8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 18.4.2015 16:56

Re: Škoda

Aha, hezká úvaha. Ale jen sen. Dostal-li PN vyhrůžku od těch, co všechno zinscenovali skutečně a mají-li větší sílu, než kdokoliv, těžko oponovat... Dzp.

M. Kosejk 18.4.2015 16:23

Re: --------

To jsou zase plky... :))

J. Dvorská 18.4.2015 15:55

absolutní souhlas

Absolutně souhlasím s panem Bendou. Vše bylo samozřejmě zinscenováno  STBáky, levicí a Zemanem včele. Vždy se ptejme " Komu ku prospěchu" ?! Prostě pravice byla odstraněna levicí pomocí lží a překrucování. To je teda radost žít v tomto státě. A ta sebranka se Šlachtou a Ištvánem a spol., ta by se měla urychleně pakovat do propadliště dějin!

Z. Frys 18.4.2015 15:54

Re: Škoda

zdá se, kapitáne, že máte problém s chápáním nejen ironie, ale s chápáním vůbec. Možná byste si mohl nechat změřit IQ. Jako člen Mensy ČR bych Vám možná mohl domluvit nějaký individuální termín :)) ..

Z. Frys 18.4.2015 15:49

Re: Škoda

puč je ozbrojený politický převrat. V čele 400 po zuby ozbrojených policajtů stál Šlachta a Ištván. Výsledkem byl pád vlády a změna politických poměrů. Tak s jakým pojmem máte problém?

J. Boleslav 18.4.2015 15:37

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

Bohužel.

J. Boleslav 18.4.2015 15:36

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Ano, ale nic takového se v případě 3 poslanců ODS nestalo.

J. Boleslav 18.4.2015 15:35

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

K čemu potom ty strany budou? Politické strany jsou všude v civilizovaném světě pilíři politického systému.

J. Boleslav 18.4.2015 15:33

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Máte pravdu. Na blbé či navedené soudce jsem poněkud zapomněl.

J. Boleslav 18.4.2015 15:31

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Tak funguje politika.

J. Boleslav 18.4.2015 15:29

Re: Pane Bendo -

Napsala jste to skvěle.

F. Doušek 18.4.2015 15:26

Pene Bendo, i vy jste mi nesympatický,

to však nevylučuje, že s vámi tentokrát plně souhlasím.

J. Kulheim 18.4.2015 15:21

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Dáváte do jednoho pytle dvě věci odstoupení poslanců a tzv. trafiky. Už to tady bylo x krát rozebíráno, ale pro vás to ještě zopakuji.

Poslanci se zachovali korektně. Nechtěli hlasovat pro zákon, který byl důležitý pro zachování vlády, tak odstoupili. Nikdo je nenechal "vyměknout" v kriminále ani je nevodil do parlamentu v medvědovi.

J. Kyselková Datum: 18.4.2015 14:42 Dva z nich dostali nabídku práce - vzhledem k odborným předpokladům - ve státních podnicích. Každopádně se vzdali lukrativních poslaneckých mandátů. O jaké "trafiky" se jedná ? O jaké "vývary" jde ? O ředitele aierolinek jako Tvrdík ? Nešli zametat ulice, ale profesně dolů.

Když jste zatížený na trafiky, tak proč se také nezajímáte o jiné "trafikanty"?

Ono v politice je vždycky něco za něco. Politika je řešení věcí veřejných. A v životě jednotlivce i společnosti není nikdy něco za nic. Pokud víte o něčem za nic, tak dejte vědět.

Š. Minařík 18.4.2015 14:58

Re: Škoda

Minule jsem to nepochopil jako nadsázku a ironii, takže tentokrát to tak chápu.

:-))

P. Čech 18.4.2015 14:48

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Ještě jste si nevšiml, pane Svobodný, jak to u nás funguje? Poslanec, který vykonává svůj mandát v zájmu "všeho lidu", jak praví ústava a jeho poslanecký slib a přitom hlasuje jinak než jak mu diktuje jeho strana, je následně trestán (opět v rozporu s ústavou) vylučováním ze strany a dehonestováním v médiích.Stalo se to nejednou, případů je již více než deset (Pohanka, Tlustý,Wágner a další). Jde a šlo vždy o zásadní porušení čl.27, odst.1 ústavy.

J. Kulheim 18.4.2015 14:44

Re: Škoda

Výsledek je stejný. A o ten jde v první řadě.

J. Kyselková 18.4.2015 14:42

Pane Bendo -

proti báchorkám, které media upravila do bulvárního lynče těžko zvítězit.

Tři poslanci se vzdali svého madátu, protože nemohli z důvodu svědomí hlasovat pro zákon, který byl nešťastně spojen s důvěrou vládě. Sám píšete, jak těžké jednání a přesvědčování ve Sněmovně tehdy bylo. Oni tři se vzdali poslaneckého mandátu, aby nepadla vláda.. Dosud se takového významného postu nikdo nevzdal. Bylo to čestné, vyjímečné a mnoho lidí to nikdy nepochopí.

Dva z  nich dostali nabídku práce -  vzhledem k odborným předpokladům - ve státních podnicích. Každopádně se vzdali lukrativních poslaneckých mandátů. O jaké "trafiky" se jedná ? O jaké "vývary" jde ? O ředitele aierolinek jako Tvrdík ? Nešli zametat ulice, ale profesně dolů.

