1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N 17.9.2008 16:08

Re: Milan IP: 89.102.113.xxx

Blábolíte už zase nesmysly; celoplošný odposlech a archivaci telefonních hovorů nikdo nechystá. Na to  je stále potřeba souhlas soudu.

Pája 45 17.9.2008 14:33

Re: PORTWYN

Hezký příspěvek, "portwyne" a to se musím přiznat, že jsem levičák a nemyslím to ironicky. Pan Klaus má pravdu, když mluví o vyprázdnění politiky, i váš příspěvkem to dokazuje. I pro objektivního levičáka, je lepší váš příspěvek, než "modrá naklvaňovaná demagogie", která zde zaznívá místo věcné diskuse, přeji hezký den.

portwyn 17.9.2008 16:50

Re: Re: PORTWYN

Děkuji - považuji se za konzervativce mírně napravo, ale levice je pro mne nutnou součástí scény. Vyvažuje houpačku.

M. Zima 17.9.2008 13:07

Pane Skřípský,

při Vašich doporučeních ohledně (ne)volby ODS jste motivován typicky českou ilusorní snahou o ozdravění ODS.  Jelikož ODS zdegenerovala na mafiózní organisaci s kriminelními manýry, není naděje, že by se zřekla kLause a vydala ho k soudnímu stíhání, měla by být, už např. vzhledem k chování při presidentské volbě, rozpuštěna zákonem. Jí nevolit není potřeba zdůvodňovat nějakým nerealistickým ozdravením. Tak to dopadlo s DC v Itálii, v ČR s českým myšlením je to nemožné, proto bude dál ta celá banda včetně kLause žrát z koryt a vyprazdňovat se do Augiašova chléva, a Češi na tom vždy najdou něco positivního, co ještě není tak špatné, aby je nevolili.

Pája 45 17.9.2008 14:36

Re: M. ZIMA

Raději bych si vzal prášek, "zima".

JE 17.9.2008 16:04

Re: Re: M. ZIMA

Zimovi to nepomuze. Ten je imunni.

F. Čech 17.9.2008 12:53

Podobnou slátaninu jsem už dlouho nečetl

Autorův recept na jakousi proměnu ODS tím, že ji její současní voliči sami porazí ve volbách, aby ji očietili pokládám za opravdovou originální zajímavost. Jestli tak uvažuje dostatek příznivců ODS má ČSSD vystaráno.

JE 17.9.2008 16:05

Re: Podobnou slátaninu jsem už dlouho nečetl

Já myslím, že autor kandiduje za konzervativce. To je jeho motivace.

Realista 17.9.2008 12:38

Mluvíte mi z duše!

Svobodu u voleb občanům, aby nemuseli volit strany, ale mohli si vybrat také volit osobnosti z více stran. To je demokracie a svoboda. Abych svým hlasem nemusel preferovat stranu, ale mohl preferovat lidi kterým věřím. Politika je v ČR v současné době ,,  provařená"  ,  tedy řečeno jazykem přeloženým do čestiny,  zkorumpovanmá. Chceme-li to napravit, musíme jako voliči mít absolutní svobodu u voleb. Pak stranickým sekretariátům nebudou k ničemu preference pořadí. Otázkou zůstává, zda právě takovou svobodu demokracie jsou ochotni naši politici podstoupit návrhem takového zákona. R^

duii 17.9.2008 12:59

Re: Mluvíte mi z duše!

Přesně to jsem měla na mysli ve svém příspěvku NECHCI VOLIT STRANY!!!! Ale jak to prosadit do parlamentu?

Z 17.9.2008 12:35

Naprosto souhlasím

hlavně s postřehem, že je u huby vždycky vzata střední třída. Je jim co vzít a nemají téměř možnost se bránit.

stará sova 17.9.2008 12:29

Chtělo by to něco nového - jiné tváře a program

co takhle Národní strana ???  Jaký z ní máte pocit spolučtenáři....

Sunny 17.9.2008 12:47

Re: Chtělo by to něco nového - jiné tváře a program

Už jsem o ní uvažovala. Část jejího programu beru všemi deseti. Ovšem hodně mi vadí, že jsou proti našemu členství v NATO a proti radaru.Já tyto dvě věci považuji za dost zásadní. Ńaopak se mi líbí, že nepodceňují nebezpečí islamizace. Některé evropské země už mají své tristní zkušenosti a my bychom se z nich měli poučit. Má to malý háček: v minulých volbách je volilo něco přes 9000 lidí. A to je málo na to, aby se dostali do sněmovny.

