9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vláďa 24.11.2005 9:49

Re : DEMOKRAT...

Poopravte si, laskavě, svůj "nick" na SOCIÁLNÍ demokrat.
eTony 24.11.2005 10:59

Re: Topolánkovo bezobsažné plácání

Demokrate ( nebo demagogu ), konstruktivní řešení problémů předkládá Modrá kniha, coby soubor resortních řešení - tzv. Modré šance. Tento materiál předkládá ODS, jejímž předsedou je pan Topolánek, takže si své bezobsažné plkání nechte na koledu.
ojen 24.11.2005 11:48

Re: Re: Topolánkovo bezobsažné plácání

Asi jste tu modrou šanci nestihl pro plácání na Innetu číst, že!!
Jenda 24.11.2005 15:19

Re: Topolánkovo bezobsažné plácání

To je pravda. Predstava, ze si budu platit jidlo az budu lezet v nemocnici je priserna. Predstava, ze "leky" na nastuzeni si budu muset plati ze sveho jeste horsi. Dvacka za recept zpusobi epidemii cerneho moru a cholery.
Chapu, ze rovna dan je pro vas strasak, nejspis jste stejne v te nejnizsi danove skupine takze se obavate, ze kdyz ti co vydelavaji vic nebudou statu odevzdavat tolik tak nezbyde na vase socialni pridavky. Jenom nevim proc vas zajima to placeni vysokych skol. To vas prece nemuze zajimat.
Ruda 24.11.2005 9:07

Narez

sorry, jinak se to neda napsat, musim se smat, i kdyz je to vsecko k placi, jeste ze v tom bordelu neziju....zatim.
To ze shulvat prevysujici kalibrem sveho predchudce Zemana, vybral prave bezpaterniho, paranoidniho prospechare Ratha za sveho bijce se dca pochopit: rovny rovneho si hleda, ze ano....ale ze ODS bude reagovat timhle zpusobem....to se da skutecne prirovnat jenom ke kabaretu nebo snad loutkovemu divadlu...
V ceskych pojistovnach se moc neorientuju, vim ze VZP je nejvetsi, ale podle meho nazoru to prece lezi na pacosich, jestli jim daji kopacky a pujdou k jine pojistovne nebo se pletu?!Nechapu proc si to vsichni jako ovce nec haji libit, kazdy drzi na urade hubu a krok jako za komancu a doma a v hospe pak nadava co muze. Typicky cesky pristup. Mozna by se Rathovi rozsvitilo, kdyby mu prchla vetsina pacosu do jinych pojistoven, co vy na to?!
Jinak prijemnou zabavu, tesim se na vanoce, az si to uziju na vlastni kuzi :-)))
Vláďa 24.11.2005 9:46

Re: Narez

Už se těším, jak "pacoši" utíkají z VZP k jiným pojišťovnám.
Ve VZP pak zbyde kdo?
Důchodci (většina), nezaměstnaní (všichni), děti (valná většina) a socky (taky všechny). Tedy výhradně a jenom "pacoši", za které (minimální a nedostačující!) pojištění platí stát.
Takže dluhy VZP porostou ještě rychlejším tempem, zavedou se ještě větší "přesuny" peněz z "úspěšnějších" zdravotních pojišťoven (ty pak půjdou do kopru taky) a..
a nic nebude bránit jejich "sloučení" s krachující VZP, vzniku jediné, státem řízené pojišťovny.
Jak krásná toť představa.
 
Akorát ty dluhy, ty tam, samozřejmě, zůstanou......
aja 24.11.2005 11:46

Re: Narez

prechod k jiny pojistovne bohuzel neresi situaci ve zdravotnictvi. to co Rath provadi s VZP je jen takovy divadylko, ktery slouzi k zamaskovani chybejicich penez v celem resortu. vsak od roku 2007 (pokud zustane soc. vlada) pociti male platby statu za statni pojistence i ostatni pojistovny, az budou muset cast svych prijmu od "solventnich" pacientu prevadet na VZP
NoName 24.11.2005 13:19

