21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

RADAR: A je vymalováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Trokavec 24.7.2007 12:04

Re: H.....

A co když nebudou tvrdší, nechají Pepu řádit a my pak budeme tady mít Rusy i s americkým radarem. Jen tak mimochodem - Aameričani nám nepomohli v 1945 (předali nás napospas Pepovi), ani 1948, ani v 1968 - z čehož račte čerpati svůj optimismus - z písně welcome radar?....

www racek 24.7.2007 12:04

Re: Raketám z Iránu není třeba věřit. ty jsou holým faktem!

čechu, víš o tom kulový ... ony pumy se jaksi už od roku 45 z uranu nedělaj ... vycházej moc těžké. shahab s doletem 2000 km ... myslíš že doletí na ameriku? a víš, že unese hlavici o váze cca 200 kg? a víš jaká je cesta k mezikontinentální raketě? co systémy řízení, odpalu, sila ... to fakt nejsou trochu vylepšené ruské scudy ...

a ty centrifugy, tisíc jich ještě není ... a obohacení do úrovně kolem 50 % je ještě daleko, zatím pracují někam k palivu pro reaktory... to je fakt jen několik procent.

Pavel Urban 24.7.2007 12:03

A proč bychom vlastně měli radar chtít ?

Naši proradaroví aktivisté (včetně politiků, kteří to mají v popisu práce) připomínají lékaře, který není schopen odpovědět, k čemu ty prášky jsou, ale neustále zdůrazňuje, že jsou neškodné. Možná ano, ale proč je brát ? Blbá otázka - každý přece ví, že léky se berou pro zdraví !

Pacifisté jsou největší hrozbou pro nás, národ, který ve druhé světové válce nebojoval. Viděno z hlediska třeba Francouzů, daleko větší hrozbou mohou být generálové, plýtvající časem i prostředky na minulou válku.

darny 24.7.2007 12:01

Re: Töpferova informovanost:

Hlavně zkuste zadat nějaký nepříjemný dotaz. Nejen že Vám nikdo neodpoví, ale ani se tento dotaz neobjeví v diskuzi. Vládne tam těžká cenzura. Kam se NP hrabe.

Pete Brich 24.7.2007 12:01

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

PB

Marat 24.7.2007 12:00

Je mě nad vámi špatně.

To je tedy argumentace.Ten radar by sloužil obraně USA a nikoliv ČR.Tak nic! Žádný radar,ale až dojde k dalšímu Europskému klání,ke kterému nutně musí dojít,tak to ničemní Amíci honem honem musí přispěchat přes Atlantik,aby nadšeně krváceli pro takovou svoloč.Amíci jsou přece spojenci a tak mají povinost nás bránit,za nás bojovat.No džejo! Ale my nemusíme nic.My musíme pečovat jen o to,aby ten náš "narót" nezahynul.My nesmíme nikomu nic dát ! My máme přímo povinost jen brát !Fuj!

Řekněte vy slušní,zaslouží si taková svoloč,aby za ni bojovali,krváceli a umírali jiní?Bylo obrovskou chybou,brát ČR do NATO ! Ani radar do ČR,ale ani žádnou jinou pomoc,žádnou obranu takového mrzkého pronároda. Stalinovi a SSSR jste lezli anusem až do slepého střeva,jen aby vás branil před Německem v obavě za to vyhnání  nenáviděných Sudeťáku.Sověti nepotřebovali toaletní papír.Měli dosti ochotných českých jazyku.Nyní místo aby ste se postavili mezi hrdé národy,zase jen ve své české vychcanosti chytračíte.Prostě Švejkové v každou dobu. Už za Války třicetileté tehdejší generace projevovala takovou dávku věrolomnosti,že to přimělo tuším Arnima, k prohlášení,že kvůli Čechum nedá osedlat už ani  psa.Pozdější generace českých vlstenecu kvílela, jak za živa opékané svině,jak že voni bez nás a vonás.A tak to bude i v budoucnu.Hlupáci,nedělejte si naději na věčný mír.Ani na to,že zase nehnete prstem pro svou obranu, ale až bude po všem,tak že se zase postavíte mezi vítěze a budete si udělovat barevné cetky na svou statečnou hruď za činy,kterých jste nebyli a nejste schopni..

