20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Peřina 18.4.2015 23:10

Re: Škoda

To je slovo chlapa,znalého věci.Jasný souhlas.

M. Kosejk 18.4.2015 11:11

--------

Co bude dál? Nic! Zdá se, že státní zástupci a soudci jsou za chyby nepostižitelní. Vymahetelnost práva v ČR je šílená. Trestní orgány si dnes sice libují v mediálně zajímavých politických kauzách, ale o právo jim nejde.

Na podzim jsem tady psal o své osobní zkušenosti s mým defraudantským šéfem realitky a o tom, jak se kolem toho nic neděje a jak se můj exšéf díky neschopnosti OČvTŘ skrývá doma na neschopence (viz odkaz:  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/214452801081009/   )

V březnu to vypadalo, že se věci pohnuly (viz odkaz:   http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/215411000140312-udalosti-v-regionech/obsah/386983-podvodny-realitni-makler    )

A dnes? Můj exšéf je schovaný v blázinci a opět se vyhýbá trestnímu řízení. Takhle v reálu funguje spravedlnost v ČR.

P. Čech 18.4.2015 14:02

Re: --------

Ono těch nepostižitelných nadobčanů je u nás mnohem, mnohem více. Jsou to všichni poslanci a všichni senátoři, všichni soudci a státní zástupci, všichni novináři atd. Tedy všichni, kteří mají co do činění s nějakou parlamentní politickou stranou či hnutím.

M. Kosejk 18.4.2015 16:23

Re: --------

To jsou zase plky... :))

F. Vokurka 19.4.2015 10:12

Re: --------

ze vy jste zamindrakovany maly clovicek, co pri pohledu na nekoho uspesnejsiho puka zavisti a zlobou?

tak si to uzijte.

J. Kratochvíl 18.4.2015 10:08

Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Jako právník byste měl vědět, to že skutek nebyl odsouzen, neznamená, že se nestal. A to je náš případ. To, že nebyli odsouzeni tři "trafikanti" neznamená, že nebyli podplaceni a zapleteni do korupce. V civilizované společnosti by odstoupili z politiky okamžitě a zodpovědná je i celá jejich strana. Ptám se vás kdy se tito "trafikanti" omluví voličům a i kdy se omluví celá strana ODS včetně vás za ztráty, které způsobila tomuto státu a občanům. !! Pan Gross se již omluvil, teď je řada na vás.

J. Kulheim 18.4.2015 10:40

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

"...omluví celá strana ODS včetně vás za ztráty, které způsobila tomuto státu a občanům. "

Pane Kratochvíle, mohl byste blíže specifikovat za jaké ztráty by se měla ODS omlouvat? Kterým občanům způsobila škody? Jsem také občanem tohoto státu a nemám pocit, že by to byla zrovna ODS, která by se měla omlouvat.

Kdo nic nedělá, nic nepokazí. Omylný je každý a postupem času přijde na to, že mnohé problémy by bylo možné řešit jinak. Většina problémů nemá jedno řešení a každé řešení má svoje pro a proti. To platí nejenom pro řešení ve státní sféře, ale také pro řešení problémů např. v rodině.

J. Kratochvíl 19.4.2015 8:16

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Měla by se omluvit za celou tzv. ekonomickou transformaci, za vytunelování investičních fondů během kuponové privatizace. Kdy v zákoně o kuponové privatizaci byl záhadně vypuštěn paragraf, který určoval, že správci fondů nejsou zároveň vlastníky těchto fondů, ale pouze správci. Byla otázka, jestli to bylo nezkušeností nebo úmyslně, po amnestii V.Klause je jasné, že to byl úmysl. Tato privatizace rozvrátila celou ekonomiku a důsledek toho je následek, že naše příjmy jsou stále po 25 letech na úrovni 40% našich sousedů Rakouska a Německa. Minimálně za to by se měla ODS omluvit včetně pana Bendy.

J. Boleslav 19.4.2015 8:47

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Naše příjmy jsou na 40% německých, protože u nich nevládl 42 let zkur.ený bolševik.

J. Kratochvíl 19.4.2015 10:06

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Naše příjmy jsou 40% německých, protože zde vládla zkur.ná ODS a ani ne 40 let.!!!!!

J. Boleslav 19.4.2015 11:03

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Komu chcete takové pitomosti namlouvat?

J. Kulheim 19.4.2015 9:30

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Pokud by komunisté v padesátých letech nesebrali lidem majetek, nemusela žádná privatizace proběhnout. Nejprve bychom si měli vyjasnit, jestli transformace ekonomiky proběhnout měla nebo neměla.

Hospodářství bylo v 100% vlastnictvím státu. Taková transformace neměla ve světě precedens. Proběhla nejúspěšněji za všech východoevropských zemí. Kuponová privatizace byla jedinou metodou ve které nebyla korupce a přinesla občanům nějaké peníze.

