7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 24.11.2005 17:04

Xavere,

myslíte, že v Praze mohou socialisti vyhrát volby? Zřejmě ne. Pak je jedno kdo tam kandiduje. Takže je tam třeba nasadit, někoho nepohodlného, aby prohranými volbami přišel o vliv. Nebo si snad myslíte, že pan Paroubek plánuje vyhrát volby za socialisty i v Praze? Pak je ale špatný stratég, mnohem snadněji vyhraje v jiných regionech, tak proč nejlepší lidi nenasadit  tam, a ne do Prahy? Pokud ovšem tato úvaha neplatí, pak má velké cíle, ale pak by zase měl v Praze kandidovat sám a ne někoho za sebe nastrkovat.
jaroušek 24.11.2005 12:50

Pane Topolánku, vyšetřujte si co chcete, mně bude stačit ....

když kontroly jednoznačně prokáží, že cash flow plateb VZP společnostem či zdravotnickým zařízením vlastněným či vedeným členy ODS, je v zásadě stejné jako všem ostatním organizacím, že zpožďování plateb právě těmto společnostem bude stejné nebo horší než jiným. Pokud tomu tak nebude, tak bez ohledu na různé IZIPy, Modré šance, Mořské koníky a další hříchy vyčítané Vám ministrem Rathem, mě nikdo nepřesvědčí, že paní Musílková klienty z ODS neupřednostňovala. A proč asi?
Víc vědět nepotřebuji ... :o)
R 24.11.2005 12:28

Politické tanečky.

Jsou to politické tanečky.
Socani nemohou přiznat, že aby se u nás léčili všichni na špičkové úrovni, tak by všichni museli platit až několikanásobně více, zakazuje to jejich ideologie a možná tomu i věří. Ods a pravice obecně toto přiznat nechce, protože by přišla o volební preference. A tak tady všichni tančí nad tím, jak se VZP snaží cpát tlusté do tenkého a přirozeně jí to nejde.
Vyhraje ten, kdo přesvědčí voliče, že povinné zdravotní pojištění neboli zdravotní daň má být jen nutné minimum pro lidi typu  bezdomovce a socky a všichni ostatní ať si připlácí podle toho, kolik chtějí a kolik můžou.
Zatím se nikdo takový ani někde daleko na obzoru nerýsuje a doktoři se modlí, aby jejich pacienti věděli co nejméně o nových  drahých zdravotních metodách a lécích a vyžadovali jen ty staré a levné.
Stredocech 24.11.2005 13:13

Re: Politické tanečky.

V podstatě souhlas, jenže politika Ratha, "ušetřit na těžce a smrtelně nemocných a voliče ČSSD ukonějšit aspirinem zadarmo" se mi jeví jako obzvláště odporná. Když Rath chtěl získat peníze opačně, dalo se s ním souhlasit. To že takhle otočil vypovídá o něm samém.
R 24.11.2005 13:53

Re: Re: Politické tanečky.

Co na Ratha říct? snad jedině "čí chleba jíš, toho píseň zpívej"
Kikina 25.11.2005 2:42

Re: Politické tanečky.

S tím nezbývá nežli souhlasit. Bohužel...
Stredocech 24.11.2005 12:28

Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

Nemocnice těm, kdo v nich pracují. A je povinností občanů to všechno platit. A je povinností občanů smířit se s tím, že zemřou, pokud by jejich léčba stála moc peněz a chudáci lékaři by tak měli místo 38000 Kč měsíčně jen 28000 Kč. A nepleťte se oni ti doktoři neutečou, západní lékaři jim své prebendy nepřipustí, brání je i proti svým mladším kolegům. Jedinou výjimkou je Británie, kde mají stejný zdravotní systém, jako byl u nás za komunistů, pozůstatek vlády lejbristů z období po WW2.
Pro Šedovouse extra. Stejně jako Vy si mohou stěžovat např. učitelé.
Š 24.11.2005 14:30

Re: Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

A oni si učitelé nestěžují !?
jakovy 24.11.2005 14:58

Re: Re: Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

Ale stěžují.
Pouhých 18 000 za 24h/dýden to je výsměch humanitě, a musí to soužka vysvětlit i na SRPŠ.
jehner 24.11.2005 15:28

Re: Re: Re: Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

Zkuste ucit tech 24 hodin a pak kecejte. Krome toho je tam priprava, opravovani pisemek... mnozi zaci jsou spis kriminalni pripady, zvlast na ucnacich.
Nevite o cem mluvite.
Ivan Nový 24.11.2005 12:19

Hřiště VZP si vybrali socialisti, proto nemá smysl se na něm utkat,

je třeba je dotáhnout na hřiště, které si vyberete Vy. Článek jsem ovšem nečetl, jen nadpis.
Modrý pták 24.11.2005 12:08

Andy,

"Nebylo by jednodušší si přiznat, že prostě raději než profláknutého zloděje budeš mít profláknutého zlodějského diktátorka?"
Bylo. Zatím se ještě stydí to sdělit nahlas. Ale to brzy přejde. Je to jednodušší.
Ohnůtek 24.11.2005 12:07

Tupo-Topolánku raději mlč a nebude ta Tvoje naivita tolik vidět.

jakovy 24.11.2005 14:44

Re: Tupo-Topolánku raději mlč a nebude ta Tvoje naivita tolik vidět.

