1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministerstvo se omluvilo, co bude dál?

Tak trochu stranou zájmu prošla zpráva, že ministerstvo spravedlnosti uzavřelo smír s třemi bývalými poslanci, jehož součástí je omluva za nezákonnou vazbu a odškodnění v celkové výši 1,9 milionu Kč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 19.4.2015 3:28

hrome:

S jídlem roste chuť.

Š. Minařík 19.4.2015 2:13

Re: Škoda

Nemám problémy s chápáním. Ale co to má společného s výškou mé IQ a proč bych bych kvůli měření měl jít v nějakém termínu na oběd do jakési jídelny?

J. Peřina 18.4.2015 23:10

Re: Škoda

To je slovo chlapa,znalého věci.Jasný souhlas.

J. Peřina 18.4.2015 22:59

Nemůžu než souhlasit,

a to se nechci zastávat ani ODS,či paní Nagyové-Nečasové a jeho manžela P.Nečase.Od prvních chvil jsem psal,že je to komplot s jediným cílem,a to svržení Nečasovi vlády.Soudruhům Ištvánovi a Šlachtovi nešlo o trafiky,milióny,či zlato.To dokázal čas.Nic se totiž neprokázalo.Nešlo tady ani o zneužití státní instituce paní Nagyovou,později Nečasovou,protože ji ani nemohla zneužít,navíc neměla na to ani žádné pravomoce.Její všechna původní obvinění se scvrkla na údajné krácení daní,když nezaplatila daň za dárky,které dostala k Vánocům.V tom případě okradám stát na daních již více jak 59 let,protože jsem za žádný Vánoční dárek nezaplatil žádnou daň.Teď se píše,že stát,tedy my platiči daní,budeme třem bývalým poslancům za ODS muset zaplatit za nezákonné držení ve vazbě 1,9 miliónu korun.Nechápu proč třeba já,když jsem byl od prvních chvil proti.Proč to nezaplatí soudruzi Ištván a Šlachta?Ti to přeci spackali,tak ať to uhradí.Já musím ve firmě zaplatit škodu,když ji způsobím.

B. Novacek 18.4.2015 22:54

Re: Mily estebacko-disidentsky synku,

Cha! fandove zoufalce Bendy, vzdelance z Plzne...presne jako v Cimrmanove Ztrate tridni knihy:"Debil - blbeček - debil - blbeček - debil - blbeček, akorát támhle vzadu, to je snad jediná výjimka, sedí Boleslav a Kmonicek, dva blbečci vedle sebe..."

B. Hamáček 18.4.2015 22:36

Re: Škoda

Pardon, tak to je jiná.

I. Dvořák 18.4.2015 20:51

Ódéeska mimo parlament?

Milý Marku Bendo.

Ona osvobozená trojice byla osvobozena, neboť nebyly důkazy.  Pro národ jsou včichni tři haj zlové, včetně Vás. Naštěstí ódéesce již zvoní hrana a to by Vás mělo vzrušovat. Proč třeba nepíšete o Vašem  zločinu století,kdy již právoplatně odsouzený Pekárek Vám pomohl prodhlasov církevní restituce.

J. Kulheim 18.4.2015 20:19

Re: Pane Bendo -

K soudu se, vážený pane, nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek. Jak jsou tito soudci znalí práva ukázali tím, že nechali zavřít poslance, kteří jsou chráněni imunitou. To samo by mělo být na odebrání taláru a zákaz práce v jakékoliv státní službě.

Každý člověk, včetně Vás, může být, z jakéhokoliv důvodu, z něčeho nařčený a vsazený do kriminálu. Pokud se prokáže, že se jedná o omyl tak je povinností státu, aby takový člověk dostal odškodné za veškerou újmu. Protože se jedná o peníze daňových poplatníků, tak by měl stát tyto peníze požadovat po těch, kteří takovou újmu způsobili. Proč bych já bych se měl podílet na placení omylů jiných spoluobčanů. Já si musím nést za své omyly odpovědnost sám.

J. Šimek 18.4.2015 20:16

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Monarchie je bez koalic, proč preferujet SSO, ÚSvit a Piráty, když to záchrání někdo úplně jinej? :o)

J. Šimek 18.4.2015 20:14

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Tak co to řeší Obama v senátu, vy chytráku.

J. Šimek 18.4.2015 20:12

Re: Marku, makej, chlapče, držím ti palce.

Jo, Úsvit tutově vyhra, experte :o):o):o)

M. Moravcová 18.4.2015 20:09

Re: Pane Bendo -

co nylo v obžalobě je v současné době úplně k ničemu. Protože byla nezákonná. Tečka.

J. Šimek 18.4.2015 20:05

Re: Pane Bendo -

Zatknout, zavřít a odsoudit a pak rozhodnout o tom, že se postupovalo nezákonně, to může napadnout jen právního nýmanda.

J. Šimek 18.4.2015 20:03

Re: absolutní souhlas

Tak už  mám jasno. Vaše sázka na SSO a ÚSVIT definitivně vysvětlila, co máte v kebuli z hlediska vašich grafomanských chytristik.

