8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 18.4.2015 11:53

Pane Benda, co chcete v českém breiglu?

Byl jste přece u toho, jakým způsobem byl podruhé zvolen prezidentem Václav Klaus. Vám se to opravdu tehdy líbilo? To všechno je jen pokračování...

Z. Frys 18.4.2015 11:52

Škoda

že se Petr Nečas projevil jako bačkora. Kdyby byl chlap, vyhlásil by výjimečný stav a pučisty Ištvána se Šlachtou nechal pověsit na Horním náměstí v Holomócu.

Nečasova vláda byla daleko lepší než loutková vláda s. prasedenta a lepší než vláda současná. Kalousek, ač je to kkt, byl 100x lepší ministr financí než je agent neBureš. Zatýkání lidí na základě "odvážné právní konstrukce", tedy zatknout a počkat co na sebe sprostý podezřelý prozradí je jako z dob totality nacistické či komunistické. Státní převrat (tzv. Velká protikorupční revoluce) nás nasměroval do vod regulačně-dotačně-korporátního socialismu, tedy tzv. fašismu s lidskou tváří.

M. Kosejk 18.4.2015 11:11

--------

Co bude dál? Nic! Zdá se, že státní zástupci a soudci jsou za chyby nepostižitelní. Vymahetelnost práva v ČR je šílená. Trestní orgány si dnes sice libují v mediálně zajímavých politických kauzách, ale o právo jim nejde.

Na podzim jsem tady psal o své osobní zkušenosti s mým defraudantským šéfem realitky a o tom, jak se kolem toho nic neděje a jak se můj exšéf díky neschopnosti OČvTŘ skrývá doma na neschopence (viz odkaz:  http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/214452801081009/   )

V březnu to vypadalo, že se věci pohnuly (viz odkaz:   http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/215411000140312-udalosti-v-regionech/obsah/386983-podvodny-realitni-makler    )

A dnes? Můj exšéf je schovaný v blázinci a opět se vyhýbá trestnímu řízení. Takhle v reálu funguje spravedlnost v ČR.

J. Kulheim 18.4.2015 10:56

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

Máte pravdu. V demokracii má takové individuum také volební právo.

J. Kulheim 18.4.2015 10:51

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

"..Pokud tito tři stíhaní zloději ..."

Co komu ukradli tito pánová, že si dovolujete nazvat je zloději?

J. Kulheim 18.4.2015 10:40

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

"...omluví celá strana ODS včetně vás za ztráty, které způsobila tomuto státu a občanům. "

Pane Kratochvíle, mohl byste blíže specifikovat za jaké ztráty by se měla ODS omlouvat? Kterým občanům způsobila škody? Jsem také občanem tohoto státu a nemám pocit, že by to byla zrovna ODS, která by se měla omlouvat.

Kdo nic nedělá, nic nepokazí. Omylný je každý a postupem času přijde na to, že mnohé problémy by bylo možné řešit jinak. Většina problémů nemá jedno řešení a každé řešení má svoje pro a proti. To platí nejenom pro řešení ve státní sféře, ale také pro řešení problémů např. v rodině.

J. Kratochvíl 18.4.2015 10:08

Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Jako právník byste měl vědět, to že skutek nebyl odsouzen, neznamená, že se nestal. A to je náš případ. To, že nebyli odsouzeni tři "trafikanti" neznamená, že nebyli podplaceni a zapleteni do korupce. V civilizované společnosti by odstoupili z politiky okamžitě a zodpovědná je i celá jejich strana. Ptám se vás kdy se tito "trafikanti" omluví voličům a i kdy se omluví celá strana ODS včetně vás za ztráty, které způsobila tomuto státu a občanům. !! Pan Gross se již omluvil, teď je řada na vás.

P. Manda 18.4.2015 10:04

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

a co si vzít ze své rady příklad bolševický ováde.

P. Manda 18.4.2015 10:03

Re: Autor i ostatní "politici"

Co to plácáte ???

