1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kohout 17.9.2008 7:48

Každé A má i B - kdo by tedy měl v regionálních volbách vyhrát ? Komunisté ?

Sociální demokraté ? Zelení ? Lidovci ?

milkom 17.9.2008 8:04

Re: Každé A má i B - kdo by tedy měl v regionálních volbách vyhrát ? Komunisté ?

Regionální volby nejsou o partajích, ale o konkrétním programu pro region, město či obci. Autor článku je kokino, stejně jako Paroubek by rád, aby se lidé nezajímali o to, co kdo pro město fakticky dělá, ale ze které je partaje....

jm0 17.9.2008 9:27

Re: Re: Každé A má i B - kdo by tedy měl v regionálních volbách vyhrát ? Komunisté ?

takže v tomto měřítku je, kupříkladu, moravova aféra irelevantní a ODS se nemá na obcích za co stydět. prima. díky.

Sunny 17.9.2008 10:05

Re: Re: Každé A má i B - kdo by tedy měl v regionálních volbách vyhrát ? Komunisté ?

Promiňte, ale nemůžu souhlasit. Jako pravicový volič z principu nemůžu ani v regionálních volbách volit třeba ČSSD nebo různé nezávislé Volby pro město apod., byť by ve svém programu slibovaly modré z nebe.

Pája 45 17.9.2008 16:02

Re: Petr Kohout

Prohrát musí ODS, p. "kohoute".

Pavel 17.9.2008 7:42

Máte pravdu, nevolte ODS ........

i já se k tomu rozhodl. Ale ne na základě  Vašich argemutů, ale na základě činů rakovnické oblastní rady.

Na rozdíl od V8s to mám za pár( jsem již v důchodovém věku) a Vy mladí si můžete vrátit komunismu, ale beze mne.

Jen prosím nezapomenťe, že jakoukoliv reformu musí  n ě k d o zaplatit ? A pokud ne, tak to není reforma a vždy ji odtrpí Ti s nejnižším příjmem ( logicky - ono přijít o 5 % z platu 10000,- je jiné něž z platu 40000,- Kč O platu poslance nemluvím.)

 

Eva D. 17.9.2008 16:47

Re: Máte pravdu, nevolte ODS ........

Mýlíte se, většinou se na ty s nejnižším příjmem bere ohled, odtrpí to ti se středními příjmy. To je fakt! Je jen otázka, jak si osobně definujeme ten svůj vlastní příjem. ;-)

MGM 17.9.2008 7:40

Nechcete volit "pobočku sociální demokracie",

tak, hold, musíte volit sociální demokracii! Co se dá dělat. Snad byste tedy měl začít trénovat http://cestovani.idnes.cz/foto.asp?c=A080916_100308_igsvet_tom&r=igsvet&strana=1&foto1=TOM25ce04_berlin_Zbytky_berlinske_zdi.jpg&inframe=1

Kamil 17.9.2008 7:39

nesouhlasím

To může napsat pouze blb. Celý příspěvek si odporuje. Autor má asi na výběr dostatek volitelných stran, které disponují kvalitnějšími politiky, než ODS. I když si o jednotlivých lidech v ODS nedělám iluze, myslím si, že  rozumný člověk nemůže hazardovat s protestními hlasy, protože ten čas, který promarníme nám nikdo nevrátí a efekt bude opačný.

Hezký den.

Sunny 17.9.2008 8:21

Re: nesouhlasím

Ano, právě na naši zodpovědnost politici docela spoléhají. My víme, že si nemůžeme dovolit promarnit čas. Ale vědí to oni? Nebo je jim to jedno? Reforem jsme se nedočkali, jen nějakých nesmělých pokusů o ně...( Ono to ani jinak nejde, když uvážíme rozložení sil ve sněmovně. ) Zatím jsme svědky jen nepřetržitého boje o koryta s úkolem jediným: držet hubu a platit. Promiňte, ale už mě to unavuje. Já velmi chci, aby můj poslanec byl ten zodpovědný a aby ze všech sil dělal to, co sliboval před volbami. Bohužel musím říct, že můj poslanec je pouze ziskuchtivý ksindl,který okradl vlastního tchána o jeho firmu. Nevolila jsem ho, ale na tom nezáleží. Bylo dost jiných, kterým jeho morální profil nepřekážel... Ikdyž to nejspíš není ode mě zodpovědné, můj hlas v příštích volbách bude protestní a nedostane ho žádná z parlamentních stran.