J. Šimek 18.4.2015 20:00

Re: Jednostranný ideologický pohled pana Bendy

"milenka nařídila ... tajná služba sklapla a poslechla". Koukám, že vy žádný soud nepotřebujete. Tak to jsme to teda s váma vyhráli.

B. Rudolf 18.4.2015 19:51

Jednostranný ideologický pohled pana Bendy

Souhlasím s Vámi v tom, že metody práce pana Ištvána a dalších bude

vhodné prošetřit - nejvíc mne nadzvedla nesmyslně dlouhá vazba trojice

"rebelů".

Ale: Premiérova milenka nařídila vojenské tajné službě sledování premiérovy manželky. A tajná služba sklapla a poslechla. To bylo na pád vlády! Rozhodnutí nejvyššího soudu o nevině trojice "rebelů" bylo ve sporu se zdravým rozumem a dokazuje neutěšený stav naší justice.

Tím, co odsoudilo ODS a TOP 09 k bezvýznamnosti, byla nesmyslná tvrdost k sociálně slabým na straně jedné a prokorupční chování na straně druhé: odsouhlasení Klausovy abolice, zostouzení pana Michálka, nezájem o peníze z Mostecké uhelné, odvolání Jiřího Pospíšila (pravděpodobně za podporu Pavla Zemana), nezákonné odvolání pana Lessyho, korupční jednání na ministerstvu sociálních věcí spojené s jeho nefunkčností, atd.

P. Čech 18.4.2015 19:33

Re: Lžidoktor - lepší drzé čelo než poplužní dvůr

Pilíři politického systému být mohou, ale nesmí mít ve svých rukou moc, nesmí zcela ovládat moc zákonodárnou, výkonnou i soudní. Jinak, pokládáte snad Švýcarsko či Lichtenštejnsko za necivilizované země? Já právě naopak. Zejména proto, že občané těchto zemí za svým systémem stojí (většinově), jsou na svůj stát a systém hrdí, na své politiky nenadávají, protože je volí přímo a mohou je i odvolat během mandátu, jejich systém tvoří bohatý stát bohatých lidí. Na druhé straně naši lidé na naše politiky nadávají (neoperujte zde prosím lživým tvrzením, že naši voliči naše politiky volí) ), občany dělí na "my" a "ti tam nahoře" a jsme chudým státem chudých lidí. Těch pár bohatých jen potvrzuje pravidlo. Zahraniční zadlužení roste raketově a geometrickou řadou, zatímco zahraniční zadlužení Lichtenštejnska je nulové. Švýcaři zadluženi sice jsou, ale vzhledem k nám výrazně méně. Zahraniční zadlužení ČR je jen důsledkem špatnosti našeho politického a společenského systému (socialismus, stříknutý anarchií), z kterého vycházejí neschopní politici, hájící zájmy svých politických stran a to proti zájmům většiny občanů. Takhle to vidím.

P. Čech 18.4.2015 19:16

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

Ano, politika by měla být řešením věcí veřejných. Ovšem čistým řešením, které nutnost tvorby koalic neumožňuje. Právě tady nastupuje systém "něco za něco". To už ovšem není čistá politika, ale politická korupce. Korupce mnohem horší než ta ekonomická. S ekonomickou korupcí bývá ve většině případů spojena. O jakých odborných předpokladech u zmiňovaných poslanců zde hovoříte? Je snad politická funkce poslance odborným předpokladem k vykonávání funkcí ve státních podnicích ? Pokud ano, potom už se nedivím, proč by mnoho státních podniků bez finančních dotací státu zkrachovalo. Zmínil jste pana Tvrdíka? Ano to, že byl jmenován ředitelem ČSA právě on, bylo typickým příkladem politické korupce. Vysoká vojenská škola totiž není odborným předpokladem pro funkci ředitele ČSA. A naprosto stejné je to i u tří jmenovaných. O věci měl rozhodnout soud a ten tak neučinil. Bylo to zásadní selhání soudu.

Z. Frys 18.4.2015 19:07

Re: Škoda

nejedná se o armádního generála, ale o kapitána MINAŘÍKA :))

J. Kulheim 18.4.2015 19:04

Re: Pane Benda, co chcete v českém breiglu?

Víte určitě, že poslanci jsou tak pravdomluvní, že udělali to co řekli?

J. Chaloupka 18.4.2015 18:59

IŠTVÁN A ŠLACHTA - HROBAŘI PRÁVNÍHO STÁTU

Všude ve světě kde by se prokázalo že vláda padla na základě vykonstruovaných a nezákonných kroků justice a orgánů ministerstva vnitra by takové jednání dostalo název POKUS O PUČ . u nás oba hlavní otcové celé akce pánové IŠTVÁN A ŠLACHTA I NADÁLE ZASTÁVAJÍ SVÉ FUNKCE URČITĚ. NEJSEM SÁM KDO SE PTÁ JAK JE TO MOŽNÉ . KLÁST SI V TÉTO SITUACI OTÁZKU ZDA JSME PRÁVNIÍM STÁTEM POKLÁDÁM ZA ZCELA NADBYTEČNÉ.

B. Hamáček 18.4.2015 18:44

Re: Škoda

100% ní souhlas.