Re: Re: Narez

Jenom tam mimochodem, oni to dělají už dnes ...
rony 24.11.2005 9:03

O tom,

že je Rath člověk jdoucí přes mrtvoly snad nepochybuje žádný z účastníků diskuze. Jen se divím, že mu jdou media tak na ruku. Občas už mi to připadá, že je snad účastníkem nějaké tajné reality show, je ho plno ve zprávách, diskuzních pořadech i v novinách. Pomlouvá kde koho (tedy ne, jen opozici a své nepřátele), obviňuje bez důkazů a napadené paradoxně vyzývá k tomu, aby oni dokázali, že to není pravda a s Paroubkem si v tom velmi dobře rozumějí. Pane Topolánku, nikdy jsem ODS nevolil a myslel jsem si, že ani nebudu, ještě pořád je tam pár lidí, kteří mi vadí, ale pokud můj hlas pomůře zabránit vládě podobných kreatur, dostanete ho.
olaf 24.11.2005 9:34

Re: O tom,

tak nejak
Antonín Hrbek 24.11.2005 8:59

"Systémově"

Jakmile někdo vysloví požadavek na "systémové" řešení tak buď o systémech nic ale skutečně nic neví nebo chce něco účelově potopit.
V článku mi jaksi chybí konkrétno. Zajímavé je, že ti kteří napadali Emmerovou pro listinné zdravotní knížky za 250 k, tvrdošijně obhajují nelistinné zdravotní knížky za 500M. Přitom listinné zdravotní knížky by mohly obsahovat značnouu část informací, která je v knížce nelistinné. Článek pana Ouzkého v Právu problémy spíše otevřel než objasnil. Myšlenka je v zásadě dobrá. Ale!
1. Peníze v řádech stamiliónů byly vypláceny na projekt, který neprošel veřejnou soutěží. Není jasné zda bylo zakoupeno užití hotového produktu nebo zda byl produkt vyvíjen za peníze VZP. Kdo je pak vlastníkem produktu a práv na jeho užití?
2. Nikdo dosud neobjasnil, kdo bude do servrů zadávat potřebná data, například výsledky krevních testů, jednotlivých vyšetření a pod. a co to bude stát. Počítá produkt i s přenosem netextových informací, např. RTG snímků?
3. Dovedu si představit, že v nějaké nemocnici bude databáze, do které půjdou automaticky výsledky různých rozborů, celostátně to bude otázkou dalších desetiletí nebo vůbec ne.
4. Pokud má mít takováto databáze skutečně smysl tak musí o každém pojištěncovi obsahovat základní soubor údajů, např. i krevní skupinu. Kolik takovýto soubor bude VZP stát? Spoléhat na to, že se soubor údajů naplní náhodným doplňováním z ošetřování pacientů je dosti pochybné.
5. Otázkou je aktualita údajů. U řady výsledků jejich platnost zaniká za několik měsíců a pokud nebyly v této době znovu použity, byly do servrů zadány neekonomicky. Zatímní slovní argumentace, že dosud se ušetřily stamilióny a zachránily četné životy by měla být podložena kvantifikací.
A takovýchto otázek je celá řada.
Cesta ke zhospodárnění VZP nevede přes to, že v ní budou archivovány výsledky ošetření, ale přes hodnocení účelnosti ošetření každého jednotlivého pacienta. K
Žulový Aston 24.11.2005 9:17

Re: "Systémově"

Článek pana Ouzkého v Právu nastolil ještě jednu otázku - i speciální oblast v chirurgii - například transplantace tentého střeva, která se u nás neprovádí a je naprosto ojedinělá, musí mít nějaké výběrové řízení, protože náklady jsou mimořádné - pravděpodobně nemůže říci skupina samozvaných chirurgů
my jsme experti, dejte nám na přípravu ojedinělého transplatačního projektu 20 milionů a my to provedeme 
je třeba dopředu říci, že by to měla být skupina s určitými transplatančními zkušenostmi z jiných transplantací a pak mezi těmito skupinami vybrat, zda-li to bude tým z IKEMU, Brna, Plzně, Motola atd. Ne tedy způsob, kdy se pan Ouzký  prohlásí za experta na "ojedinělý" (přenést papírovou vojenskou zdravotní knížku na inetrnet) projekt, shrábne stovky milionů a pak všem vráží hřeby do hlavy.
Jenda 24.11.2005 15:13

Re: "Systémově"

