18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 19.4.2015 9:51

Re: Národ jsem já, Ivan Dvořák!

pro mne také!

F. Vokurka 19.4.2015 10:06

Re: Národ jsem já, Ivan Dvořák!

ok takze 2 soudruzi jsou narod?

J. Kratochvíl 19.4.2015 18:59

Re: Národ jsem já, Ivan Dvořák!

Můžete mi vysvětlit, hňupe, proč bychom měli být soudruzi?

F. Vokurka 20.4.2015 1:08

Re: Národ jsem já, Ivan Dvořák!

protoze se jako soudruzi vyjadrujete.

P. Manda 19.4.2015 12:25

Re: Ódéeska mimo parlament?

hajzl se mi jevíte vy. A nejen mně, celému národu.

I. Dvořák 19.4.2015 23:18

Re: Ódéeska mimo parlament?

Pozoruhodná argumentace. Nicméně ódéeska již kráčí do země zapomnění. S tím nic nenaděláte. Můžete fakt jen spílat. A to je všechno a je to dobře.

Nicméně spousta ódesáků si jistě stačila po kocourkovsku pár drobných odklonit,takž až tak špatně Vám nebude.

B. Hamáček 19.4.2015 19:12

Re: Ódéeska mimo parlament?

Soudruhu Dvořáku, církevní restituce ( ono se to jmenuje trochu jinak, ale všichni víme , o co jde), měli být již nejméně před 20 ceti léty. Nejedná se o žádnou loupež ve smyslu , jak ji prezentují bolševici a levičácká chátra a nejnižší spodina společnosti. Ale loupež provedená bolševiky . Co byste říkal, kdyby vás někdo okradl, policie ho chytila a na libovůli zloděje by bylo , jestli vám něco z ukradeného vrátí. Samozřejmě by nevrátil nic a ještě by vás obvinil, že ho okrádáte. To byste vzteky puknul. Ani bych se vám nedivil. A jestli se zastáváte bolševické bandy , tak patříte s nimi na lavici obžalovaných , pro nadržování zlodějům !

I. Dvořák 20.4.2015 11:13

Re: Ódéeska mimo parlament?

Milý Hamáčku.

V hitorii Česka jsou situace, kdy státní moc s církevní mocí buď soupeřila, nebo církev podporovala.  To podle situace. V každém případě církev ony majetky nenahospodařila pílí kněží, či vyšších církevních prelátů. Církev po celá staletí v rámci boje za posílení své moci,  organizovala různé protikacířské akce, kdy majetek odsouzeného propadl církvi.  Stejně tak desátky, které poddaní církvi odváděli, z nichž 1/2 náleží církvi. Dále  nakoupené odpustky, které již Jan hus pranýřoval.  I ty jsou daleko od spravedlnosti, kterou  mimo jiné svatá církev hlásá.  Narovnání, pokud by mělo být spravedlivé, by mělo jít až do těchto případů. Jenže ono to není technicky možné. A proto se zrodil kompromis, že církev ony majetky nevlastníla, jen je spravovala. Bez souhlasu světské moci je nesměla prodat. 

Tak bylo dosaženo alespoň jakési spravedlnosti.

A ona topáckoódesácká sqadra církevními  restitucemi  toto vztahy změní tak,.že vlastníkem těchto majetků se stává církev. 

Pokud Vám toto připadá spravedlivé, klidně mne můžete nazývat soudruhem, jímž jsem nebyl,ba ani nebudu. Jen o spravedlnosti mám trochu jiné představy. .

F. Navrátil 20.4.2015 14:45

Re: Ódéeska mimo parlament?

Pane Dvořáku, škoda že již zemřel pan Urválek, ten by vám jistě vyhovoval. Pro vás a vám podobným by žádné zákony vůbec nemusily být. Církevní restituce jsou pouze z části vrácením ukradeného majetku. Jinak vás mohu ujistit, že národ nejste ani vy a vám podobná lůza. Já asi na rozdíl od vás levicové názory a myšlení nepropaguji, ale pokud by měl být Sobotka se svoji vládou svržen podobným stylem jako Nečasova vláda, tak bych s tím také nesouhlasil. Ale to je asi ta hlavní nevýhoda skutečných demokratů proti těm, kteří uvažují pseudobolševickým myšlením.

B. Rudolf 18.4.2015 19:51

Jednostranný ideologický pohled pana Bendy

Souhlasím s Vámi v tom, že metody práce pana Ištvána a dalších bude

vhodné prošetřit - nejvíc mne nadzvedla nesmyslně dlouhá vazba trojice

"rebelů".

