1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
19.4.2015 15:31

:o) A ten Benda dělá vlastně co?

Pětadvacet roků pořád v lavici a kde nic, tu nic. A dodnes mu ani titul JUDr. neříká pane. Myslím, že jeho táta se obrací v hrobě.

J. Kratochvíl 19.4.2015 15:30

Kdy se omluví Klaus a ODS?

Pane, jestli můžete pokládat tak debilní otázky, jako je: "Co to je poctivá transformace? Jak by měla probíhat?" a podobně tak je vidět, že nejen nemáte triviální myšlení o hospodaření a chtěl bych vidět, jak to vypadá u vás doma, ale vy nejste ani schopen si o tom alespoň něco přečíst nebo zjistit, než tady stále omílat ODS propagandu.

Tak předně, nevím kolik stála transformace v NDR a kolik se tam "nakradlo", ale pochybuji, že to co tvrdíte vy je pravda a tvrdí to ODS a její sympatizující, jako jste vy. Ale i kdyby to byla pravda, přesto na rozdíl od nás v bývalém NDR mají vybudovanou strukturu silnic,dálnic,železnic s moderními vlaky, moderně vybavené obce a s přebudovanou veškerou infrastrukturou země a navíc životní úroveň obyvatel, i když není ještě na úrovni západních zemí Německa tak se velmi rychle přibližuje.

Na rozdíl od nás kde není vybudována žádná dálniční síť, silnice jsou v děsivém stavu o vybudovaných železničních koridorech si můžeme nechat jenom zdát,včetně VRT a mimo pár vyjimek se stále jezdí ve vlacích min. 30 let starých ještě z minulého režimu. Životní úroveň obyvatel je na 40% západních zemí, zato máme státní dluh 2 biliony a schodek 100 miliardy každý rok. Toto netvrdí bolševici, ale solidní ekonomové a také uvádějí příčiny "Špatně provedená ekonomická transformace,která umožňuje stále korupci a rozkrádání politických stran a pod., atd." Posledně jsme se začali přibližovat se životní úrovní v letech vládnutí ČSSD, ale za vlád Topolánka a Nečase se tento vývoj opět zastavil a obrátil a Singer tomu nasadil korunu oslabením koruny.

Toto všechno nechcete vidět a ani slyšet nějak se vám to nehodí do vaší propagandy.

Tak se znovu ptám : "Kdy se omluví Klaus včetně Bendy a celá ODS !!!!!" zato co nám způsobili.

J. Kulheim 19.4.2015 15:30

Re: Jakkoli

Vlády pod vedením ČSSD nastartovaly prudký nárust rozpočtových dluhů. Vláda utratila víc než byl příjem SR. Jednalo se o strukturální deficit t.j. vláda v období nebývalé ekonomické prosperity celosvětové i naší si kupovala voliče tím, že jim rozdávala peníze, které si musela vypůjčit. Nasekali téměř 100 miliard dluhů každý rok!

Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi. SSD navrhla hlasování o nedůvěře této vládě. Paroubek, po vyslovení nedůvěry, nechtěl vládnout. Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase.

Největší zásek v bankovním sektoru vyvolala právě Zemanova vláda v IPB. Mimochodem obecně lze říci, že Grégrův způsob řešení bankovních pohledávek byl patrně nejdražší variantou. Náklady na povodně byly rovněž v čase rozloženy a fakticky dodnes se platí. A to nemluvím o zvýšení daní v roce 2003, které tyto náklady bez problémů pokrylo. Co se nezaměstnanosti týče, tak se pohybovala kolem osmi procent od roku 1999 až do 1.čtvrtletí 2006.Vzhledem k tomu, že ekonomika rostla od stejného roku a v roce 2004 akcelerovala po vstupu do EU, nemám pocit, že by vlády ČSSD tomu snižování významněji přispěly (i když částečně nepochybně ano - montovny a nárůst státní správy je také příspěvek)

J. Boleslav 19.4.2015 15:03

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Možná pro Vás.

J. Boleslav 19.4.2015 15:00

Re: Ódéeska mimo parlament?

A v čem měly podle Vás být jejich činy trestné?

J. Boleslav 19.4.2015 14:59

Re: Dědičný "politik" Benda

Už to dvakrát udělal, nechal se dát na nevolitelné místo, a lidé ho stejně do PS poslali.

J. Mrázek 19.4.2015 14:33

Dědičný "politik" Benda

Kdy začne být slušným člověkem a uzná svou postradatelnost a nadbytečnost v politice ?

