2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš 20.8.2008 9:46

Je možno věřit Klausovi ?

Pan Klaus chce svým dalším vyjádřením  snad zmírnit své původní prohlášení napadení Gruzie Ruskem. Věc zahrává do historického problému Kavkazu, avšak opět nějak nevidí, či nechce vidět , že Rusko si silou podrobuje suverenní  země a nebo alespoň ničí jejich infrastrukturu a zbídačuje občany těchto zemí, kterých je panu Klausovi tak líto. Mě je líto pana Klause.

Ponny 20.8.2008 10:08

Re: Je možno věřit Klausovi ?

Mně ho není líto, mě silně štve, už jen tím zaujatým, jednostranným  pohledem na celou okupaci Gruzie..je ostuda mít někoho takového za presidenta!Rv

Chalupa 20.8.2008 9:46

pat

kLAUS MÁ PRAVDU. Abcházové a Osetinci nemusejí Gruzínce dlouhodobě, nejen od roku 1990, kdy se rozpadl SSSR.Akce Sakašviliho v Cchinvali proto byla víc než přilití oleje do ohně a bude muset být odejít. PŘED TÍM  se však  NATO bude  zabývat hlavně Ruskem, budou další mrtví a ropovod BTC bude předmětem záškodnických akcí.

Niky 20.8.2008 9:42

Kde jste byli vy všichni co tu nadáváte na V.Klause,

když Putinovo Rusko navrhlo jako svého kandidáta na šéfa Mezinárodního měnového fondu Havlova pravdoláskového bolševika,estébáka,lidového milicionáře a největšího tuneláře v Česku Josefa Tošovského!

JH 20.8.2008 11:29

Ano, a proto museli rusáci vthnout do Guzie :-)

Defurak 20.8.2008 9:37

Snad nechcete přijmout do NATO stát, v jehož čele stojí Saakašvili !!

To už je fakt totálnií zaslepenost, hloupost nebo navedenost. To už jste členství mohli nabiídnout Sadámovu Iráku - ten také použil proti vlastním lidem (Kurdové) masový vyhlazovací prostředek - chemické zbraně.

Klaus tentokrát R^ Topolánek jako obvykle RvRv Schwarzernberg výjimečně 8-o

JJ 20.8.2008 9:08

Tak tak

ale bohuzel je na to pozde a je to v rukou generalu ..

Předseda 20.8.2008 9:37

Re: Tak tak

Dost mi to připomíná ty dva tajemníky (Kačer a Kemr) v Šíleně smutné princezně :(

Gregory 20.8.2008 9:40

Re: Re: Tak tak

Žádný Kačer nýbrž Darek Vostřel . Bývalý ředitel divadla Rokoko . To jen pro přesnost .

Předseda 20.8.2008 10:03

Re: Re: Re: Tak tak

Šmarja sorráč, sypu si popel na hlavu :-/

JJ 20.8.2008 11:04

Re: Re: Tak tak

Bohuzel v teto hre jsou jenom generalove..

František 20.8.2008 9:05

Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

Pane prezidente, máte pravdu, zabíjet bezbranné lidi - to musíme odsoudit.

Prezident Gruzie udělal chybu, ale to nemůže být důvod, aby Rusové srovnávali v Gruzii domy se zemí a zabíjeli bezbranné lidi.

Já jsem po válce procházel centrem Drážďan. Byly zde pláně a jen tabulky označovaly dřívější ulice. Co provedli obyvatelé Drážďan, že byli takto pomstěni?

Co například v Japonsku provedli obyvatelé Hirošimy a Nagasagi? A tak bych mohl pokračovat.

Ať je odsouzen prezident Grizie, když se chová jako Karadžič, ale to neznamená. že srovnáme Grizii se zemí. Ruští vojáci tam nemají provádět vyhlazovací čistky, to musíme odsoudit!

lucinapes 20.8.2008 9:16

Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

zapomněl jste zahrnout bývalé sudetoněmecké vesnice, kde nebyly ani ty tabulky.

harris01 20.8.2008 10:01

Re: Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

Ajajaj... o Sudetech a o tom, koho jsme z nich "odsunuli" se raděj před panem prezidentem nezmiňovat - moh by z toho mít špatné spaní, ten náš malý xenofob...  ;-P

xxx Kubeš 20.8.2008 9:22

Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

Hirošimu a Nagasaki bych do toho netahal, byla válka a zmarněné životy v těchto městech zkrátili válku a zachránili životy jiných, taktéž nevinných, kteří bojovali na frontách. A životy všech mají na svědomí ti, co se zabíjením začali.

