29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jindra 10.7.2007 16:53

Re: Masaryk

Masaryka vyhrabat a potrestat! Habsburka na Hrad!

JK jiny 10.7.2007 16:28

smutne je,

jak vim od studentu, kteri se vratili ze Spanelska, kde byli na stazi, ze se tam na Klause novinari tesi, protoze cekaji, ze bude rikat naproste pitomosti, o kterych se dobre pise. Bud tedy chceme rozbit EU prijetim Kazachstanu (jak Klaus rekl), nebo miliardy dotaci. Vyberme si. My tady to nevidime, ale Klaus je opravdu ostudou CR.

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 16:33

Re: smutne je,

Nechtěl bych polemizovat úplně se všemi, ale ta česká "pragmatická" umanutost dotacemi mi připadá skoro stejně ostudná, jako existence presidenta klimatologa.

Fafa 10.7.2007 16:44

To JK

ty miliardy dotaci si vetsinou zaplatime sami vlastnimi prispevky do Bruselu.

A i kdyby to tak nebylo. Opravdu je ucelem EU zebrat u sousedu? Cesko je ze svetoveho pohledu bohata zeme a meli bychom se podle toho chovat. Vam neni trapne zadat holandske a nemecke danove poplatniky o prispevek na ceskou silnici? A co budete rikat, az pro zmenu my budmem posilat miliardove dotace do Rumunska?

F.VÍZEK 10.7.2007 16:19

Jak si to vysvětlit?

Americký prezident dosud nepozval Václava Klause k oficiální návštěvě USA - a to už běží Kalusovi "pátý rok".   Přitom takové přijetí zvolené hlavy spřáteleného státu je samozřejmou slušností, skoro bych řekl povinností.   Když se od  této slušnosti a povinnosti USA v případě našeho prezidenta otočily zády,  soudím, že je to víc než pouhý "signál".   A sotva lze hledat příčinu v někdejším Klausově poněkud urážlivém vyjádření před tehdejším americkým velvyslancem.   Vždyť  G.Bush objímal nedávno  dokonce ve své soukromé rezidenci (!) Vladimíra Putina a Klaus jako by byl - vzduch !   Jak si to vysvětlit?

huhu 10.7.2007 16:26

Re: Jak si to vysvětlit?

nejlepší prezident byl Husák, ten trávil s Brežněvem na Krymu každý rok i dovolenou..:-D

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 16:30

Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Ten Husák se Vám v souvislosti s Klausem vybavil velmi případně. Klaus je opravdovým geniem masového,realistického, antidisidentského,"rozumného" češství , jak se vyvinulo v sedmdesátých a osmdesátých letech pod vládou velikého Gustáva.

zdeněk 10.7.2007 16:33

Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Cože???? Husák byl Slovák, jaképak "češství" !!!!

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 16:47

Re: Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Slovák Husák velmi zdařile pěstoval český postnevolnický, rozumný a realistický kolaborantismus.

tomas 10.7.2007 16:31

Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Ale az pote , co Husaka  byl po 12 letech komunistickeho zalare propusten   -G. Husaka odsoudili komuniste v r. 52 k dozivotnimu zalari a v dobe kdy kolaborujicicho Klause pripustili komuniste ke studiu Vysoke skoly politicke ekonomie v r. 58  a behem celeho Klausova studia az do r. 63 Husak sedel .Klaus se proti komunistum nikdy nepostavil , kdyz to bylo nebezpecne . Klaus je proto typicky Cech a 80 % ceskych kolaborantu stoji za nim jako jeden muz .

huhu 10.7.2007 16:44

Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

vy jste logik - socialisti se vždy vraždili mezi sebou - znáte Historii VKS(b), NSDAP či KSČ ? To byl Trocký, Röhn či Slánský, Husák či Vízek a Dienstbier bojovníky proti socialismu ?  A míchat do toho lidi, kteří byli obětí téhle pakáže, to je opravdu síla. Asi tak jako když si esesáček či estébáček dělal legraci z nebohého žida nebo kulaka...ti vysokošoláci Dienstbier, Vízek v době kamenolomu či Paroubek studovali jak ?

