1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

RADAR: A je vymalováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cato 24.7.2007 11:09

Je to zase jenom demagogie

V podstatě se opakuje mlžící kampaň, kterou už jsme jednou zažili okolo RFE-RL a jeho přesazením z Německa o 200 km na východ do Prahy (což určitě vzhledem k zemím, kam vysílá a které jsou tisíce km daleko mělo dalekosáhlý význam). Od té doby nás všichni chválí za šíření demokracie, ale RFE trvale trčí u nás se všemi důsledky pro Prahu, protože ho prostě nikdo na svém území nechce (ani např.Bulharsko).Takže ani o radar ve skutečnosti není taková tahanice, jak se snaží pan Wagner tvrdit.

Merkelová nemá problémy s umístěním radaru v Německu, pokud se jedná o jeho umístění v ČR. V momentě, kdy by se začalo jednat už konkrétně o lokalitě v Německu, zaprvé Němci vyrazí do ulic jako Italové protestovat, zadruhé uvidíte, jak rychle otočí.

Tak to totiž je.>- 

cempírek 24.7.2007 11:06

wágner má vymalováno

větě "kdekoliv to bude možné" rozumím jako, kde budou ti ochotní - což jsou ty postkomunistický země na východě. A že by Merkelová chtěla radar do Sleska kvůli nezaměstnanosti - tak to má fakt Wágner vymalováno.

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 11:02

Re: Re: Re: Ten rozhovor...

Přesto si těch pár stránek přečtěte, nezáleží, kdo je napsal, ale na argumentech. Ostatně G.Soros o Bushovi píše taky značně kriticky - viz knihu The Bubble of American Supremacy.

KAREL 24.7.2007 11:02

Re: Re: Re: Soudruhu cenzore Wagnere,

hňupe kyž ses neptal tak neodpovídej rudý blbe

KAREL 24.7.2007 11:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenom v jednom

Plně s Tebou souhlasím.

jakovy 24.7.2007 10:58

tu okupaci Re: Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

v obráceném gardu, to máte z novin? A seriozních novin?

Nebo jste na to přišel sám? Pak jste novinář.

ergo 24.7.2007 10:57

Re: Re: Kouzlo nechtěného

Jinými slovy největším exponentem US neokonzervativních kruhů v celé EU je Paroubek? Nepřeceňujete trochu jeho reálný vliv?

Kem Azbrna 24.7.2007 10:57

Re: Re: Kouzlo nechtěného

Pro Bushe je paroubkování asi tak důležité jako stav vody na českých tocích dnes v sedm hodin ráno. 

ps 24.7.2007 10:55

Re: Re: Re: Amíci odmítnou Německo ...

spíš jako koza co se oběsila na šňůře.

KAREL 24.7.2007 10:55

Re: Re: Ten rozhovor...

Pokud jsi si všimnul tak Chytilová nechce poslouchat žadné argumenty ona to tam řekla jasně.Ty jeji bláboly neměly ani hlavu ani patu.Bylo to jen pořvavání a skákaní do řeči druhých jak malé umíněné děcko.

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 10:50

Re: Kouzlo nechtěného

Myslím, že největší radost udělal Bushovi sám Paroubek. Poud se nemýlím, chtěl Bush původně ve střední Evropě jen jednu základnu, buď v Polsku, nebo v ČR. Teprve Paroubek přišel s nápadem postavit radar zvlášť a poskytl tak Bushovi důvod žádat hned dvě základny najednou (i když je to z provozního hlediska asi dost nešikovné a finančně nákladné).

KAREL 24.7.2007 10:49

Re: NE RADARU

Geku jdi se bodnout.Nejradějí do hlavy ať z tebe vytečou ty sra...ky.Nic jiného tam nemaš.

