30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PREZIDENT: První urážka – a první omyl

Z důvodu pracovního zaneprázdnění jsem nemohl sledovat závěr druhého kola volby prezidenta ČR v sobotu (27/1) odpoledne a večer živě, ale k něterým momentům jsem se musel vrátit a seznámit se s nimi „ze záznamu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 1.2.2018 11:40

Re: Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

Paní Václavíková, podle mého názoru máte i nemáte pravdu. S vaší první větou bezvýhradně souhlasím. Ke druhé větě: Tajtrlíkem? Jak pro koho a jak komu to vadí. Alarmující je skutečnost, že to bohužel nevadí jeho voličům a to podle volebního výsledku je bohužel přibližně třetina národa.

J. Vlček 1.2.2018 11:34

Re: Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

Paní Václavíková, hlavně aby vám nezaskočilo. Předpokládám, že máte v neziskovce zrovna svačinu, takže se v tom chvatu věnujete diskusi. Jinak jste jistě tak vytížena, že kromě svačiny si ani pořádně nevydýchnete.

J. Svoboda 1.2.2018 11:32

Re: pane Stejskale

Pane Povolný, vy se chcete ochotně smířit s tím, že většině národa nevadí, že Zeman je hulvát? Nedošlo vám ještě, že by se k vám hulvátsky zmohl zachovat třeba úředník? Opravdu by vám to nevadilo? Nebo si myslíte, že prezident na rozdíl od normálního občana má nezadatelné právo, chovat se jako hulvát?

J. Kombercová 1.2.2018 11:29

Re: Tak si to hodíme papír:

...mmch. Klaus st. to o sobě jednou řekl. :)

J. Kombercová 1.2.2018 11:28

Re: Tak si to hodíme papír:

Pan prezident neumí říct, že je jen člověk a jako takový se může mýlit.

J. Svoboda 1.2.2018 11:23

Re: Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

Pane Hašku, pokud chcete dostat po čuni, perte se! Chcete-li se chovat jako hulvát, chovejte se tak, ale potom se nedivte.

R. Mayer 1.2.2018 11:21

Re: Zeman z hradu Trosky

Pokud je mi známo z historie, tak nejdokonaleji naopak stmeloval společnost jistý Adolf v Německu. To bych u nás opravdu nechtěl.

J. Svoboda 1.2.2018 11:19

Re: Patří mezi pitomce i W.?

Vleževálený pane Kolaciku! Na konci píšete, že si cosi můžete odpustit. Asi máte pravdu a pravdou asi je i to, že kdybyste si odpustil i váš příspěvek, vaší pověsti by přispělo.

J. Lepka 1.2.2018 11:16

Re: Patří mezi pitomce i W.?

Ovšem. A jeho pózování s mašinkvérem samozřejmě nemířilo na všechny novináře, jen na ty co ho kritizují, že?

V. Student 1.2.2018 11:14

Re: Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

Musí být strašné žít v zemi, kde se "nejsměšnější tajtrlík" stal nejúspěšnějším politikem v historii ČR, viďte? Taky zvažujete emigraci do nějaké bezpečnější země, třeba Německa nebo Francie?

J. Václavíková 1.2.2018 11:13

Re: Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

Nevím, jakým myšlenkovým pochodem jste přišel na to, že bych šlechticem mínila jakoukoliv konkrétní osobu. To bude zřejmě paranoia, co? Dělejte s tím něco!

A neštve mě, že Drahoš ,,to projel", ale že mě nadále v nejvyšší funkci má reprezentovat sprosté hovadu s odpornou klakou kolem sebe.

J. Lepka 1.2.2018 11:12

Re: Tak si to hodíme papír:

Nevím co do toho štelujete Halíka, když do prů.eru s Peroutkou si Zeman šlápl sám a ještě se v tom hezky poňahňal.

V. Student 1.2.2018 11:11

Re: Tak jest.

Díky za podporu, pánové.

J. Lepka 1.2.2018 11:10

Re: Starší lidé mají problém s vysokými frekvencemi.