Eva D. 17.9.2008 16:43

Re: Re: nesouhlasím

Sunny, co se oprostit od generalizace. někteří politici to vědí, někteří ne. někteří jsou slušní ( ano, věřím tomu), někteří ne. Stejně jako někteří pekaři a někteří učitelé a někteří doktoři.

Takže, co si takhle spočítat, kde mám kolik jakých a zaměřit se na fakta, ne mediální dojmy.

Chodím-li s někým do stejného klubu či zaměstnání, až ho chytnou při krádeži v obchodě, budu taky za zloděje, i když jsem neschopná si něco přisvojit, kvůli svým "naivním" morálním zábranám?

3směsi 17.9.2008 9:32

Re: nesouhlasím

Přesně tak, člověk nemůže hazardovat s protestními hlasy. Když si představím pana Paroubka po reg.volbách, kde by ODS neuspěla, navaluje se mi. Ale volit lidi z ODS u nás v Brně nelze(jakož i v jiných městech - všude je to asi stejné). Takže krajským hejtmanem Jižní Moravy bude zase jako minule pan Juránek, KDU-ČSL, který je naprosto k ničemu. No a pro volby městské mám naplánováno křížkovat na kandidátce ODS odspodu, jako minule, takový pokus o to, aby ODS neprohrála, a přitom    tam nebyli ti provaření lidé. No ale dělalo se to tak i v Praze, pan Jančík se umístil na 42.místě, a přece se stal znovu starostou - tak to je potom těžké, ale musí se to takhle zase udělat.

dvd 17.9.2008 5:45

Vzhledem k tomu

že se ODS vyprázdnila sama, dovolil bych si upozornit na to, že za případný (a očekávatelný) volební krach nemohou voličové, ale právě management ODS.

me first 17.9.2008 5:21

nadpis

Kolikpak jsi za ten bullšit dostal zaplaceno ty kriple?

Honza 17.9.2008 7:03

Re: nadpis

Nevěděl jsem, že se ve stranickém sekretariátu začíná pracovat tak brzy. I vy pilní, modří hoši. Na chvilku jste se vylekali.

Pavell 17.9.2008 8:16

Re: nadpis

Ubožáku.

ginANDtonix 17.9.2008 3:29

Autor je bud naivni, nebo skryty socan

Za A. Autor demagogicky opomina uspechy teto vlady: zdravotnicka reforma, radar, smlouva o technologicke spolupraci s USA, pokracovani ekonomicke prosperity atd.

Za B. Slo to delat na Topolankove miste lepe? Kdyby byl na miste Topolankove nejaky "rebel" a snazil by se politiku strihat podle "idei", vlada by se rozpadla, nyni by bylo po predcasnych volbach, Paroubek s komunisty by zavadeli mnohem vyssi dane pro vsechny a autor tohoto clanku by nejspis croptel blahem.

Za C. Co se stane pokud pravicovi volici "na chvili" prestanou volit ODS? Volby vyhraje samozrejme Socdem s komunisty a zelenymi navrati zem do socialistickych casu a do chrtanu Ruska. Nizsi podpora ODS zpusobi ztratu duvery v tuto stranu a dalsi rozdrobeni pravicoveho volicstva. Velka cast jich zustane v "podprahovych" stranach jina cast uvizne v osidlech pravdolasecniku, kteri dokazi jenom mrhat politickou silou v nestabilnich politickych uskupenich. ODS zkonci.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 17.9.2008 5:00

Re: Autor je bud naivni, nebo skryty socan

Nebo byl autor pouze odstrcen od korytka (pise, ze byl clenem ODS) a toto je vysledek.;-P

Rybák 17.9.2008 10:52

Re: Autor je bud naivni, nebo skryty socan

 Máte buhužel pravdu!

