3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 21.4.2015 17:49

Zeman, Ištvan, Sobotka, ...

Jedna banda darebáků žijící na úkor občanů, aniž by občanům přinášeli jakýkoliv prokazatelný užitek.

J. Stejskal 19.4.2015 21:29

Na místě pana Bendy,

bych radši netlačil na pilu. Pak to vede k takovým koncům, jako dnešní vystoupení pana Fialy v OVM.

19.4.2015 15:31

:o) A ten Benda dělá vlastně co?

Pětadvacet roků pořád v lavici a kde nic, tu nic. A dodnes mu ani titul JUDr. neříká pane. Myslím, že jeho táta se obrací v hrobě.

P. Manda 19.4.2015 16:09

Re: :o) A ten Benda dělá vlastně co?

a vy děláte co ? kádrováku.

Š. Minařík 19.4.2015 18:37

Re: :o) A ten Benda dělá vlastně co?

Je snad ten článek o těch, co komentují? Nebo od těch, co komentují? Nebo snad chcete říct, že Benda je všech mozků a pracovitých poctivců král?

J. Šimek 19.4.2015 19:24

Re: :o) A ten Benda dělá vlastně co?

Diplom odevzdal, chybu v tomto směru uznal. Tak a teď bych prosil jediný problém s jeho osobou spojený, račte.

J. Mrázek 19.4.2015 14:33

Dědičný "politik" Benda

Kdy začne být slušným člověkem a uzná svou postradatelnost a nadbytečnost v politice ?

J. Boleslav 19.4.2015 14:59

Re: Dědičný "politik" Benda

Už to dvakrát udělal, nechal se dát na nevolitelné místo, a lidé ho stejně do PS poslali.

J. Kratochvíl 19.4.2015 15:41

Re: Dědičný "politik" Benda

Díky takovým "expertům a lobistům" jako jste vy !

P. Manda 19.4.2015 16:10

Re: Dědičný "politik" Benda

no a co je vám potom. volte si své Babišky zoufalče.

Š. Minařík 19.4.2015 12:15

Banda grázlů,

která si zákony dělá pro svoje zlodějny tak, aby potom mohli tvrdit "žádný trestný čin se nestal". Pár svědků si koupí, pár jiných svědků ze strachu odmítne vypovídat.

Ještě že jsou tady nebojácní a neúplatní, jako je Bradáčová nebo Ištván. I když to jde ztuha, ale občas některý z těch grázlů aspoň dostane přes prsty, když už ho (díky jeho vlastní předchozí zákonodárné iniciativě nebo naopak nečinnosti) nejde zavřít.

P. Manda 19.4.2015 12:22

Re: Banda grázlů,

V poledne pod parou ???

J. Šimek 19.4.2015 19:27

Re: Banda grázlů,

Stát se omluvil, stát odškodnil za Ištvánovo protiprávní rozhodnutí. Ovvšem pro magory, jako jste vy, je Ištván hrdina. Nejste normální a už se to nezlepší. S tím i chcípnete.

Č. Punčochář 19.4.2015 12:05

Jakkoli

pokládám ODS za kleptostranu, takové jsou na české politické scéně všechny strany u hnutí, v tomto případě souhlas. Na druhou stranu je však nutno podotknout, že všechny tyto spolky napříč politickým spektrem důsledně navrhují, uzákoňují a všestranně uvádějí do praxe takové zákony, které je činí naprosto zcela beztrestnými. A když se přece jen některý z jejich řad dostane do hledáčku policie, využijí všech možných institutů, aby vyvázli bez trestu, a jsou-li potrestáni přece, dočkávají se amnestií, střiženým na tělo jejich kauzám.

J. Kulheim 19.4.2015 15:30

Re: Jakkoli

Vlády pod vedením ČSSD nastartovaly prudký nárust rozpočtových dluhů. Vláda utratila víc než byl příjem SR. Jednalo se o strukturální deficit t.j. vláda v období nebývalé ekonomické prosperity celosvětové i naší si kupovala voliče tím, že jim rozdávala peníze, které si musela vypůjčit. Nasekali téměř 100 miliard dluhů každý rok!

Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi. SSD navrhla hlasování o nedůvěře této vládě. Paroubek, po vyslovení nedůvěry, nechtěl vládnout. Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase.

Největší zásek v bankovním sektoru vyvolala právě Zemanova vláda v IPB. Mimochodem obecně lze říci, že Grégrův způsob řešení bankovních pohledávek byl patrně nejdražší variantou. Náklady na povodně byly rovněž v čase rozloženy a fakticky dodnes se platí. A to nemluvím o zvýšení daní v roce 2003, které tyto náklady bez problémů pokrylo. Co se nezaměstnanosti týče, tak se pohybovala kolem osmi procent od roku 1999 až do 1.čtvrtletí 2006.Vzhledem k tomu, že ekonomika rostla od stejného roku a v roce 2004 akcelerovala po vstupu do EU, nemám pocit, že by vlády ČSSD tomu snižování významněji přispěly (i když částečně nepochybně ano - montovny a nárůst státní správy je také příspěvek)

J. Kulheim 19.4.2015 16:12

Re: Jakkoli

Biolíh, Kakaová aféra, Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Tajný policejní tým Mlýn, Pavel Přibyl, Lidový dům, pozemky za ministra Zgarby, Fencl , Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství, Ráth s Kralovičovou, atd.

T. Kohout 19.4.2015 3:28

hrome:

S jídlem roste chuť.

J. Peřina 18.4.2015 22:59

Nemůžu než souhlasit,

a to se nechci zastávat ani ODS,či paní Nagyové-Nečasové a jeho manžela P.Nečase.Od prvních chvil jsem psal,že je to komplot s jediným cílem,a to svržení Nečasovi vlády.Soudruhům Ištvánovi a Šlachtovi nešlo o trafiky,milióny,či zlato.To dokázal čas.Nic se totiž neprokázalo.Nešlo tady ani o zneužití státní instituce paní Nagyovou,později Nečasovou,protože ji ani nemohla zneužít,navíc neměla na to ani žádné pravomoce.Její všechna původní obvinění se scvrkla na údajné krácení daní,když nezaplatila daň za dárky,které dostala k Vánocům.V tom případě okradám stát na daních již více jak 59 let,protože jsem za žádný Vánoční dárek nezaplatil žádnou daň.Teď se píše,že stát,tedy my platiči daní,budeme třem bývalým poslancům za ODS muset zaplatit za nezákonné držení ve vazbě 1,9 miliónu korun.Nechápu proč třeba já,když jsem byl od prvních chvil proti.Proč to nezaplatí soudruzi Ištván a Šlachta?Ti to přeci spackali,tak ať to uhradí.Já musím ve firmě zaplatit škodu,když ji způsobím.

J. Boleslav 19.4.2015 8:37

Re: Nemůžu než souhlasit,

Taky si myslím, že by ty peníze měli uhradit ti 2 soudruzi.

B. Hamáček 19.4.2015 19:02

Re: Nemůžu než souhlasit,

Ze svého osobního by měl nemalým dílem přispět i Miloš Lukoilovič Popelníček, který to celé zinscenoval. Celkem jasně na čí popud a v čí prospěch.

I. Dvořák 18.4.2015 20:51

Ódéeska mimo parlament?

Milý Marku Bendo.

Ona osvobozená trojice byla osvobozena, neboť nebyly důkazy.  Pro národ jsou včichni tři haj zlové, včetně Vás. Naštěstí ódéesce již zvoní hrana a to by Vás mělo vzrušovat. Proč třeba nepíšete o Vašem  zločinu století,kdy již právoplatně odsouzený Pekárek Vám pomohl prodhlasov církevní restituce.