Jistě. Zřejmě jediný přípustný styl informováni veřejnosti, ještě donedávna běžný v ruských kruzích (ale i ve Vatikánu), že vladař je naprosto zdráv dokud si ho Bůh nepovolá, přestože již na první pohled je zřejmá zdravotní indispozice. Jak se zdá, mnozí novináři si nechtějí dělat z huby splachovací záchod, jak se možná vám zdá přijatelné, inu desítky let vymývání mozku Rudým právem dokázalo i u vás posun ve vnímání reality.

A pro vaši informaci, Tipsport již stáhl nabídku sázky na setrvání Zemana ve funkci až do Silvestra.

Š. Hašek 1.2.2018 11:09

Re: Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

Jako myslíte šlechtice - tedy toho pána z Orlíka, co by větral na Hradě a 85% obyvatel ČR označil za zaprděné Čecháčky??

Tak jo.

Hodně Vás štve, že gigant lásky a porozumění bruseleafrického - Drahoš, to projel????

Š. Hašek 1.2.2018 11:06

Tak si to hodíme papír:

Králíkárny, morální spodina, poškozený genofond, smrad na Hradě, ovar, ohryzaná kost od Zemana, "to", co bydlí kolem asi nebude chodit do knihovny na Jižním Městě, ..... Připojím překrucování/vytržení z kontextu typu špinavé peníze, podpisové pero, angličtina jednoduše přeložená do českého jazyka, hodnocení Peroutky podle "směrnice Kaslové" (jeho nečtenáři), ......

Je toho víc. Ach ta láska, z Halíka med jenom kape.

V. Kolacik 1.2.2018 11:00

Patří mezi pitomce i W.?

Dovolte mi ještě jednu reakci na Váš včerejší blog, který je variací článku zde. Píšete: "Proč se ptám? Protože zvolený prezident označil ve svém prvním veřejném proslovu české novináře za pitomce. Stačilo k tomu málo. Aby Lidové noviny napsaly něco, s čím Miloš Zeman nesouhlasí."

Vážený pane Stejskale. Tohle fakt myslíte vážně? 1. Dva důvody v proslovu se týkaly dvou událostí (1993 a 1998); Witowská je 2018. 2. Neoznačil za pitomce; uvedl, že měl dva důvody, proč české novináře považovat za pitomce. 3. Neřekl "všechny"; doplnit do jeho vágního "všechny" není na místě, neb jsme s povídáním skončili před dvaceti lety. 4. Obě události byly 'po volbě' (poraněné ego); Witovská 'před volbou'. 5. Nestačilo k tomu málo; důvody uvedl dva, ne jeden (a tom prvním to byla "všechna média kromě Ringo Čecha"). 6. LN "napsaly po jednom týdnu, že vláda ještě nic neudělala", což zjevná pitomost je; zcela irelevantní, jestli s tím já, Vy nebo MZ (ne) souhlasíme.

A co na to novináři,-ky? Dohledali, jestli na Hlavounově šprochu je aspoň něco nebo klasicky tluče špačky? Otloukli mu o hlavu, že první krok té vlády byl získání důvěry na základě oposmlouvy? Nevšim jsem si. Zato Keblůšek, Kosová, Šulc, Stejskal, ... — nechce se mi pokračovat — to byste nazval jak? O pitomosti Slezáka a Rokytky (jako občanů) nepochybuji; rozebírání jejich 'novinařiny' si snad zde mohu odpustit.

J. Lepka 1.2.2018 10:59

Re: Kdo je tady hulvát ?

Platíte za příjem TV signálu, resp. za vlastnictví přístroje. To, že stát tyto peníze dal k dispozici ČT je jiná věc.

A pokud to vezmeme z jiného úhlu pohledu, váš kundidát na prezidenta nastavil laťku hulvátství tak vysoko, že pro veřejnoprávní média je jen povinností ho v tom následovat, jinak jeho elektorát neosloví. Tak prosím argumentujte "vyváženě", jak je požadováno právě u ČT.

V. Povolný 1.2.2018 10:58

pane Stejskale

vždycky jsem četl vase články se zájmem, ale dnes i včera jsem byl na rozpacích.

Rozhodně nejsem zemanovec a nikdy jsem ho nevolil, ani když byl ještě v ČSSD. Ale jsem toho názoru, že být antizemanovec není pro prezidenta dostatečné. Ani slušnost a solidnost. Ty jsou sice důležité, ale ne postačující. U Drahoše jsem pokládal za důležitějsí jiné věci, a tam u mě neuspěl.