JE 17.9.2008 16:40

Re: Re: Chtělo by to něco nového - jiné tváře a program

No Hitler talky začínal s pár soukmenovci a kam to dotáhl, že?

Perkele 17.9.2008 12:17

Mně na stejný závěr stačí jedno slovo

Jančík

Pája 45 17.9.2008 14:39

Re: PERKELE

Promiň, "perkele", že tě doplňuji, ale aby bylo i nepražákům jasno. Myslíš starostu Prahy 5 z ODS?

duii 17.9.2008 12:05

ta diskuse je rozprávka s hluchými

  Nevím proč tady všichni píšete jen o !levici" nobo "pravici".My,my bychom především měli mít vládu odborníků,proč mám volit stále dokola pět stran,jsou všichni stejní-konečně se vzbuďme a dejme šanci jiným-úplně novým tvářím, o kterých víme,že něco už vykonali ve svém oboru a politika je ani nezajímá.TOŠOVSKÝ BYL PODLE MĚ DOBRÝ!!!R^

Pája 45 17.9.2008 15:40

Re: DUII

Přečti si ústavu, "duii", pak možná pochopíš proč je to tak.

Eva D. 17.9.2008 17:17

Re: ta diskuse je rozprávka s hluchými

Tošovský je podle mě prevít. V té době se také zřizovala ministerstva, aby se dostalo na ty, co spolu mluvili.

Vláda odborníků je mýtus.

Marat 17.9.2008 11:46

Češi jsou divní lidé.

Proboha,proč tak mnozí kvílíte nad současnou dobou.Tá I.republika byla ve všech směrech daleko horší a přesto ti,kdo nyní tak zoufale kvílí,tu nekdejší republiku vychvalují. Věci nejsou zdaleka tak špatné jak mnozí soudíte.Pokud ale budte volit socany,tak se daleko horší stát můžou.Málo kdo z vás pamatuje na předvolební i povolební agitace komunistu a jiných levičáku.Tak zblbli celý národ,že je v 46 dostal k moci a výsledky se ukázaly velice brzo.Na vašem místě bych dával převelice dobrý pozor,aby se komouši se socany nedostali znova k lizu.

Mějte na paměti jedno moudré  orientální přísloví,které říká : Hanba tomu kdo mě podvede a hanba mě,když mě podvede po druhé !

Nu a vy jste na nejlepší cestě,jak levičákum skočit znovu na návnadu.Necháp nad čím, tak kvílíte.Nezaměstnanost nepatrná.Miliony českých lidí jezdí na dovolenou i do vzdáleného zahraničí.Vaše školou poviná dítka prožvaní na mobilních telefonech stovky korun měsíčně.Baštíte až se vám dělají boule za ušima,baštíte tak,jak se za koumunistu jste  baštit nemohli,pokud jste nepatřili do nomenklatůry, tak co vlastně chcete? Chtěli by ste mít zadarmo doktora,kterého jste za komunistu zadarmo také neměli.Tu lékařskou péčí jste tak jako tak museli platit ze svých daní.Jenže to jste neviděli a nevěděli.Co tedy vlastně chcete?A politici? Ti jsou všude ve světě stejní,nedělejte si iluze,že socdemácí a komunisté jsou lepší.Jsou daleko horší,jak pro některé z vás odesáci.Ti politici,jsou přesně to samé jako vy.Ani vy byste nebyli lepší,kdyby ste měli možnosti,jaké mají oni.

slava 17.9.2008 11:56

Re: Češi jsou divní lidé.

Jenže naposledy nás prokazatelně podvedla ODS. Viz smlouva s občany, programové prohlášení vlády etc etc. Takže "hanba vám", protože ODS vás podvede i podruhé. Ona zatím voliče podvedla po každých volbách.

Sunny 17.9.2008 13:16

Re: Re: Češi jsou divní lidé.

Je vidět, že jste tu profláknutou smlouvu ani nečetl. Jinak byste věděl, že ODS dle svých velmi omezených možností tu smlouvu postupně plní. Ale to chce trochu objektivity a porozumět psanému textu:-)

Ladislav N :-))) 17.9.2008 16:12

Re: Re: Re: Češi jsou divní lidé.

Komouš "Slava" slyšel něco o "tisícovce", a žádnou nedostal, ač volil komunisty... Tak teď píše, že ho "ODS podvedla"... ;-D

anima 17.9.2008 11:59

Re: Češi jsou divní lidé.

