1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
abra 17.9.2008 15:36

Re: Re: ABRA

Milý Pájo,

já přeci vím koho budu volit, je to tam napsané. Půlkou komoušů myslím ty, co umožnili 100 hlasů ve sněmovně tj. socany a echtkomouše, jestli jsi mezi nimi, tak tam patříš, jestli ne, proč se rozčiluješ? Z  toho vyplývá, že Topolánek komouše nevolil. Pravicové pragmatické řešení je, volit to co je možné a průchozí, tedy ODS. A za poslední, Paroubek je nebezpečná kreatura, proto platí, viz výše. Tobě taky.

Pája 45 17.9.2008 15:59

Re: ABRA

To my stačí, "abro", tvoje jednoduchost, politická slepota, modré naklvaňování hovoří o všem. Vol dál ty Topolánky a jim podobné, když jsou to echtpravičáci, jak píšeš (tatínek ředitel zbrojovky, maminka vedoucí sekretariátu vedoucího krajského tajemníka KSČ, on 4 roky studia na vojenské střední škole - opravdu kvalifikace na pravičáka jedno víno!).

huhu 17.9.2008 17:13

Re: Re: ABRA

znáte kvalifikaci Marxe, Engelse a Lenina na levičáky ? ;-)

Pája 45 18.9.2008 18:06

Re: Re: Re: ABRA

Znám.

wandy 17.9.2008 8:59

kočkopes

promovaný politolog jak patrno miluje sousloví liberálně konzervativní pravice. Liberální znamená mající vize, odvážná a nebojící se změn, konzervativní opatrná, preferující to, co je vyzkoušené a jakž takž funguje. Příkladem konzervativce je Klaus nebo Beneš: naše zkušenost říká, že je to rusko, které o našem prostoru rozhoduje, že se i v jeho zájmové sféře dá vegetovat, že západ je nespolehlivý a zradí. Liberál Havel nebo Topolánek řeknou: dejme evropě šanci, zkusme si představit, že by třeba mohla fungovat jako Superpower a nejen jako Supermarket a postavit se expanzi ruského imperia. Ani já teď ODS volit nebudu, prostě proto, že nevím, zda bych volil liberální prozápadní pravici nabo konzervativní proruskou pravici. A pan Klaus měl asi pravdu: ODS by se měla rozdělit, někdy i kočka a pes mohou žít vedle sebe.

čtenář zdrojů 17.9.2008 9:40

Re: kočkopes

máte pravdu. "Liberálně konzervativní strana" je podobná ptákovina, jako strana "totalitně demokratická" nebo "kapitalisticky-socialistická".

A je opravdu záhadou, že toto sousloví používá politolog s univerzitním vzěláním.

Lišák FOX 17.9.2008 8:57

Také nemohu volit ODS

A to z mnoha důvodů, zejména pak pro jejich komunální politiku u nás ve městě. Jako pravicový volič asi hodím svůj hlas do koše (tedy nějaké nevolitelné straně). Stejně tak nemohu volit ČSSD, Lidovce, zeleně a KSČM. Nemám koho volit...

kuk1978 17.9.2008 8:54

Bože, to je pořád dokola

ČR je levicově založená, to snad ví každý, takže vítězství pravice je něco jako anomálie, vyjímka potvrzující pravidlo, která se může přihodit jednou za X let. Topolánek měl to obrovské štěstí, že si z něj média před volbami 2006 udělala nového Špidlu , někoho, kdo dokáže "polidštit" Klausovu ODS a usmířit ji s pravda-láskou, takže se mu dostalo bezprecedentní podpory všech médií, která společně s unaveností lidí z vlády SocDem a chytře vedenou volební kampaní ODS ve stylu, "teď se máte dobře, ale s námi se můžete mít ještě líp a bez práce" zajistila jakés takés vítězství. I tak to ale bylo na hraně a ODS měla dvě možnosti, ještě chvíli vydržet, pustit Paroubka k moci, počkat až jeho médii nenáviděná vláda padne a po předčasných volbách si vychutnat čtyři roky pohodlného vládnutí, nebo se hladově vrhnout na posty, poslepovat dohromady nesourodou koalici a promrhat asi jedinou šanci ČR na pravicovou vládu po dalších 8-16 let.