Opravdu mi neni jasne co povazujete za zajimaveho na tom, ze nekdo kdo protestoval proti papirovym (a tudiz tak maximalne na utreni Jandaka vhodnym) zdravotnim knizkam, podporuje elektronicke.
V te papirove podobe jsou vam totiz ony informace v podstate na nic.
 
ad 1) Souhlas, verejna soutez byt mela.
ad 2) Kdo asi? Doktori. Ti rozumnejsi uz data pacientu v pocitaci maji, nemocnice jsou take ve vetsine zasitovane. Takze jde "jenom" o to to propojit. Rozhodne tim stravi min casu nez opisovanim spousty veci do papirove knizky.
ad 3) Proboha co na tom chcete resit desetileti???
ad 5) Pokud letadlo nespadne, byla do nej cerna skrinka namontovana neekonomicky. Souhlas?
 
Pokud chcete hodnotit ucelnost osetreni tak nejdriv ty data proste musite mit. A to ne na papire ale v databazi. Tak aby bylo mozno nechat si vyjet pacienty s podezrele vysokym poctem vysetreni, pacienty s opakovanymi stejnymi vysetrenimi, pacienty lecene na choroby neodpovidajici vekove skupine a tak dale a tak podobne. Samozrejme, ze se na to pak musi stejne podivat clovek, ale dobra databaze vam aspon umozni soustredit se na ty "podezrele" pripady.
Wlasta 24.11.2005 16:46

Re: Re: "Systémově"

K poslednímu bodu.
Můžete si nechat vyjet u své zdravotní pojišťovny veškerá ošetření za určité období? Pokud vaše odpověď zní ano tak nepotřebuje počítačové zdravotní knížky, neboť existuje evidence výkonů, které pojišťovna proplácí.
To co chybí je vůle provádět vnitřní kontrolu a jít do sporu s lékaři.
A zdravotní knížka je dle mého  informace pro jiného než mého doktora o mém zdravotním stavu.
 
Žulový Aston 24.11.2005 8:49

Nemám rád silná slova, ale autor je opravdu V.L

Proboha, takhle ty volby opravdu prohrajete - v celém článku není jediná věta konstruktivní, jediná programová a samozřejmě bláboly, předpokládající, že čtenář je úplný hlupák (např. nejdražší pacienti ve většině případů nejsou ti nejtěžší - i chřipku lze odléčit za milion kroun atd). Tato země potřebuje kvalitní pravicovou stranu, ale tyto články jsou spíš typu: Mirku, děkuju Ti. Paroubek. 
jeff 24.11.2005 8:46

s Rathem nemá smysl diskutovat.

gangstetr rozumí pouze metodám, které jsou mu vlastní . Stále ještě nevysvětlil:
*otázky spojené s jeho působením v nemocnici Motol
*vztah mezi jeho odborným vzděláním, praxí a funkcí primáře
*kouzla hospodaření v ČLK
*přihrávání zakázek  kamarádům a milenkám
*"stavovské" vyřizování stížností pacientů podané na ČLK
 
Prokop 24.11.2005 8:21

VZP je příšerný a neprůhledný moloch a mé pocity z ní vyjádřil přesně Šedovous

o několik řádek níže. Na druhé straně jsou některé argumenty pana Topolánka rovněž hodny zamyšlení. Jak to vypadá, tak se volebním lídrem ČSSD v Praze stane pan Rath. Mají tedy oba sedm měsíců na to, aby přesvědčili občany (alespoň v Praze), kdo má pravdu...
Ladislav N. 24.11.2005 8:29

Re: VZP je příšerný a neprůhledný moloch a mé pocity z ní vyjádřil přesně Šedovous

Měl byste říct, jestli jste lékař nebo zaměstnanec placený z peněz VZP. O Šedovousovi to víme :)) VZP možná je moloch, ale socialisté ji chtějí udělat jedinou institucí spravující výběr zdravotní daně a platby lékařům. Tak to se asi zlepší, ne? ;-D
Prokop 24.11.2005 17:49

Re: Re: VZP je příšerný a neprůhledný moloch a mé pocity z ní vyjádřil přesně Šedovous

