21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

RADAR: A je vymalováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alert 24.7.2007 3:43

Re: Re: Re: Re: hergot z vás radaristů

to je fakt, ovšemže např. Karlův most stavěl prostřednictvím stavitele ten kdo to platil, tj. vladař. A ten investoval aby si lid naklonil, mohl ty prachy klidně prochlastat s fraucimorem. Daně platíme (většinou) a dějí se za ně věci se kterými zásadně nesouhlasíme. Tak moudrý tehdy byl. Totiž, když to přehnal tak třeba defenestrace. :)))

Jinec 24.7.2007 7:55

Re: Re: Re: hergot z vás radaristů

Věděl a moc dobře - proto každý rozumný vladař nikdy žádné důležité rozhodnutí lidu nesvěřil. Tomu vždy předhodil jen nějakou ohlodanou kost, aby se na ni zabavil a přišel na jiné myšlenky. Proč asi Masaryk neusiloval o referendum v celém Rakousko-uhersku o jeho možném rozpadu a vzniku samostatných států, včetně ČR? A bylo dobře, že naši politici nerespektovali vůli 90% občanů českých zemí, kteří si nepřáli rozdělení ČSR a vznik samostatného Slovenského státu. Kam by to vedlo, kdyby vladaři jen naslochali hlasu lidu? Dobrý vladař se pozná (také) podle toho, nakolik dokáže odhadnout, které kroky jsou ty správné a dokáže o jejich potřebnosti lid přesvědčit.

Jan H. 24.7.2007 3:03

Re: Cizi v. nase zajmy

Pro CR skodlive odmitani radarove stanice neni nic jineho, nez ideologicky boj levice o ztracene pozice po zhrouceni se celeho tzv. "socalistickeho tabora" a ruskych nastupcu KGB  o "svuj" byvaly prostor s vyuzitim rozsahle agenturni site, kterou i v CR bezpochyby maji. Choval by se tak kazdy podobny subjekt. Zda zvitezi zajmy "jejich" nebo zajmy CR je otazka politicke a financni "sily" teto site... ;-D;-D;-D

Alert 24.7.2007 3:51

Re: Re: Cizi v. nase zajmy

Na světě je to teď tak že buď zvítězí zájmy USA, nebo Ruska, nebo nadnárodních korporací. V tomto pořadí. Jsme v EU, jsme v NATO odkud nás rusáci nevyšťourají ani náhodou (pokud nás zase západní spojenci nějak nezradí) tak proč místo naší spolupráce s kýmkoli americkou konfrontaci? Protože USA dělají politiku typu "rozděl a panuj". Prober se a věnuj pozornost nejen pohádkám o KGB, ale také o CIA atd.

chytrý horák 24.7.2007 1:58

Ten odkaz na Chytilovou opravdu stojí za shlédnutí.

Nikdy bych nepomyslel, že režírování je tak snadné.

derik 24.7.2007 1:57

Takze protiraketova obrana se prece jen vybuduje

Obavam se ze Cesko se potom muze dostat na vedlejsi kolej. Melo moznost prispet do kolektivniho obraneho systemu demokratickych statu a bylo proti.

chytrý horák 24.7.2007 2:05

Re: Takze protiraketova obrana se prece jen vybuduje

Samozřejmě, když už nejsme schopni podílet se na společné obraně technicky nebo finančně, protože si po socialisticku cpeme teřichy na dluh, dostali jsme možnost alespoň projevit dobrou vůli poskytnutím 2 ha země pro ty, kteří to za nás mohou zatáhnout. Dělat fóry v takovémto případě je nestoudné jako ostatně celá podstata naší socialistické velkovýkrmny.

VACLAV 24.7.2007 1:34

PŘESNĚ TAK.

R^

Nika 24.7.2007 1:15

Tak to bych se teda zasmála...

Doufám, že je udělají poblíž našich hranic a až jim tam budou lítat ty rakety z Iránu a z Ruska, tak nás prostě přeletí... no to by si kocourkovští drbali palice !

Delta 24.7.2007 1:49

Re: Tak to bych se teda zasmála...

Vy byste si přála, aby lítaly sem?

Chris Kelvin 24.7.2007 1:09

Úroveň článku...