RL 20.8.2008 9:30

Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

Vážený pane....srovnávat Drážďany a Nagasaki s Hirošimou s dnešní Gruzií je nebetyčná drzost. Když chcete něco srovnávat musíte uvést dobové souvislosti, dnešním lidem neznající tehdejší situaci připadá útok na Drážďany a Nagasaki s Hirošimou jako akt barbarství. Jenže v tehdejší situaci to byl opodstatněný útok, který sice zmařil tisíe životů, ale zachránil milióny. A to zvlašť v případě Japonska. Ostatně útok na Drážďany si vyžadali sovětští spojenci. A propo čím se provinili obyvatelé Rotterdamu, Londýna, Stalingradu. Zkrátka nemůžete něco vythnout z kontextu a použít ve svém přirovnání, to se pak dopouštíte lži tak jako např. rusští vládní představitelé.

Předseda 20.8.2008 9:40

Re: Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

Další věc samozřejmě je, že v druhé světové válce Německo a Japonsko přímo válku vyhlásily, byly jejími jasnými viníky.

realysta 20.8.2008 10:11

Re: Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

S tou Hirošimou a Nagasaki opatrně. Ano zabránilo to SEKUNDÁRNĚ prodlužování války. Ale PRIMÁRNĚ šlo o TEST následků jaderné bomby. Nedělejme z nouze cnost!!

Pozorovatel 20.8.2008 10:13

Re: Pane prezidente, odsoudit musíme také Rusko

Nejste Františu nemocen. Nějak se Vám to všechno plete dohromady.

fdfd 20.8.2008 8:49

mírotvorci

Gruzínský diktátor porušil mezinárodní mírovou dohodu, že se bude řešit problém Osetie mírovou cestou  Provedl, po nočním ostřelování civilistů,  což je válečný zločin , invazi. Zavraždil okolo 1 500- 2 000 civilistů. Na útěku 30 000 - 40 000 civilistů ze 70 000. Chcinvali ze 70% zničeno. Hrozící humanitární katastrofa. Napadl i lehce ozbrojené mírové sbory OBSE. To vše spustil na první den Olympiády .  Tomu všemu předcházelo dlouhodobé ostřelování. Není bez zajímavosti, že gruzínský řezník vyhlásil příměří. A za 3/4 hodiny začalo kobercové bombardování a invaze.

Kde jsou mírotvorci? Kde pravicové hodnoty, padni, komu padni? Kde snaha potrestat vraha civilistů? Nebo je vše jinak a u  proamerických agresorů a vrahů se jimi zmasakrovaní lidé nepočítají?? 8-o

Gregory 20.8.2008 9:32

Re: mírotvorci

Vy věříte ruské propagandě ? Dejte si studený obklad .

RL 20.8.2008 9:34

Re: mírotvorci

A odkud víte, že ta čísla o obětech jsou pravdivá?? Servírují je pouze ruská média, tak jako v Čečensku je ruská armáda nedovolí ověřit z nezávislých zdrojů. Máte pravdu, že tomu předcházelo slouhodobé ostřelování, jen se mýlíte v tom kým. Je prokázané, že ostřelovali Osetinští separatisté Gruzínské osady za tiché podpory mírotvorců z Moskvy. Nezaměňujte příčinu a následek.