Von 10.7.2007 16:56

Re: Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Huhu - na Vaši repliku lze reagovat tak, že během druhé poloviny minulého století zásluhou komunistické ideologie, které bohužel postupně podlehla většina našich lidí, zdegenerovaly všechny humanitní a morální hodnoty! A my se teď budeme neustále hádat, kdo jaký je! Musíme si přiznat, že se to komunistům vlastně dokonale povedlo! Jinak - přesněji řečeno - lidé se vůbec vlastně vždycky vraždili JEN mezi sebou - jinak to totiž nejde!

H.K. 10.7.2007 16:45

Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Vy pane tomasi,  jste taky typický Čech? Nebo,  kde jste se přiřadil?

huhu 10.7.2007 16:48

Re: Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Thomas nahoře píše, že ja ta asimilovaná třetina dle heydrichova záměru..:-/

tomas 10.7.2007 16:53

Re: Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

Pane H.K: Ano jsem typicky kolaborantsky Cech , neb jsem stejne jako Klaus byl v r. 60 ( Klaus v r. 58) prijat na Vysokou skolu  a skladal kolaborantsky veskere zkousky z marxismu na vybornou  adrzel s komunisty vzdy poslusne hubu a krok jako Klaus . Myslite ze nejsem typicky Cech ?

H.K. 10.7.2007 17:14

Re: Re: Re: Re: Re: Jak si to vysvětlit?

To, aby jste kolaboroval Vám někdo poradil nebo jste na to přišel sám, že to bude tak snadnější studovat? Vy znáte, pane tomasi, V.K. tak dobře, že si dovolíte napsat, že kolaboroval? Já jsem začal studovat vysokou školu v roce 1963. Neměl jsem z marxismu jedničku,ale nekolaboroval  jsem. Když se mne na nic neptali, tak jsem držel hubu. Když se zeptali, jestli souhlasím se vstupem vojsk, tak jsem jim řekl, že nesouhlasím. Kdyby se neptali,  neříkal bych jim to. 

Nevím jestli jste typický Čech.

Vodák 10.7.2007 16:49

Re: Jak si to vysvětlit?

Nevím kde jsi vyčetl jaké povinnosti nebo slušnosti má americký prezident . A vysvětluj si to jak chceš, ty bolševický vole.

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 15:48

Zdeňek v tom má zmatek

Přívrženci Spojených Států Evropských rozhodně netouží po zničení etnických národů a po jejich nahrazení nějakým evropským národem. Zato odpůrci multikulturalismu, a k těm se Zdeněček hlásí, Ti si vůbec nedovedou představit jiný stát než takový, který je založen na nacionálním monopolu jednoho národa. A to je právě ta koncepce, která v celém 20. století vedla ke genocidám a genotransferům. Byli to právě přívrženci národních států, kteří vyvraždili Jugoslavii, a ještě měli tolik drzosti, že to zdůvodňovali tím, že Jugoslavie předtím existovala. Přitom na Balkáně žili příslušníci různých národů společně na tomtéž území nejpozději od římských dob.

zdeněk 10.7.2007 15:51

Re: Zdeňek v tom má zmatek

Hmm a nestála za Mnichovem německá menšina v českých zemích a za pádem říše římské barbarští přistěhovalci v římské říši? Zemí zde žijí v poklidu (bez násilí) dva národy moc není, jedním z vyjímek bylo i československo nebo dnešní Belgie.

