29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brmboš 10.7.2007 11:49

Trochu jinak.

Pokud jsme v demokratické a svobodné zemi o čemž docela pochybuji tak by nebylo nic divného na tom, že se spojují různí zvolení zástupci lidu proti někomu i proti všem. My jsme si ty pitomce zvolili tak trpme. Horší však je, že jsme ty naše slavné volené kašpary nedonutili, aby si prezidenta zvolili sami lidé a ne poslanci a senátoři, kteří si vyřizují svoje mindráky. I když panu Klausovi mohu vyčítat mnohé z jeho působení v politice jako prezident je výborný. Chci prezidenta, který bude hájit zájmy této země, ale nejen proti EU i proti USA. Proto jsem přijal jako správné, že prezident se postavil za referendum o radaru. Navíc pan prezident je zatím jediný z ústavních činitelů, který svádí boj s větrnými mlýny našimi zkorumpovanými a neschopnými soudy. Zatímco naši volení trpaslíci nejsou schopni ani zformulovat zákon, který by vládnutí soudcovské teokracie zarazil. Zde nejde o možnost svobodně rozhodovat, jsou na to zákony, tady jde o beztrestnost soudů a soudců, kteří byli postaveni nad lidi a také se jako nadlidé chovají. Každý člověk má právo se postavit proti lumpovi byť má na sobě talár, nebo nemá, ale to o něm nesmí v podané žalobě rozhodovat jeho talároví soukmenovci.

Kubeš 10.7.2007 13:49

Re: Trochu jinak.

R^!!

tomas 10.7.2007 15:14

Re: Re: Trochu jinak.

Taky se Vam libi polsky Kaczynsky , ktery je take proti cele EU a ktereho by kazdy , stejne jako Klause kopnul do zadku. Tito ominosni vecne slabomyslne obstruujici presidenti si mohou podat ruce a odejit z nasi EU .

Chosé 10.7.2007 10:48

No mě třeba na Klausovi a klausovcích vadí

No mě třeba na Klausovi a klausovcích vadí, že odmítají všelijaká hnutí (NGO) a považují je za nedemokratická, vyzývají ať utvoří strany a jdou s kůží na trh.A když pak vznikne strana zelených a docela uspěje u voleb, tak jsou okamžitě obviněni, že ekologii politizují. Tak co mají vlastně dělat? Já vím, rozpustit se, zalézt a držet ústa.

Roman Šula 10.7.2007 10:36

Zelení

Jiřího Dienstbiera, případně jiného "příbuzného", bude tlačit hlavně Bursík (a na jeho rozkaz Zelení), aby se maximálně koncentrovala moc v rukou jedné rodiny. Přesně jak je u mafiánů zvykem.

Saša 10.7.2007 9:57

Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

A teď se v parlamentu zabývají blbostmi a věcmi vyloženě škodlivými, jsou jsou euthanasie a zákazy kouření a žvýkání a smrkání a kdovíčehoještědalšího, místo aby začali projednávat ústavní zákon o přímé volbě presidenta.

Šnek 10.7.2007 10:24

Re: Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

Tisíckrát souhlas.

Bylo by potřeba zorganizovat a uzákonit mimoparlamentní komisi, která by těm ignorantům předepisovala, čím se kdy mají zabývat.

baltahsar 10.7.2007 10:39

Re: Re: Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

Jo, nejlépe státní plánovací, ta se osvědčila. A ten barák naproti by zas mohlo bejt ÚV, až český dráhy zrušej.

zdeněk 10.7.2007 11:25

Re: Re: Re: Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

Politici by se měli zajímat o blaho země a nikoli o svoje žabomyší války. Já osobně bych byl pro to aby se tři strany  (ODS,ČSSD,KDU-ČSL) spojili v jakousi národní frontu, určili si program který se volbali nebude měnit a volby by rozhodovali o méně významných otázkách(jestli program fronty bude blíž dělníkům, nebo podnikatelům, atd..).

Celková koncepce státu(daně, právní rámec, armáda, školství) by ale měla být plánována alespoň na 10-20 let. Mnoho peněz by se ušetřilo a situace veřejných financí zprůhlednila.

Aby to ovšem nebylo pouze kupčení s funkcemi, bylo by nutné posílit funkci prezidenta , který by mohl vetovat zákony, odvolávat soudce a vládu, i navrhovat zákony. Takový prezident by byl volen přímou volbou.

Jirka 10.7.2007 13:49

Re: Re: Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

Sliby se slibují, blázni se radují.

