3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Žravenky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tutti 11.6.2007 15:43

To je debil az to boli

Smarja, typickej vul, ktery podporuje nesmysly.

Staci maly priklad:

- mate 100 korun, pujdete je utratit normalne? nebo si za to koupite stravenku v hodnote 95 korun? (tech 5% sezere stravenkova spolecnost).

Samozrejme stravenky jsou horsi nez penize, a ztracite nekolik procent hodnoty. Proto jediny duvod proc je vyuzivat je danova vyhoda a snaha stravenkovych spolecnosti zachovat si zisky.

Proto par chytrych lidi napadlo, zrusime danovou vyhodu (o stejnou castku muzem snizit dan) a usetrime lidem spoustu byrokracie. A rozumni lide jsou nadseni, zatimco stravenkove spolecnosti a blbci prskaji.

JoJo 11.6.2007 16:22

Re: To je debil az to boli

Áno, jsem typickej. Jako zaměstnanec dám 36 korun a zaměstnavatel mi vrátí nazpátek 80 korun, za které koupím jídlo v ceně 80 Kč, nikoliv 75 nebo 70. Zaměstnavatel, aby mi přidal na každý den 44 korun v čistém, musí vynaložit 47 Kč před zdaněním, po zdanění 36 Kč namísto toho, aby mi přidal do výplaty stejných 44, ze kterých  já dostanu 30-35 Kč na ruku a jeho to po zdanění stojí 45 korun. Kdo je tady vůl? Kecy o péči o zaměstnance jsou jenom kecy. Jde pouze o daňovou výhodu zaměstnanců i zaměstnavatelů. O jakou částku snížíte daň? Znamená to, že vedle pastelkovného, nemístné mateřské, na kterou není, rozhodíte mezi sprostý lid i žravné? Kolik to bude stát navíc proti daňově uznatelným nákladům na stravenky?

Jindra 11.6.2007 16:29

Re: Re: To je debil az to boli

jisté je, že na tom vydělávají zejména absolutně nic neprodujkující stravenkové společnosti. Taková anomálie, aby se ušetřilo zaplatí se víc parazitům co nic nedělají. Obdobně fungují všechny ty offshorové společnosti, žijí z toho že tupé vlády zdaňují jako ďasi. Logické by bylo nepoužívat žádné papírové poukázky, málop zdaňovat a platit jen penězi. Tohle je celé socializující kulišárna.

JoJo 11.6.2007 16:38

Re: Re: Re: To je debil az to boli

Všiml jste si, že vydělávají všichni vyjma nenažraného státu?

Co investiční pobídky? Co myslíte že je za skutečností, že v posledních letech prakticky všechny obchodní řetězce, etablované v ČR od 90 let, změnili majitele. Proč myslíte, že v každé horní dolní stojí dnes alespoň Lidl. Proti obchodním řetězcům jsou stravenkové společnosti sběrači drobků, navíc stravenkové společnosti jsou živeny z větší části zaměstnavateli a příjemci stravenek, obchodní řetězce na pobídkách vyžraly ze společného desítky miliard.

Jindra 11.6.2007 17:11

Re: Re: Re: Re: To je debil az to boli

to máte safra recht, ale to že se plejtvá jinde tento problém neřeší

AeroKarel 11.6.2007 17:13

Re: To je debil az to boli

Dobře. Kde jsou ty snížené daně?

Discus 11.6.2007 14:59

Žravenky

 Po poradě s I. Mládkem, tímto žádám Státní úřad důchodového zabezpečení o okamžité vydání stravenek se zpětnou platností.Došli jsme k názoru,že nikdo nesmí být diskriminován z důvodu věku,náboženství a.t.d.

Šnek 11.6.2007 14:14

Bohužel jsou to kydy.

Aby podtrhl svou pravdu, uchyluje se autor k populizmu. Copak se listopad 89 udál proto, že se lid nasral? Ten se přece přihodil, protože se Sovětský svaz posral.  Kdo tvrdí něco jiného, ten si lže do kapsy.

Je to stejná pitomost, jako když si lidé v Německu předstírají, že se jejich režim složil v důsledku jejich mírumilovných pondělních demonstrací, které pořádali v DDR hlavně protestantští křesťané. Nakonec se stejně ukázalo, že jich půlka byla přisluhovačů Stasi.

havránek.. 11.6.2007 15:14

Re: Bohužel jsou to kydy.

prosím vezmi si prášek na hlavu.