V souladu s orientálním příslovím už nebudu volit ODS, byla by mi hanba, kdybych si naběhl podruhé....

I-Worm 17.9.2008 12:04

Re: Češi jsou divní lidé.

zrovna tak, jako vy,  argumentovali v těch  šedesátých, sedmdesátých letech komanči - srovnávání m se situací před rokem 48!

brblal 17.9.2008 12:14

Re: Češi jsou divní lidé.

V roce 1946 byla doba zcela jiná,nežli dnes.Lidé si během války a po ní uvědomovali,kolik nespravedlnosti bylo v té slavné první republice,ale hlavně,které partaje nejvíce kolaborovaly s nacisty.Že to byli hlavně bohatí,kteří raději volili okupaci,jen aby nepřišli o majeteček.Nakonec přišli i o život.Proto ta touha lidu po změně,po jiném politickém uspořádání.Tehd,tak jako po roce 89 něco selhalo,dostali se k moci šíbři a z ideálů národa mu předhodili ohlodanou kost.Tehdy i dnes.Je v zájmu národa rozprodat zdravotnictví?Je v zájmu národa žašmelit veškerý státní majetek?Rozhodně nikoliv.Ale k tomu spějeme rozkrádáním všeho pod správou O D S,která dokáže ukrást i to,co je přišroubované či přivařené.Stát,kterému nic nepatří nežli vlajka,nemá právo existence.

Marat 17.9.2008 12:51

Re: Re: Češi jsou divní lidé.

Blbost brbrale.Partaje nekolaborovali,protože partaje nekolaborují jako strany až na stranu KSČ.Pokud to nevíte,tak až do zahájení války proti SSSR,kolaborovali s nacisty jako celá pol. strana komunisté na příkaz Kominterny. Teprve potom se stala kompartaj zase na příkaz  z Kominterny protinacistická.Do útoku na SSSR Německá armáda to byla jen armáda dělníku  v uniformách a válečným štváčem byla V.Britanie.

Brbrale,kompartaj měla za té I.republiky desetiprocentní zastoupení v parlamentu.Silnou a to velice silnou stranou byla i Strana Sociálně Demokratická.Myslíte že to nebyly strany levičácké? Ostatně Komunistická strana na celem světě je dítkem Strany Sociálně Demokratické.A to dítko nezdárné,ale milované opičí láskou i když se tá opičí láska s taktických důvodu nedává najevo.A dnes? Situace se opakuje.

Pája 45 17.9.2008 14:50

Re: MARAT

"marate", nestraš naše občany levicí.  Když po roce 1989 poprvé nastoupila levicová vláda (Zeman - ČSSD), tak musela provést několik "pravicových" kroků, přestože zde před ní byla u moci "pravicová ODS" (např.: privatizace bank atp.).  Za vlády ČSSD vstoupila ČR do NATO a EU, to je ti málo?

Článek a diskuse k němu je o politické krizi ve vládě a Parlamentu, vedených ODS. Většina diskutujících to pochopila, jen "modří demagogové" (jako ty a podobní) stále straší levicí, bez nějakého věcného vyjádření se ke krizi ODS (kterou přiznal i 1. místopředseda ODS Bém).

Veničan 17.9.2008 15:16

Re: Re: MARAT

Strašení levicí není strašení, ale vzpomínka na realitu. Zemanova a Paroubkova ČSSD se od sebe podstatně liší - Zeman vedle Paroubka se jeví jako ryzí demokrat. Skandály, které popisují nebo přímo tvoří novináři, mě celkem nechávají v klidu. Víc mi vadí, že spousta lidí ten humbuk kolem "světových případů" baští i s navijákem. Uvědomte si, že při každé příležitosti opozice vyvolává dojem, jak je ta vláda na hrnci! A to ať mají pravdu nebo ne.

Pája 45 17.9.2008 15:50

Re: VENIČAN

Ono srovnávat politiky nejde  jen tak (viz - Klaus x Topolánek, Zeman x Paroubek, Lux x Čunek). Strašení levicí je strašení, mimo jiné i proto, že v Parlamentu jsou dvě levicové strany - ČSSD (a tam nemůžete mít žádné vzpomínky a realita je spíše pravicová /Zemanova vláda/) a KSČM (tam máte zkušenosti jen částečně podobnou stranou, ale v úplně jiné realitě). Opravdu si myslíte, že za současné situace v Evropě (politické, hospodářské atp.) je reálné, že komouší a bolševici provedou nový únor? Pokud ano, tak vás lituji, ale je to váš názor.