Ale: Premiérova milenka nařídila vojenské tajné službě sledování premiérovy manželky. A tajná služba sklapla a poslechla. To bylo na pád vlády! Rozhodnutí nejvyššího soudu o nevině trojice "rebelů" bylo ve sporu se zdravým rozumem a dokazuje neutěšený stav naší justice.

Tím, co odsoudilo ODS a TOP 09 k bezvýznamnosti, byla nesmyslná tvrdost k sociálně slabým na straně jedné a prokorupční chování na straně druhé: odsouhlasení Klausovy abolice, zostouzení pana Michálka, nezájem o peníze z Mostecké uhelné, odvolání Jiřího Pospíšila (pravděpodobně za podporu Pavla Zemana), nezákonné odvolání pana Lessyho, korupční jednání na ministerstvu sociálních věcí spojené s jeho nefunkčností, atd.

J. Šimek 18.4.2015 20:00

Re: Jednostranný ideologický pohled pana Bendy

"milenka nařídila ... tajná služba sklapla a poslechla". Koukám, že vy žádný soud nepotřebujete. Tak to jsme to teda s váma vyhráli.

J. Kratochvíl 19.4.2015 8:19

Re: Jednostranný ideologický pohled pana Bendy

Každý právník ví to,že to soud ještě neodsoudil neznamená, že čin se nestal.

B. Rudolf 21.4.2015 17:19

Re: Jednostranný ideologický pohled pana Bendy

Ještě, že Vás máme. Už vidím ty titulky v novinách:

"Obvodní soud pro Prahu 1 nařídil vládě, aby podala demisi. Vláda se proti rozhodnutí soudu odvolala."

J. Chaloupka 18.4.2015 18:59

IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Všude ve světě kde by se prokázalo že vláda padla na základě vykonstruovaných a nezákonných kroků justice a orgánů ministerstva vnitra by takové jednání dostalo název POKUS O PUČ . u nás oba hlavní otcové celé akce pánové IŠTVÁN A ŠLACHTA I NADÁLE ZASTÁVAJÍ SVÉ FUNKCE URČITĚ. NEJSEM SÁM KDO SE PTÁ JAK JE TO MOŽNÉ . KLÁST SI V TÉTO SITUACI OTÁZKU ZDA JSME PRÁVNIÍM STÁTEM POKLÁDÁM ZA ZCELA NADBYTEČNÉ.

I. Dvořák 19.4.2015 11:00

Re: IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Že Vám ten Ištván leží v žaludku. On ódéesce zrušil penězovod. A to se nezapomíná. Pro mne je to frajer,že se dokázal postavit  ódesáckotopácké mašinerii. Jen víc takových Ištvánů.

Nebýt jeho nikdy bychom se nedozvěděli, kdo nám vlastně premiéroval.  A jak. Nebyla to z vůle lidu zastupitelská demokracie.  Byl to vlastně sexuální apetýt pana Nečase, okořeněn touhou po moci a po kabelkách paní Nagyové. 

A tak milý pane Chaloupko nechám na Vás,zda pokračování vlády,tehdy paní Nagyové, neslo známky právního státu, když se jímtak silně zaklínáte.

J. Boleslav 19.4.2015 11:07

Re: IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Šílený Ištván leží v žaludku všem normálním slušným lidem. Obdivují ho pouze exoti jako Ovar a Vy.

I. Dvořák 19.4.2015 23:24

Re: IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Tu množinu,komu Ištván leží v žaludku musíte krapet zmenšit. Je to jen ódéeska, respektive její torzo. I Kalousek do ní patří. A to je tak všechno. Naštěstí je Vás málo a počet se dramaticky snižuje.

Vaši frustraci z Ištvána lze pochopit. Kdo by jásal nad tím,že je odstřižen od penězovodů?

J. Dvorská 18.4.2015 15:55

absolutní souhlas

Absolutně souhlasím s panem Bendou. Vše bylo samozřejmě zinscenováno  STBáky, levicí a Zemanem včele. Vždy se ptejme " Komu ku prospěchu" ?! Prostě pravice byla odstraněna levicí pomocí lží a překrucování. To je teda radost žít v tomto státě. A ta sebranka se Šlachtou a Ištvánem a spol., ta by se měla urychleně pakovat do propadliště dějin!

