17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 19.4.2015 9:35

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Úsviťáci už dosvítili, to jste ještě nepochopil?

Z. Frys 19.4.2015 11:35

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

pomotat dohromady libertariány z SSO, levicové Piráty, fašizující ANO a

populisty ze Soumraku vyžaduje opravdu velkou dávku motalismu...

Č. Punčochář 19.4.2015 12:45

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Hezky a hlavně správně řečeno, díky.

F. Vokurka 19.4.2015 10:13

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

ods jakztakz byla volitelna do roku 97-98.

J. Boleslav 19.4.2015 15:03

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Možná pro Vás.

F. Vokurka 20.4.2015 1:07

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

nejen pro me, ale pro kazdeho kdo mel potrebu neco vytvorit, budovat, realizovat se a ne stat jen s natazenou rukou.

P. Čech 18.4.2015 9:36

Žádný převrat, pane Bendo!

Pouze logický důsledek jedné příčiny, která je stále stejná. Příčiny, ketrou je stále jasnější skutečnost, že vládnoucí politické strany ovládají zcela moc zákonodárnou. S přispěním všech zákonodárců, i pana JUDr Bendy. Rozsáhlá korupce, která tehdy byla napadena je zase pouze důsledkem této politiky. Bohužel naše zákony, které chrání především zločince proti ostatním občanům opět ochránily zmiňované tři poslance od trestního stíhání. Ono totiž nebylo nic soudem prokázáno. Ono totiž podle rozhodnutí soudu (nikoliv rozhodnutím soudu) , pokud tito tři přebírali úplatky na půdě poslanecké sněmovny se krupce nedopustili, protože byli chráněni poslaneckou imunitou. Z toho logicky vyplývá, že korupce na půdě poslanecké sněmovny je povolena a "lid" do toho v rozporu s čl. 2, odst.1 nemá co mluvit. Moc soudní, která by v této věci měla jednoznačně rozhodnout je někým nucena mlčet (nikoliv oním lidem, ale politickými stranami, které momentálně sedí ve sněmovně). Pokud tito tři stíhaní zloději  následně po státu požadují odškodnění, je jim toto soudem přiznáno. Kocourkov jako vyšitý.  To není právní stát, to je jasná parodie na právní stát.

J. Boleslav 18.4.2015 9:50

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Naopak, parodií na právní stát bylo jejich nesmyslné zavazbení.

P. Čech 18.4.2015 13:41

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

O uvalení vazby v právním státě rozhoduje soud. Ten je do vazby poslal. Proč, to je věcí soudu a nikoho jiného. Až potud bylo vše v pořádku. Co v pořádku nebylo, to bylo rozhodnutí soudu, který vůbec nezkoumal podstatu věci (korupci), ale rozhodl, že pokud se poslanci na půdě PS dopustí čehokoliv, jsou beztrestní.

J. Boleslav 18.4.2015 15:33

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Máte pravdu. Na blbé či navedené soudce jsem poněkud zapomněl.

J. Kulheim 18.4.2015 10:51

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

"..Pokud tito tři stíhaní zloději ..."

Co komu ukradli tito pánová, že si dovolujete nazvat je zloději?

P. Čech 18.4.2015 13:45

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Nemůžu si pomoci, pane Kulheime, ale za výnosné "trafiky" a v nich tito pánové měli příjem a to příjem neoprávněný. Má-li kdokoliv z nějaké činnosti neoprávněný příjem, je podle mne zloděj.

P. Vaníček 18.4.2015 14:06

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

P.Čechu,to by museli zavřít všechny současné zastupitele od PS,přes kraje,vedení měst a všech obcí atd. Vždy se koalice dohadují stylem něco za něco. A tak to funguje po staletí po celém světě. Tak tu neblbněte.................