MLOK1 24.7.2007 10:49

Re: Proletari spojte se

Wowe, to je staré. Nejnovější "heslo dne" zní:

SPOJAŘI VŠECH ZEMÍ, PROLETUJTE SE.

dedek 24.7.2007 10:46

Re: Re: Amíci odmítnou Německo ...

nazvi veci pravymi jmeny, chovala se jako kráva

ergo 24.7.2007 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jenom v jednom

Vzdálení z dosahu spárů ruského medvěda by bylo především to, kdybychom přestali jezdit na benzín, vyrobený z jejich (od nich koupené) ropy, topit jejich (od nich koupeným) plynem apod. Radar je v tomto ohledu jen podružnost.

KAREL 24.7.2007 10:44

Re: Amíci odmítnou Německo ...

Hlavně,že ty všemu rozumíš nejlíp.Chztilová se v té debatě chovala hloupě bez jakýchkoliv argumentů.Ukázala se jako skutečný neználek.

nup 24.7.2007 10:42

Re: Re: Soudruhu cenzore Wagnere,

Milý varle, na nic jsem se tě neptal ;-P

KAREL 24.7.2007 10:38

Re: Soudruhu cenzore Wagnere,

Milý hnupe ten tvůj příspěvek je něco tak hloupého,že je škoda času to číst.

baron de Terre-Sainte 24.7.2007 10:36

Re: Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

Jenom velký naiva si může myslet, že smlouva o radaru nebude mít tajné dodatky. Nechtěl bych být špatným prorokem, ale obávám se že bychom se jednou dozvěděli, že u nás jsou též jaderné rakety. A situace se sovětskou okupací se bude opakovat v obráceném gardu.

nup 24.7.2007 10:34

Soudruhu cenzore Wagnere,

že jste poblázněný amrofil, to je všobecně známo. Že jste prolhaný hulvát, to také, tudíž informační hodnota článku rovná se něčemu velmi blízkému nule.

Rolen 24.7.2007 10:33

Američáné odmítnou Německo z následujícího důvodu

radar v ČR je třeba postavit kvůli posílení geostrategické pozice (USA prostě ještě žádnou základnu v ČR a střední Evropě nemá!!).  Nejde o nějaký Irán. Když zde bude mít USA radar může později jednat třeba o posílení ostrahy radaru!! Už nebude takový problém umístit zde i další síly!!

baron de Terre-Sainte 24.7.2007 10:31

Re: Re: Re: Re: NE RADARU

To mi stačí jako plus pro referendum.

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 10:29

Ještě jednou k té Chytilové:

Co je divného na tom, že Chytilová varuje před tím zajišťovat si obranu separátně, MIMO struktury EU, MIMO struktury NATO, když jsme právě z bezpečnostních důvodů do nich vstoupili? Töpfer mluví o KOLEKTIVNÍ bezpečnosti, o našich závazcích k našim spojencům, a přitom tyhle naše spojence máme suverénně obejít a jednat jen s jedním z nich - s USA.  

Rovněž se Chytilová právem ptá, s kým jsme ve válce, když už tím Töpfer argumentuje. Podle Oberinga má radar sloužit proti případnému útoku z Íránu a s tím ve válce nejsme. Ve válce jsme, spolu s USA, především s individuálními a anonymními teroristy. Ale proti  těm jít s radarem a raketami je směšné. (Mimochodem - raketa z Íránu na New York poletí přes ČR, nebo dokonce přes Polsko? To by si musela docela dost odskočit.)

Chytilová především nechce jen slepě důvěřovat a chce být řádně informována, a to ne až někdy na podzim. Na tom nevidím nic moc špatného. Asi také nemá valnou důvěru v Bushovu dobrodružnou politiku. Mimochodem, přečtěte si v knize M.Albrightové Mocní a všemocní kapitoly 11, 12, 13. Také varuje před Bushovým válečnictvím, i když diplomaticky decentně.

Kubeš 24.7.2007 10:29

Re: Ten rozhovor...

