hybášková

 Možná proto že Evropský parlament americký radar vůbec neprosazuje, to  jen u nás je poslední ostrůvek Bushovi zahraniční politiky.

F. Čech 27.5.2009 10:46

Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

Je známo, že všichni komunisté, poté co už nelze vymazat z historie napadení a 20letou okupaci Česka ruskými lševickými hordami, už otevřeně nelobují za úzké vztahy s Ruskem, ale říkají: " Sotva jsme se dostali z ruské prdele lezeme do americké", nebo jako vy "Jednoho Velkého Bratra jsme se zbavili a už se cpeme k jinému" atd. atd. Že jste nás tomu Rusku prodali právě va o tom cudně mlčíte! Cíl vás bolševiků je ale zřejmý - zničit naše svazky s USA a připravit nás tak zpět do náruče Ruska.  Jak říkají Rusové: "Krm vlka sebevic, pořád k lesu hledí". Proč pořád hledíte k tomu Rusku? Vždyť tam už komunistům pšenka nekvete a ani si tam neškrtnou. Tam přece vládnou ruští šovinisté s podporou velkokapitalistických oligarchů, kterých je 1000 a patří jim polovina bohatství Ruska. Vždyť to je přece celé na hlavu! Proberte se. A vysvětlete mně milý soudruhu Jarko,  jak může mít NATO v němž jasně dominuje svou vojenskou silou USA (jistě nejméně 60% z jeho celkové vojenské kapacity) nějakou jinou protiraketovou obranu než USA. A jestli tím NATO myslíte EU, tak mně vysvětlete kde na tak drahý špás jakým je protiraketová obrana státy EUse svými vojenskými minirozpočty vzaly finance! A kde má NATO ty pokročilé systémy umístěny a kde je zkoušelo. Věšíte nám tady bulíky na nos vážený soudruhu a spoléháte zjevně na neinformovanost diskutujících!

astor 27.5.2009 11:55

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

Rozdíl mezi proruským kolaborantem a proamerickým kolaborantem prakticky neexistuje.Jsou to i geneticky blízcí příbuzní všech jiných xenofobů.Jsem Evropan,a chci žít s celým světem v míru.Ne jen s Američany,ale i s Rusy,Izraelci,Araby,Japonci,Číňany a vůbec všemi.Odmítám být zatahován do válek a konfliktů,které léčí komplexy mého Velkého bratra jak na Východě,tak na Západě.To říkám všem modrým i rudým soudruhům,aby je čert vzal a nikdy nevrátil.Oba.

Glosator 27.5.2009 12:08

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

Chcete žít s celým světem v míru. Vemte laskavě na vědomí, že je to NEMOŽNÉ, nechcete bojovat za sebe, za cizí budete muset.

Mimochodem, v Paříži či Malmo toho míru tak moc není.