Privatizace Investiční a Poštovní banky by mohla vstoupit do učebnic jako odstrašující příklad toho, jak se nemá privatizovat banka. Stát totiž svou liknavostí při navyšování základního jmění v polovině 90. let přišel o většinový podíl v bance, kterou ovládli přes několik spřízněných firem manažeři IPB.

J. Kratochvíl 19.4.2015 10:02

Kdy se omluví Klaus a ODS?

To, že někdo udělal před padesáti lety lumpárnu není důvod, aby se provedla stejná lumpárna za padesát let znova. Tím se ODS stala stejnou stranou jako KSČ. Dle vaší logiky budeme zase za padesát let opět znárodňovat a bude to v pořádku? Je mýtus, že zde kuponová privatizace byla jedinou alternativou v řešení této transformace, navíc Klausovi a ODS nešlo o poctivou transformaci, další mýtus je, že byla nejlepší ze všech. Tak bychom mohli pokračovat. Pan Gross a KSČM se již omluvili, kdy se omluví Klaus a ODS?

J. Kulheim 19.4.2015 10:59

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Pane Kratochvíle, v žádné postkomunistické zemi neproběhla transformace komunistické ekonomiky úspěšněji. V NDR byly náklady cca 20 krát vyšší a rozkradlo se mnohem víc. Pokud jste byl v těch letech, když transformace probíhala dospělý, mohl jste se dát do politiky a prosadit svoje názory. Takových kritiků jako vy, kteří nic nedělali, je mnoho. Takoví lidé nejsou k ničemu. To, že kuponová privatizace byla bez korupce a lidem něco přinesla, je fakt.

Co vám kdo ukradl? Asi komunistické ideály. Co to je poctivá transformace? Jak by měla probíhat? To nevíte ani vy, ani lidé podobného myšlení jako vy. Pouze kydáte nesmysly. To, že mnohé jednotlivosti mohly být provedeny jinak, nikdo nezpochybňuje. Co jste vy osobně udělal proto, aby se něco v tomto státě zlepšilo?

Takovou lumpárnu, jako jsou solární elektrárny, neudělal nikdy. Vytáhne to lidem s kapes víc jak 1 000 miliard Kč v průběhu 15-ti let. Co jsou proti tomu náklady na transformaci komunistického hospodářství, které bylo zastaralé, konkurence neschopné a vnitřnímu dluhu, který je nevyčíslitelný.

Omluva KSČ i pana Grosse je k ničemu. KSČ pokazilo život mým rodičům a pan Gross se napakoval, stejně tak mnozí jeho spolustraníci. Jenom bych připomenul pár kauz. Biolíh, Kakaová aféra, Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Tajný policejní tým Mlýn, Pavel Přibyl, Lidový dům, pozemky za ministra Zgarby, Fencl , Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství, Ráth s Kralovičovou, atd.

J. Boleslav 19.4.2015 11:05

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Všichni ti grázlové byli zřejmě členy ODS.

J. Kratochvíl 19.4.2015 15:30

Kdy se omluví Klaus a ODS?

Pane, jestli můžete pokládat tak debilní otázky, jako je: "Co to je poctivá transformace? Jak by měla probíhat?" a podobně tak je vidět, že nejen nemáte triviální myšlení o hospodaření a chtěl bych vidět, jak to vypadá u vás doma, ale vy nejste ani schopen si o tom alespoň něco přečíst nebo zjistit, než tady stále omílat ODS propagandu.

Tak předně, nevím kolik stála transformace v NDR a kolik se tam "nakradlo", ale pochybuji, že to co tvrdíte vy je pravda a tvrdí to ODS a její sympatizující, jako jste vy. Ale i kdyby to byla pravda, přesto na rozdíl od nás v bývalém NDR mají vybudovanou strukturu silnic,dálnic,železnic s moderními vlaky, moderně vybavené obce a s přebudovanou veškerou infrastrukturou země a navíc životní úroveň obyvatel, i když není ještě na úrovni západních zemí Německa tak se velmi rychle přibližuje.

Na rozdíl od nás kde není vybudována žádná dálniční síť, silnice jsou v děsivém stavu o vybudovaných železničních koridorech si můžeme nechat jenom zdát,včetně VRT a mimo pár vyjimek se stále jezdí ve vlacích min. 30 let starých ještě z minulého režimu. Životní úroveň obyvatel je na 40% západních zemí, zato máme státní dluh 2 biliony a schodek 100 miliardy každý rok. Toto netvrdí bolševici, ale solidní ekonomové a také uvádějí příčiny "Špatně provedená ekonomická transformace,která umožňuje stále korupci a rozkrádání politických stran a pod., atd." Posledně jsme se začali přibližovat se životní úrovní v letech vládnutí ČSSD, ale za vlád Topolánka a Nečase se tento vývoj opět zastavil a obrátil a Singer tomu nasadil korunu oslabením koruny.

Toto všechno nechcete vidět a ani slyšet nějak se vám to nehodí do vaší propagandy.

Tak se znovu ptám : "Kdy se omluví Klaus včetně Bendy a celá ODS !!!!!" zato co nám způsobili.