Jakou práci by si měli hledat co je vám do toho co kdo dělá. Oni byli zvoleni! A každý si může dělat co se mu zdá vhodné. A žádní pražáci jim do toho nemají co kecat.

P. Manda 18.4.2015 10:01

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

nutila a čím pak. Co jim hrozilo ? Kecy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

J. Boleslav 18.4.2015 10:01

Re: I když pana Bendu právě nemusím,

Je to možné.

J. Boleslav 18.4.2015 10:00

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

ODS (a celá tehdejší koalice) potřebovala prosadit jeden za stěžejních zákonů. Způsob, jakým toho bylo docíleno, byl naopak velmi chvályhodný. Jak byste si představoval parlamentní demokracii bez stran?

P. Manda 18.4.2015 9:59

Re: Tak Benda je opravdu ten pravý,

I kdyby měl Benda tisíckrát pravdu, je to šmejd.

Máte možnodt si to po sobě přečíst a dát si pěstí, ovarovoliči.

J. Boleslav 18.4.2015 9:57

Re: Kdopak už zase vylézá z díry,

Každý z nás udělá někdy chybu. M. Benda je jeden z našich nejslušnějších politiků. Můžete upřesnit, co na té půdě ti 3 trestného provedli? Oni se naopak zachovali naprosto vzorově. Nesouhlasili ze zásadním vládním návrhem, tak na svoje funkce rezignovali.

J. Boleslav 18.4.2015 9:52

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

To může napsat jenom úplné bolševické hovado.

J. Boleslav 18.4.2015 9:50

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Naopak, parodií na právní stát bylo jejich nesmyslné zavazbení.

Š. Hašek 18.4.2015 9:48

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Asi tak.

P. Čech 18.4.2015 9:48

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Nejsem voličem KSČM, ČSSD, ani ANO. Celou situaci však opravdu vyvolala ODS, která v zásadním rozporu s čl.26 ústavy nutila ony tři jmenované nějak hlasovat. Pokud by tomu tak nebylo, celá kauza by ani nemohla vzniknout. Tady je příčina celé této věci. Nedodržování ústavy politickými stranami a nyní i hnutími. Co dělá garant ústavnosti v České republice - Ústavní soud? Mlčí. Proč mlčí? Protože je ve vleku politických stran ve sněmovně i v senátu. Přesně takto se v praxi ukazuje, že "lid" není  zdrojem veškeré moci ve státě, jak praví č.2, odst.1 ústavy. Zdrojem veškeré moci ve státě jsou politické strany, protože si tuto svou moc "volně vysoutěžily" podle čl. 5 ústavy. No, není toto Kocourkov????

K. Janyška 18.4.2015 9:47

Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Dlouhodobě, přesto, že jsem z ODS po téměř čtvrtstoletí vystoupil. V žádném případě se nejsem ochoten a schopen  smířit s tím, že z ní Fiala dělá jakousi  TOP 014, se smířlivým postojem k EU a euru, které považuji za socialistický zločin na Evropanech... Dzp.

P. Čech 18.4.2015 9:36

Žádný převrat, pane Bendo!

Pouze logický důsledek jedné příčiny, která je stále stejná. Příčiny, ketrou je stále jasnější skutečnost, že vládnoucí politické strany ovládají zcela moc zákonodárnou. S přispěním všech zákonodárců, i pana JUDr Bendy. Rozsáhlá korupce, která tehdy byla napadena je zase pouze důsledkem této politiky. Bohužel naše zákony, které chrání především zločince proti ostatním občanům opět ochránily zmiňované tři poslance od trestního stíhání. Ono totiž nebylo nic soudem prokázáno. Ono totiž podle rozhodnutí soudu (nikoliv rozhodnutím soudu) , pokud tito tři přebírali úplatky na půdě poslanecké sněmovny se krupce nedopustili, protože byli chráněni poslaneckou imunitou. Z toho logicky vyplývá, že korupce na půdě poslanecké sněmovny je povolena a "lid" do toho v rozporu s čl. 2, odst.1 nemá co mluvit. Moc soudní, která by v této věci měla jednoznačně rozhodnout je někým nucena mlčet (nikoliv oním lidem, ale politickými stranami, které momentálně sedí ve sněmovně). Pokud tito tři stíhaní zloději  následně po státu požadují odškodnění, je jim toto soudem přiznáno. Kocourkov jako vyšitý.  To není právní stát, to je jasná parodie na právní stát.