Vy prostě nemůžete pochopit že já chci volné sdružení národních států(bez vyvražďování).

zdeněk 10.7.2007 15:52

Re: Re: Zdeňek v tom má zmatek

oprava "Zemí kde"

tomas 10.7.2007 16:02

Re: Re: Re: Zdeňek v tom má zmatek

Mate pravdu , je to nekomu ( mne  ale urcite ne ) potalcit ten provincni nacionalismus ci patriotismus . Ja jsem kosmopolit a velmi , ale velmi sympatisuji s Francii , Spanelskem , Italii a vubec se vsemi krom  tech demagogu ceskeho Klause a polskeho Kaczynskeho extra muros a nasich neonacistu  a nacionalistu  typu Le Pena , Haidera , NPD , DVU atd , kterych se bohuzel zbavit nemuzeme neb jsou nasi integralni soucasti. Ale Klause ci Kaczynskeho se zbavit - s jejich pomoci - muzeme .Leda ze se nas tyto kreatury budou drzet jak h...o kosile a sami neodejdou.

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 16:15

Re: Re: Zdeňek v tom má zmatek

Ani nacistické Německo, ani předválečné demokratické Československo se nehlásili k multikulturalismu, ale zcela otevřeně k myšlence národního státu. A stejně tak tomu bylo i pozdějí, za komunistického Československa. V každém státě žijí příslušníci více než jednoho národa(dokonce i na Islandu). Národní státy ale dělají z této skutečnosti problém, podobně jako náboženské státy dělají problém z náboženské "nejednotnosti". Poikud se má stát stát doopravdy státem národním, musí se národních menšin zbavit nebo je asimilovat. To se ale žádnému státu beze zbytku nepodařilo. Zajímalo by mě, jak si představujete volný pohyb osob a zároveň národní a jazykovou homogenitu. To si myslíte, že my Cikáni se budem při svém pohybu evropou každý rok asimilovat do nějakého jiného etnika? Nebo si myslíte, že mádež, pracující hned tam hned jinde, bude při svém pohybu za prací neustále měnit etnicitu?

Pokud jde o římskou říši, ta měla mnoho nedostatků, ale v uvažované době to národní stát nebyl a národnostní problémy tam ve čtvrtém století rozhodně nedominovaly. Říše měla idiotský nástupnický systém, císařové běžně dělili říši mezi své syny, a obyvatelstvo si za staletí pax Romana odvyklo válčit. Válka byla doménou úzké vrstvy profesionálů, kteří pohlcovali neůměrné množství peněz. Navíc měla říše trvale pasivní obchodní bilanci s východem, především v důsledku neschopnosti zavést vlastní pěstování borce morušového.

Ale abych neupadal do podrobností. Málo početné germánské kmeny měli nakonec nejenom bojeschopnější, ale dokonce i početnější armády.

zdeněk 10.7.2007 16:24

Re: Re: Re: Zdeňek v tom má zmatek

Národní stát existuje - je jím česká republika(či třeba polsko, rakousko). Národnostní stát je ten co má přes 90% obyvatelstva jedné národnosti.

Otázka jazyků - pokud by chtěl němec jet do čech pracovat, mohl by mluvit anglicky(mezinárodní jazyk) či česky. Nebo by pracoval někde kde rozumí německy(to by nebyl problém). Problém je když se sem někdo nastěhuje a křičí že má právo na svou kulturu, na právo šaría, na krádeže(cikáni) , či na právo nám tady rozkazovat(někdy němci). Myslím že toto realizovat by problém nebyl.

tomas 10.7.2007 16:26

Re: Re: Re: Zdeňek v tom má zmatek

Pane Cikan , uprimne  receno , nepochopil jsem Vasi tendenci. Ja osobne   jsem nadsenym privrzencem multikulturalismu a vubec si nemyslim , ze by se mensiny mely asimilovat a vubec bych nechtel , coby polyglott jazykovou homogenitu . Naopak  jsem velmi rad ze se u nas mluvi tolika jazyky . Zredukovani na anglictinu by bylo velmi nudne. Italsky bohuzel neumim  ale farncouzsky a  spanelsky a  dorozumim se v Portugalsku portugalsky .A samozrejme anglicky , o nemcine ani nemluve.Jazyky jsou totiz me hobby.

zdeněk 10.7.2007 16:14

Re: Zdeňek v tom má zmatek

Jinak na balkáně to ani tak není nacionalismus jako krevní msta, věc u nás neznámá. Za konfliktem v pozadí stálo mimojiné Německo když uznalo chorvatskou nezávislost bez vyřešení srbské krajiny. Klaus tehdy před uznání nezávislosti varoval.