J. Kulheim 19.4.2015 15:50

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Není za co se omlouvat.

Nemáte žádné solidní argumenty. To co píšete jsou nesmysly z dílny socialistických zlodějů. Socialisté berou občanům na sociálním a zdravotním pojištění a dani z příjmů cca 45% jejich příjmů a pokud se k tomu připočítají další daně a poplatky, tak to činí přes 80% výdělků. Tyto peníze dostávají naši vybraní bohatší spoluobčané ve formě dotací, grantů a p. Chudobní jsou čím dál chudobnější a závislejší na benevolenci státních úředníků. Pokud by jim peníze nesebrali, tak by se občané nedostávali do existenčních problémů. Vy jste jedním z těch, kteří schvalují takové okrádání. Možná jste jedním z těch, kteří z takové loupežnické politiky žijí.

Co jste vy sám vybudoval? Čím jste přispěl k tomu, aby lidé byli bohatší a spokojenější? Přerozdělováním peněz bohatnou jenom zloději a šmejdi, kteří v tom umí chodit. Možná jste jedním z nich a pouze obhajujete svoje zájmy.

J. Kratochvíl 19.4.2015 18:57

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Já, že nemám žádné solidní argumenty? Žvaníte neustále nesmysly a sprosté nadávání do socialistů z dílny propagandy ODS a o ekonomice a řízení státu nemáte ani tušení.

Když jste tady tak krásně vzpomněl na bývalou NDR, možná že by stálo zato, aby jste zvedl svůj zadek od počítače a jel se tam alespoň podívat na výsledky, ale opravdu úspěšné ekonomické transformace. I když ve vašem případě by to bylo asi zbytečné. Jak praví přísloví: "Komu není z hůry dáno, ani v bývalé NDR nekoupí.!"

J. Kratochvíl 19.4.2015 19:04

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Pane Kulheim, ještě něco na závěr, jestli budete ještě reagovat na mé příspěvky zkuste také vymyslet něco svou hlavou, propaganda a nesmysly opsané od ODS mně, ale opravdu nezajímají ani nikoho dalšího.

J. Boleslav 19.4.2015 11:02

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

A za co by se měli omlouvat? Zdejší transformace, jak politická, tak ekonomická, byla nejzdařilejší ze všech srovnatelných států.

J. Kratochvíl 19.4.2015 15:39

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Stokrát opakovaná lež se pravdou nestane !!!!

Z. Frys 19.4.2015 11:07

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Klaus a ODS se nemají za co omlouvat. Ekonomickou transformaci zvládl

Klaus velmi dobře, samozřejmě ne zcela ideálně. Do kupónové privatizace

šlo marginální množství státního majetku (cca 20%) a proběhla naprosto

standardním způsobem. Bordel, který tady udělali komouši za víc jak 40

let se bude uklízet minimálně 40 let, ale spíš 80 let. Ale v jednom máte pravdu, že Klaus by se opravdu omluvit měl, a to za to, že pomohl dostat na Hrad to ožralé prase.

J. Boleslav 19.4.2015 11:08

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

:-)))

J. Kratochvíl 19.4.2015 15:35

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Myslíte si, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou? Nestane na to už přišli před vámi!

J. Kratochvíl 19.4.2015 19:12

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Pane Frysi, tady se nebude uklízet 80, ale 100 let nebo možná i 200 let, ale po vás a vám podobným, ale na úklid ve vašich hlavách to stačit stejně nebude, buďte klidný.

K. Janyška 18.4.2015 9:47

Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Dlouhodobě, přesto, že jsem z ODS po téměř čtvrtstoletí vystoupil. V žádném případě se nejsem ochoten a schopen  smířit s tím, že z ní Fiala dělá jakousi  TOP 014, se smířlivým postojem k EU a euru, které považuji za socialistický zločin na Evropanech... Dzp.

Š. Hašek 18.4.2015 9:48

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Asi tak.

P. Čech 18.4.2015 14:10

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Ó, poprvé s Vámi, pane Janyško, musím souhlasit. Ona ta TOP 014 bude při příštích volbách pro 95% voličů nevolitelná. Stejně tak, pokud půjde TOP 09 do voleb samostatně, bez Starostů a nezávislých, jak to tito deklarovali včera. Když toto, konečně nastane, otevře se prostor pro účast ve sněmovně pro SSO, Piráty, a mnohem větší prostor pro ANO a Úsvit. Vyžírkové (Kalousek, Benda a mnozí další) budou muset jít pracovat. Už se na to těším.

J. Šimek 18.4.2015 20:12

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Jo, Úsvit tutově vyhra, experte :o):o):o)

P. Čech 19.4.2015 9:29

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Nikde jsem nenapsal, že Úsvit vyhraje. Pouze mám za to, že se dostane do sněmovny. Šanci má totiž asi tak stejnou jako ODS, TOP 09 a Starostové, pokud budou kandidovat samostatně.