To že je Zeman hulvát a sprosťák je všeobecně známo, není třeba to neustále opakovat. Podstatné je, že většině voličů to nevadí a rozhodli. Měl byste se s tím smířit a zabývat se něčí důležitějším.

Z. Lapil 1.2.2018 10:44

Re: Doplněk ke slyšitelnosti

Tak tak.

Přestože fandím Drahošovi, vůbec mě nenapadlo zpochybňovat Zemanův sluch :-).

Š. Hašek 1.2.2018 10:42

Re: Zeman v podstatě z urážek žije,

Pane Svobodo,

moje poznámka se týkala pana Valenty.

J. Kavalír 1.2.2018 10:37

malá poznámka

Pak Keblůšek "ječel", aby přeřval hlučící dav aniž si počkal, až mu podají mikrofon. Zeman se přeřekl a nazval ho mutantem namísto kastrátem nebo eunuchem, což by odpovídalo tomu vysokému hlasu.

P. Khail 1.2.2018 10:35

Re: Kdyz uz jsem u tech voleb

Máte problém s rozumem? Pod článkem je zcela jasně napsáno, že článek je převzat ze stránek pana Stejskala. Homo sapiens by se tedy ptal tam a neopakoval to každý den na psu.

P. Grigar 1.2.2018 10:29

Re: Doplněk ke slyšitelnosti

Fakta vámi uváděná jsou obecně platná pro normální, ničím nepoškozené sluchové vnímání. Při ztrátách sluchu jde většinou o poškození/degradaci sluchového nervu a ta se projevuje disproporcemi na jednotlivých frekvencích, které jsou ověřovány při audiovyšetření(od 125 do 8000Hz.) Nejčastější jsou právě ztráty v oblasti od cca.3000Hz výše.

Platíme za věk.

J. Václavíková 1.2.2018 10:27

Z hulváta prostě šlechtice neuděláš!

A ze Zemana to hulvátství tryská mohutnými proudy vždy, když má sebemenší příležitost někoho napadnout a zesměšnit. Asi mu nedochází, že právě tím se stává nejsměšnějším tajtrlíkem.

M. Valenta 1.2.2018 10:26

Re: Zeman v podstatě z urážek žije,

Včera jsem se Vám pokusil vysvětlit a několik lidí se mnou co je to kontext doby, ale vidím, že se té shnilé kosti od Zemana pustit nehodláte. Když někdo nechápe ani takto zjevnou věc, pak diskuze začíná být jaksi zbytečná.

J. Vlček 1.2.2018 10:18

Re: Starší lidé mají problém s vysokými frekvencemi.

To, že tito slušní a objektivní novináři napíší neomalenosti o prezidentově zdraví, že mu předpovídají úmrtí a podobné zvrhlosti považují za novinářskou etiku, to je podle vás, pane Valento, jistě ten správný novinářský přístup, že.

K. Kovařovic 1.2.2018 10:13

Kdo je tady hulvát ?

Souhlasím, prezident to nemusel redaktorovi říkat. Ale! Kdo chce, najde si vysílání ČT24 ze dne 27.1.2018 v čase 16.48 (pokud to již není vymazáno). Hulváti z ČT24 tam snímají příchod pana prezidenta mezi novináře a kamera snímá obličej prezidenta a pak přejede na nohy pana prezidenta a jeho obtížnou chůzi. Hluboce pohrdám novináři z ČT24 počínaje kamaramany a konče režií přenosu. Takže vyzývám k odchodu takových hulvátů-novinářů z ČT24. Máme na to morální nárok, protože si tuto televizi platíme. Ještě se podívejte, jak se tito "novináři" v tom samém přenosu chovali k senátorovi Velebovi.

P. Grigar 1.2.2018 10:11

Re: Veřejnoprávní prolhaná hyena si zaslouží ....

pí.Heidlerová, vy mě děsíte, vás že by někdo políbil?!

Opravdu ujetý způsob sebevraždy...

M. Valenta 1.2.2018 10:10

Re: Veřejnoprávní prolhaná hyena si zaslouží ....

Vaše první věta Vás řadí mezi ty o kterých píšete v té druhé, Vy Objektive.