Starý J. 10.7.2007 10:24

Re: Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

Nelze, snad až příště, až nebude kandidovat Klaus. Teď by to bylo nebezpečné, mohlo by se stát, že Klause lidé zvolí. To by Jyrka absolutně nepřežil!

Kubeš 10.7.2007 11:45

Re: Re: Přímou volbu presidenta nám minule slibovali skoro všichni.

R^

lLukášová 10.7.2007 9:26

Jediná kvalifikace

Jedinou kvalifikací Jiřího Dienstbiera je to, že je neoficielním tchánem Bursíka.Malá domů. Jinak zklamal ve všech směrech. Ať žije zelený teror!

Štváč 10.7.2007 9:16

stejní

Vzpomeňme na Klausovu manipulaci po volbách, kdy váhal s Topolánkem a spojil by se i s čertem, jen kvůli oposmlouvě s ČSSD, která by mu zaručila další prezidentství, bez ohledu na nějaký vývoj ČR. To přece nemůže být znovu kandidát na Hrad, kde jej tak rádi vidí komunisti. Jen to nesmí říci nahlas, to by se chameleon moc zlobil. Dienstbier je na tom ovšem stejně. Člověk nepevných zásad, tíhnoucí ke komunistům, který nechytil v 68r. ten "správný vítr."

Starý J. 10.7.2007 9:28

Re: stejní

Tak rádi vidí Klause na hradě komunisti. A zřejmě právě proto se rozhodli udělat s Paroubkem všechno proto, aby se tam nedostal na další funkční období. Výborná logika.

miroslavb 10.7.2007 12:51

Re: stejní (stvac)

naprosto souhlasim.

Lubomir Ptáček 10.7.2007 8:31

Mají to těžké

Výběr Jiřího Dienstbiera svědčí o tom, jak nesnadné je nalézt vhodného kandidáta, nota bene takového který by měl proti Klausovi naději na důstojný výsledek. Socialisté určitě zvažovali i novou tvář, ale neodhodlali se k ní. Možná k vlastní škodě, času je zatím dost. Ale kdo ví, kandidát také nemůže být osobnost lidu neznámá.

Jediný, kdo by snad mohl mít naději na úspěch, je Karel Swarzenberg. Přál bych komoušům, aby dostali stranický příkaz jej volit. To by byly paradoxy!

oakman 10.7.2007 8:01

Začarovaný kruh českého presidentství

Jivka Dínstbív je v kontextu obsahu oranžovorudého "stink tanku" celkem civilizovaná volba - mohli jsme čelit nominaci např. Jičínského, Rychetského a jiných representantů našeho Jurassic Park.

Nicméně, je to zase parlamentně - vládní recyklát. Je trochu zarážející, že z 10 milionu lidí nelze vybrat lépe. Nechce se mi věřit, že duel Klaus - Dienstbier je to největší show, kterého jsme śchopni

huhu 10.7.2007 8:04

Re: Začarovaný kruh českého presidentství

Dienstbier je typický "druhý vítěz" - ve všech volbách prohrál...o co se chce opírat ? o důvěru a čachry stranických sekretariátů - jako za totality.

oakman 10.7.2007 8:18

Re: Re: Začarovaný kruh českého presidentství

o co se chce opírat ?

...o půlitr....to mu jde dobře;-)

hroch 10.7.2007 7:48

autor se plete....

pan profesor delá ostudu...

helman 10.7.2007 8:35

Re: autor se plete....

Sohlasím, pan  darovaný profesor dělá skutečnou ostudu.. S větou autora článku:  "Václav Klaus za pět let svého působení na Hradě dokázal, že je vhodným prezidentem"  zcela, ale zcela nesouhlasím. Spíš se za to, jakého máme prezidenta stydím, ne sice tolik jako za Husáka, ale i tak dost. Na druhé straně úvahy o panu Dienstbierovi jen svědčí o tom, jak ubohý je výběr mezi našimi politiky. Prezindentem by měla být určitě nějaká kapacita, vědecká nebo umělecká například. Naštěstí je vliv presidenta na můj život nepoměrně menší než zdraví mých dětí a mého psa. Takže pro mne za mne může být presidentem třeba Kájínek, horší už to nebude. 

odborar 10.7.2007 7:44

Klaus za pět let na Hradě vytvořil svůj kult ješitnosti a zahledění se sama do sebe..

