2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Niky 20.8.2008 9:47

Re: Re: Re: vzkaz Václavu Klausovi

R^>-

Ale 20.8.2008 9:49

Re: Re: Re: vzkaz Václavu Klausovi

Souhlasím, že Václav Klaus velmi často mívá pravdu a téměř vždy má pravdu alespoň částečnou. Pak existují určité výjimky, které potvrzují pravidlo. Jako jednu z nich bych uvedl moment, kdy byl ochoten obětovat celou ODS, aby udržel vládu s Luxem, jako druhou moment, kdy nabízel v přímém přenosu Špidlovi koalici - ve chvíli, kdy bylo obecně známo, že je Špidla dohodnutý s 4-3-2-koalicí.

realysta 20.8.2008 10:09

Re: Re: vzkaz Václavu Klausovi

Právě, že tam rusofilství není. říkám - vyvážený. Zkuste vnímat i Vy. Pojmem vyváženost je totiž čím dál víc vnímán názor, který jednostranně jakoby strhával misku názorů na jedné straně trochu zpět. To ale není vyváženost..

Naopak - zkuste najít mezi oficiálním vyjádřeními v médiích (veřejnoprávní TV, rozhlas, seriozní e-niviny, či tištěné noviny) jediný článek, kde by bylo alespoň něco málo, nějaký aspekt,... vytknut americké politice.

Profesor 20.8.2008 10:42

Re: Re: Re: vzkaz Václavu Klausovi

Tedy pokud žádáte po veřejnoprávních médiích, aby cosi také vytkly americké politice - nepožadujete právě ten typ vyváženosti, který má strhávat misku na vahách (což sám odmítáte...)?

Ale ať už s Vámi souhlasím (ohledně informací o americké politice) nebo ne - chyby americké politiky teď přeci nejsou otázkou dne! My tu mluvíme o tom, jestli Rusové mají co dělat se svou armádou za svými hranicemi. Kdo je tam poslal? Jaký tam mají mandát a od koho? Jak se mohou prohlašovat za "mírové jednotky", když jsou stranou sporu? Rusko přinejmenším  (!) přesáhlo svoje kompetence, když obsadilo bez jakéhokoli mandátu území cizího státu. To je základní fakt. Nejprve se musí Rusové stáhnout (aby přestali umírat nevinní lidé, na kterých tolik Klausovi záleží...) - a pak se teprve může jednat. To je triviálnost, kterou každý ví (tím nic objevného Klaus neřekl). Ovšem Klaus fatálně přehlédl také to, že ruská armáda přeci nemá co pohledávat v Gruzii. Tedy jestliže Klaus udělal z Gruzie agresora, a z Ruska naopak mírotvorce - pak sám sobě učinil medvědí službu - protože ho nikdo nemůže brát vážně. Rusko (přinejmenším) porušilo zásadně mezinárodní právo. Kdo tohle nepochopil (jako náš president), staví sám sebe do role břídila, který se nemá k politickým tématům co vyjadřovat.

jk-jiny 20.8.2008 14:25

Re: Re: Re: Re: vzkaz Václavu Klausovi

Ruska armada je tam na zaklade mandatu OSN jako mirove sbory. Podobne jako Holandani v Srbsku atd.

kpt 20.8.2008 12:24

Re: vzkaz Václavu Klausovi

Po listopadu jste neotočili o 180 stupňů, jen jste se osmělili, vědomi si reálného stavu věcí, přihlásit se k tomu, čemu jste vždy dávali přednost, to jen tak pro přesnost. Hlavním heslem v místní kotlině vždy přece bylo vědomí a znalost Před kým se posrat a na koho se vysrat.

i.h. 20.8.2008 8:31

Naštěstí, jak také napsal V. Pokorný v LN,

názor Klause nikoho ve světě nezajímá a naštěstí ho nikdo nezná (na rozdíl od předchůdce Havla). Ve světové politice je Klaus něco jako dědeček nadávající na lavičce v parku. A tak je třeba ho taky brát.