J. Václavíková 19.4.2015 14:05

Re: Ódéeska mimo parlament?

Pane Boleslave, on se snad soud zabýval posuzováním trestnosti jejich činů? Pokud je mi známo, zabýval se pouze tím, jestli se na ně vztahuje imunita (indemnita).

Č. Punčochář 19.4.2015 12:45

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Hezky a hlavně správně řečeno, díky.

P. Manda 19.4.2015 12:25

Re: Ódéeska mimo parlament?

hajzl se mi jevíte vy. A nejen mně, celému národu.

P. Manda 19.4.2015 12:22

Re: Banda grázlů,

V poledne pod parou ???

Š. Minařík 19.4.2015 12:15

Banda grázlů,

která si zákony dělá pro svoje zlodějny tak, aby potom mohli tvrdit "žádný trestný čin se nestal". Pár svědků si koupí, pár jiných svědků ze strachu odmítne vypovídat.

Ještě že jsou tady nebojácní a neúplatní, jako je Bradáčová nebo Ištván. I když to jde ztuha, ale občas některý z těch grázlů aspoň dostane přes prsty, když už ho (díky jeho vlastní předchozí zákonodárné iniciativě nebo naopak nečinnosti) nejde zavřít.

Č. Punčochář 19.4.2015 12:05

Jakkoli

pokládám ODS za kleptostranu, takové jsou na české politické scéně všechny strany u hnutí, v tomto případě souhlas. Na druhou stranu je však nutno podotknout, že všechny tyto spolky napříč politickým spektrem důsledně navrhují, uzákoňují a všestranně uvádějí do praxe takové zákony, které je činí naprosto zcela beztrestnými. A když se přece jen některý z jejich řad dostane do hledáčku policie, využijí všech možných institutů, aby vyvázli bez trestu, a jsou-li potrestáni přece, dočkávají se amnestií, střiženým na tělo jejich kauzám.

Z. Frys 19.4.2015 11:35

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

pomotat dohromady libertariány z SSO, levicové Piráty, fašizující ANO a

populisty ze Soumraku vyžaduje opravdu velkou dávku motalismu...

J. Boleslav 19.4.2015 11:11

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Tluchoř žádné místo nedostal a 2 zbývají si finančně pohoršili. Tak podle Vás vypadá politická korupce?

J. Boleslav 19.4.2015 11:08

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

:-)))

J. Boleslav 19.4.2015 11:07

Re: IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Šílený Ištván leží v žaludku všem normálním slušným lidem. Obdivují ho pouze exoti jako Ovar a Vy.

Z. Frys 19.4.2015 11:07

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Klaus a ODS se nemají za co omlouvat. Ekonomickou transformaci zvládl

Klaus velmi dobře, samozřejmě ne zcela ideálně. Do kupónové privatizace

šlo marginální množství státního majetku (cca 20%) a proběhla naprosto

standardním způsobem. Bordel, který tady udělali komouši za víc jak 40

let se bude uklízet minimálně 40 let, ale spíš 80 let. Ale v jednom máte pravdu, že Klaus by se opravdu omluvit měl, a to za to, že pomohl dostat na Hrad to ožralé prase.

J. Boleslav 19.4.2015 11:05

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Všichni ti grázlové byli zřejmě členy ODS.

J. Boleslav 19.4.2015 11:03

Re: Pane Benda,,kdy se omluvíte vy?

Komu chcete takové pitomosti namlouvat?

J. Boleslav 19.4.2015 11:02

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

A za co by se měli omlouvat? Zdejší transformace, jak politická, tak ekonomická, byla nejzdařilejší ze všech srovnatelných států.

I. Dvořák 19.4.2015 11:00

Re: IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Že Vám ten Ištván leží v žaludku. On ódéesce zrušil penězovod. A to se nezapomíná. Pro mne je to frajer,že se dokázal postavit  ódesáckotopácké mašinerii. Jen víc takových Ištvánů.

Nebýt jeho nikdy bychom se nedozvěděli, kdo nám vlastně premiéroval.  A jak. Nebyla to z vůle lidu zastupitelská demokracie.  Byl to vlastně sexuální apetýt pana Nečase, okořeněn touhou po moci a po kabelkách paní Nagyové. 

A tak milý pane Chaloupko nechám na Vás,zda pokračování vlády,tehdy paní Nagyové, neslo známky právního státu, když se jímtak silně zaklínáte.

J. Kulheim 19.4.2015 10:59

Re: Kdy se omluví Klaus a ODS?

