28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
. 10.11.2009 13:38

Re: Autorova argumentační slabost

žvaníš. Dopln si vzdělání

Han 10.11.2009 18:23

nepražáku:

Když se podíváš na starostu Prahy 5 Jančíka tlustej, vyžraná držtka, chování řeznického psa, slovník barového vyhazovače. Přesně ten typ odboráře jak popisuješ. Má to jednu vadu, - je z ODS. Dobrý? Ne? ;-P

Miroslav Zikmund 10.11.2009 7:41

Re: Autorova argumentační slabost

No třeba i stávkou, pokud mají tyto věci v kolektivní smlouvě či vyplývají ze zákona. To by bylo v pořádku. Zaměstnavatel neplní svou část smlouvy, zaměstnanci tedy stávkou zase tu svou. Ale tady jde přece o něco jiného. Tady si stávkou snaží vynutit jiné politické rozhodnutí a to rozhodnutí, kolik je Praha ochotná a také schopná dát na službu nazvanou městská hromadná doprava a ne třeba na jiné, možná stejně potřebné produkty.

twok 10.11.2009 11:20

Re: Autorova argumentační slabost

Souhlas. Problém je, že to něco stojí, myslím opatření na zlepšení pracovních podmínek.  A způsob vynucení je v nejzažším případě i stávka. Problém je, že i když v demokratických zemích jde o něco obvyklého, u nás jde o něco podivného, co sem nepatří. A nepatří sem, podle názoru mnohých, zřejmě ani odbory. Bohužel jejich transformace z tlup organizujících zájezdy na efektivní sdružení hájící všechno  co zmiňujete, nejde právě nejrychleji. A přispívá k tomu i poměrně masivní protiodborová kampaň.

Han 10.11.2009 8:05

Miroslave Zikmunde,

a OH v Praze není svým způsobem vydírání? Vy si myslíte, že by doprava během pořádání OH v Praze byla lepší než za stávky ? Nehledě na zadlužení? viz. Liberec, Sazka.

oh 10.11.2009 10:12

Re: Autorova argumentační slabost

I neuskutečněná olympiáda stála dost peněz za všelijaké studie a propagaci. Přitom bylo hned od začátku jasné, že to je blbost. A ty stanice metra v polích a loukách, kde nic jiného než stanice metra není, tak ty se stavěly právě s ohledem na budoucí olympijská sportoviště a taky nebyly zadarmo. Tyhle peníze se určitě daly vynaložit účelněji.

Rozhodování o organizaci MHD má v Praze na triku ROPID - podivná instituce vybavená  pravomocí rozhodovat a nezodpovědná za důsledky svých rozhodnutí. A tak máme v jízdních řádech perly typu nulové doby jízdy mezi zastávkami, linky z bodu A do bodu B s různou trasou a stejnou jízdní dobou (zpoždění je pak vydáváno za důvod, proč linku zrušit) a nikomu kromě cestujících to nevadí.

Stávku považujete za vydírání - no je to váš názor. Bohužel jako jeden z těch vydíraných občanů mám dojem, že pražský magistrát a odpovědní radní nemají čas nebo chuť řešit problémy průběžně a dokud nejde o velký a zdaleka viditelný průšvih, nehnou ani prstem. Praha potřebuje obojí, fungující městskou dopravu i silniční okruh. A magistrát by měl rozdělit peníze tak, aby si mohl obojí dovolit. A dohlížet, aby se potřebné dopravní stavby zbytečně neprodražovaly. Do centra se už o moc víc aut nevejde. Bez spolehlivě fungující MHD jejich počet na silnicích bude stoupat; se všemi negativními důsledky na dopravu a životní prostředí.

Početné odbory jsou politickou silou prakticky vždy a všude a v demokracii se tomu prakticky nedá zabránit, jediný připad, kdy to neplatilo, bylo ROH za minulého režimu.  

jirka.s. 10.11.2009 10:50

Re: Autorova argumentační slabost

"Početné odbory jsou politickou silou prakticky vždy a všude a v demokracii se tomu prakticky nedá zabránit, jediný připad, kdy to neplatilo, bylo ROH za minulého režimu."

Kristepane, ty jsi pako !!!! Ještě dnes si maně vzpomínám na kouzelné cedulky na všech dveřích "bílého domu" naší fabriky: " Na tomto pracovišti jsme všichni členy ROH, proto se oslovujeme soudruhu a zdravíme Čest práci !"  ;-( 8-o ;-( 

J.S. 10.11.2009 15:18

Re: Autorova argumentační slabost

Nevím proč stále někoho " Vy PAKO " urážíte a byl by jsem zvědav, kde jste vlastně pracoval, že tuto cedulko jste měl na pracovišti Vaší fabriky. Mimochodem za minulého režimu, tady byla jediná politická síla, oponeti byli za mřížemi. A fabrika nebyla ani naše ani Vaše.

Han 10.11.2009 17:24

jirko. s.

