1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 17.9.2008 16:31

Re: Re: Re: JANORYNA

když něco hájím tak důsledně, když někoho miluju, tak i s chybami. a co je na tom bolševického ? a co je to komunista paroubkova ražení ? kdy byl paroubek komunistou ? pokud vím, na radnici spolupracoval s ods docela dobře.

Ladislav N 17.9.2008 16:50

Re: Re: Re: Re: JANORYNA

Paroubek je komunista myšlením. A navíc ještě šílenej vůl... ;-P

Irena 17.9.2008 15:31

Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Vážená dámo, nebo pane(janoryna)!Zařekla jsem se, že na tak debilní příspěvky, jako je váš nebudu reagovat!Ve vašem případě ale musím udělat výjimku!Předpokládám, že díky vaší "bohaté argumentační" vyspělosti mně dokážete odpovědět na několik jednoduchých otázek!1.Proč tato vrcholná představitelka demokracie odmítá referenda?!Proč tato strana dosud nevyvětlila původ podle vás oněch honkongských a báczovskýché sponzorinků?!3.Proč tato "demokratická "strana prosazuje vesměs zákony, které chudším berou a bohatším přidávají?! 4.Proč vrcholní představitelé této stranny nahrazují obsahovou a  argumentační vyprahlost hulvátskými posunky a nadávkami?!Proč se od posledních kroků této strany a jí řízené vlády distancuje i její zakladatel a její čestný předseda?!5.Proč z této strany začínají odcházet členové i poslanci?!Těch otázek by pochopitelně mohlo být daleko  více!Nechci však příliš zatěžovat váš intelekt, a tak doufám, že argumeneačně uspokojivě zodpovíte alespoň tyto!Pokud tak neučiníte určitě přispějete ke stále klesající prestiži strany, kterou se zde snažíte obhajovat!!!A to předpokládám určitě nechcete!Tak do toho, již se těším!!!!

JE 17.9.2008 15:49

Re: Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Ireno, uberte vykřičníků a přidejte rozumu. Měla to být ironie, bohužel velmi ubohá a demagogická, podobně jako váš komentář.

Irena 17.9.2008 21:16

Re: Re: Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Je!Vpodstatě nevím, jak funguje váš žaludek a jak často vy na něco zvracíte.V každém případě to vypadá, že s touto činností máte určitě své  zkušenosti!Pokud se však jedná o vnímání a porozumnění nadsázkám  , ironiím a ostatním "zákrutám" psaného slova to tak slavné nebude!V každém případě budu já a možná i několik dalších čtenářů usínat s dobrým pocitem, že zase jeden z příznivců odésácké demokracie se solidně nabodl!!!Jak vidíte, pro vykřičníky mám stále slabost, zvláště pro" některé druhy "myslitelů!!!

JE 18.9.2008 14:52

Re: Re: Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

takže ještě jednou, Ireno. Uberte páru. Místo nadávek byste si ten příspěvek Jana Oryny měla přečíst ještě jednou. Oryna je s vámi na jedné lodi, JEHO příspěvek je ironický, nahájí ODS, naopak. Vy jste to nepochopila, na což jsem vás upozornil, za což je mi odměnou příval nadávek. Já ale skutečně nemohu za to, že máte nejen problémy se sestavením konzistentního textu, nýbrž i s pochopením textu při jeho čtení.

Klička 17.9.2008 16:49

Re: Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Skromně se připojuji. Předesílám, že jsem silně pravicového zaměření. Vezmete-li si definice pojmů občan a demokracie, potom prosím vysvětlete, co je na ODS občanského a demokratického.Vezmete-li si výsledky posledních voleb a započítáte-li 40% voličů, kteří nevolili, protože neměli koho, zjistíte velice rychle, že ODS získala s bídou 20% hlasů všech voličů. 80% občanů-voličů ji tedy nevolilo, asi pro to měli důvod. Co je tedy na ODS občanského? ODS zarputile bojkotuje snahy o uzákonění všeobecného referenda, jakožto jediného institutu, jímž lze zjistit vůli občanů (lidu) k důležitým otázkám,které se těchto občanů týkají. Jak je známo, demokracie je vláda lidu ( občanů), což vyplývá už z jejího názvu - demos kritos.Co je tedy na ODS demokratického? Podobně, ne-li stejně jsou na tom všechny parlamentní strany.

dino 17.9.2008 17:17

Nicku "kličko"

prosím, ušetřete řečtinu. Démokritos byl filosof. Demokracie se skládá ze slov démos = lid a kratór = vláda. Jinak  s vaší úvahou nesouhlasím, mám zkušenost se všeobecným referendem, kdy občané s dvaceti různobarevnými papírky v ruce rozhodují o dvaceti nesouměřitelně důležitých věcech v jeden den. To může fungovat ve Švýcarsku (z historických důvodů jsou tam na to velmi hrdi), ale ne jinde.