Jindra 11.6.2007 15:32

Re: Re: Bohužel jsou to kydy.

je to úplně od věci ale kolega havránek má pravdu. Na druhou stranu, kdyby se lid opravdu nenasral taky by se nic nepohnulo. Taková ko-operace akcí tajných služeb a všelidového vzteku...

Šnek 11.6.2007 16:08

Re: Re: Re: Bohužel jsou to kydy.

To jako že lid něco udělal, nebo jak. Zvonění klíčema byla tragikomická kašpařina.

Jindra 11.6.2007 16:15

Re: Re: Re: Re: Bohužel jsou to kydy.

V pohledu z dálky asi ano, já byl ale 17týho na tý Národní a viděl jsem to celý jinak. A co víc, prožíval jsem to jinak a ten pocit, že to konečně prasklo mi už nikdy nesebereš. Nebejt mě a Zifčáka, máte pořád Husáka....  

Amigo 11.6.2007 14:03

Pan Vlk opět a zcela mimo mísu

Pan Vlk je opět a po několikáté zcela mimo mísu. Žvaní jak komentátor v Ruďasu v nejlepších letech. To, čemu ve své bolševické propagandě říká žravenky je běžný způsob financování stravování po celém světě. Např. nejmenovaná firma Sodexho již víc jak 50 let distribuuje žravenky v USA, v Kanadě, Mexiku, Jižní Americe, Asii, Oceánii a samozřejmě v evropě. K nám tuto vymoženost nedonesli komunisti, ale dostalo se to sem z venku.

Další blud z pera Vlkova, je že se ceny v restauracích rovnají ceně stravenky. Asi si ten bolševik nevšiml, že stravenky mají různé hodnoty od 30 do 80 korun. Které ceně se tedy restaurace přizpůsobují....

Ježíš, ten článek je tak bolševicky blbej, že nemám sílu ho dočíst!

J.G. Pašek 11.6.2007 14:54

Kážeš bludy Amigo . . . .

.

AeroKarel 11.6.2007 17:15

Re: Pan Vlk opět a zcela mimo mísu

Omývejte přirození vlažnou vodou, o těch cenách to v článku píše .........

Sebaus 11.6.2007 21:12

Re: Pan Vlk opět a zcela mimo mísu

Kdybyste mel silu, no spis schopnost, clanek precist (a hlavne pochopit), tak byste si vsiml, ze vse, co autorovi vytykate, v clanku je.

Vy jste si jenom potreboval zanadavat, ze?

fafnir 11.6.2007 14:01

z celé diskuse jsem zjitsil jedno

a sice,že se názory diskutérů řídí dle toho,zda stravenky dostává a nebo ne.Objektivitu lze hledat těžko.Ale ,všiml jsem si v Rakousku,Německu i Italii v restauracích funguje podobný sytém,a že stravenkové společnosti jsou mezinárodní.Takže to asi nebude jenom české specifikum.

Bubik 11.6.2007 14:14

Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

to že to funguje leckde okolo, neznamená, že je to nejlepší systém.

To jen znamená, že stravenkové firmy ( mimochodem všechny u nás jsou pobočky nebo dcery mezinárodních) mají dobře propracovaný lobbying

Ještě k tomu slovu "dostávají" - NIKDO NIC NEDOSTÁVÁ. 45procent si každý platí srážkou ze mzdy a 55% je příspěvek zaměstnavatele, o který mu zase dá méně platu. Ale je pravda, že stravenkáři mají o fasovanou hodnotu menší daně než nestravenkáři.......

fafnir 11.6.2007 14:26

Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

pro bubíka

místo dostává,dosadte používá,tak to bylo myšleno/nedošlo mi že to nepochopíte

nikdo netvrdí,že je to nelepší systém,jenom říkám,že to není české specifikum

s tím že toto učinit je netaktické souhlasím,finanční zisk nepřevíšípolitikou ztrátu

fafnir 11.6.2007 14:30

Re: Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

oprava nepřevýší

Honza 11.6.2007 14:47

Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

Jak pán došel k tomu, že o stravenky dostane zaměstnanec menší plat?