Tvoje velkohubost je.
F. Čech 24.11.2005 11:52

Zloděj křičí chyťte zloděje

ODS, která usiluje o totalitní samovládu, pohrdá občany a jejich iniciativami a prezentuje své bolševické manýry kde se dá, nemá žádné morální právo výčítat cokoliv ČSSD, která je k občanům podstatně přívětivější a lidštější.
jakovy 24.11.2005 11:55

Re: Zloděj křičí chyťte zloděje

struma
Balů 24.11.2005 11:57

Re: Zloděj křičí chyťte zloděje

A nejvíc křičí F.Čech
Sisi 24.11.2005 12:54

Re: Zloděj křičí chyťte zloděje

nevím, v čem je ČSSD vůči občanovi lidštější než ODS (i když nejsem člen ODS, musím se jí zastat). Korupce, tunelování, zlodějny, podvody, lži, to Paroubkovci dopracovali do dokonalosti. Ale myslí-li si někdo, že je ˇˇCSSD lidská, nelze mu to brát, je to jeho osobní přesvědčení. Spíš bychom se měli bavit o problému VZP. To že se chce Rath z osobních důvodu zbavit paní ředitelky a proto na VZP uvalil nucenou správu ještě neznamená, že má pravdu. VZP ovládá svými zákony a nařízeními vláda a proto prostor pro činnost VZP je velice omezená. A to, že dnes vláda prostřednictvím Ratha a Paroubka po této pojišťovně jede, je jen jedna z dalších absurdit našeho života. Pro mne, jako občana, nepochybně narozdíl od pana F. Čecha, je celé zdravotní pojištění postaveno na hlavu. Já nechci, aby na mě byla pojišťovna, řízená socialistickou vládou, "lidská". Z této lidskosti totiž vyplývá nehorázné plýtvání penězi a jejich nedostatk v případě opravdové potřeby. Ze zdravotního pojištění by neměly být placeny všechny prkotiny, které si občan může zaplatit sám, ale hlavně ty finančně nákladné léčby, na které nedosáhne (léčba rakoviny, roztrošené sklerozy, nákladné operace a pod.) . Abych, až mě onemocní dítě chorobou, kterou u nás neléčíme, jsem se mohl obrátit na pojišťovnu a ta aby ji uhradila. Ne abych musel v televizi žebrat o pomoc u veřejnosti. A v tom je celý problém. Ale většina prostých lidí si ten Acylpirin nedá vzít a radši volí ČSSD, protože je lidská. Protože si myslí, že jich se ten problém týkat nebude.
www racek 24.11.2005 11:51

hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

ví snad něco víc než my? bože, na vzp se přece přiživovaly skoro všechny politické srany ... dokud paní ředitelka nedala najevo sympatje poněkud jednostraně...
topolánku, di už někam. tohle je takový šlápnutí do h...a že to nemá obdoby. fakt si nepochopil, že stačilo jem říkat ... vidíte, kam až jste to dovedli, socani? až k nucené správě ... takhle to dostaneš spátky i s úrokama. ale to by mi bylo jedno, celkem, kdyby to neodnesla celá ods...
Andy 24.11.2005 11:57

Re: hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

VZP nejvíc bránila právě ČSSD. Celé roky. Ještě před několika týdny.
Tak se zeptej tam, třeba ti to řeknou.
 
Jinak nechápu, proč ty a další celé  roky bědujete nad tím, jaká je škoda, že ta ODS dělá takové blbosti ( což nepopírám).
Je to cca rok, kdy zde byl velký pokřik ( včetně tvého povzdychnutí), že ODS místo aktivity jen říká: vidíte, socani, kam to vedete....
 
a teď je to také špatně. Nebylo by jednodušší si přiznat, že prostě raději než profláknutého zloděje budeš mít profláknutého zlodějského diktátorka ?  A dál se netřeba tím zabývat.
www racek 24.11.2005 12:12

Re: Re: hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

jsem to tam ale andy napsal, ne? to víš že jí socani bránili, tak nechápu (i když chápu, jistě), proč jí teď brání ods ...
mimochodem, mému srdci blízká nomenklatura je na krajích ... i když gauneři jsou to stejní. ale věřím, že by stát uřídili. hele jak bém elegantně avšak rozhodně sesřelil sgarbu ...
ods bohužel nemá žádnou aktivitu. jen ty šlápnutí. s bojem proti komunismu a za práva více vydělávajících a ředitelky musílkové jí čeká dalších pár let v opozici. tentokrát i s lidovci v jednom šiku. v tom druhém budou zbylí dva ...
 
 
jakovy 24.11.2005 14:39

Re: Re: Re: hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

Vidím ČSSDáky jak rameno na rameni brání VZP
Balů 24.11.2005 11:58

Re: hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

Kdo z ODS se brání kontrole? Prosím specifikujte.
Stredocech 24.11.2005 12:31

Re: hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

Kontrola VZP je prostředek k získání kontroly nad existencí nemocnic. Pak bude Rath diktovat kdo dostane peníze a kdo ne. Hlavním kritériem bude navýšení platů.
 