Klička 17.9.2008 18:02

Re: Nicku "kličko"

Funguje-li to někde (Švýcarsko), může to fungovat i jinde. Jenom chtít a nesmířit se s tím, že u nás nefunguje téměř nic.

Pája 45 18.9.2008 17:57

Re: JANORYNA

Asi špatně čteš, "janoryno", oni se otloukají sami mezi sebou a v koalici, levičáky ani nepotřebují a to vás "modré straky" pěkně štve. 

JE 17.9.2008 14:23

P E N D R E K !

U socanů chápu, že nechtějí ODS, nechápu to u lidí, kteří ODS dosud volili. Dělají nutné reformy, za které sklízejí nenávist levičáků. Že ty reformy nejsou echt takové, jaké měly být dle volebního programu, je logické a bylo by naivní se domnívat, že mohou v koalici s lidovci a zelenými prosadit více. Proberte se, pravičáci!

Pája 45 17.9.2008 15:30

Re: " JE "

Těmi reformami myslíte, "JE", ten nový způsob vládnutí ODS? (přeběhlíci, volba prezidenta, kauza Morava).

JE 17.9.2008 15:57

Re: Re: " JE "

Já myslím, že moc dobře víte, o co jde, Pájo. Zdravotní reforma běží něco přes půl roku a má vesměs pozitivní důsledky.  Připravuje se důchodová reforma, bez níž by systém státních důchodů zkrachoval do deseti let. Peníze, vyhazované dosud na dotace zemědelcům a "investorům" stavícím montovny, se přisouvají na výzkum a vysoké školy (4 miliardy navíc). Tak oč vám jde? Jen blbě provokovat? Ty kauzy jsou jen mediální s.ačky, média potřebují nějaké pokud možno negativní jepičí senzace, že se už půl roku reálně staví Iter (asi nevíte, co to je), o tom v médiích ani zmínka, ale vys.ávačky ve stylu blbonda Moravy, to je něco cool!!! Wow!!!

JE 17.9.2008 16:37

Re: Re: Re: " JE "

Když vidím moderátorku, jak na zprávách ČT1 valí bulvy při deklamování "headline" příspěvku s nejnovější s.ačkovou kauzou, jako by šlo o světobornou událost ...;-(:-/:-(8-o(Y)

JE 17.9.2008 16:40

Re: Re: Re: Re: " JE "

Drtinová nebo jiná nána, to je fuk.

Eva D. 17.9.2008 17:28

Re: Re: Re: Re: Re: " JE "

Když ony ty kočičky a různí mediální experti povětšině ničemu nerozumí a tak samozřejmě předpokládají, že co divák, to b...bec. A kupodivu, dost jim to prochází. Co je nějaká zpráva o tom, že vychází víc peněz na léky proti rakovině či na výzkum, proti šťavnatému skandálu! To se pak hospodách i na netu probere ze všech stran a tak krásně se u toho rozhořčuje. Ach jo! 

Klička 17.9.2008 14:03

ODS

Také jsem byl voličem ODS. Ovšem potom, co předvedla a předvádí už nemohu a to z různých důvodů. Předně to není strana občanská, protože občané ve své většině jsou její politikou poškozeni a tudíž znechuceni. Není to strana demokratická, protože úporně brání přijetí zákona o všeobecném referendu,jediném to institutu, jak zjistit vůli občanů (lidu), kteří mají v demokracii vládnout. Asi nemá mezi svými členy schopné a zároveň slušné lidi, když nominuje do funkce premiéra pana Topolánka,jehož hulvátské vystupování je všeobecně známé. Jsem pravicového zaměření a tak se budu muset přiřadit mezi jedinou většinu, která skutečně získala ve volbách nejvíce procent a to mezi ty, kteří nevolili, protože neměli a nemají koho. Jak jsem již napsal jinde, vina a zakopaný pes je v současném špatném volebním systému, který přímo podporuje přespřílišnou moc politických stran a jejich diktaturu vůči občanům.Vezmeme-li si na pomoc matematiku, jednoduše zjistíme, že jakákoliv strana vzešlá t.zv. vítězně z voleb je vládou menšinovou, poněvadž vždy představovala a představuje vůli menšiny občanů (s bídou 20% všech voličů). Ani v koalicích s jinými stranami netvoří většinu všech voličů.

Ivan Nový 17.9.2008 13:39

Proč budu volit ODS?