... asi nejlépe vystihuje citát "...natolik je mazaná a ví, jak to okecat...", podobných perel by se našlo více. Bez ohledu na názor o umístění radaru je to článek opravdu velmi slabý. Autor by se měl jít živit rukama, jestli to ještě nezapomněl :-/

J.G. Pašek 24.7.2007 1:44

Hmmm, ty anti-radar slátaniny a koniny jsou pro tebe líbeznou muzikou . . .

i když to sesmolí negramotný ignorant  . . . .

milkom 24.7.2007 1:07

radar u nás by mi nevadil...

Ale teď bych byl moc rád kdyby němci začali s USA o radaru vážně jednat. Z jediného důvodu, zajímaly by mne Putinovi reakce. Hlavně srovnání s tím co ti zchlastaní lampasáčtí postbolševici pokřikovali na nás.

milkom 24.7.2007 1:15

Re: radar u nás by mi nevadil...

 omlouvám se pochopitelně - Putinovy reakce

derik 24.7.2007 2:31

Jake reakce?

Putin protestoval a docilil informovanost a castecnou spolupraci s USA. Nemecko protestovalo ze to neni pres NATO a vypada to, ze se mozna bude stavet u nich. Nemecko potrebuje suroviny a Rusko dobre platiciho zakaznika. Kazdy si chranil svoje zajmy a nikdo se nevzdal moznosti obrany. Jen nase vetsinove obyvatelstvo a mnohe "intelektualne-kulturni" osobnosti. Obavam se, ze vic postbolseviku je u nas. Navic kratkozrakych a nezodpovednych.

ceske Quantanamo 24.7.2007 0:57

americke zakladny v Nemecku

Na americkych zakladnach v Nemecku plati, ze je tam ma jurisdikci pouze Amerika, a Nemci tam nemuzou treba delat kontroly. Pokud by si tam Americane postavili radar, tak oficielne by o tom nemuseli Nemcum vubec rikat. Situace v Cesku je rozdilna, ze zde dosud neni zadna zakladna. Az tady bude, tak bude ve stejnem rezimu, ajko v Nemecku, bude tam US jurisdikce jak na Qanntanamu.

Chris Kelvin 24.7.2007 1:06

Re: americke zakladny v Nemecku

Americké základny jsou v Německu pokud vím jako důsledek 2. sv. války. Tedy bych to asi s Českými zeměmi příliš nesrovnával... přinejmenším to trochu pokulhává.....

wow 24.7.2007 2:10

Re: americke zakladny v Nemecku

Takze ti amici odsouzeni a v nemckych kriminalech za ozrani a neplechy vlastne nejsou amici ale amici z Kazachstanu? ;-D

jabka a hrusky 24.7.2007 3:02

Re: Re: americke zakladny v Nemecku

Ale to jsou dve ruzne jurisdikce. Cokoliv, co spacha Amik MIMO zakladnu, skonci v nemeckych rukou, byt je tam jista predavaci procedura, a v nekterych pripadech je Amik prevelen do jine zeme drive nez by mohl byt predan, a tim to usne. Ale co je UVNITR zakladny, to je ciste americka vec. Jako na tom Quantanamu, Fidel opravdu Amiky z Quantanama ze znasilneni spoluvojandy zavirat nemuze.

strejda pedro 24.7.2007 5:48

Re: americke zakladny v Nemecku

prijde mi lito, ze se tak mylite ... provede-li ameristicky vojak COKOLIV mimo uzemi zakladny (nebo, v pripade radaryu stanice, a to je obrovsky rozdil), spada pod jeho cin pod mistni udady, ktere ho predaji ameristicke vojenske policii az pote, co vec vysetrily a rozhodly se, ze at si ho v base zivi americani ...

wow 24.7.2007 6:26

Re: Re: americke zakladny v Nemecku

http://www.dtic.mil/whs/directives/index.html

Hledej! ;-)

NevericiTomas 24.7.2007 0:52

Heheh

moc dekuji za odkaz na pani Cyhtilovou. Dodavam: K*rva, hosi (a holky), auf vieder sehen....>-

24.7.2007 0:49

hm

"Ti by zase hleděli jen na ten svůj pupek a starali se, jak si ho co nejlíp nacpat."