U skřehotavé báby mě nemůže nic překvapit ale Kubišová se svým postojem u mne zcela odepsala (i když samozřejmě jí to může být u zadku, ale myslím že nejsem sám)

ergo 24.7.2007 10:27

Re: Re: Ten rozhovor...

Souhlas, kromě odkazu na Madlenku Korbel-Albright, ta nemá co kritizovat Bushe, ani diplomaticky poté, co sama předvedla v býv. Jugoslávii, kde aktivně přispěla k vypěstování muslimského fanatismu.

jirka.s. 24.7.2007 10:26

Jen tak dál, pane Wagnere!

Žluč teče proudem, adrenalin stoupá, TK též, to by v tom byl čert, aby septika a spol. neklepla pepka!;-D;-D;-D

-ferry- 24.7.2007 10:25

Amíci odmítnou Německo ...

... což je pochopitelné...! Jim jde o území. a na našem území ještě nebyli.Podobně v Polsku.Z pana Smoljaka už dávno není laskavý pan otec ze samoty u lesa.Je to dnes přitroublý všeználek,který podobně jako V.Klaus rozumí všemu,tedy i smyslu existence radaru u nás.Hlavně,že může píchnout do komunistů.To je dnes pro hodně přestárlých lidí věc hlavní.Za nich se pohodlně živil,dnes se pohodlně živí nadávkami na ně.No jo,no ...8-o

ergo 24.7.2007 10:23

Re: Re: Re: NE RADARU

Šlechtici ze Svaté země, to fakt nevíte, že všechny informace má ministr Vlasta Parkan? Např. viz již níže zmíněná info, že obdobný radar je v Dánsku. To vám nestačí jako důkaz informační kvality?

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.7.2007 10:22

Re: Ten rozhovor...

Co je divného na tom, že např. Chytilová varuje před tím zajišťovat si obranu separátně, MIMO struktury EU, MIMO struktury NATO, když jsme právě z bezpečnostních důvodů do nich vstoupili? Töpfer mluví o KOLEKTIVNÍ bezpečnosti, o našich závazcích k našim spojencům, a přitom tyhle naše spojence máme suverénně obejít a jednat jen s jedním z nich - s USA.

Rovněž se Chytilová právem ptá, s kým jsme ve válce, když už tím Töpfer argumentuje. Podle Oberinga má radar sloužit proti případnému útoku z Íránu a s tím ve válce nejsme. Ve válce jsme, spolu s USA, především s individuálními a anonymními teroristy. Proti  těm jít s radarem a raketami je směšné. Mimochodem - raketa z Íránu na New York poletí přes ČR, nebo dokonce přes Polsko? To by si musela docela dost odskočit.

Chytilová především nechce jen slepě důvěřovat a chce být řádně informována, a to ne až někdy na podzim. Na tom nevidím nic moc špatného. Nemá valnou důvěru v Bushovu dobrodružnou politiku. Mimochodem, přečtěte si v knize M.Albrightové Mocní a všemocní kapitoly 11, 12, 13. Také varuje před Bushovým válečnictvím, i když diplomaticky decentně.

darny 24.7.2007 10:22

A zase radar

Největší legrace ale bude, pokud německou nabídku Američané nepřijmou a budou trvat na radaru v Čechách. Jak tohle budou levicoví politici vysvětlovat lidem, to si lze jen těžko představit - když mohla nabízet své území i taková Merkelová, proč my tady vlastně ten zpropadený radar pořád nechceme?

Spíš bych se ptal, proč US odmítají radar v RF (byly jim nabádnuty dvě alternativy) a následně i v Německu.

A proč nechceme radar? Já myslím, že krom nesmyslů o zdravotních problémech je to hlavně proto, že jsme tu měli okupační armádu od r. 68. To je ten hlavní důvod - averze vůči cizím armádám a odpor k servilitě našich politiků, kteří pro své koryto udělají cokoliv. A to by jste si měli uvědomit.