P. Čech 18.4.2015 14:19

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Že to tak nikoliv po staletí ale století funguje ve většině států světa, vím. Jsem však bytostně přesvědčen o tom, že to za prvé nefunguje a za druhé že je to špatně.. O co vlastně jde při dohadování koalic stylem něco za něco jak říkáte? O politickou korupci. Korupci mnohem horší a nebezpečnější než tu, při níž někdo někomu dá třeba 100 tisíc Kč. Tato politická korupce, protože ji žádný zákon nezakazuje je jen podhoubím pro všechny následně vznikající problémy v řízení státu. Souvisí to s tím, že tvrdím, že koalice jsou u nás (jak je tomu jinde ve světě nevím)nelegální, protože nevznikají na základě jakéhokoliv právního předpisu (viz slovník cizích slov). Navíc jsou i nelegitimní, protože je, ani jejich programy nevolil ani jeden volič.

J. Boleslav 18.4.2015 15:31

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Tak funguje politika.

P. Čech 18.4.2015 17:42

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

To máte sice pravdu, ovšem nefunguje tato politika takto tam, kde volební systém nevyžaduje tvorbu koalic. Tedy např. v USA, Švýcarsku a pod.

J. Šimek 18.4.2015 20:14

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Tak co to řeší Obama v senátu, vy chytráku.

J. Boleslav 19.4.2015 8:49

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Pan Čech je trochu pomýlený, jak říkali naši soudruzi po r. 68. :-)

J. Kulheim 18.4.2015 15:21

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Dáváte do jednoho pytle dvě věci odstoupení poslanců a tzv. trafiky. Už to tady bylo x krát rozebíráno, ale pro vás to ještě zopakuji.

Poslanci se zachovali korektně. Nechtěli hlasovat pro zákon, který byl důležitý pro zachování vlády, tak odstoupili. Nikdo je nenechal "vyměknout" v kriminále ani je nevodil do parlamentu v medvědovi.

J. Kyselková Datum: 18.4.2015 14:42 Dva z nich dostali nabídku práce - vzhledem k odborným předpokladům - ve státních podnicích. Každopádně se vzdali lukrativních poslaneckých mandátů. O jaké "trafiky" se jedná ? O jaké "vývary" jde ? O ředitele aierolinek jako Tvrdík ? Nešli zametat ulice, ale profesně dolů.

Když jste zatížený na trafiky, tak proč se také nezajímáte o jiné "trafikanty"?

Ono v politice je vždycky něco za něco. Politika je řešení věcí veřejných. A v životě jednotlivce i společnosti není nikdy něco za nic. Pokud víte o něčem za nic, tak dejte vědět.

P. Čech 18.4.2015 19:16

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Ano, politika by měla být řešením věcí veřejných. Ovšem čistým řešením, které nutnost tvorby koalic neumožňuje. Právě tady nastupuje systém "něco za něco". To už ovšem není čistá politika, ale politická korupce. Korupce mnohem horší než ta ekonomická. S ekonomickou korupcí bývá ve většině případů spojena. O jakých odborných předpokladech u zmiňovaných poslanců zde hovoříte? Je snad politická funkce poslance odborným předpokladem k vykonávání funkcí ve státních podnicích ? Pokud ano, potom už se nedivím, proč by mnoho státních podniků bez finančních dotací státu zkrachovalo. Zmínil jste pana Tvrdíka? Ano to, že byl jmenován ředitelem ČSA právě on, bylo typickým příkladem politické korupce. Vysoká vojenská škola totiž není odborným předpokladem pro funkci ředitele ČSA. A naprosto stejné je to i u tří jmenovaných. O věci měl rozhodnout soud a ten tak neučinil. Bylo to zásadní selhání soudu.

J. Šimek 18.4.2015 20:16

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Monarchie je bez koalic, proč preferujet SSO, ÚSvit a Piráty, když to záchrání někdo úplně jinej? :o)

Š. Hašek 18.4.2015 9:34

Napsal pan Benda nějaké nesmysly?

Nenapsal.

Mnozí diskutující si stále pletou svůj osobní názor na pisatele s faktickým stavem věci, který dotyčný popsal. Nemá to cenu.