Ladislav N 17.9.2008 2:04

Poťapaný teoretik mele nesmysly

No dobře. "Nevolme tedy ODS." Ale kde je nějaká další partaj, která by se mohla postavit komunistické polovině v parlamentu ještě s kudlou lidovců a Zelených v zádech? Žádnou takovou nevidím. Jenom lidovce a zelené magory, kteří se pro získání vládního křesla rádi s Paroubkem domluví na rozdělení prebend.

Takže za současné situace považuji "rozumy a doporučení autora článku" za naprostý blábol.

Tahle vláda mě potěšila několika skromnými úspěchy, -likvidací nesmyslů, které rudí Paroubkovi šílenci prosadili do praxe: Zrušila "minimální živnostenskou daň", což byla donebevolající nehorázná kravina, připravila alespoň částečné zjednodušení rozdělení živností (což jako nehoráznou kravinu zavedla ČSSD v prvních zemanovských letech svého vládnutí) a kdyby měla dostatek hlasů v parlamentu (ve sněmovně), jistě bychom se dočkali dalších rozumných rušení či změn nesmyslů, které zavedla ČSSD v nekonečných osmi letech svého řádění ve státě.

Teď jsem měl možnost se přesvědčit, jak je pitomý Správní řád, zavedený ČSSD, který tlačí občana do 15 denních odvolacích termínů s rizikem placení "1000 Kč paušálních nákladů odvolacího řízení", zatímco úřad (stát, obec) se svým profesionálním personálem má dobu na vyřízení odvolání několikanásobně delší. Ano, "moje" kauza "pokuty za opožděnou výměnu řidičáku" která dospěla od ledna 2008 do stadia, kdy Krajský úřad ("šalamounsky", aby tím nebyly dotčeny všechny vyměřené pokuty za pozdější výměnu ŘP) zrušil rozhodnutí Magistrátu pro "nepřezkoumatelnost" a vrátil věc k novému řízení... Pochybuji sice, že brněnský magistrát ještě nějaké další rozhodnutí v této kauze vydá, nicméně jeho vadný postup hrozící soudním zrušením zůstává pro ty, co byli ochotni pokutu 500,- zaplatit, v platnosti.... Takže finanční prospěch zůstal byrokratům pěkně "doma".... 

Ladislav N 17.9.2008 2:10

Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

I povinnost vyměnit řidičáky (pro ty, co nejezdí za hranice, zcela zbytečně) DO zákonem dodatečně stanoveného termínu prosadila vláda ČSSD. O přestupkovém zákoně s dodatečně vloženými paragrafy ani nemluvě.

Na vymetení "Augiášova chlíva" po komunistech (socialistech) potřebuje ODS posílit, a ne dále oslabit. To by znamenalo další léta beznaděje s rudým Paroubkem u moci a jeho parazitní partou u koryt...

Problémy současné vlády jsou dány počtem mandátů ODS ve sněmovně, a jejím dalším oslabením k žádnému zlepšení dojít nemůže. Jenom ke zhoršení.

A jestli tohle "studovanému politologovi" nedochází, tak by měl vrátit diplom, či co za papír na takovéhle plácání získal na škole (univerzitě?)...

ginANDtonix 17.9.2008 3:31

Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

R^

Frank 17.9.2008 7:42

Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Vy jste ale komik. Takže modří zloději posílit potřebují? Jen klid o posílení se jim postarají voliči.

Ladislav N 17.9.2008 16:16

Re: Frank IP: 77.48.85.xxx

Vy samozřejmě (jako vždy) budete volit komunisty, tahle diskuse není pro vás. ;-)

Sunny 17.9.2008 8:45

Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Máte pravdu. Ale připadá mi to, že usilujete spíš o to, aby nebylo hůř. Jenže lepší by bylo snažit se, aby bylo líp. Já se bojím toho, že když se budeme pořád držet při zdi a volit menší zlo, nikdy se z toho nevyhrabeme. ODS není pravice podle mého gusta ( resp. ODS dle mého není pravice...), ale vždy jsem ji považovala za nejmenší zlo a volila ji. Dnes mám za to, že volit nejmenší zlo nestačí. Pro mě nastal čas volit to, co považuji za nejlepší. S volebním systémem, který máme, to bude sice o hubu, ale co se dá dělat...