Protože věci jdou svým hlemýždím tempem, lecos se mění k lepšímu, a změna by byla příliš riskantní. Buď by se nedělo nic, nebo by se pokračovalo špatným směrem. A tak lidé zjišťují, že na politice nejsou tak závislí, jak si mysleli a to je jen dobře.

Sid 18.9.2008 8:01

Re: Proč budu volit ODS?

Presne tak! ODS urcite neni idealni strrana, ale to, co se nam nabizi z ostatnich moznosti je jeste horsi!

Chcete platit vetsi dane na chimeru boje s oxidem uhlicitm? Volte zelene! Ale nedivte se, az budou energie stat 2x tolik co dnes a vy budete platit nesmyslne ekologicke dane kterymi vlada zalepi diry po kradezich vseho druhu.

Chcete velke dane a pastelkovne? Chcete, abychom se vratili pred rok 2007 kdy jsme 10 let vsichni nadavali na nedostatek bytu, spatnou lekarskou peci a nedostatek penez bve zdravotnictvi - kterte jsme nakonec vsichni zalepili z dani?

R. 17.9.2008 13:22

Politolog promluvil

Autor se divi (!) ustupkum (jak on pise "zrade") z volebniho programu. Z jedne reportaze usuzuje na stav cele ODS a v tlustem Virivkovi vidi zasadoveho rebela. Ja ziram. Pry vzdelani v politologii - ja ziram dvakrat.

V poslaneckem klubu ODS je 81 (?) lidi, nekteri charakterni, jini mene. Ja bych se strasne divil, kdyby se Tlusty  s takovou sprostou provokaci nechytil ani u jednoho. Pokud chcete, berte Kroupovu reportaz jako informaci o stavu ODS, ja to beru jako informaci o metodach pana Virivky.

Pája 45 17.9.2008 14:21

Re: " R "

Politolog promluvil, nick "R" zírá (dokonce dvakrát). Místo zírání by bylo lepší, kdybys "R" naznačil co s tím - tedy s tou krizí ODS - když jseš ten zastánce (volič, člen). I Yeti Bém hovoří o krizi ODS, jen ty jen kalíš vodu (modře).

R. 17.9.2008 15:17

zakalim, zakalim, zakalim, tralala

Zakladni otazky: je vubec ODS v krizi, nebo o tom jenom pisalkove zvani? Bem jde Topolovi po krku, ovsem potichoucku a pekne pri zdi - rad by se videl ve Strakovce. Tlusty je odstaven od koryta (houby rebel), takze Topolovi mydli schody, co to jde.  Zasadni otazka: jak daleko tzv. rebelove zajdou, aby vladu (Topola) potopili? Podobne plati pro zelene.

Co s tim delat? Silou, Pajinku, silou. Ac se to zvenku pres tu kourovou clonu " zasadovych" prohlaseni nezda, tak se Tlustemu, Zubate a dalsim sedi v parlamentu naaaaaaramne pohodlne. Pokud padne Topol a vlada, pak by se teoreticky do Snemovny nemuseli dostat. Plati zejmena pro zelene, Tlusty and his company obdobne. Bem je prizdi...tento, ten vyleze, az bude mit vsechno jisty, driv ne.

Takze: vytirat s nima podlahu. Kdyz se to nepovede, aspon Topol neztrati tvar.

Pája 45 17.9.2008 15:37

Re: " R "

Měl jsem pravdu "R", kalíš vodu. Bém je 1. místopředseda ODS a tak ja nečlen mu věřím, že je ODS v krizi, že tomu nevěříš ty, člen (volič), za to já nemohu. Ja se díváš na přeběhlíky z ČSSD, když  bys ty Tlusté a Zubaté vypráskal. A to ty "odpadlíky, rebely" z koalice nikdo nelákal. To nám pověz.

R. 17.9.2008 15:58

Re: Re: " R "

Milej Pajo, nevim, proc mi porad podsouvas, ze jsem clen ODS. Nejsem. Volic ODS jsem. Bem by si naramne pral, aby byl Topol odejit a aby se dostal sam na misto predsedy. To je motivace naseho pana primatora, jehoz radeni muzu v Praze sledovat z prvni ruky :-/

Jak se tak probiram Tvou vetou " a to ty prebehliky z koalice nikdo nelakal", tak vidim, ze v duvodech rebelie v CSSD mas jasno. Ja rikam, ze motivaci prebehliku z CSSD jsou Paroubkovy stalinske metody, viz prezidentska volba, ale asi Te nepresvedcim.

JE 17.9.2008 16:01

Re: Re: " R "

Samosebou že Bém musí řvát (velmi potichu), že ODS je v krizi. Jak jinak by obhájil svůj atak na předsednické křeslo ODS?