Pane Kratochvíle, v žádné postkomunistické zemi neproběhla transformace komunistické ekonomiky úspěšněji. V NDR byly náklady cca 20 krát vyšší a rozkradlo se mnohem víc. Pokud jste byl v těch letech, když transformace probíhala dospělý, mohl jste se dát do politiky a prosadit svoje názory. Takových kritiků jako vy, kteří nic nedělali, je mnoho. Takoví lidé nejsou k ničemu. To, že kuponová privatizace byla bez korupce a lidem něco přinesla, je fakt.

Co vám kdo ukradl? Asi komunistické ideály. Co to je poctivá transformace? Jak by měla probíhat? To nevíte ani vy, ani lidé podobného myšlení jako vy. Pouze kydáte nesmysly. To, že mnohé jednotlivosti mohly být provedeny jinak, nikdo nezpochybňuje. Co jste vy osobně udělal proto, aby se něco v tomto státě zlepšilo?

Takovou lumpárnu, jako jsou solární elektrárny, neudělal nikdy. Vytáhne to lidem s kapes víc jak 1 000 miliard Kč v průběhu 15-ti let. Co jsou proti tomu náklady na transformaci komunistického hospodářství, které bylo zastaralé, konkurence neschopné a vnitřnímu dluhu, který je nevyčíslitelný.

Omluva KSČ i pana Grosse je k ničemu. KSČ pokazilo život mým rodičům a pan Gross se napakoval, stejně tak mnozí jeho spolustraníci. Jenom bych připomenul pár kauz. Biolíh, Kakaová aféra, Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Tajný policejní tým Mlýn, Pavel Přibyl, Lidový dům, pozemky za ministra Zgarby, Fencl , Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství, Ráth s Kralovičovou, atd.

J. Boleslav 19.4.2015 10:58

Re: absolutní souhlas

Ovar je nesporně pěkné hov.do, ale v tomto puči podle mě pracky neměl. To ještě objímal stromy na Vysočině. Škoda, že u toho nezůstalo.

J. Boleslav 19.4.2015 10:56

Re: Ódéeska mimo parlament?

Ano, a proto se jim MS omlouvá a dává jim finanční kompenzaci. Oni se totiž žádného trestného činu nedopustili. Můžete říct, jakého se podle Vás dopustili?

ODS příští parlamentní volby vyhraje. :-)

I. Dvořák 19.4.2015 10:48

Re: Ódéeska mimo parlament?

Já to vidím trochu jinak. Poslanci byli osvobozeni, protože justiční mašinerie jim nebyla schopna nic dokázat. To ovšem zdaleka neznamená,  jsou čistí. To si snad ani Vy nemůžete myslet.  Oni byli  (a nejen oni) typickým produktem  ODS. K hlásání pravicových myšlenek  přidali trochu snahy naplnit rodinné prasátko i trochu do stranické kasičky. A ono to fungovalo.  Až konečně nastal ten sešup. A dnes je ódéeska je na cestě do politické historie. Při tom se jí podařilo znašně zdiskreditovat pravicové myšlenky. A to je škoda.  Řada jich je potřebná i pro vlády levice.

Nečasova vláda dobře věděla, že ony církevní restituce národ nepřijme. Proto onen spěch prohlasovat je i s Pekárkem a  navíc rychle uzavřít onu smlouvu s církvemi. Ta smlouva byla pojistka proti opravným prostředkům.  Byl to geniální tah. A to je jedenz hlavních důvodů, proč  ona modrá  partaj kráčí do země zapomnění.

Z. Frys 19.4.2015 10:45

Re: Škoda

ač vyznávám princip neagrese, souhlasím, že v případě některých jedinců by defenestrace byla na místě.

F. Vokurka 19.4.2015 10:27

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

vy musite byt hodne frustrovany, kdyz jedine co muzete je psat h*vna na diskusich. jo za bolsevika to by bylo jino co? kluka na zadnou skolu nepustit, at pekne maka nekde ve vykopu, tatu zasit za protikomunisticky reci do kriminalu a zbytek rodiny pekne podusit. at ta pakaz vi zac je toho ruda delnicka pest.

jesteze takovy hnus uz muze maximalne tak plkat a videt jak jsou malicci.

F. Vokurka 19.4.2015 10:22

Re: Autor i ostatní "politici"

a jakoupak poctivou praci delate vy?

F. Vokurka 19.4.2015 10:20

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

na zaklade jakeho faktu tvrdite, ze byli donuceni? co jsem slysel jejich vyjadreni, tak nechteli hlasovat pro neduveru vlady. ale klidne nas oblazte nejakou povidacku z blesku.