Jaroslav Musil 24.11.2005 11:48

technický dotaz

Co vlastně dělají zaměstnanci pojišťoven - nestačil by jeden výkonný server a napojení mezi plátci pojištění, lékaři, lékárnami atd.? Podle mne byla zásadní chyba už vytvoření tohoto systému pojištění ...
Š 24.11.2005 12:23

Re: technický dotaz

Stačil, ono to tak ve skutečnosti funguje.
Od nás jde měsíc co měsíc jedno vypálené CD s daty.
Copak se s ním asi tak dá udělat, že ?
Akorát se to nesmí řikat, kam by šel manadžmet pro své statisícové platy !?
Jarda Musil 24.11.2005 12:40

Re: Re: technický dotaz

Hmmm ..., a já už jsem si myslel, že ten pokrok se nám v ČR podaří zastavit ...   to jste mě svým pohledem na věc potěšil!
Jarda Musil 24.11.2005 12:44

Re: Re: technický dotaz

tedy omlouvám se, že odpovídám na dvakrát ... ale on někdo to CD-medium do mechaniky strčit musí , a pak je to dobrý podšálek na zbytek dne ...
Modrý pták 24.11.2005 11:43

Reakce.

Je velká škoda, že se při všech debatách a článcích pouze odvoláváte (a Vaši kolegové) na "usnesení vlády ze srpna, nezávislé studie Vysoké školy ekonomické, ministerské vyhlášky, které přinutily zdravotní pojišťovny vydávat více peněz, než vybraly". Měl byste (a Vaši kolegové jakbysmet) zmíněné dokumenty citovat. Ono totiž, když řeknete, že existuje "usnesení vlády ze srpna" nebo když řeknete, že "usnesení vlády z XX. srpna říká to a to", tak to zní úplně jinak. Koukněte na ministerského předsedu - ten sice říká naprosté kraviny, ale protože tam občas hodí nějaké číslo, tak to vypadá, jaký je expert. S těmi vyhláškami je to úplně stejné - proč je nezacitujete, že je to vyhláška číslo AA z roku 2001, která v paragrafu BB, článku CC říká DD, což zvyšuje úhradu o EE, což se v nárůstu dluhu projeví o FF. To v tom Vašem ansámblu opravdu není někdo, kdo by Vám tohle připravil? Že je ministr zdravotnictví nějaký znamená, že máte vystupvat profesionálně a řekl bych ještě profesionálněji. Rozcupovat ho na tom, co je v platnosti. Když Vám (nebo stínovému ministrovi zdravotnictví) někdo připraví strukturu nákladů VZP, tak ho utlučete čísly, která prošla právnímu čekateli rukama a schválil zákonodárný sbor. Já vím, že to zřejmě na jednoduché a pomalé nezabere, ale to neznamená, že to nemáte dělat. Pokud chcete zaujmout jednoduché a pomalé, tak potom musíte hrát podle pravidel ministra zdravotnictví. V tom případě poraďte svým kolegům, aby na něho nepodávali žaloby, ale aby mu dali přes držku. Nejlépe v přímém přenosu.
Antonín Hrbek 24.11.2005 12:18

Re: Reakce.

Vážený příteli,
neprofesionální přístup z příspěvku pana Topolánka a spol. jen kape a je schopen zabít i ty dobré myšlenky, které v ODS vznikly nebo které ODS přebrala.
Mimo jiné pan Topolánek ve svém článku tvrdí: "Vyrovnaný rozpočet VZP se začal propadat do dluhů až od roku 2001, kdy ministerské vyhlášky přinutily zdravotní pojišťovny vydávat více peněz, než vybraly. "
Kontrolní závěr NKÚ k hospodaření VZP (Věstník NKÚ 1999, částka 3, str.199 a další) zní: "VZP vykazuje od roku 1995 ztrátu z hospodaření. Výroční zpráva VZP  za rok 1996 konstatovala, že hospodaření VZP skončilo ztrátou ve výši přes 3,6 mld. Kč,  v roce 1997 ztrátou ve výši přes 2,06 mld. Kč."
Pozn: v roce 1996 byl předpoklad výkonů 55,5 mld. Kč, takže ztráta činila 6,5%.
Dále NKÚ tvrdí, že VZP nepostupovala podle příslušného ustanovení zákona, které jí ukládá povinnost v případě zjištění bilanční rovnováhy předložit ministerstvu návrh opatření.
Nihil novum sub sole
Se smutným pozdravem