darny 24.7.2007 11:59

Re: Nemůžete nevědět, že A meričané se nikdy nehnali do války, aniž

Ano, Irák je přinutil, Írán také a teď Pákistán. A to donucení se vždy jmenuje ropa a jin nerost. suroviny.

www racek 24.7.2007 11:59

Re: H.....

jo, ty vnímáš všechno jako boj s bolševikem, (dříve s imperialismem) myslí ti to politicky, pěkné :-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 11:55

Töpferova informovanost:

Podle pana Töpfera stačí kliknout na internet a mame k dispozici všechna potřebná fakta. Abych zjistil něco o diskutovaném vyzařování radaru, kliknul přímo na oficiální stránky velvyslanectví USA,

http://prague.usembassy.gov/md2_multilateral.html. Tam se na otázku na vyzařovaný IMPULSNÍ výkon antény odpovídá PRŮMĚRNÝM výkonem, čili se odpovídá na úplně něco jiného a dál se nediskutuje. Proč asi? Opravdu seriózní přístup! Ale panu Töpferovi to naprosto stačí.

Q:  What is the effective impulse output emitted by the antenna -

in kW?  A:  The transmitted power is less than 200 kW. Some X-band radars used as aircraft approach radars at airports around the world generate between 450 kilowatts and 1 megawatt of power.

Žulový Aston 24.7.2007 11:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenom v jednom

Slušně požádali s preformovanou odpovědí...

Žulový Aston 24.7.2007 11:53

Re: Re: Re: zít spolecne s 12,5% debilama, na to uz jsem si zvykl

Ano, to je obrovský rozdíl (Pán není debil, on se k nim  jen přidal).

darny 24.7.2007 11:52

Re: Odkud je ta zprave o Merkelove?

Já bych zadával   www.radarovaproklamace.wag

Xury 24.7.2007 11:51

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Malinko jste zapomněl na americkou základnu v Maďarsku. Nebo Maďarsko nepočítáte do střední Evropy?;-D

Psí vrah Čumil 24.7.2007 11:48

Re: Re: Re: Odkud je ta zprave o Merkelove?

Tak zkuste ještě termín "novinářská kachna...":-)

Trokavec 24.7.2007 11:48

Re: Raketám z Iránu není třeba věřit. ty jsou holým faktem!

Doložte, prosím, tisíce odstředivek naplno - to Vám řekli? Nebo v úterý perou? A jestli je to tak špatný, nebyl lepší ten radar v Azerbajdžánu, tam máme známé, tam chtěli dělat kuponovou privatizaci dle známé dvojice KK (Klaus-Kožený).

Pozorovatel 24.7.2007 11:46

Nemůžete nevědět, že A meričané se nikdy nehnali do války, aniž

k tomu byli donuceni, pokud ovšem pod tímto pojmem nemíníte spíše "policejní akce" typu Grenada či Panama.

Neumím si představit, že by Američané šli do války s Ruskem, aniž by byli napadeni a Rusové je nenapadnou, pokud si nebudou myslet, že by mohli vyhrát (to platilo dokonce i za Stalina). Takže radar posílí naději na mír mezi Ruskem a USA.

Ašek 24.7.2007 11:42

H.....

Boj za radar na našem placku začinám vnimat jako boj s bolševikem,v tom to připadě čim vice amerických vojaku u nás,tim lepe.Doufám,že to soudruzi s KSČČSSD projedou.Škoda že američané nebyli tvrdší  roce 1945 a nechali velkého Pepu řadit.

Fuchs 24.7.2007 11:36

Re: Re: Odkud je ta zprave o Merkelove?

