30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PREZIDENT: První urážka – a první omyl

Z důvodu pracovního zaneprázdnění jsem nemohl sledovat závěr druhého kola volby prezidenta ČR v sobotu (27/1) odpoledne a večer živě, ale k něterým momentům jsem se musel vrátit a seznámit se s nimi „ze záznamu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 1.2.2018 8:58

Veřejnoprávní prolhaná hyena si zaslouží ....

Podjatost autora je zjevná - hledá jen to špatné. Objektivita žádná.

Š. Hašek 1.2.2018 8:58

Tak nám to začalo ...

M. Valenta 1.2.2018 8:47

Zeman v podstatě z urážek žije,

založil si na nich svoji živnost a nemá důvod tak nepokračovat dál. Obdivovatelů tohoto stylu je u nás habaděj.

Z. Lapil 1.2.2018 8:43

Doplněk ke slyšitelnosti

Existují dva různé pojmy: slyšitelnost a srozumitelnost. Srozumitelnost lidské řeči je nesena vyššími frekvencemi (tóny, řekněme), protože právě těmi se vzájemně odlišují jednotlivé hlásky. Mužský (obecněji hluboký) hlas s sebou nese více "hlubokého" balastu, takže sice dělá kravál, ale srozumitelný není.

Může si to vyzkoušet každý, kdo má na zvukové aparatuře k dispozici "ladění" výšek a hloubek. Při plných výškách a minimálních hloubkách z reproduktoru leze ohavný plechový zvuk, ale zřetelně rozumíte, co říká. Naladíte-li naopak, možná bude hlas příjemně huhlavý, ale rozhodně méně srozumitelný.

J. Jelínek 1.2.2018 8:38

Čekám na okamžik

kdy zase ta hradní entita bohorovně zalaškuje s nějakým novinářem a onen (či ona) mu to vrátí takňák po zemanovsku. To bude rachot.

R. Gramblička 1.2.2018 8:34

Re: Autor

co je na tom "vtipu" o Humpolci legračního?

L. Němec 1.2.2018 8:31

Re: Čekání na novináře s gulema

Hnůj musí dodržovat etický kodex novinářů, všechny možný další pravidla a chovat se slušně, Eman nemusí nic. Právě jeden jediný novináříček by mu měl říct, že je hovado - ale ne to obepsat do novin - rovnou do držky. K dobytku se musíte chovat jako k dobytku. Dobytek nepochopí a neocení, že se s nim bude zacházet jak podle pravidel Gutha-Jarkovského.

P. Rudolf 1.2.2018 8:23

Zeman z hradu Trosky

je tam rusy instalován právě k tomu, aby společnost rozděloval. Divide et impera (rozděl a panuj) znali už ve starém Římě, neb rozdělené skupině se vládne snáze, než té semknuté.

A těšme se, BUDE HUŘ!

F. Navrátil 1.2.2018 8:17

Re: Čekání na novináře s gulema

To by jen potvrzovalo Zeman§v názor, že novináři jsou hnůj.

M. Šejna 1.2.2018 8:02

i pan Stejskal se dnes projevil jako pitomý novinář

Stejskal Zemana nesnáší a podle toho i píše. Zeman opravdu řekl to, co Strejskal dnes píše. Jenže "pitomý novinář" Stejskal zapomněl sdělit, v jaké to bylo situaci. Novináři totiž v Zemanově štábu tak hulákali, že Zeman Kebluška neslyšel. A Keblušek musel novináře při svém dotazu překřikovat tak důkladně, že mu přeskakoval hlas jak mutujícímu puberťákovi.

Když se novinářská sebranka zklidnila, Keblušek už v klidu s hlubším hlasem položil Zemanovi otázku a Zeman mu velice korektně odpověděl.

P. Zinga 1.2.2018 7:57

Dámy a pánové,

už je po volbách! Anebo chcete skutečně naplnit předpovědi, že odpůrci zemana jeho výhru nespolknou dalších 5 let?

Je jejich schopnost myšlení zúženo jen na jedno téma? Je mi jich líto.

K tomu hlasu mutanta: předpokládám, že novinář mluvil do mikrofonu a v tom případě mohl být jeho hlas skutečně zkreslený. To měl Zeman pravděpodobně na mysli.

Pitomci: ne všem a snad ani ne většině novinářů tato diagnóza sedí.

V. Kotas 1.2.2018 7:30

Re: Autor

Kolik těch novinářů, vpravém smyslu slova, kde vidíte, slyšíte ?

V. Kotas 1.2.2018 7:29

Re: Co jsme komu udělali :

Svého času jsme jim nechali " ukrást " patent JAWY.