Stejné pohrdání vlastním národem projevovali komunisté. Že lidé nevědí, co chtějí, co je pro ně dobré. Chovají se jako malé děti, bez strany by byli ztraceni. Že komunisté jsou předurčeni vládnout, mají rozhled,odpovědnost a tak vědí... a nemyslí jen na sebe, ale nezištně na druhé !.-)

Kupecká matematika naznačí, že zaměstnanost se tím zvýší nepatrně. Vše, co bude moci, bude dovezeno z USA. Vojáci také asi nebudou volně chodit po okolí, a utrácet, základna bude mít svoje logistické zázemí, svůj režim. A vůbec nemusí mít českého kuchaře, zahradníka na sekání trávníků, ani uklízečku. O kvalifikovaných místech nemluvě.

Že žádost je podpořena mnohamilionovou injekcí, nelze pochybovat. U vojenských zakázek je to pravidlem, ne výjimkou. Dá se předpokládat, že "všimné" je řádově větší, než mastné všimné v cause Grippeny. Přesto však česká veřejnost o té injekci neví nic. Jen jsme byli informováni, že nám "možná"... zruší někdy víza. Zato část politiků je velmi aktivní a nervózní. Že by bojovali o tu zmíněnou injekci, která se na cestě USA, - lidé ve vládě, - občané, někam ztratila? 8-o

Spíše podprůměrný článek, autor by jistě zapadl mezi Topfera a Chytilovou. Celkově napsané nevybočuje z mantinelů obvyklé propagandy. Rv

DJing cheb pako 24.7.2007 1:51

Dá se předpokládat

ze jste jen obycejny zvanil, ktery pouziva klasicka dogmaticka klise bez faktickych argumentu.

Uz jste mi nasel dukaz na to, ze NATO bojuje v Iraku a ze Teheran je v Koreji, jak jste tu minuly tyden blabolil?

Delta 24.7.2007 2:01

Re: Dá se předpokládat

Maj recht, pako chebe. Oni Američani budou ten úžasnej systém kupovat od Němců. A jinak ať se vašim hochům v Iráku daří. Nejlépe tak, aby se dostali domů se zdravou kůží. Voni jsou holt ti Iráčani sebranka nevděčná.

Thyronx 24.7.2007 2:22

Re: Dá se předpokládat

jste jen obycejny zvanil, ktery pouziva klasicka dogmaticka klise bez faktickych argumentu

Voni to museji vedet nejlip, vasnosto ;-D;-D;-D

A kouknou se na ty stare komentare, maji tam hned nekolik odkazu o tom, jak dulezitou roli hraje NATO v Iraku. Prectou si to a pak muzou blabolit.

24.7.2007 15:01

Re: Dá se předpokládat

jste ještě větší pako, než by se zdálo. Však vám to v minulé debatě, když jste tvrdil, že státy NATO nejsou přítomny v Iráku, lidé dali.

Nevím, co si mám o tom Teheránu v Koreji myslet. Vzal jste si dnes už prášek? 8-o;-D

DJing cheb pako 24.7.2007 23:31

S myslenim mate viditelne obtize

tak vam jen pripomenu, ze jste tu k clanku o raketach z Teheranu zacal blabolit neco o Koreji.

Lide mi neco dali? Hmmm, to bych asi vedel... Jedine, co se delo, bylo vase zmatene zvaneni o tom, ze kdyz je USA, Polsko a GB v NATO, tak to automaticky znamena, ze se NATO angazuje v Iraku. Prijde mi, ze na pilulky bych se mel spis ptat ja Vas, ale myslim, ze Vam radeji lekari nesveruji, co Vam predepsali.

Ale muzete se uklidnit, podle vasi chore logiky je tedy i radar v Cechach zalezitosti NATO, tak se zase vratte do spolecenske mistnosti, nechte se prebalit a uklidnete se ;-P

25.7.2007 12:30

Re: S myslenim mate viditelne obtize

Takže se tam angažují státy NATA. A to čirou náhodou drží basu zrovna ony, že .o)))))

Nebojte, vezmete si svou denní dávku a vše zase bude OK. ;-);-D

25.7.2007 12:32

Re: S myslenim mate viditelne obtize

aco takhle, pakinku, se vyjádřit k věci? ;-D A nikdo tě nemá rád ! ;-);-D