Ani tak se mi nepodarilo najit neco o tom, ze by Merkelova nabizela lokaci v Nemecku pro radar. Zkuste to vy, treba budete mit vetsi stesti. A soupnete sem link!

milkom 24.7.2007 11:33

Re: Odkud je ta zprave o Merkelove?

zadejte do googlu heslo: "okurková sezóna"

F. Čech 24.7.2007 11:32

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Doufejme že máte pravdu a nějaké větší americké základny se v Česku konečně dočkáme. Pak vám bolševikům už nepomůžou žádné zvací dopisy, kterými jste si na nás pozvali Rusáky v roce 1968!!! Zdá že soudruh Putin by na takové zvací dopisy zase rád slyšel!

Fuchs 24.7.2007 11:30

Odkud je ta zprave o Merkelove?

Zadam li do google news "merkel missile defense" tak od 24. cervna tam neni ani jedna zprava o tom, ze by Angela Merkel nabidla pro radar Sasko (nebo jine uzemi v Nemecku). Mohl by autor sve tvrzeni dolozit linkem jako v tech jinych pripadech? Dekuji.

F. Čech 24.7.2007 11:28

Soudruhu Catonovi

O úmyslech Merkelové toho víte nějak proklatě moc vážený soudruhu. žeba nějaké jasnovidectví, nebo jste byl u kartářky? Vaše bolševické prognózy ovšem velkou cenu nemají. Jen si vzpomeňte, že jste tady chtěli vládnout se Sovětským svazem na věčné časy. Teď sedíte odstrčeni na smetišti dějin a žádný Sovětský svaz už neexistuje.  Zbývá vám jenom opruzování na internetu a to už nějak vydržíme! 

jasan 24.7.2007 11:28

inu racku

Nemecke a Francouzske kecy o Evrope snad neni treba komentovat - ani co uz od casu Bismarka znamenaji....

pozorovatel123 24.7.2007 11:25

Re: A zase radar

Okupační armáda zde byla prostě proto, že přišla (vstoupila). Američené se nás ptají zda jim to dovolíme, no a tak může řada lidí říci hrdinně své NE! To za to přece stojí.

čuk 24.7.2007 11:21

Re: Re: NE RADARU

Z tvého příspěvku je vidět, že jsi inteligent typu "arizonské pěnice Parkanové". Aspoň se pozná z jaké spodiny se rekrutují příznivci radaru.

F. Čech 24.7.2007 11:20

Raketám z Iránu není třeba věřit. ty jsou holým faktem!

Irán vyvíjí typovou řadu raket Shahab, zatím s doletem do 2000km. Shahab 5, který bude mít Irán k dispozici už za dva roky má ale dolet dvojnásobný. V té době bude mít Irán také(s tichou výpomocí Ruska) už nejméně 4 kusy jaderných hlavic- tisíce odstředívek už pracují naplno!. To jsou fakta vážený soudruhu, to vůbec není věc nějaké víry. To jsou doložitelná, publikovaná fakta, která neznají pouze ignoranti jako vy a ti by se neměli do diskuzí o tomto tématu vůbec pouštět!    

Kem Azbrna 24.7.2007 11:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenom v jednom

R^

www racek 24.7.2007 11:11

no, do základny tohoto typu

se asi nikdo rozumný nepohrne, tu poznámku o merkelové bych zařadil mezi úvahy typu "jak bém nelezl na everest a podvedl tím národ" ... pokud si pamatuji, mluvila o vždy ochraně evropy a to je přece jen trochu jiná záležitost, s úplně jinou technikou.

ale  přece jen si myslím , taktika vybojovat si své války mimo své území je sice pochopitelná, pokud ovšem je usa společně s ruskem nechce vybojovat právě na tom našem.

raketám z iránu snad už nevěří vůbec nikdo. nebo přece?

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 11:10

Re: Re: Re: Kouzlo nechtěného

Mluvil jsem o kouzlu nechtěného a Bushově pohotovosti ihned využít chybu soupeře. Myslím že Bush poté, co to jde v Iráku od deseti k pěti, se snaží napravit si reputaci a uspět jinde např. co nejvíc rozšířit vojenskou přítomnost  USA. A to pokud možno do zemí, odkud odešli Rusové.

Cato 24.7.2007 11:10

Re: Ještě jednou k té Chytilové:

Hezky napsáno R^R^R^