Saul 17.9.2008 10:20

Re: Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Vážená Sunny, z Vašeho příspěvku lze soudit, že teď budete volit tu "pravou" pravici, tedy lidovce, zelené, některé z četných druhů evropských nebo nezávislých demokratů, případně další z četných obskurních stran (z Vašeho textu soudím, že Vaše dotčenost politikou ODS nejde tak daleko, že byste volila sociály nebo komunisty). Tím to zajisté té ODS ukážete, ale nedovedu si představit, co by to mělo přinést jiného - kromě ovšem posílení bolševiků v příštích a dalších volbách.

Sunny 17.9.2008 10:39

Re: Re: Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

:-) Toho se bát nemusíte. Lidovci ani zelení podle mě opravdu nejsou pravicoví a z přívlastků jako evropský či nezávislý (demokrat) mi naskakuje husí kůže... Levičáci jakkoli pojmenovaní a vydávající se za demokraty taky nehrozí. ODS určitě nic neukážu, neboť jsem si jistá, že jim je srdečně fuk, že přišli o jeden hlas. Co se politiky ODS týče, jsem realista a vím, že o moc víc dělat nemůžou. Ale například zelené karty považuji za absolutní zhovadilost a nemůžu se s nimi smířit. Taky si myslím, že je v silách ODS udělat si pořádek ve vlastní straně. Ale nic se neděje... Že by jim to vyhovovalo?

Saul 17.9.2008 11:04

Re: Re: Re: Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Podle mého je problém v tom, že připravíte o jeden hlas (mám na mysli hlas, který "se počítá") pravici, což samozřejmě prospěje levici. Mám ostatně dojem, že právě o to usiluje autor článku. Tím nechci nijak popírat oprávněnost kritiky ODS, jen bych podotkl, že kritizující čehokoliv mívá alespoň zčásti pravdu v každém případě, což platí samozřejmě i o kritice ODS.

Sunny 17.9.2008 12:40

Re: Re: Re: Re: Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Myslím, že autorovi článku křivdíte. On je možná ze současné situace zoufalý, ale není to blbec ani levičák. Faktem je, že dokud se nezmění volební systém, tohle kolečko se může točit donekonečna. K reformám nedojde, protože jednotliví hráči si budou házet klacky pod nohy. Politické zodpovědnosti se nedočkáme, neboť stále bude platit "to ne my, to oni..." Občas spatří světlo světa nějaká populistická zhovadilost typu pastelkovného, kriminalita se zřejmě nesníží, na zelené karty se nám sem nastěhují další cizinci, kterým se my budeme muset přizpůsobovat. Jo, a v Brně konečně dostaví tu novou mešitu s minaretem. Což o to, o sebe strach nemám, střelecký výcvik mám obstojný a stále na něm pracuji a moje děti řekly, že v tomhle bordelu žít nebudou. Ale co lidé, kteří tyto možnosti nemají?

Didi 17.9.2008 11:05

Re: Re: Re: Poťapaný teoretik mele nesmysly (dokončení)

Sunny má v podstatě pravdu. Pravicověliberární volič nemá u nás koho volit.

Nebo snad víte o straně, která by byla schopna prosadit zastavení nárůstu výdajů státu (a do budoucna jejich postupné nicméně vytrvalé snižování), začít odstraňovat škody napáchané minulými socialistickými vládami (bujení byrokracie, stále se zvyšující zadlužení,...) a neházela klacky pod nohy střední třídě.

Jinak předpokládám, že Saulova zmínka o "pravé pravici" byla přehnanou nadsázkou, stopy pravicovosti na amébovitě beztvaré politice lidovců by nenašel ani Sherlock Holmes. Připouštím, že tím, že jejich snaha zasahovat do života občanů je vedena spíše po společenské linii než přímo přes peněženky, je levicovost lidovců částěčně maskována.

O ultralevicovosti zelených snad není důvod pochybovat, možná že některé voliče (narozdíl od komunistů) mate jejich vysoký korupční potenciál, kdy pomocí ekologistického nátlaku jsou schopni cokoliv blokovat, dokud se nezaplatí jim spřízněným spolkům.