J. Boleslav 19.4.2015 8:33

Re: Ódéeska mimo parlament?

Nemilý Ivane Dvořáku. Oni 3 poslanci byli osvobozeni, protože se žádného trestného činu nedopustili. Zachovali se naopak velmi charakterně. Mluvte pokud možno za sebe, o tom, co si myslí národ, víte evidentně kulové. Zločin století nebyly církevní restituce, ty pouze částečně napravují zločin století, spáchaný skur.eným bolševikem na církvích.

I. Dvořák 19.4.2015 10:48

Re: Ódéeska mimo parlament?

Já to vidím trochu jinak. Poslanci byli osvobozeni, protože justiční mašinerie jim nebyla schopna nic dokázat. To ovšem zdaleka neznamená,  jsou čistí. To si snad ani Vy nemůžete myslet.  Oni byli  (a nejen oni) typickým produktem  ODS. K hlásání pravicových myšlenek  přidali trochu snahy naplnit rodinné prasátko i trochu do stranické kasičky. A ono to fungovalo.  Až konečně nastal ten sešup. A dnes je ódéeska je na cestě do politické historie. Při tom se jí podařilo znašně zdiskreditovat pravicové myšlenky. A to je škoda.  Řada jich je potřebná i pro vlády levice.

Nečasova vláda dobře věděla, že ony církevní restituce národ nepřijme. Proto onen spěch prohlasovat je i s Pekárkem a  navíc rychle uzavřít onu smlouvu s církvemi. Ta smlouva byla pojistka proti opravným prostředkům.  Byl to geniální tah. A to je jedenz hlavních důvodů, proč  ona modrá  partaj kráčí do země zapomnění.

J. Boleslav 19.4.2015 10:56

Re: Ódéeska mimo parlament?

Ano, a proto se jim MS omlouvá a dává jim finanční kompenzaci. Oni se totiž žádného trestného činu nedopustili. Můžete říct, jakého se podle Vás dopustili?

ODS příští parlamentní volby vyhraje. :-)

I. Dvořák 19.4.2015 21:22

Re: Ódéeska mimo parlament?

Jo, ódéeska vpříští volby vyhraje protož vůbec není partají zlodějů, ti tři výtečníci vůbec nekšeftovali se svým poslaneckým mandátem,   děti nosí čáp a Langer je největší sympaťák.  

Nebyla to náhodou ta krasavice Kristýna Kočí, která na Tluchoře jen tak mezi řečí práskla,jak že mají  juastici i policii zmáknutou?

Nebo nebyl náhodou Marek Šnajdr u všech zlodějin jak na obraně, tak ve zdravotnictví? 

To trio-blio toho má na triku spoustu. Naštěstí jsou stejně tak jako Vaše ódéeska na cestě do země zapomnění. A to jsou ty boží mlýny.

L. Novák 21.4.2015 17:52

Re: Ivan Dvořák

Trojice byla osvobozena, protože postup státních orgánů byl nezákonný!

Troubo.

J. Václavíková 19.4.2015 14:05

Re: Ódéeska mimo parlament?

Pane Boleslave, on se snad soud zabýval posuzováním trestnosti jejich činů? Pokud je mi známo, zabýval se pouze tím, jestli se na ně vztahuje imunita (indemnita).

J. Boleslav 19.4.2015 15:00

Re: Ódéeska mimo parlament?

A v čem měly podle Vás být jejich činy trestné?

J. Václavíková 19.4.2015 21:38

Re: Ódéeska mimo parlament?

To je jiná kapitola, mimochodem stokrát zde již obehraná. Ovšem já polemizuji s Vaším výrokem, že to soudy rozhodly.

J. Kulheim 19.4.2015 9:10

Národ jsem já, Ivan Dvořák!

"..Pro národ jsou včichni tři haj zlové, včetně Vás. .."

Pane Ivanu Dvořáku, pro vás a pro koho ještě, jsou hajzlové?