Nebyla by ta cedulka k mání? Byla by to ozdoba mé sbírky cedulí a nápisů všeho druhu.;-D

J.S. 10.11.2009 20:56

Re: jirko. s.

Asi Ta cedulka byla k mání na tehdejší centrále ROH nebo jak se ta organizace jmenovala. A nebo na UV KSČ nevím zda jsem to napsal ohleduplně. jirko.s. tak které pracoviště to vlastně bylo?

Honya 10.11.2009 6:27

Stávka

Jako jeden z vůdců se objevil i pan Olejár. Ten zastupoval nájemníky, pacienty, a jánevím už koho a teď je z něho odborář DP. To bohatě stačí na to,abychom si mohli udělat obrázek, o co vlastně jde. Jde především a jen o platy zaměstanců - aby pravidelně a bohatě stoupaly bez ohledu na cokoli. Četl jsem vyjádření jednoho zaměstance, který si ztěžoval na to, že za peníze, které dostává jako mzdu, musí pracovat každý týden 40 hodin (tj. tolik co všichni zaměstanci v tomhle státě). Všechny firmy, které začali řídit odboráři (typu pana Olejára) skončily špatně, protože sloužili jako zdroj peněz pro zaměstnace. Tak skončí i DP města Prahy, pokud se něco nestane.

lucinapes 10.11.2009 11:44

Re: Stávka

moc by mě zajímalo, kolik už nás (tedy nás všechny v tomto státě)institucionalizované sudičství p. Olejára stálo. Možná, že na to existuje diagonosa a léčba. MHD šetřit ani hospodařit neumí - to je všem Pražanům jasné. Jenom, co stojí rekonstrukce kolejí a zastávek na Letné - přitom by stačily dva autobusy, které by se točily od Vltavské na Hradčanskou, jako už tolikrát - a mohly by to dělat už napořád k obecné spokojenosti. Doufám, že se Bém vydírat nenechá. Co takhle uspořádat stávku cestujících?

drak 2 10.11.2009 4:40

Autor má pravdu v tom,

:-P že v Praze se dělají hlavně takové projekty, která nesou v první řadě peníze kamarádům Béma a dalších pražských zastupitelů.  Otázka úředeníků MHD a jejich platů, ev. bonusů zaměstnanců, to je věc jiná. Faktem je, že Praha prostřednicktvím svých zastupitelů a úplatných úředníků, utrácí zřejmě spoustu peněz, za které není vytvořena adekvátní hodnota. Odhalí to skutečně, jedině policie zahraniční, naši policii to nechává v hlubokém klidu !!

M.S. 10.11.2009 4:51

Re: Autor má pravdu v tom,

Plně s vámi souhlasím, jenže to co platí pro magistrát platí i pro DP.

lucinapes 10.11.2009 11:31

Re: Autor má pravdu v tom,

popisované znáte zřejmě od Jyrky Šuplíka, který si namastil kapsu při pronájmu putyk ještě za bolševika.

me first 10.11.2009 4:34

Datpys

Odbory bych já osobně zákonem zrušil, stávkaže povyhazoval a dal jim k úhradě ušlé zisky a ztrátu dobrého jména.

M.S. 10.11.2009 4:47

Re: Datpys

Jste ideologicky zblblý. Zaměstnanci musí někdo zastupovat. Ve vyspělých státech mají odbory nezastupitelnou roli a majitelé si jich váží, jak jsem byl i svědkem.I já jsem byl překvapen, když si dokonce majitel hokejového klubu u nás stěžoval, že profesionální hokej nemá odbory a že hráče nikdo nezastupuje a není tak partner pro jednání. Jiným problémem je jestli současné odbory fungují tak jak mají.

karas 10.11.2009 6:54

Re: Datpys

R^

Kiri 10.11.2009 7:07

Re: Datpys

Hele M.S.  Jste mateřštinou zblblý, nebo jste nedával ve škole pozor. Zaměstnanci je první pád množného čísla od podmětu zaměstnanec. Chcete li vyjádřit, že je někdo má - tady ty zaměstnance - zastupovat, použijte, prosím, čtvrtý pád množného čísla !!! Jinak Vám odboráři, alespoň ti čeští neporozumí. A to by byla, věru, škoda! :-/ Zkuste to - jsou to zaměstnancové nebo snad zaměstnancův?  A nebo i jinak?

jirka.s. 10.11.2009 11:04

Re: Datpys

No vidíš, já například coby zaměstnanec  nechci a nebudu nikoho zastupovat a naopak si přeji, aby se každý takový samozvanec, co by chtěl zastupovat mne, na mne zvysoka....! Co potřebuji já, to jsem si většinou vykecal sám a nepotřeboval jsem na to prostředníka, kterýby mne případně klidně stáhnul i z kůže!!! 