Pozorovatel 20.8.2008 10:15

Re: mírotvorci

Tyto čísla zprostředovaly světové neruské agentury např. Reuters, takže blafy o proruské propagandě si můžete strčit za klobouk

k231 20.8.2008 8:42

Pan Chytrý neví, že v Iráku se to vyplatilo, je tam vcelku klid,

takvoý klid, jaký bývá v této oblasti již po tsíce let, takže v normě. NA teroristy a rusáky totiž platí jen síla.A pokud to nepomáhá, je třeba síla ještě větší!

i.h. 20.8.2008 8:42

Jinak zase klasika,

modří i rudí komunisté se nad slintem z vůle Šloufa prezidenta rozplývají, ostatním je blivno.

fdfd 20.8.2008 8:39

je to zástupná hra

která dá pár důchodcům na Psu a pár lidem, kteří si kompenzují komplex méněcennosti, protože kolaborovali kdysi nebo ten současný, anonymní příležitost emočních nenávistných výkřiků. Protože ničeho jiného nejsou schopni. 

Přitom se o nás rozhoduje zase jinde. Cynicky máme být pro cíle nového Velkého Bratra zase obětováni. V této hře ani nemůžeme nic získat, pouze všechno ztratit. Rv 

Naštěstí naprostá většina občanů ČR se nepotřebuje   zase hrbit a tuto hru prohlédla. V>-

Profesor 20.8.2008 8:39

Řekněte, co jste chtěl říct...

Pane kolego profesore, čekal jsem, že v článku objasníte svůj jedinečný postoj, ale marně v něm hledám nějakou myšlenku. Chtěl bych vás vyzvat - jako to činíte opakovaně vy: Zkuste to ještě jednou, a tentokrát se vyjádřete více na úrovni. Skoro se zdráhám věřit, že president, který každého profesorsky opravuje jak se má vyjadřovat, napíše takový bezobsažný blábol. Co jste chtěl sdělit? Málem tento článek vypadá jako podvrh, se kterým snad president nemůže mít nic společného....

realysta 20.8.2008 8:39

vzkaz Václavu Klausovi

Myslím, že politiky, jakým se náš prezident profiluje, potřebuje Evropa a svět jako sůl. Rozumný, vcyvážený pohled a ne pouze expresivní výkřiky proti čemukoliv, co není populární anebo co není v souladu s jakousi homogenní loajalitou se vším, co přichází z USA.

Po listopadu 1989 jsme se otočili o 180stupňů ve své orientaci na spojenectví, i v pohledu na řešení společenských a politických otázek. Vzpomeňme jen proč a jak se dostali komunisté k vlivu po válce. Co bylo na začátklu procesu, který nakonec končil tragicky v nastolení totalitního téměř nefunkčního (politicky i hospodářsky) systému. Poválečné nadšení z toho, že především SSSR nás zachránil od fašismu. Naštvanost z toho, jak nás zradili předváleční spojenci. Naštvanost z politického marasmu předválečných stran. rozumné - vyvážené halsy zanikly. Dnes zažíváme naprosto stejné pseudonadšení z našeho nového spojence, přítele nejvěrnějšího a zářného vzoru - z USA. A rozumné / vyvážené halsy jsou potlačovány, zesměšňovány...

Jak kdysi zpíval Pepa Nos "Kdo jde pořád na západ - přijde na východ." jinými slovy - extrémní obrátka a úsilovné následování toho směru nás může dovést tam, kde jsme byli.... !!

Profesor 20.8.2008 8:47

Re: vzkaz Václavu Klausovi

Myslím, že srovnáváte jablka s hruškami (vztah k USA a SSSR). Já tedy žádné pseudonadšení (ani nadšení) z nového spojence, jímž má být podle Vás USA, neprožívám. Ale poukažte, prosím, na ten rozumný, vyvážený hlas. Tím je myšleno pan president snad...? Prosím, přečtěte si Vy (a všichni ostatní, kteří se tu rozplýváte nad moudrostí našeho presidenta) ještě jednou pozorně jeho článek - a zkuste si vypsat na papír nějakou myšlenku z tohoto projevu, nějaký zásadní argument pro jeho rusofilství. Až je najdete, pak o nich můžeme diskutovat, ale soudím, že tam nejsou.

lucinapes 20.8.2008 9:21

Re: Re: vzkaz Václavu Klausovi

R^ Naprosto souhlasím a dovoluji si připomenout, že Klaus mívá pravdu, když vášně opadnou a zbyde holá skutečnost. Ale to už nikdo nezdůrazní.