2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 20.8.2008 15:18

Komentar z bbc

"As an American, I find Bush's and Rice's comments regarding the attacks on a sovereign nation in the 21st Century just too embarrassing to bear"

Ferdinand 20.8.2008 15:16

zástupná hra

Do Iráku se vlítlo kvůli zbraním hromadného ničení. Nic se nenašlo, výsledkem je vleklý konflikt, který nemá v blízké budoucnosti řešení. Bělehrad byl humanitárně bombardován za politiku etnických čistek v Kosovu. čistkám a následnému exodu se nezabránilo, jenom proběhly jaksi v obráceném gardu. Západ posvětil vznik státu založeném ne na občanské společnosti, ale na národnostním šovinismu, náboženství a mafiánských praktikách. S Kosovem si Evropa ještě užije. Principy rodové (kmenové) společnosti jsou neslučitelné s demokracií viz většina arabských států, Afrika. V Gruzii se současný prezident dostal k moci ne právě demokratickým způsobem. Zmanipulované volby, umlčení opozice. Pak se pustí do avantýry s Ruskem a od nás se očekává, že ho budeme podporovat? Copak už opravdu platí, je to gauner, ale náš, tak se za něj postavíme vždy, zvlášť, když je proti Rusku? Jak může naše diplomacie prosazovat přijetí takového státu, v jehož čele je "neřízená střela" do NATO? To se chceme nechat zatáhnout do konfliktu pro rozmary nějakého blázna? Pan prezident postihl situaci výstižně, má můj obdiv za statečnost, se kterou projevil svůj názor. Doufám, že jeho "hlas rozumu" bude ve světě slyšet

gerontusinza 20.8.2008 15:25

Beze slov Re: zástupná hra

R^R^R^

Malý Aston 20.8.2008 15:44

Re: Beze slov Re: zástupná hra

Naprosto souhlasím s Vámi i s vyjádřením našeho pana prezidenta. I když jsem pro spolupráci s USA a nejsem nadšený z Ruska,zásadně odmítám lésti do zadku těm nebo oněm jen proto,že to jsou oni.I když mám někoho rád,nemusím se ze všeho co dělá posrat.:-D

Frank 20.8.2008 16:05

Re: Re: Beze slov Re: zástupná hra

Nemusíte se hned posrat, to máte pravdu. Stačí si zopakovat gramatiku nebo se poserou vaší učitelé. Pokud byste nepochopil, ta se píše "lézti".

Xaver 82.117 20.8.2008 16:08

Nechte ho, s pravicovým důchodcem MA musela být za totáče na schůzích

nebo v průvodu docela prča...;-D;-D;-D

Pozorovatel 20.8.2008 15:43

Re: zástupná hra

Pane Ferdinande, podepisuji Vas prispevek.

"Nasi" diplomacii pracujici pilne pro americke dobyvatele planety se nedivim. Senilitou a marazmem postizeny pan Hrábě praktikujici nazelenelou politkorektni zahranicni politiku to bohuzel vidi jinak. Amik rozkazal a poddany slouha se musi kroutit podle rozkazu. Tak se krouti. Jen by mel jim navrhovanych 150 milionu gruzinskemu zlocinci saskovi Vilimu poskytnout z vlastni kapsy a ne z kapes danovych poplatniku. 

clay 20.8.2008 17:45

Re: zástupná hra

nic se nenašlo? ;-P text

Niky. 20.8.2008 18:03

Re: zástupná hra

R^>-

PETR 20.8.2008 15:10

SLOVA, SLOVA, SLOVA

odpovídá Hamlet na otázku, co čte.  Patrně četl něco moc podobného tomu, co napsal Václav Klaus. Jaká zástupná hra ? Vede přes Gruzii ropovod do západní Evropy ? Vede přes Čečensko ropovod do západní Evropy ? Nepotřebuje mít Moskva tyhle kohoutky pod kontrolou ? V Čečně , tedy konkrétně v Grozném, už je má v ruce, ale v Gruzii se to ještě nepovedlo. Zatím. Zástupný problém - genocida osetinského obyvatelstva Gruzinci, kvůli které bylo potřeba okupovat gruzinský přístav Poti, kterým má jít další větev ropovodu do Turecka (mimo Rusko, ta hrůza ! ), zmasakrovat Gruzince na jejich území a zničit města a vesnice na čistě gruzínském území ( ale  ležící už skoro u ropovodu ) - je českému prezidentu srozumitelný ?  Patrně je jedním z mála takhle uvažujících. Rozhodně  je jedno nad míru jasné: může tak uvažovat jako Vaclav Klaus. Nesmí tak uvažovat jako prezident České republiky, která si podobné zástupní řešení zažila od Rusů před 40 lety.

 

 

Historik 20.8.2008 15:47

je to přesné

Jižní Osetie má stejné právo na nezávislost, jako Čečna. A v Abcházii dokonce ani žádné významnější boje nenastaly, tady je Gruzie nevinná i co do zástupného problému.

Mimochodem, Rusko nám ZNEMOŽNILO dovoz kazašského zemního plynu, kterým chtěl Kazachstán zaplatit své dluhy přes své území, klasický příklad embarga. Nakonec byla pojledávka prodána za zlomek původní ceny RUSŮM.

Když se Ukrajina hádala s Ruskem o cenu plynu, neb si mohla zatím dovolit uzavřít tranzit, výsledná dohoda byla taková, že Ukrajina nakoupí od Ruska určité množství plynu za světovou cenu a Rusko za to UMOŽNÍ tranzit určitého množství kazašského plynu do Ukrajiny. 