Š. Hašek 18.4.2015 9:34

Napsal pan Benda nějaké nesmysly?

Nenapsal.

Mnozí diskutující si stále pletou svůj osobní názor na pisatele s faktickým stavem věci, který dotyčný popsal. Nemá to cenu.

P. Dvořák 18.4.2015 9:29

Re: Kdopak už zase vylézá z díry,

Formálně má pravdu. Ale ze systému, který to těm třem umožnil a který téměř pětadvacet let spoluvytvářel i mladý Benda, je mi na poblití.

Protože de facto ti tři jsou nestíhatelní proto, že to A) učinili na půdě poslanecké sněmovny B) chránila je poslanecká imunita. Tím se zařadili do skupiny "oni", protože tady dole jsme zase zůstali "my". Vlastě na druhé straně udělali ti tři svým hájením vlády v opačném gardu totéž, co udělali ti, kteří vládu srazili. Jedni za 18 a druzí za 20 mínus 2.

Mladý Benda od listopadu patří do skupiny "oni", svým pokusem o zfalšování doktorátu ze navždy zařadil do skupiny „ONI2„ (nejde exponent) a teď by chtěl ani ne tak kázat vodu, ale ze skyslého vína přepálit kořalku. Takovou, po které bychom oslepli.

P. Kmoníček 18.4.2015 8:54

Re: Tak Benda je opravdu ten pravý,

Ach Lesniaku,Vy jste vůl!

P. Kmoníček 18.4.2015 8:53

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

Nováčku,zatím co jste nesl rudou vlajku ve všech možných průvodech,už malý Marek se klepal strachy,aby se mu táta vrátil z komunistikého kriminálu.

P. Kmoníček 18.4.2015 8:50

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Vy Holubcové,vy o případu asi hodně víte.Tak nenadávejte Bendovi,ale zamyslete se nad tím co říká.A zjistíte,že říká pravdu a to čeledínům nevyhovuje.

P. Lenc 18.4.2015 8:40

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

On ten pan Holubec patří k té sortě "také okradených", kteří kdyby nebylo ODS, tak by si ji museli vymyslet.Není náhodou, že jsou většinou voliči komunistů, socanů nebo koblihářů.

M. Koutný 18.4.2015 8:34

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Bože, to už i sem pronikli frustráti z Hovnovinek?? :-((((

B. Holubec 18.4.2015 8:30

Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Tenhle člověk nemá právo, po 20 letech rozkrádání státu za bílého dne kleptostranou ODS, zpravidla beztrestného, se k tomu vůbec vyjadřovat. Co je ale podstatné, přestože vzděláním právník, volá k odpovědnosti za vazbu 3 trafikantů pouze Šlachtu a Ištvána - a co soudce, bez jehož konečného posvěcení by nebylo možné pány exposlance do vazby vzít??? Nedostatek vzdělání?

J. Pražák 18.4.2015 8:22

Autor i ostatní "politici"

by si měli najít nějakou poctivou práci, kde budou méně škodit.

B. Novacek 18.4.2015 8:21

Mily estebacko-disidentsky synku,

Marku, tajtrliku Bendo! Kde jste byl se svymi zasadnimi prohlasenimi v momente, ve kterem slo do tuheho? Co to tady kecate? Tatrman Vaseho razeni by mel drzet v klidu h*u*b*u a v u b e c se na verejnosti neprojevovat!