Chalupa 17.9.2008 13:15

Politická elita

Úkolem politické elity  má spočívat ve  vytváření podmínek  pro intelektuální a materiální růst většiny společnosti.  Politická  elita ODS v parlamentu a v senátu, to jsou   z e j m é n a : a)  podnikatelé ktetří neuspěli b) Několik lékařů, kteří si tak přivydělají c) několik právníků kteří si tak přivydělají d)Několik herců e) další si přivydělávající směsice, od Tluchoře po Moravu.

Tato elita je u moci díky Tlustého koncepci, s jejíž realizací ce nepočítalo, poněvadž u nás není většinový volební systém. Kdyby takový volební systém byl, ODS by s tou koncepcí přijít nemohla, poněvadž by rychle zlkvidovala státní finance. Proto také Topolánek Tlustého vyhodil, když se tu fantasmagorii pokoušel realizovat. Cíle vlády jsou jiné, zejména : 1) Velmi diskutabilní reforma zdravotnictví, v tom zejména privatizace pojišťoven. 2) Velmi diskutabilní důchodová reforma, s rostoucím podílem soukromého pojištění, a to v době kdy zápasí s problémy i největší pojišťovna na světě. 3) Zadluženost SR, která sice klesá, avšak zejména na úkor investic. 4) Koaliční partneři se mají nabažit: zejména a) Církevními restitucemi b) Omezením dopravy c) Velmi diskutabilní energetickou politikou, a to zejména v situaci naší závislosti na Rusku. 5) Starým členům NATO bez výjimky docela vadí, že radar u nás a rakety v Polsku jsou předmětem dvoustranných smluv. 

Politická elita, v takomém složení, jak bylo shora naznačeno, je pouze souborem zvedačů rukou, za účelem  údržby  moci a vlastních prebend, a to s pomocí metod jejichž zlomek jsme shlédli v TV.

.

Pája 45 17.9.2008 14:27

Re: CHALUPA

Díky, p. "chalupa", po dlouhé době kvalitní a věcný příspěvek.  Jsem zvědav, jak vás ti tzv. "diskutéři" znectí. To vám opravdu nepřeji, ale je to zde na NP zcela běžné, přeji pěkný den.

portwyn 17.9.2008 13:14

Ale vždyť má z 90% pravdu

Pana Topolánka řada z nás volila se zaťatými zuby, aby se nedostal k moci Jiří Paroubek.

Otrávenost lidí z politiky je u nás už tak daleko, že nástup extrémních stran je naprosto reálná hrozba. K tomu přistupuje neschopnost státního aparátu vyřešit "kriminalitu parazitů" - flákačů žijících z daní střední třídy, kteří kradou jak straky a nikdo na ně nemůže. Počiny různých úřadů evidentně nevýhodné pro stát, tedy daňové poplatníky, za které není nikdo zodpovědný. Rostoucí agresivita ve společnosti. Lidé mají stále silnější pocit, že slušně se chová jen kretén...a mají toho plné zuby.

Pokud někdo přijde se sliby zvýšení bezpečnosti a podpory pro střední třídu, tak ty hlasy získá. I Hitler získal řadu hlasů ze střední třídy. Tady to nebude tak zlé, Češi jsou ve svém skepticismu nevhodný materiál pro megafanatiky, ale i extrémisté menšího formátu dokáží nadělat dost problémů. Je podružné, zda extrémisté zprava nebo zleva.

Volbu Konzervativní strany nebo někoho podobného vůbec nevidím jako nesmysl. Naštvaných voličů ODS je dost na to, aby konzervativce v pohodě dostali do parlamentu. Samozřejmě to není v zájmu ODS - ta udělá vše pro to, abychom uvěřili tvrzení "kdo nevolí ODS, volí Paroubka". Já říkám: ne. Hlas pro konzervativce je hlasem proti Paroubkovi.

Milan 17.9.2008 13:32

Která strana je extrémní?

Podle mne je extrémní taková strana, která zavádí extrémy. Jako třeba celoplošný odposlech telefonních hovorů formou jejich archivaci pro pozdější vhodné využití...

portwyn 17.9.2008 14:06

Re: Která strana je extrémní?

No, v tomto konkrétním případě bych taky asi celoplošný odposlech nevolil. Těžko se to dá uhlídat, aby nedošlo k zneužití. Ale v zásadě jsou jak ODS, tak ČSSD strany neextrémní. Lidem vadí jejich neschopnost se povznést nad osobní rvačky o momentální vliv, vrtání se v hovadinách a jánabráchismus. Celoplošný odposlech není hlavní starostí běžného člověka, toho zajímá spíš proč jsou v jeho ulici už potřetí ukradené všechny dekly od kanálů a policie na pachatele nemůže.

V parlamentě mají extrémní potenciál IMHO komunisté a zelení.