Výr 20.8.2008 8:26

Pan prezident Klaus má úplnou pravdu a měl ji i v případě Kosova

Pan prezident vystihl velmi přesně situaci. Ministr zahraničí by měl dát miliony Gruzii ze svého. Málem by se přetrhl, aby uznal Kosovo. Na druhé straně v Gruzii měří jiným metrem-asi vyrobeným za oceánem.

fdfd 20.8.2008 8:31

Re: Pan prezident Klaus má úplnou pravdu a měl ji i v případě Kosova

Trautnberg by měl dát ze svého.

zavraždění osetínci a jejich uprchlíci, co jim Saakasvili zničil domovy, podle něj neexistují. Je to cynický politický kupec s lidským neštěstím. Rv;-O

Pamětník I. 20.8.2008 8:18

Kdo kdy začal?

Pusťte si na Čt24 ve včerejších Událostech a komentářích ve 22:30 diskusi prezidentova "poradce a expisálka" Jakla s opravdovým novinářem senátorem Štětinou. Ten tam podává svědectví  zjištěná teď osobně v Gruzii a uvádí své relevantní zdroje informací, kdežto Jakl bohapustě plácá - pak má ten Klaus říkat něco rozumného, když má takové poradce resp. hlásné trouby.

pesimista 20.8.2008 8:21

Re: Kdo kdy začal?

bolševk a pisálek Ruděho práva Štětina má informace pouze z ministersta zahraničí Gruzie, kde nevytáhl paty z hotelu; jemu nelze věřit ani pozdrav

Čtenář 20.8.2008 12:55

Re: Re: Kdo kdy začal?

Od čerpáte informace k takto zasvěceným komentářům? Rád se nechán poučit.

Pamětník i. 20.8.2008 17:59

Re: Re: Kdo kdy začal?

Zlovolně lžeš, lumpe!

promirul 20.8.2008 8:24

Re: Kdo kdy začal?

PAMĚTNIK,když si berete Štětinu za svědka jako opravdového novináře,potěš pánbůh.I kdyby opravdu hovořil pravdu,stejně bych mu nevěřil.On a Mejzlík,jsou ti praví poradci a pisálkové,ty si berte tak do  hospody na rundu.

Niky 20.8.2008 9:52

Re: Re: Kdo kdy začal?

Štětina a Mejstřík jsou ti největší bolševici jaké si vůbec dovedete představit,však se oba stali senátory díky podpoře komunistů!

Pamětník i. 20.8.2008 18:01

Re: Re: Kdo kdy začal?

Ty jseš Jakl, viď? Ten včera taky takhle blbě kecal, že nevěří očitému svědkovi.

milkom 20.8.2008 8:30

Re: Kdo kdy začal?

Hodnověrnost informací zcela odpovídá hodnověrnosti jejich zdroje - je to stejné ministerstvo obrany Gruzie, které poskytovalo informace o průběhu konfliktu.. Když k tomu navíc přidáte senátora Štětinu - nemá význam jim ani věnovat pozornost

pesimista 20.8.2008 8:46

Re: Kdo kdy začal?

pamětníku I,podívej se laskavě na stránky http://forum.valka.cz/viewtopic.php/p/275926#275926 a pochopíš,že věříš blbovi a bolševiku, což jednojet

Honza2 20.8.2008 9:21

Re: Kdo kdy začal?

Hm, pan Štětina když už chce dělat propagandu za jednu stranu, měl by si aspoň dát tu práci vymyslet k tomu vlastní text. Jeho článek tady je prakticky doslovný překlad stanoviska ministersva obrany Gruzie.

Na to, aby si člověk udělal vlastní názor si stačí prohlédnou zprávy na ČT1 od 4. do 10. srpna. Obzvášť názorový veletoč mezi 7-9.8. je poučný.

Pamětník i. 20.8.2008 18:22

Re: Re: Kdo kdy začal?