B. Holubec 18.4.2015 8:30

Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Tenhle člověk nemá právo, po 20 letech rozkrádání státu za bílého dne kleptostranou ODS, zpravidla beztrestného, se k tomu vůbec vyjadřovat. Co je ale podstatné, přestože vzděláním právník, volá k odpovědnosti za vazbu 3 trafikantů pouze Šlachtu a Ištvána - a co soudce, bez jehož konečného posvěcení by nebylo možné pány exposlance do vazby vzít??? Nedostatek vzdělání?

M. Koutný 18.4.2015 8:34

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Bože, to už i sem pronikli frustráti z Hovnovinek?? :-((((

P. Lenc 18.4.2015 8:40

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

On ten pan Holubec patří k té sortě "také okradených", kteří kdyby nebylo ODS, tak by si ji museli vymyslet.Není náhodou, že jsou většinou voliči komunistů, socanů nebo koblihářů.

P. Čech 18.4.2015 9:48

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Nejsem voličem KSČM, ČSSD, ani ANO. Celou situaci však opravdu vyvolala ODS, která v zásadním rozporu s čl.26 ústavy nutila ony tři jmenované nějak hlasovat. Pokud by tomu tak nebylo, celá kauza by ani nemohla vzniknout. Tady je příčina celé této věci. Nedodržování ústavy politickými stranami a nyní i hnutími. Co dělá garant ústavnosti v České republice - Ústavní soud? Mlčí. Proč mlčí? Protože je ve vleku politických stran ve sněmovně i v senátu. Přesně takto se v praxi ukazuje, že "lid" není  zdrojem veškeré moci ve státě, jak praví č.2, odst.1 ústavy. Zdrojem veškeré moci ve státě jsou politické strany, protože si tuto svou moc "volně vysoutěžily" podle čl. 5 ústavy. No, není toto Kocourkov????

J. Boleslav 18.4.2015 10:00

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

ODS (a celá tehdejší koalice) potřebovala prosadit jeden za stěžejních zákonů. Způsob, jakým toho bylo docíleno, byl naopak velmi chvályhodný. Jak byste si představoval parlamentní demokracii bez stran?

P. Čech 18.4.2015 14:41

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Možná byl pro někoho tento způsob chvályhodný, to připouštím. Každopádně však byl protiústavní (přečtěte si čl. 26 ústavy).. Parlamentní demokracii si nepředstavuji bez stran, ale bez moci těchto stran. V parlamentu mají zasedat skuteční, přímo zvolení zástupci občanů a nikoliv politické strany, které zástupci občanů nejsou a ani být nemohou. Jak funguje skutečná, zastupitelská parlamentní demokracie ve jménu a ku prospěchu občanů státu můžete vidět např. ve Švýcarsku.

J. Boleslav 18.4.2015 15:35

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

K čemu potom ty strany budou? Politické strany jsou všude v civilizovaném světě pilíři politického systému.

P. Čech 18.4.2015 19:33

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Pilíři politického systému být mohou, ale nesmí mít ve svých rukou moc, nesmí zcela ovládat moc zákonodárnou, výkonnou i soudní. Jinak, pokládáte snad Švýcarsko či Lichtenštejnsko za necivilizované země? Já právě naopak. Zejména proto, že občané těchto zemí za svým systémem stojí (většinově), jsou na svůj stát a systém hrdí, na své politiky nenadávají, protože je volí přímo a mohou je i odvolat během mandátu, jejich systém tvoří bohatý stát bohatých lidí. Na druhé straně naši lidé na naše politiky nadávají (neoperujte zde prosím lživým tvrzením, že naši voliči naše politiky volí) ), občany dělí na "my" a "ti tam nahoře" a jsme chudým státem chudých lidí. Těch pár bohatých jen potvrzuje pravidlo. Zahraniční zadlužení roste raketově a geometrickou řadou, zatímco zahraniční zadlužení Lichtenštejnska je nulové. Švýcaři zadluženi sice jsou, ale vzhledem k nám výrazně méně. Zahraniční zadlužení ČR je jen důsledkem špatnosti našeho politického a společenského systému (socialismus, stříknutý anarchií), z kterého vycházejí neschopní politici, hájící zájmy svých politických stran a to proti zájmům většiny občanů. Takhle to vidím.