B. Hamáček 18.4.2015 18:43

Re: Škoda

Technická poznámka, jedná se o armádního generála ( 4 hvězdičky ve zlaté ohrádce , dnes má kapitán 4 trojcípé hvězdičky).

P. Čech 18.4.2015 18:30

Re: Pane Bendo -

Toto vše je pouze Vaše spekulace, ničím nepodložená, ikdyž možná. V obžalobě všech tří jmenovaných stálo něco jiného. K tomu, aby bylo ve věci učiněno jasno, bylo zapotřebí rozhodnutí soudu. Jednalo se o obžalobu s obviněním z korupce. Zde však soud zcela selhal a ve věci viny či neviny obžalovaných nerozhodl. Vyhlásil pouze, že jmenovaní nemohou být souzeni, protože jejich jednání bylo projevem na půdě PS. Bylo tedy chráněno imunitou. Znovu opakuji, že zde soud úplně selhal. Správně měl rozhodnout o vině či nevině obžalovaných a teprve následně prohlásit (v případě viny), že obžalované nelze odsoudit z daných důvodů. Když už nic jiného, nemohli by se tito tři následně drze dožadovat po státu nějakého odškodného. Právě ta nabídka "práce" výměnou za vzdání se poslaneckého mandátu byla tou korupcí, která byla obviněným kladena za vinu. Ona totiž politická funkce poslance není zásadně odborným předpokladem pro práci by´t ve státním podniku. Týká se to ovšem i pana Tvrdíka, kterého jste zmínila, ikdyž u něj šlo o jiné souvislosti.

P. Čech 18.4.2015 18:17

Re: Škoda

Já to jako můj problém necítím, ikdyž se mne to týká. Bohužel však k tomu, aby se věci obecně změnily nemám, jako občan, ve svých rukou naprosto žádný nástroj či institut. Defenestraci dnes již asi nelze použít, což je škoda.

P. Čech 18.4.2015 18:12

Re: absolutní souhlas

Pravice nebyla odstraněna žádnou levicí. Ona totiž u nás po roce 1948 žádná pravicová strana nebyla u moci a dodnes ani v parlamentu neexistuje. ODS, ani TOP 09 žádnými pravicovými stranami nejsou. Vláda byla odstraněna jediným možným ústavním způsobem , ikdyž také ne čistě. Premiér Nečas totiž podal prezidentovi demisi pouze za svou osobu, což i v televizi zdůraznil. Nepodal demisi vlády jako celku.Stačí si přečíst čl. 73, odst.1 ústavy.. Členové vlády prostřednictvím předsedy vlády demisi nepodali. Takovéhoto zásadního nedodržování ústavy prochází našim politickým stranám mnoho a dnes a denně. Zde je nutno se opět ptát proč. Odpověď je zase jen jedna.  Protože celý systém, tak, jak je nastaven, nefunguje a proto, že garant ústavnosti v České republice - Ústavní soud neplní svou funkci. Místo toho aby konal, dělá mrtvého brouka, k čemuž mu opět nahrává špatný zákon o ústavním soudu.. S tím propadlištěm dějin to bude brzy také asi jinak. Míří tam totiž ODS a v případě, že Strostové a nezávislí budou kandidovat samostatně, což včera prohlásili, spadne do tohoto propadliště i TOP 09 i se Starosty. Potom se snad konečně do sněmovny dostane pravicová strana - SSO a svou pozici posílí obě občanská hnutí - ANO a Úsvit. Pokud by se poté podařilo zavést většinový dvoukolový volební systém obecně, vypadne ze sněmovny a ze zastupitelstev krajů, měst a obcí KSČM. Ta se tam drží jen proto, že jí k tomu dopomáhá volební systém podle zásad poměrného zastoupení. A o to snad většině občanů ( 90%) jde. Nebo ne?

Z. Frys 18.4.2015 18:03

Re: Škoda

říkejte si tomu jak chcete, ale v r. 2013 zde došlo ke státnímu převratu za účasti justice a policie. Pokud to chápete jinak, není to můj problém, ale Váš. S článkem Marka Bendy souhlasím na 100%.

P. Čech 18.4.2015 17:42

Re: Žádný převrat, pane Bendo!

To máte sice pravdu, ovšem nefunguje tato politika takto tam, kde volební systém nevyžaduje tvorbu koalic. Tedy např. v USA, Švýcarsku a pod.

P. Čech 18.4.2015 17:34

Re: Škoda

Pod pojmem "politický převrat" rozumím změnu režimu ze socialistického na jiný (demokratický, kapitalistický,či jiný), z monarchistického na demokratický a pod.  U nás k takovéto zásadní změně došlo v roce 1918, 1948. Ani v roce 1989 k žádnému politickému převratu nedošlo.  Došlo pouze k předání moci jedné politické strany politickým stranám jiným, přičemž socialismus zůstal zachován, pouze byl "obohacen" prvky anarchie.

P. Čech 18.4.2015 17:27

Re: Pane Benda, co chcete v českém breiglu?

Ano, slyšet je mohl každý. Nijak se tím netajili a koho budou volit dokonce hlásali v televizi.