My co zaměstnance musíme platit podle tabulek si něco takového nemůžeme dovolit. Jak to děláte Vy?

Bubik 11.6.2007 15:10

Re: Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

Vy, co musíte platit dle tabulek, jistě.

U nás, co nemáme plat podle tabulek, se do úvahy, kdo má jaký plat započítavají všechny požitky, které zaměstnanec "fasuje". Takže třeba - jo Novák, ten má xx tisíc, pak má firemní mobil i pro sebe, auto k dispozici, stravenky a penzijní připojištění, což je dohromady celkem asi yyyy. Hmm, tak mu přidáme  zzz.....

Stravenky je prostě taky příjem zaměstnance. Byť nedaněný.......

Jindra 11.6.2007 15:34

Re: Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

vy co platítěe lidi podle tabulek byste se měli rychle poohlédnout po nějaké solidní práci. Vaše činnost je z největší pravděpodobností naprosto zbytečná.

Sebaus 11.6.2007 21:15

Re: Re: Re: Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

Ucitele, hasici, ... jsou tedy S nejvetsi pravdepodobnosti zbytecni?

Podle levopisu soude, ve Vasem pripade opravdu ucitelsky sbor neodvedl dobrou praci :-P

zajíček8 11.6.2007 17:28

Re: z celé diskuse jsem zjitsil jedno

Jste na omylu. Jsem též příjemce stravenek a jsem pro jejich zrušení.

Jde pouze o to, že existuje i možnost příspívat na stravu finanční částkou, ale ta se daní. Proto ta kulišárna se stravenkami.

Dušan Polanský 11.6.2007 13:10

Sice dlouhé a ukecané,

ale rušit tak fungující systém jako jsou stravenky, to může opravdu jenom blázen. A proto se také ruší. Možná stačilo napsat tohle.

Bubik 11.6.2007 13:54

Re: Sice dlouhé a ukecané,

Fungující?

Jistě..... řekněme si na rovinu, tenhle systém má plus a/ pro vydavatele stravenek, protože žijí z %, která jim odevzdávají příjemci. b/ pro kuřáky, protože se za to tak krásně kupují cigarety c/ pro rodiny s dětmi, protože se s nimi může platit v McDonaldu d/ pro šéfy, protože mohou s velkou pompou zvednout hodnotu stravenky ze 60 na 70 a je přidáno.....;-P

Ale jinak by možná bylo lepší mít peníze ( ty byly pane Polanský vynalezeny dříve, než kupony na jídlo) a za ty si koupit co chci, jak chci a kde chci. Jestli obědvám salát, knedlo vepřo, pizzu nebo rum, a jestli to kupuji v hospodě nebo u Vietnamce na rohu je jen a jen moje věc.

Argumenty, že by lidi neobědvali neberu - neobědvají ani teď. Kolegyně napříkad šetří stravenky na předvíkendové nákupy. I když teď už jim je berou jen někde a jen tuším po pěti.;-D

Mimochodem - stravenky do jisté míry přispívají obezitě národa - kdo nechce blbnout a opravdu je používá k polednímu jídlu, nezbývá mu, než chodit do hospod na hotovky s UHO omáčkou. Aspoň tam, kde já pracuji nic zdravého v hospodách nemají.......

havránek.. 11.6.2007 15:18

Re: Re: Sice dlouhé a ukecané,

Co ti je do toho, co kdo obědvá a co kdo nakupuje, bože ty jsi asi "pozorovací" vůl a evidentně jsi se minul povoláním- co takhle městská policie, blbečku běž se podívat na roh hybernské, jak jsou tam policisté seřazeni v 11,00 na fasuňk jídla i s krabicemi pro kolegy ve službě.

Sebaus 11.6.2007 21:18

Re: Re: Sice dlouhé a ukecané,

Bla, bla, bla, ... !!!

Cigarety a alkohol se za stravenky koupit nedaji - stravenkove spolecnosti to zakazuji a jdou po tom dost ostre kontroly. A malokdo si lajsne prijit o nejakych 35-50% trzeb za obedy ...

Bubik 12.6.2007 0:03

Re: Re: Re: Sice dlouhé a ukecané,

DAJÍ

V každý hospodě.........