A odkud se ty zprávy braly, určitě ne od důvěryhodného, praxí prověřeného novináře Štětiny. Myslíte, že existuje pro toto prostředí věrohodnější novinář než je Štětina? Na vašem osobním názoru na něj totiž vůbec nezáleží. Nemluvím o nějakých kecech z článku, ale o faktech, které Štětina jako očitý svědek metal Jaklovi do očí.

Ale 20.8.2008 9:57

Re: Kdo kdy začal?

Jakl skutečně plácal, ale tentokrát je v tom nevinně - přibližně jako advokát u soudu

Pamětník i. 20.8.2008 18:05

Re: Kdo kdy začal?

Kecálisti, žádný z vás nepřiznal, že si to pustil, natož, aby Štětinovi relevantně oponoval, tak radši držte hubu, na vaše dojmy není nikdo zvědavý!

Cricket 20.8.2008 8:17

Tak Astone, je to exot, nebo ne?

Já to cítím podobně. Dát v předvečer olampiády Putinovi takovýhle důvod k represi proti obyvatelům dosud vlastní země může udělat jen člověk, který je fanaticky přesvědčený o své pravdě, nebo blázen. Státník nikoliv. Tak co, mírotvorci všech zemí, jak to, že se nespojujete ve spravedlivém boji proti agresi?? Asi není dost Americká.

promirul 20.8.2008 8:15

Zase už se........

Spousta lidí se otírá o vaše vyjádření osobních pocitů neprávem a se zlým úmyslem.Plně souhlasím,hovoříte pravdu a tím vyjádřujete i mínění všech slušných lidí.

Pozorovatel 20.8.2008 8:12

Dekuji pane prezidente!

Jako po nescislnekrate obdivuji prezidenta Klause za jasne a precizni vystihnuti situace a zaujmuti objektivne spravneho stanoviska k veci. Mame nejlepsiho prezidenta nejen v Evrope ale nejspis na celem svete. Jsem na neho hrdy. Kdo z dnesnich tzv. "politiku" siroko daleko si v dnesni dobe dovoli tak odvazne a zasadove vystoupit? Historie mu da za pravdu o tom nepochybuji uz dnes.

Drzost zlocince Saskaviliho je nebetycna. Na nocni prepadeni civilnich obyvatel a zniceni hlavniho mesta Jizni Osetie v den zahajeni olympiady je treba mit zaludek a ten Saskavili zrejme ma. Dojal me jak si pred kamerou zuzlal nervozitou kravatku. Kdyby se pritom jednou rukou dloubal v nose a druhou skrabal v zadku byl by neprekonatelnym prototypem gruzinskeho proamerickeho slouhy Vondrohavla.  

Čtenář 20.8.2008 8:19

Re: Dekuji pane prezidente!

Za co prosím Vás děkujete, za jeho obdiv k Rusku nebo alibistické vyjádření? Jak víte, že jeho stanovisko je objektivní a správné. Vlastně odpovídáte druhou částí příspěvku, to já zase lituji p. prezidenta, že má takovéto příznivce.............. 

Štváč 20.8.2008 8:19

Re: Dekuji pane prezidente!

"tak něco jasného a precizního jsem ještě nečetl" jdu blinkat.

Pozorovatel 20.8.2008 10:19

Re: Dekuji pane prezidente!

Najdi si vlastní nick hovado a tam si vedď svoje provokační kecy!

Štváč 20.8.2008 11:06

Re: Re: Dekuji pane prezidente!

nauč se psát a pak se jdi oběsit, rudej zmetku.

Akademik 20.8.2008 17:51

Re: Dekuji pane prezidente!

Kdo z dnesnich tzv. "politiku" siroko daleko si v dnesni dobe dovoli tak odvazne a zasadove vystoupit? - Kromě našeho nejzásadovějšího pana prezidenta ještě další zásadoví prezidenti Lukašenko, Chavéz a Castro. Pan Klaus se ocitl v nejlepší společnosti.