P. Čech 18.4.2015 18:12

Re: absolutní souhlas

Pravice nebyla odstraněna žádnou levicí. Ona totiž u nás po roce 1948 žádná pravicová strana nebyla u moci a dodnes ani v parlamentu neexistuje. ODS, ani TOP 09 žádnými pravicovými stranami nejsou. Vláda byla odstraněna jediným možným ústavním způsobem , ikdyž také ne čistě. Premiér Nečas totiž podal prezidentovi demisi pouze za svou osobu, což i v televizi zdůraznil. Nepodal demisi vlády jako celku.Stačí si přečíst čl. 73, odst.1 ústavy.. Členové vlády prostřednictvím předsedy vlády demisi nepodali. Takovéhoto zásadního nedodržování ústavy prochází našim politickým stranám mnoho a dnes a denně. Zde je nutno se opět ptát proč. Odpověď je zase jen jedna.  Protože celý systém, tak, jak je nastaven, nefunguje a proto, že garant ústavnosti v České republice - Ústavní soud neplní svou funkci. Místo toho aby konal, dělá mrtvého brouka, k čemuž mu opět nahrává špatný zákon o ústavním soudu.. S tím propadlištěm dějin to bude brzy také asi jinak. Míří tam totiž ODS a v případě, že Strostové a nezávislí budou kandidovat samostatně, což včera prohlásili, spadne do tohoto propadliště i TOP 09 i se Starosty. Potom se snad konečně do sněmovny dostane pravicová strana - SSO a svou pozici posílí obě občanská hnutí - ANO a Úsvit. Pokud by se poté podařilo zavést většinový dvoukolový volební systém obecně, vypadne ze sněmovny a ze zastupitelstev krajů, měst a obcí KSČM. Ta se tam drží jen proto, že jí k tomu dopomáhá volební systém podle zásad poměrného zastoupení. A o to snad většině občanů ( 90%) jde. Nebo ne?

J. Šimek 18.4.2015 20:03

Re: absolutní souhlas

Tak už  mám jasno. Vaše sázka na SSO a ÚSVIT definitivně vysvětlila, co máte v kebuli z hlediska vašich grafomanských chytristik.

P. Čech 19.4.2015 9:21

Re: absolutní souhlas

Je vidět, že nechápete vůbec nic. Nesázím na SSO a Úsvit ani zlámanou grešli, pouze konstatuji, jak to může dopadnout, až bude TOP 09 kandidovat samostatně.

J. Boleslav 19.4.2015 8:36

Re: absolutní souhlas

Už jste se svými variacemi na jedno téma poněkud únavný.

P. Čech 19.4.2015 9:24

Re: absolutní souhlas

Protože toto téma je stále na stole v mnoha obměnách.. Zajímavé ovšem je, že jsem zde od Vás nikdy neslyšel a nečetl konkrétní argumenty v čem a proč se mýlím.

J. Boleslav 19.4.2015 9:33

Re: absolutní souhlas

Mýlíte se hlavně v tom, že považujete za největší zlo v politice politické strany. A ono je to přesně naopak, bez politických stran žádná normální politika nemůže fungovat.

T. Kohout 19.4.2015 3:35

Re: absolutní souhlas

zapoměl jste na Putina.

J. Boleslav 19.4.2015 8:35

Re: absolutní souhlas

Přesně tak, naprostý souhlas.

P. Schuster 19.4.2015 10:04

Re: absolutní souhlas

Mám stejný názor, svržení vlády pučem v demokratickém parlamentním systému nemá končit do ztracena. Pokud si dobře pamatuji, tak prezident Zeman, když nastoupil do úřadu řekl jasně, že půjde po krku Nečasové vládě a bude usilovat o její svržení. S tou 101 většinou v parlamentu taky hrál podivné hry.

J. Boleslav 19.4.2015 10:58

Re: absolutní souhlas

Ovar je nesporně pěkné hov.do, ale v tomto puči podle mě pracky neměl. To ještě objímal stromy na Vysočině. Škoda, že u toho nezůstalo.

F. Doušek 18.4.2015 15:26

Pene Bendo, i vy jste mi nesympatický,

to však nevylučuje, že s vámi tentokrát plně souhlasím.

J. Kyselková 18.4.2015 14:42

Pane Bendo -

proti báchorkám, které media upravila do bulvárního lynče těžko zvítězit.

Tři poslanci se vzdali svého madátu, protože nemohli z důvodu svědomí hlasovat pro zákon, který byl nešťastně spojen s důvěrou vládě. Sám píšete, jak těžké jednání a přesvědčování ve Sněmovně tehdy bylo. Oni tři se vzdali poslaneckého mandátu, aby nepadla vláda.. Dosud se takového významného postu nikdo nevzdal. Bylo to čestné, vyjímečné a mnoho lidí to nikdy nepochopí.

Dva z  nich dostali nabídku práce -  vzhledem k odborným předpokladům - ve státních podnicích. Každopádně se vzdali lukrativních poslaneckých mandátů. O jaké "trafiky" se jedná ? O jaké "vývary" jde ? O ředitele aierolinek jako Tvrdík ? Nešli zametat ulice, ale profesně dolů.

Šlo o pokus mediální lidské popravy, to galérka vítá, fakta nikoliv.