Šlo o pokus mediální lidské popravy, to galérka vítá, fakta nikoliv.

P. Čech 18.4.2015 14:41

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Možná byl pro někoho tento způsob chvályhodný, to připouštím. Každopádně však byl protiústavní (přečtěte si čl. 26 ústavy).. Parlamentní demokracii si nepředstavuji bez stran, ale bez moci těchto stran. V parlamentu mají zasedat skuteční, přímo zvolení zástupci občanů a nikoliv politické strany, které zástupci občanů nejsou a ani být nemohou. Jak funguje skutečná, zastupitelská parlamentní demokracie ve jménu a ku prospěchu občanů státu můžete vidět např. ve Švýcarsku.

J. Kulheim 18.4.2015 14:41

Re: Pane Benda, co chcete v českém breiglu?

Vy jste je slyšel? Řeč se mluví a voda teče. Domlouvat se mohli, ale jak kdo skutečně hlasoval, nikdo, mimo hlasujícího neví.

P. Čech 18.4.2015 14:22

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Titul JUDr získal v Plzni za prapodivných okolností. To mluví za vše. Myslím, že pokud by byl naživu jeho tatík, přehnul by jej přes koleno, nasekal mu a poslal ho někam smysluplně pracovat.

P. Čech 18.4.2015 14:19

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Že to tak nikoliv po staletí ale století funguje ve většině států světa, vím. Jsem však bytostně přesvědčen o tom, že to za prvé nefunguje a za druhé že je to špatně.. O co vlastně jde při dohadování koalic stylem něco za něco jak říkáte? O politickou korupci. Korupci mnohem horší a nebezpečnější než tu, při níž někdo někomu dá třeba 100 tisíc Kč. Tato politická korupce, protože ji žádný zákon nezakazuje je jen podhoubím pro všechny následně vznikající problémy v řízení státu. Souvisí to s tím, že tvrdím, že koalice jsou u nás (jak je tomu jinde ve světě nevím)nelegální, protože nevznikají na základě jakéhokoliv právního předpisu (viz slovník cizích slov). Navíc jsou i nelegitimní, protože je, ani jejich programy nevolil ani jeden volič.

P. Čech 18.4.2015 14:10

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Ó, poprvé s Vámi, pane Janyško, musím souhlasit. Ona ta TOP 014 bude při příštích volbách pro 95% voličů nevolitelná. Stejně tak, pokud půjde TOP 09 do voleb samostatně, bez Starostů a nezávislých, jak to tito deklarovali včera. Když toto, konečně nastane, otevře se prostor pro účast ve sněmovně pro SSO, Piráty, a mnohem větší prostor pro ANO a Úsvit. Vyžírkové (Kalousek, Benda a mnozí další) budou muset jít pracovat. Už se na to těším.

P. Vaníček 18.4.2015 14:06

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

P.Čechu,to by museli zavřít všechny současné zastupitele od PS,přes kraje,vedení měst a všech obcí atd. Vždy se koalice dohadují stylem něco za něco. A tak to funguje po staletí po celém světě. Tak tu neblbněte.................

P. Čech 18.4.2015 14:02

Re: --------

Ono těch nepostižitelných nadobčanů je u nás mnohem, mnohem více. Jsou to všichni poslanci a všichni senátoři, všichni soudci a státní zástupci, všichni novináři atd. Tedy všichni, kteří mají co do činění s nějakou parlamentní politickou stranou či hnutím.

P. Čech 18.4.2015 13:59

Re: Škoda

Pokud hodláte použít v textu nějaký pojem, zejména cizí slovo, pane Frysi, podívejte se nejdříve, co ono slovo znamená. Pučista je totiž člověk, který se dopouští či dopustil puče. Puč je násilný politický převrat, kterého se dopouští malá skupina osob. Snad nechcete tvrdit, že pánové Ištván a Šlachta se dopustili puče. Pokud by toto měla být pravda, potom bychom zde museli mít jiný politický systém a to nemáme.

P. Čech 18.4.2015 13:49

Re: Pane Benda, co chcete v českém breiglu?

Zde byla tajná volba pouze na papíře. Poslanci houfně předem prohlašovali, koho budou volit. Nejen poslanci. I politické strany hlásaly koho poslancům "doporučují" volit .Této skopičině říkáte tajná volba?

P. Čech 18.4.2015 13:45

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Nemůžu si pomoci, pane Kulheime, ale za výnosné "trafiky" a v nich tito pánové měli příjem a to příjem neoprávněný. Má-li kdokoliv z nějaké činnosti neoprávněný příjem, je podle mne zloděj.

P. Čech 18.4.2015 13:41

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

O uvalení vazby v právním státě rozhoduje soud. Ten je do vazby poslal. Proč, to je věcí soudu a nikoho jiného. Až potud bylo vše v pořádku. Co v pořádku nebylo, to bylo rozhodnutí soudu, který vůbec nezkoumal podstatu věci (korupci), ale rozhodl, že pokud se poslanci na půdě PS dopustí čehokoliv, jsou beztrestní.

J. Boleslav 18.4.2015 12:19

Re: Škoda

Přesně tak.

J. Kulheim 18.4.2015 12:14

Re: Pane Benda, co chcete v českém breiglu?

Pane Žůrku, volba V.K. byla tajná, takže to jak kdo hlasoval může vědět pouze ten, kdo ležel v hlasovací urně. Vše ostatní je na úrovni informace, že to "jedna baba povídala".