ODS zvolila to druhé a nějaké aféry a zákulisní hry jsou jen kolorit, který na základu nic nemění.

AndyO 17.9.2008 8:57

Re: Bože, to je pořád dokola

Bože, to je ale canc. S jednou výjimkou, vítězství bylo na hraně. Zbytek je horší než Jelínek a to je co říci.

17.9.2008 10:27

Re: Re: Bože, to je pořád dokola

KUK78 má víc pravdy, než se vám Andy zdá. Já s ním souhlasím.

Tichý Václav 17.9.2008 8:46

zrada ODS

K témuž závěru jsem dospěl a sdělil jsem ho hlavní kanceláři ODS. Pochopitelně jim ani nestál za odpověď.

Já dále považuji za prioritní urychleně řešit energetickou situaci výstavbou jaderných elektráren. To se nedá prosadit se zelenými a proto asi budu volit ČSSD, i když je krajně nemám rád.;-(

woka 17.9.2008 8:52

Re: zrada ODS

No hlavně že vřele souhlasíte se článkem o opuštění pravicových principů a bezpáteřní účelovosti a pak poběžíte volit ČSSD...  

mpscz 17.9.2008 9:33

Re: zrada ODS

Spíš nikdy nevolit zelenáče. To úplně stačí. Pak nebudou moci vydírat vládní strany těmi nesmylsy...

klaus 17.9.2008 8:36

ZA VSE MŮŽE PAROUBEK

Když jste volil od osmnácti ODS, tak jste zralý na Bohnice---- to náhlé probuzení----co má být ten poukaz na Kočku, vezměte si prášek mudrlante.

Malý Aston 17.9.2008 8:35

Politolog,žijící mimo společnost?

Celkem je jedno kdo vládne,pokud to nejsou komančové a to ti kovaní v KSČM. Jakákoliv vláda má k dispozici jen naše daně a je jen problém,jak je využije nebo zneužije.Pokřik těch co jsou v opozici na ty co vládnou a pak naopak je normální a jde o divadelní představení.Oni totiž nemohou jinak a vydávají to za zázrak demokracie.Mohu volit kohokoliv jen s tím omezením aby se některá politická strana přímo nebo nepřímo neopírala o komanče v KSČM. A to je problém ČSSD,kdo volí Paroubka současně volí i Filipa.Takže pan politilog má sice pravdu ale na výběr jiných politických stran není prostor.Volit nějakou pidistranu je zahozený hlas a vlastně hlas pro socany a komouše.Situace nemá řešení neboť stávající představitelé jak strany ČSSD,ODS i KDU jsou již natolik profláknutí,že nejsou schopni přinést nic nového.Jediná možnost a to nereálná je omezit působení poslanců na dvě volební období jako u prezidenta republiky a donutit je také žít jako normální občané bez všech výhod jim z funkce poslanců náležijících.Občan,který celý život sedí jako poslanec v poslanecké lavici musí být pěkné hovado které ovládá jednak ty,co ho napíší na kandidátku  a jednak i ekonomické struktury,které zase ovládají navrhovatele.Platí to pro všechny politické strany bez rozdílu.:-D

Chalupa 17.9.2008 8:32

politilogie a obsah politiky

Dokud bylo co  z p a r t i k o v a t  za hubičku měla ODS  obsah. R^Teď se vytrácí, zbývá pár zdravotních pojišťoven, pár nemocnic aj. a hladovců neubývá. Rv  Kdyby pan politolog raději studoval entomologii.;-)

Ašek 17.9.2008 8:31

H........

Tak ses vykecal, ale co by se s tím teda mělo dělat?“-To jste napsal přesně.Vaš popis není o ODS ale o naší společnosti a její pokřivenosti,to jest o lidstvu.Budeme muset čekat ještě hodně dlouho než budeme moci opravněně kritizovat druhé.Každy musí začit u sebe a vzdělaní lidé první. U nás se stalo skutečností že člověk který je vidět,řekne bohapustý žvast a tim to se to stalo pravdou.ODS má spoustu chyb,ale je to strana která slibuje občanum nejmeně požitků,tudiž je pravděpodobně nejferovější.(ty mě taky)

pra 17.9.2008 8:18

Vyprázdněný je poměrný volební systém

O vyprázdněnosti se mělo hovořit už při uzavírání koaliční smlouvy. Teď se vracet k tomu, že ze 100% není plněn volební program nějaké strany je pokrytectví.