Což potvrzují nejen výstupy jeho kanceláře při návštěvě Putina, kdy se řevnivostí dvou nejvyšších politiků bavila celá Evropa, ale i polemiky o klimatu, kde se snaží o prosazení svého průmyslového náhledu na změnu podnebí. Jeho nešťasné polemiky o architektuře budoucí knihovny a nabádání soudce, aby změnil rozsudek v případě rozmazlené Terezy, který by měl ještě ho přehodnot, ho postupně diskvalifikují z mandátu prazidenta. Rovněž jeho postupně deformující se  náhled na kolektivní investování, kdy se chová jako čestný předseda ODS a klidně podepíše zákon sgueeze out, který je v rozporu nejen s ústavou, nejen s evropskou směrnicí 2004/25/ES a dalších doprovodných zákonů, nejen se Všeobecnou deklarací lidských práv, ale především s proklamovaným prohlášením jeho i ODS, že soukromý majetek je nedotknutelný. Přitom Evropský soudní dvůr všechny země včetně ČR varoval, aby do přijetí směrnice 2004/25/ES nepřijímaly vlastní novely zákona. Ale to přesně ODS i klaus udělali a poškodili tisíce akcionářů o 30 miliard. 17 senátorů mělo více rozumu a podalo ústavní stížnost proti tomuto diskriminačnímu zákonu, který v podání a úpravě ODS porušuje lidská práva v ČR. Z těch vybírejte kandáta na prezidenta, protože ti mají v těle více cti a smyslu  pro spravedlnost, kterou by měl právě prezident mít! >-

odborar 10.7.2007 7:46

A Dientsbiera nechte kde je...

Exhumace politických mrtvol se nevyplácí..;-D

odborar 10.7.2007 7:47

Re: A Dienstbiera nechte kde je...

exhumace politických mrtvol se nevyplácí..;-D

Viktor 10.7.2007 3:27

Dienstbier

není osoba neznámá - po tzv.samet..revoluci existovaly 3 skupiny fanynek: dienstbierovky, havlovky a klausovky.Autor zřejmě neví, kdo byl Jiří Dienstbier, jinak by to mohl osvětlit. VáclavKlaus byla neblahá volba - požádal o hlasy komunisty a byl zvolen až asi v devátém kole. Podvodná kupon.privatizace, umožnění tunelovat výměnou za získání moci,jednostranný ekonomismus ,zastydlý nacionalismus,  prosazování"neviditelné ruka trhu" z konce 18.stol.,nesmyslná tvrzení, že neexistují špinavé peníze, nyní , že neexistuje globální oteplování, euroskepticismus prosazovaný v zavilé touze po udržení moci, řada nesplněných slibů, předstírání zájmu o lidi, návštěva Putina, který jeho a Lívii Klausovou "přijal v komnatách, kam jiný smrtelník nevstoupí, atd. Pane autore, jste předpojatý, že?

Milan Kralovic 10.7.2007 4:28

Re: Dienstbier

Predpojatost spravnym smerom je velmi dobra vec.

Jarouš 10.7.2007 5:52

Re: Dienstbier

Přejímáte bláboly novinářů. Klaus nikdy neřekl ani nenapsal, že neexistuje globální oteolování. Prohlásil pouze, že není zcela průkazný vliv člověka na ně a že ohromné částky případně investované na jeho ovlivňování nikdy nebudou úměrné výsledku a celosvětově sníží životní úroveň.

Jinak doporučuji použít zdtavý rozum na bláboly zelených.

Starý J. 10.7.2007 9:53

Re: Re: Dienstbier

Marné, marné, všechno marné! Ten mudrlant nikdy nic od Klause nečetl a mele neustále dokola co kde slyšel. Škoda, že ten Klaus tolik publikuje, nakonec někdy i na PSU, hodně na Virtually. Tam by se mohl přesvědčit, co ten Klaus vlastně říká. Ale proč? O to přece vůbec nejde! Plivnout si a pitomci ty žvásty rádi slyší. Jestli je to pravda, nebo ne, to je prostě jedno.

V jedné jediné větě jste přesně vystihl(a), co Klaus říká. Jde o to, zda náklady  a omezení budou úměrné výsledku, zda vůbec jsme schopni ovlivnit tento proces. Nikdo není schopen ani odhadnout, jaký je ve skutečnosti vliv člověka a jaký je vliv střídání doby ledové a doby horké. V historii se tato období střídají a střídaly se i v době, kdy na zemi nebyli ani primáti, natož člověk.

marv 10.7.2007 6:17

Re: špinavé peníze

...už zase ten nesmysl se špinavými penězi ! VK řekl, že ekonomika tento pojem nezná a že špinavé peníze jsou záležitost pro "orgány činné v trestním řízení". Ale ta je pro primitivní mozky asi moc složitá myšlenka ...