BTW: Ten tebou vzpomínaný majitel hokejového klubu, co neměl, chudák, s kým jednat, tož to je tedy opravdu exot! Pokud jsem pro změnu zase já informován, tak každý hokejista má svého managora, který vyjednává a sjednává podmínky hráčovy smlouvy! Ale to jen tak na okraj!

Vasekpasek 10.11.2009 2:19

...

Uf, co je moc, to je moc. Článek "Proč podporuji stávku" by měl být založen na argumentech týkající se té stávky a ne o tom napsat půl odstavce a dalších pět psát o tom, že Praha cpe zbytečně peníze jinam a všichni se všemi kamarádí. To by měl být článek na zcela jiné téma.

To, kam vedou stávky, myslím bezpečně ukázaly ČD. To je dostatečný důvod stávkaře nepodporovat, protože pak nám tu vznikají státy ve státě. Nicméně si myslím, že tu jde pouze o hranici, odbory chtějí (tuším, zase tak jsem se o to nezajímal) 2 miliardy (z našich peněz) a Vy je v tom podporujete. Podporoval byste je, i kdyby chtěly 10 miliard? A co takhle 100 miliard? Pokud ne, kde je Vaše hranice, od které byste stávku již nepodporoval?

M.S. 10.11.2009 4:35

Re: ...

Ono je to trochu (hodně) složitější než píšete. Já jsem proti tomu, aby byly přidávány finance DP, ale zároveň proti tomu, aby byly snižovány platy řidičů. Nehospodárnost DP je obrovská. Markantním, ale ne nejdůležitějším případem je úmysl instalovat turnikety, které byly před nedávnem odstraňovány. Snaha převádět některé činnosti z DP na soukromé firmy není motivována úsporami, ale především získáním provizí pro příslušné vedoucí pracovníky. Dnes oblíbené tvrzení, že stát je špatný hospodář propagují hlavně ti, kteří ten stát okrádají. 

karas 10.11.2009 6:58

Re: ...

R^R^R^

ttt 10.11.2009 2:05

to je banda zvastu

Takova snuska stiznosti jak je vsechno na houby. Mam pocit ze tady v republice se snad ani neda zit.

Sesbirane vsechny mozna obvineni ze vsech moznych hospod.

Vsichni kradou, vsechno je rizeno spiklenci kteri delaji vsechno jen pro penize, vsechno je spatne, vsichni jsou hadi, vsechno chteji rozkrast a vytunelovat, uplne vsichni vsechno vsude.

Teda s jednou vyjimkou, sdruzeni automat, ti maji absolutni pravdu a jsou naprosto genialni a maji reseni pro vsechny problemy.

PS: ty mesta ktera caso davaji za priklad kde to funguje, tak ty uz davno provrtana tunely jsou, takze tady nevymyslime novoty, jen dohanime co jsme zameskali.

Bořek 10.11.2009 1:24

Co je státní je málo funkční¨.

Moloch jako ČD,Pošta MHD a pod.podporují vždy jen státní vlastnicví pod pohrůžkou ze soukromníci vše zničí a rozkradou.I když opak je pravdou privatizace je pro různé odborové Dušky nečo jako peklo.A oni dobře tuší proč!

Jirka 10.11.2009 1:31

Re: Co je státní je málo funkční¨.

R^R^R^

Klotylda 10.11.2009 0:48

PRAHA:Proc souhlasim...

  Myslím,  mohlo by se ledacos opravit.  Mnoho z tohoto oboru je bídné.

Platy MDH jsou nízké  MHD ma veloky byr.okratický  aparat.   :-(Líbá teta Klotylda.

Monte Christo 10.11.2009 0:19

Capu pane chtel jste se zviditelnit

Stavka MHD neni o tom o kolik procent da praha na mhd ale spise proti tomu ze ridici MHD jsou propousteni a velmi malo lidi s toho ma uzitek pane...Obycejne obcany kteri si chteji vydelat vykopnou uz s toho duvodu ze jsou v odborech...Aby moc nekecaly...Usetrene penize  na ridicich MHD si poctive rozdeli do svych premiji lide kteri nemaji zadnou zodpovednost a vlastne tak tuneluji statni podnik..Pane co jste udelal pro to aby se zabranilo zlodejine?Podal,jste treba trestni oznameni z trestneho cinu organizovaneho zlocinu?Asi ne uz proto,ze zde pisete tyto veci...Monte Christo Praha Ma zeme Me srdce

jenicek 10.11.2009 0:18

Přesně tak. A co turnikety?

http://www.trolejbusyvpraze.net/blbosti_turnikety2.htm

Pokud bude cílem stávky odstřelit aspoň tenhle tunel, tak budu chodit pěšky třeba měsíc.

Klotylda 10.11.2009 0:51

Re: Přesně tak. A co turnikety?

  Porovnejte treba s metrem v Tokiu.  O stávce se tam nemluví a vse funguje.. V Novosibirsku je MHD mnohem mensi, ale personal spolehlivèjsí Vzor pro Prahu! !líbá teta Klotylda.