Tolik pro blbečky, kteří nechápou, o co jde.

bukowsky 20.8.2008 17:09

Re: SLOVA, SLOVA, SLOVA

jen o těch masakrech Gruzínců na jejich vlastním území se zatím nepodařilo vyrobit přesvědčivé fota. Ty co byli, se ukázali jako podvrhy. Noční střelba z gruzínských kaťuší Gradů se vydává za denní střelbu ruských kaťuší v rozporu s digitálním datovaním a uvedením v čase, kdy ještě nemohlo dojít ke střelbě Rusů. A další fakty, které nepasují do propagandy. Mimo jiné neochota ukazovat Cchinvali, vydávání zničených osetínských obcí za gruzínské a další.

A na základě těchto faktů, mimo jiné potlačování vyjádření Američanky ve Fox News mám věřit, že pravda je na straně Gruzínců? Ano, ale to si budu muset vyoperovat mozek, pokud mi ho nezakadí demokratická propaganda jako vám. Pak je to zbytečné a neekonomické.

gerontusinza 20.8.2008 15:05

Pane prezidente!!!

Nemám slov, skláním hlavu s uznáním a musím konstatovat..... Po tomhle vás budu volit i proti všem spojeným levičákům i pravičákům....... Díky.

Harpyje 20.8.2008 15:46

Re: Pane prezidente!!!

"Pane  prezidente... po tomhle vás budu volit..."

;-D ;-D ;-D

Kanadan 20.8.2008 14:53

Budte radi, ze mate moudreho prezidenta.

Pred 40 lety jsem utekl pred Rusaky. Musim ale souhlasit s vasim prezidentem na toto tema. A i na jina temata. Konecne mate statnika se svetovou moudrosti a integritou.

ok 20.8.2008 14:56

Re: Budte radi, ze mate moudreho prezidenta.

pokud to myslíte ironicky, pak s vámi souhlasím, Václava Klause skutečně obdivuje celý, celičký svět ;-D;-D;-D

Harpyje 20.8.2008 15:47

Re: Re: Budte radi, ze mate moudreho prezidenta.

;-D ;-D ;-D

orange 20.8.2008 16:46

Re: Re: Re: Budte radi, ze mate moudreho prezidenta.

;-D;-D;-D

W.TEX 20.8.2008 17:48

Re: Budte radi, ze mate moudreho prezidenta.

Moc rádi nejsme,pan  Kalus je v demagogii světová třída.8-o!!

ook 20.8.2008 14:48

Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

a ktery konflikt mate na mysli pane profesore?

Domnivate se ze ten prvotni konfilkt je pokus gruzinskych sil pacifikovat osetske militanty, kteri si z gruzinskych vesnic delaji cvicne cile, nebo vidite konfilkt v tom, ze Saakasvilli ohrozuje svymi prozapadnimi postoji geopoliticke zajmy Ruska a predevsim prani ruska dostat pod kontrolu vsechnu ropu tekouci z Azerbajzanu?

Myslite ze cela situace v zakazvkazi je dusledkem netolerantni narodnostni politiky malych statu, ktere se osvobodily z ruskeho podruci, nebo pokusy ruska dostat pod kontrolu uzemi ktrere patrilo Sovetskem usvazu - v pripade Cecenska se to rusum uz podarilo.

Ja se citite pane profesore:  nejvice potlesku jse za sve vystoupeni uslysel of komunistu.....

Milan 20.8.2008 15:01

Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

Tak vy "ooku",jste prezidenta nepochopil vůbec,snad vám to dojde po opakovaném a pozorném přečtení jeho článku.

ok 20.8.2008 15:05

Re: Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

Milane, vy jste zase nepochopil, že Klausova vyjádření jsou určena "první signální soustavě" naivních obdivovatelů "tatíčka" Klause.

Po opakovaném přečtení je jasné, že článek je určen především českým a ruským komunistům a slavjanofilům.

gerontusinza 20.8.2008 15:27

Pane ini jsou vůl tak veliký, že není možno abyse něco takového vešlo do Strakovky.....Re: Re: Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

i ten mejstřík je proti vám hoden obdivu....;-D

Historik 20.8.2008 16:11

Re: Re: Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

R^R^R^

JJ 20.8.2008 15:23

Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

Role Ruska je neoddiskutovatelna. Nicmene Gruzie se nechala vyprovokovat k necemu, co bylo velice hloupe. Saakshvili proste prestrelil. Silne, hloupe s velkymy dusledky pro Gruzii a jeji obyvatele.

gerontusinza 20.8.2008 15:36

Tohoto člověka neudrží ani USA poradci...... Re: Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

to je trestuhodný zločineca idiot v jednom...:-/

Harpyje 20.8.2008 15:49

Re: Tohoto člověka neudrží ani USA poradci...... Re: Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

Tak to s ním máte něco společného.

Historik 20.8.2008 15:59

A jak daleko do minulosti hodláte jít

"Nezávislou" Abcházii totiž mimo jiné stvořili ruští dobrovolníci už před nějakými 15 lety.

vojcek 20.8.2008 15:33

Re: Pokud pravdivě neřekneme, kdo konflikt začal a co tím sledoval, spravedlivé a trvalé řešení nenalezneme.

Naprosto souhlasím. S Klausem se v naprosté většině věcí shodnu, ať už názory na multikulti eurohujery nebo na GO, ale tady je podle mne naprosto mimo.

Double_K 20.8.2008 14:42

Analogie

Zkusme si představit, že Polsko podporuje zbraněmi a penězi separatisty řekněmě ze Slezska, ti útočí na vše české a moravské. Když pak se naše republika pokusí zjednat pořádek nasazením armády, bere to Polsko jako záminku pro vstup svých vojsk na na še území, a to nejen na jeho slezskou část. Chtěl bych vidět, co na to pan Klaus!