Při poměrném volebním systému není možné, prakticky nikdy, vytvořit vládu jednobarevnou. Přejděme proto na plně většinový volební systém, kde je větší šance na vytvoření většinové jednobarevné vlády. Pak bude možno kritizovat vyprázdněnost jedné - a to jakékoli - strany.

V současném systému mají šanci na jednobarevnou většinu pouze komunisté, kteří  vykutáleně jsou ve dvou stranách, a to KSČM a ČSSD. Tyto, jakoby dvě, strany pochopily současnou volební matematiku a předstírají, že jsou odlišné.   

Eva D. 17.9.2008 16:57

Re: Vyprázdněný je poměrný volební systém

R^R^R^

Pavell 17.9.2008 8:15

ANO

Jako aktivní a (hodně)dlouholetý člen ODS bych se pod článek podepsal. Ani já nebudu svou vlastní stranu volit. Prostě nemohu.

Tetra 17.9.2008 8:28

Re: ANO

Vy asi taky večer nechodíte domů za manželkou, protože ji zrovna není dobře, co?

woka 17.9.2008 9:00

Re: ANO

pokud jste aktivní a hodně dlouholetý člen ODS, tak koukejte něco dělat s tím, co se vám nelíbí, protože jste spoluzodpovědný za to, jaká je ODS teď. Nebo to jste tam celé ty roky rozséval jen samé dobro a ti zlí nahoře vám házeli klacky pod nohy?    

VacekJaromír 17.9.2008 9:21

Re: Re: ANO

Milý Woku, zjevně neznáš poměry v ODS, to by sis podobné jedovatosti odpustil.

Sunny 17.9.2008 9:55

Re: Re: Re: ANO

Myslím, že podobné poměry panují ve všech politických stranách:-/ Aspoň to tak vypadá.

Eva D. 17.9.2008 16:56

Re: Re: Re: ANO

Jaký si to uděláš, takový to máš.Každý člen. Tak buď tam nebýt, nebo se ozvat tam, kde to má efekt. Ale být tam, volit jiné a naříkat? Proč?

Eva D. 17.9.2008 16:53

Re: Re: ANO

R^

Houmr 17.9.2008 8:07

Podstatná vada autora:

Je vystudovaný politolog. Tfuj, tfuj, tfuj, to je živobytí.

Jedlička 17.9.2008 8:06

Příspěvek skřípe!

Tady se v prvé řadě musí ozdravit spolešnost, která, působením komunistického vlivu, klesla až na samé dno lidské morálky! Proto každý občan, se skřípěním zubů, musí začít především u sebe! To je však běh na dlouhou trať. Dělal-li si někdo iluze, že ti, kteří se po listopadu chopili moci, povedou tuto zemi lépe než komunisté, strašlivě se mýlil! Především, komunisté se moci nevzdali, a navíc se na ně nabalili veksláci a jiná verbež z podsvětí! A to je obraz dnešní politiké scény i společnosti. Pokud by se našel člověk s kreditem světce, neměl by v prostředí této sebranky žádnou šanci se prosadit!(Y)

pepa 17.9.2008 8:16

Re: Příspěvek skřípe!

NAPROSTÝ SOUHLAS.JASNÝM PŘÍKLADEM JE HON NA PANA ČUNKA.KDO HO ZNÁ ,TAK MU BYLO HNED JASNÉ,ŽE MUSÍ NARAZIT.DNES STÁLE JEŠTĚ PLATÍ S POCTIVOSTÍ DALEKO NEDOJDEŠ.PROTO BYLO NUTNÉ ,SE HO SNAŽIT ODSTŘELIT.

Eva D. 17.9.2008 16:53

Re: Příspěvek skřípe!

Na Vašem příspěvku je hodně pravdy! Jenže je jaksi snazší volat po lepší morálce jiných a na sebe zapomínat. Takže, fakt se radši starat, aby člověk sám dostál svým přísným nárokům na slušnost u druhých. Snažím se, je to náročné. :-)VV