F. Matousek 1.2.2018 7:27

Re: byt tím novinárem

odpovedel bych panu presidentovi:

pane presidente zkuste pri vasí odpovedi na mou otázku nekyvat hlavou ze strany na stranu jako by vás bolelo za krkem a dívat se do nebe, jako by jste byl námesícny....

V. Kotas 1.2.2018 7:26

S označením člověka novinářem, je nutné zacházet

velmi opatrně. Označit každého, kdo jsi vezme vestu s nápisem press, nebo žlutou šnůrkou na krku, je přímo dehonestace slova novinář. Novináři v ČR, se dají počítat na prstech rukou, navíc nejsou téměř vidět, slyšet, protože se nehodí do médií hlavního mejstýmu, zatím, bohužel. To, co je dnes vydáváno za novináře, jsou jen pisálkové, mluvící hlavy, štěkny, hyeny s kamerou, fotoaparátem, kterým jde o to, aby bylo na více, než jen na složenky.

F. Matousek 1.2.2018 7:24

byt tím novinárem

J. kabát 1.2.2018 7:21

Re: Čekání na novináře s gulema

Tak souhlas

J. Schwarz 1.2.2018 7:17

Re: Autor

Tak pitomci! Jak něžné označení pro ty zákeřné svině!

A. Bocek 1.2.2018 6:54

Co jsme komu udělali :

Za prezidenta jsme si sami zvolili "Švejka", Babiš je pomsta Slováků za rozdělení republiky, akorát nevím co jsme udělali Japoncům !

L. Němec 1.2.2018 6:40

Čekání na novináře s gulema

Furt čekám, kdy už se v řadách věčně urážených novinářů najde někdo, kdo by třeba na zde uváděnou Emanovu pitomost řekl :" Pane Zemane, když jste hluchej jak poleno, pořiďte si naslouchátka." Dostal by možná na ČT hned padáka, ale zároveň by se ihned stal novinářskou hvězdou a hráblo by po něm každý druhý privátní médium. A Emanovi by sklapla čelist. Posránci to jsou a ať se nedivěj, že jim Eman říká pitomci. Na hovado se musí hovadsky, a ne slušně.

L. Novák 1.2.2018 5:31

Zeman je starý a špatně slyší, takže požádal správně

o hlubší hlas (nižší frekvence slyší starý člověk lépe než vysoké) a hlasitěji. Takže mně to (až na toho "mutanta", kterého bych při troše dobré vůle považoval za pokus o vtip) zase tak urážlivé, s ohledem na to, co už Zeman dokázal vypustit z huby, nepřijde.

No a autorovy úvahy nad tím, co je lepší a co horší v tramvaji, je nutno říct jedno. V tramvaji rozhoduje hlavně kvalitní reprodukce, aby srozumitelnost řeči byla co nejvyšší. Což by v době digitálního záznamu zvuku zase nemusel být až takový technický problém. A je jedno, jestli to namluví muž nebo žena.

I. Procházková 1.2.2018 4:14

Re: Autor

O Drahoše nešlo, problém byl s prezidentem, který měl v pondělí jmenovat rektory, ale zůstal v Lánech a objevil se až při jmenování soudců. Bylo to ve stylu "Česko hledá prezidenta".:-))

http://jdem.cz/dtfx57

P. Dvořák 1.2.2018 2:57

Re: Autor

HA! HA! S tím Humpolcem, to je opravdu, jak říkal Werich, "originélní".

Když už jsme u toho, kam se odstěhoval Drahoš?

J. Ševčík 1.2.2018 2:55

Re: Autor

Souhlasim s clankem take pan prezident uz nebude lepsi ,ale presne jak jste to napsala horsi,protoze uz nema co stratit

I. Procházková 1.2.2018 2:14

Autor

ještě zapomněl zmínit, že prezident stačil urazit i ostatní novináře, které nazval obvyklým výrazem "pitomci".

Miloš teď už nemusí brát na nikoho ohled, takže se určitě ještě dočkáme zajímavých výrazů. Nevadí, aspoň bude nějaká psina a taky materiál na vtipy všeho druhu. Už teď se jimi internet hemží, nejlepší je ten, ve kterém chce paní Jechová vidět místo půdičky Miloše a pak taky ten, ve kterém na dotaz "kde je Miloš?" zní odpověď "Miloš se odstěhoval do Humpolce".:-)) Jinak souhlas s článkem.

J. Brunner 1.2.2018 0:33

Dejte už pokoj

Jste jako umanutí.

M. Zavala 1.2.2018 0:06

Kdyz uz jsem u tech voleb

zatim jste se neracil vyjadrit jestli stale fandite Macronovi. Mel jste z jeho zvoleni nevyslovnou radost