Nejsem ani lékař ani zaměstnanec VZP, ale pouhý a prostý pojištěnec. Jsem však zaměstnancem a současně OSVČ, která zaměstnává jiné pracovníky. Krom toho vedu manželku coby osobu spolupracující. To je pro řadu pracovníků VZP již kombinace smrtící a pro některé naprosto nezvládnutelná. O svých dlouholetých  jednáních a kontaktech se zaměstnanci této instituce bych mohl napsat román, nad kterým byste Ladislave N. plakal, nebo se možná smál. To podle toho jakou máte náturu, ale nevěřícně hlavou byste kroutil zcela určitě. A proto znovu - Šedovous měl pravdu a těm dvěma kohoutům - Rathovi a Topolánkovi nechť vystaví účet voliči...
Ladislav N. 25.11.2005 4:18

Re: Re: Re: VZP je příšerný a neprůhledný moloch a mé pocity z ní vyjádřil přesně Šedovous

Tak tyhle zkušenosti jako OSVČ mám taky. Ovšem Šedovous je ten, komu VZP platí příjmy. Tudíž jeho zkušenost je z jiné strany, než zkušešnost naše.
Andy 24.11.2005 8:14

Po letitých zkušenost s VZP je mi sympatický každý,:

 
kdo je schopen jí šlápnout do ksichtu.
 
včetně Pol Pota. Bacha, Šedovousi, nazýváš se vzdělancem- aby pak ten samý nešlápl do ksichtu tobě.
Mák 24.11.2005 8:04

Stát do VZP sype velké peníze, takže se nelze divit

že chce mít pod kontrolou co se s nimi děje.
ODS by se v případě své vlády měla chovat stejně.
Článek je dost dlouhej, takže se omlouvám autorovi, že ho celý nečtu.
 
dulcibelka 24.11.2005 8:10

Re: Stát do VZP sype velké peníze, takže se nelze divit

Velké peníze, Máku?! Minimální pojistné pro běžného občana je cca 1200 korun, a stát za SVÉ pojištěnce (tj. důchodce, kojence atd.) platí asi 500! Ovšem za tuto  olbřímí sumu požaduje po VZP stejné služby jako za těch 1200...
Ladislav N. 24.11.2005 8:21

Re: Stát do VZP sype velké peníze, takže se nelze divit

Velké peníze? Za vládní dluhy nám vytáhnou ročně z kapes na úhradu POUZE úroků 30 miliard Kč (30 000 milionů). VZP hospodaří se 100 mld. ročně. Tak co jsou ty "velké peníze"? 3 mld. ročně? Kolik miliard stát vybere na spotřebních daních (jenom cigarety, alkohol) a kolik z toho vloží do VZP?
Mák 24.11.2005 9:02

Ok, já to počítat nebudu.

Tedy lépe: stát tam sype "nějaké" peníze. Dle někoho velké, dle jiného malé.
Ať tak nebo tak, chce to mít pod kontrolou a to je správné.
ODS by se v případě vládnutí měla chovat stejně ! 
Hlídat hospodaření se státními penězi.
Jestli se tak někde děje hůře, nebo vůbec, není to argument pro vynechání VZP.
 
Ladislav N. 24.11.2005 11:27

Re: Ok, já to počítat nebudu.

Potíž je v tom, že Rath nemá přesvědčivé důkazy o špatném hospodaření VZP, on se jenom potřebuje zbavit Musílkové, která ho kdysi "urazila" (viz rozhovor s ní v LN - odkaz jsem uvedl), tak teď ty důkazy hledá. Začal s lživým obviňováním... Podle mě je Rath prototypem gaunera s motýlkem u krku.
nevydrzel 24.11.2005 11:45

Re: Re: Ok, já to počítat nebudu.

Stát do VZP žádné peníze nesype, jen platí za nepracující zdravotní pojištění.
Mák 24.11.2005 12:30

Re: Re: Re: Ok, já to počítat nebudu.

A v čem je rozdíl pro státní pokladnu ?
Šedovous 24.11.2005 8:01

Po letitých zkušenost s VZP je mi sympatický každý,

kdo je schopen jí šlápnout do ksichtu.
Ladislav N. 24.11.2005 8:14

Re: Po letitých zkušenost s VZP je mi sympatický každý,

Málo platí? :))