Strýc co jel poté do jugoslávie říkal že v některých vesnicích byli vypáleny jen srbské domy. Kam se asi ti lidé poděli?

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 16:20

Re: Re: Zdeňek v tom má zmatek

Krevní msta nefunguje na nacionální, ale na rodinné bázi a nejvíce se obnovila v Albánii.  Vraždí se s její pomocí Albánci s Albáncema, ovšem bez politických ambicí a v malém měřitku. Nacionalistickou zášť vybičovanou zrůdnou koncepcí národnostně vyčištěného státu z krevní msty neodvodíte.

Fafa 10.7.2007 16:47

Karle:

pokud se prislusnici etnickych narodu nedomluvi mezi sebou, tak asi bude tezke prosazovat jednotnou politiku pro Spojene staty evropske, nemyslite?

tomas 10.7.2007 15:33

EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Na jedne strane Francie, Nemecko , Italie , Spanelsko , Portugalsko , Belgie a Lucembursko  je ta treti rise a vne teto rise  na vychode cesky Klaus a polsky Kaczynsky . Vzdyt to by byla pro nas v nasi naprosto svobodne a demokraticke EU  velka uleva a naprosto , ale naprosto zadna ztrata . Hony na homosexualy ,nudisty  a drakonicke tresty pro  performanty abortu  necht si dela  Kaczynsky v Poslu  , a boj proti multikulturalismu a ekologum pak cesky Klaus v Cesku . Oba maji podporu az 80% obyvatel ! U nas v EU o ne nestojime .

zdeněk 10.7.2007 15:37

Re: EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Jestliže je takové svoboda, proč všechny noviny patří němcům, píše se jen to se líbí němcům, proč všechen klíčový průmysl patří němcům, proč EU ničí určité výrobce na úkor jiných co si směrnice "zaplatili" (bezolovnaté pájení, cukrovary, povolenky CO2) proč EU zakázala svého času dotaci českým ocelárnám..... Proč máme být znevýhodněni v tom že na západě mají zemědělci vyšší dotace, tím pádem jim naši nemohou konkurovat...

Proč se chtějí napsat společné evropské dějiny, proč člověk nemůže říci svůj názor na islamisty veřejně v médiích, proč se prosazuje imigrace.

Ptám se proč na konkrétní věci!!!!!!!

tomas 10.7.2007 15:50

Re: Re: EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Pane Zdenku , jednotlivymi problemy se zaobiraji imanentni experti. Anzto jsem chirurg, nemohu Vam osobne odpovedet na otazku  co se tyce "bezolovnateho pajeni ", cukrovaru atd. Ale ja verim , ze tyto smernice vypracovavaji  skupiny nejpovolanejsich mezinarodnich expertu.A co se tyce spolecnych evropskych dejin - vzdyt ty se skladaji z dejin jednotlivych narodu  a nikdo zde naprohlasuje nic jineho: Nazory na islamisty  jsou u nas plna media , TV noviny , casopisy skoro od prvni do posledni stranky a jsou to nazory doslova kontroversni coz implikuje nase demokracie. Problemem imigrace se u nas intensivne zaobiraji kompetentni organy - imigrace ani emigrace se v zadnem pripade neprosazuje - emigrovat muze kazdy - paklize ho nekdo nekde bude chtit , pro imigraci jsou predpokladem prisna kriteria . Ze  fundamentalisticky  islam je trestny , na tom se schoduji u nas naprosto vsichni . Ale ona 1 miliarda mohamedanu nemuze byt hazena dohromady s terorisujicimi bandami fundamentalistu , stejne jako nadprumerna  zlodejna  nas cechu ci polaku  nepovede k zatraceni techto narodu . Nahledy demagoga Klause v ceskych mediich naprosto zkresluji realitu v  nasi  nadherne  stare  zapadni EU.